• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evlilik bitmeli mi?

Okurken üzüldüm. Anladığım kadarıyla bütün kabalığı ve hadsizliği geçmişteki mevzunuz ile alakalı. Bizler anlattığınız kadarını biliriz anlattığınız kadarınca yorum yaparız elbette yaşayan sizsiniz.Anlattığınıza bakılırsa sevgi saygı diye bir şey kalmamış ve eşiniz eğer bir destek almazsa düzelecek gibi değil. Bence kendinizi iyice toparlayıp konuşmaya hazırlayın kendisiyle konuşun bu duruma artık tahammül edemediğinizi ortak bir yol çare bulmanız gerektiğini söyleyin.Baktınız kabul etmiyor ayakları üzerinde duran bir kadınsınız yolunuzu ayırdığınızda onun eksikliğini duyacağınızı sanmıyorum.Çocuğunuz elbette önemlidir düşünmek zorundasınız ama şunu unutmayın siz varsanız çocuğunuz var siz sağlıklı huzurlu bir yaşam sürebiliyorsanız ona verimli olabilirsiniz. Bu anlattığınız şartlar pek sağlıklı gözükmüyor.Umarım en kısa zamanda sizin için hayırlı kararı verirsiniz.

Cidden o lafi esiniz icin ne kadar sogukkanlilikla soylediniz. Ben olsam sizinle yatmaya korkardim oldurur falan diye. Bu kadar nefret ettiginiz bi adam. 5 bine yakin maas. Evet bu evlilik bitmeli. Gec bile kalmis.
O raddeye gelene kadar neler cektiginiz malum ama hicbir evlilik olsun de evi satip yasayayim raddesine gelmemeli. Oraya gelmeden kopmali.

Okurken gözlerim doldu, ilk defa bir konudan bu kadar etkilendim, çok ama çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun.

Kizlar cok tesekkur ediyorum yorumlarınız beni cok rahatlatti. Iyiki varsiniz. Sanırım ayrılmak en iyisi. Nerden nasıl baslicam nasil olacak bilmiyorum. Once ev mi satilacak? Mahkeme karari mi gerekiyor? Bu konuları hic bilmiyorum. Kizim kesin bende kalir diye düşünüyorum hafta sonlari yatili alabilir mi acaba cok kucuk kalmasini istemem.
avukat danışmanlık hizm. al.
yada eşinle konuş ve kararı belirt anlaşmalı boşanmaya razı gelirse bir celsede biter.
nafaka iste hem cocuguna hemde kendine. gerekirse tazminat talep et. ev satılmasa da sana degeri kadar para verebilir. yada yarı bedelini.
geçmişi önüme getiren adamları hiç sevmmemm. allahtan benim eşim öyle degilll. agzını yuzunu dagıtırdım...

avukat danışmanlık hizm. al.
yada eşinle konuş ve kararı belirt anlaşmalı boşanmaya razı gelirse bir celsede biter.
nafaka iste hem cocuguna hemde kendine. gerekirse tazminat talep et. ev satılmasa da sana degeri kadar para verebilir. yada yarı bedelini.
geçmişi önüme getiren adamları hiç sevmmemm. allahtan benim eşim öyle degilll. agzını yuzunu dagıtırdım...
konu sahibi lüttfen kusurma bakma...
ben cok geniş bakan biriyim ama bakamadıgım bir iki konu vardır bu da onlarda biri.. insanlıgımdan cıkıyorum kusura bakma...

Boşan yada git gibi şeyler belkide en son alınması gereken kararlar tabi. Öncelikle eşinizle bir konusun ve bu konuşmada ailenizi ön de tutmayın konu sen ve eşiniz olsun

Konu gidişatı zaten gidilecek yere gider aileniz sizin için önemini ve bu konuda esininize daha duyarlı olmasını teklif edin

Ve sonuca gorede tekrar düşünüp karar verin

Unutmayın ki;

Sen iyi isen herkes iyi olur. Önce sen
Sen mutlu olursan kızın mutlu olur sen huzurlu olursan yarınlar daha umutlu olur

Sevmek degil de kizimi babasiz birakmak tek bir akrabamin bile olmadigi bu sehirde yapayalniz kalmak korkutuyor beni
Bosaninca kızınız niye babasiz kalıyor anlamadim. Bosanmak yerine adamı oldurup yok etmeyi dusunmuyorsaniz anlamsiz bir kaygı olmus. O kadar maas alıyorsunuz rahat rahat da gecinirsiniz. Ablam ogretmen maasiyla su yasadiklarinizin binde birini dahi yaşamadan sırf sevgi ve saygımizi yitirdik diye 3 yaşındaki ogluyla boşandı. Tek bir allahin kulunu tanımadığı istanbulda yasiyor.

Hem fiziksel hem psikolojik şiddet görüyorsunuz. Namus kavramı uzerine kurulu evlilik kurumunda kocaniz size o...... diyor ve siz bunu sindire sindire aynı yatağa giriyorsunuz.

Dalga geçtiğinizi düşünüyorum. Ya da muhakeme ve düşünme yetilerinizi tamamen yitirdiginizi düşünüyorum. Calismayan gidecek yeri olmayanlar bir yana sizin gibiler de kocasından o..... damgası yiyip hala saf saf bosansam mi diye soruyor ya! Pes diyorum.

Bizim kadınlarımız neden bu kadar gurursuz, silik karakterli, güçsüz, aciz ve pasif acaba?

Yok kardes otur oturduğun yerde. Sana o..... diyen adamla yat kalk.. iki de dayak yersin arada. Ohh mis. Kızın babasız kalmasın...

Merhabalar. . Sizlerin fikirlerine ihtiyacim var cunku gerçekten cok kotuyum ve kararsizim. Oncelikle kendimi anlatayim. 10 yillik evliyim. 4 yasinda bir kizim var. Ozel sektorde kurumsal bir firmada insan kaynaklari muduruyum. Aylik 4bin tl maaşım var. 1 sene icinde terfi alicam 5 bin tl yi geçecek insallah. Istanbulda yaşıyorum. Esim de özel sektörde mühendis o da aylik 6-7 bin tl arasi alıyor. Esim doktora yapmis biri ama sanırım okumakla adam olunmuyorun en guzel ornegi. Nerden baslicam nasıl baslicam bilmiyorum. En iyisi son olaylardan basliyim. Esim malesef annemle hic anlasamiyor.annemler izmirde yasiyorlar arada istanbula yanima geliyorlar hem kizimi gormeye hem beni gormeye.ama esim malesef anneme tahammül edemiyor. Annemin pis oldugunu düşünüyor bu nedenle o ne yaparsa agzina koymuyor. Bir kac kere elleri islakken yemek yaptigini ellerindeki suyun damladigini gormus.Annemin cok konuştuğunu herseye müdahale ettiğini düşünüyor. Annemin istanbulda bi akrabası var. Topu topu bir akraba.onu gormek istedi bu geldiginde. Ama kıyametler koptu.annemi babami gezdirmemi asla istemiyor.bi arkadaşim gelse bi akrabam gelse cok istiyorlarsa eve gelsinler disarda bulusamayiz diyor. Gezmekten disarda olmaktan nefret ediyor. Bana karşı da pek iyi degil. Malesef cok kaba bir insan. Sevgi sozcukleri ask cümleleri 10 yillik iliskimiz boyunca hic görmedim. Ne bi cicek alir ne bi ozel gunu hatırlar.gecmiste yasadigim iliskilerimi evlendikten sonra anlatmistim.surekli her kavgamizda bunu önüme koyuyor.ne ahlaksizligim kaldi ne or.....evliligimiz boyunca kesinlikle onu aldatmadim ama gecmiste yaptigim hatalari sürekli yuzume vuruyor. Ben geçmişi bi pot kirmamdan dolayi olduğu gibi anlatmak zorunda kaldim. Bunu kaldıramadi surekli bunu diyor. Inanin ilişkiye bile girmek bana işkence gibi geliyor.cunku ne bi tatli soz ne bi iltifat duyuyorum.sadece isini görüp gidiyor. Onu reddedince bu sefer ee tabi gecmiste cok yasamissin icinde istek kalmamistir diye yuzume vuruyor. Bu arada gecmisteki iliskilerimde asla cok ileri gitmemistim. Ilkim esim olmuştu ama buna ınanmiyor.bu gelişlerinde anneme anlattim dertlestik biraz. Zaten annemde cok uzgundu o akraba olayina takilmisti o da.Bana anneme cok kaba davrandi. Biz onu disari cikti sanmistik megerse kapiyi dinlemis.konuştuğumuz herseyi duymus.annem o sinirle beddua etmisti. Bende anne napiyim bundan ancak ölürse kurtulurum. Evi satar daha uygun bi yer alir yasarim Kizim var boşanamiyorum. Demiştim. Hepsini ama hepsini duymus. Bugun gelip babama baba seni severim srn ıyisin ama anne seni sevmiyorum sen kötü birisin dedi.bana döndü demek ölümumu bekliyorsun bundan sonra sana ona gore muamele olacak dedi. Butun gun ne bişey yedim ne bisey konusabildim. Ailem zaten izmire döndü annem aglayarak babam da Kalbi kirik sekilde. Bu arada gecmis olayini aileme anlatmaya kalkti cogunu da anlatti zaten. Son olarak esimin sigarasi ickisi gece hayati yok. Evine baglidir.kizimda babasina cok bagli.ben simdi napiyim? Ailemle kopardi ilişkiyi. Benimlede cok kötü. Ben aldığım maasla kimse min olmadığı bu sehirde kizimla yasayabilir miyim? Is degistirmem imkansız isimi seviyorum. Sadece evine bagli kotu aliskanligi yok diye arada bi siddet dahi gördüğüm bu kaba adamla evliliğe devam etmeli miyim? Cok uzun ve karışık yazdım kusura bakmayin.inanin cok kötüyüm. .hakkınızı helal edin
Ölsün evi satarımdan sonrasını okumadım.Esınız o cumlenıze kadar haksızdı.Ama sız de haksızsınız.Kavga anında soylemıs olsanız anlardım.Ama annenızle dertlesırken esinizin cocugunuzun babasının her seyden once bır ananın evladının ölümünü dilediniz.Bosanmak ölmesinş beklediğiniz adamla aynı yatagı paylaşmaktan daha mı zor.Yine soyluyorum esınız haklı demiyorum o da soyledıklerın de haksız ama sizin o lafınızı duyduktam sonra ne dese haklı konuma girmiş.Hakkınızda hayırlısı olsun

Merhabalar. . Sizlerin fikirlerine ihtiyacim var cunku gerçekten cok kotuyum ve kararsizim. Oncelikle kendimi anlatayim. 10 yillik evliyim. 4 yasinda bir kizim var. Ozel sektorde kurumsal bir firmada insan kaynaklari muduruyum. Aylik 4bin tl maaşım var. 1 sene icinde terfi alicam 5 bin tl yi geçecek insallah. Istanbulda yaşıyorum. Esim de özel sektörde mühendis o da aylik 6-7 bin tl arasi alıyor. Esim doktora yapmis biri ama sanırım okumakla adam olunmuyorun en guzel ornegi. Nerden baslicam nasıl baslicam bilmiyorum. En iyisi son olaylardan basliyim. Esim malesef annemle hic anlasamiyor.annemler izmirde yasiyorlar arada istanbula yanima geliyorlar hem kizimi gormeye hem beni gormeye.ama esim malesef anneme tahammül edemiyor. Annemin pis oldugunu düşünüyor bu nedenle o ne yaparsa agzina koymuyor. Bir kac kere elleri islakken yemek yaptigini ellerindeki suyun damladigini gormus.Annemin cok konuştuğunu herseye müdahale ettiğini düşünüyor. Annemin istanbulda bi akrabası var. Topu topu bir akraba.onu gormek istedi bu geldiginde. Ama kıyametler koptu.annemi babami gezdirmemi asla istemiyor.bi arkadaşim gelse bi akrabam gelse cok istiyorlarsa eve gelsinler disarda bulusamayiz diyor. Gezmekten disarda olmaktan nefret ediyor. Bana karşı da pek iyi degil. Malesef cok kaba bir insan. Sevgi sozcukleri ask cümleleri 10 yillik iliskimiz boyunca hic görmedim. Ne bi cicek alir ne bi ozel gunu hatırlar.gecmiste yasadigim iliskilerimi evlendikten sonra anlatmistim.surekli her kavgamizda bunu önüme koyuyor.ne ahlaksizligim kaldi ne or.....evliligimiz boyunca kesinlikle onu aldatmadim ama gecmiste yaptigim hatalari sürekli yuzume vuruyor. Ben geçmişi bi pot kirmamdan dolayi olduğu gibi anlatmak zorunda kaldim. Bunu kaldıramadi surekli bunu diyor. Inanin ilişkiye bile girmek bana işkence gibi geliyor.cunku ne bi tatli soz ne bi iltifat duyuyorum.sadece isini görüp gidiyor. Onu reddedince bu sefer ee tabi gecmiste cok yasamissin icinde istek kalmamistir diye yuzume vuruyor. Bu arada gecmisteki iliskilerimde asla cok ileri gitmemistim. Ilkim esim olmuştu ama buna ınanmiyor.bu gelişlerinde anneme anlattim dertlestik biraz. Zaten annemde cok uzgundu o akraba olayina takilmisti o da.Bana anneme cok kaba davrandi. Biz onu disari cikti sanmistik megerse kapiyi dinlemis.konuştuğumuz herseyi duymus.annem o sinirle beddua etmisti. Bende anne napiyim bundan ancak ölürse kurtulurum. Evi satar daha uygun bi yer alir yasarim Kizim var boşanamiyorum. Demiştim. Hepsini ama hepsini duymus. Bugun gelip babama baba seni severim srn ıyisin ama anne seni sevmiyorum sen kötü birisin dedi.bana döndü demek ölümumu bekliyorsun bundan sonra sana ona gore muamele olacak dedi. Butun gun ne bişey yedim ne bisey konusabildim. Ailem zaten izmire döndü annem aglayarak babam da Kalbi kirik sekilde. Bu arada gecmis olayini aileme anlatmaya kalkti cogunu da anlatti zaten. Son olarak esimin sigarasi ickisi gece hayati yok. Evine baglidir.kizimda babasina cok bagli.ben simdi napiyim? Ailemle kopardi ilişkiyi. Benimlede cok kötü. Ben aldığım maasla kimse min olmadığı bu sehirde kizimla yasayabilir miyim? Is degistirmem imkansız isimi seviyorum. Sadece evine bagli kotu aliskanligi yok diye arada bi siddet dahi gördüğüm bu kaba adamla evliliğe devam etmeli miyim? Cok uzun ve karışık yazdım kusura bakmayin.inanin cok kötüyüm. .hakkınızı helal edin

Arkadasım gerçekten cok üzüldüm hepimiz zaman zaman sorunlar yaşıyoruz evliliğimizde ama şimdi ne desek boş çünkü her evliliğin dinamiği farklı ve arada çocuk var. iyi düşğn bu aradada destek al bence zamanla en doğru kararı vereceksin. Sakin ol ve kendini yıpratma. Dilerim gönlünce olur her şey

Bosaninca kızınız niye babasiz kalıyor anlamadim. Bosanmak yerine adamı oldurup yok etmeyi dusunmuyorsaniz anlamsiz bir kaygı olmus. O kadar maas alıyorsunuz rahat rahat da gecinirsiniz. Ablam ogretmen maasiyla su yasadiklarinizin binde birini dahi yaşamadan sırf sevgi ve saygımizi yitirdik diye 3 yaşındaki ogluyla boşandı. Tek bir allahin kulunu tanımadığı istanbulda yasiyor.

Hem fiziksel hem psikolojik şiddet görüyorsunuz. Namus kavramı uzerine kurulu evlilik kurumunda kocaniz size o...... diyor ve siz bunu sindire sindire aynı yatağa giriyorsunuz.

Dalga geçtiğinizi düşünüyorum. Ya da muhakeme ve düşünme yetilerinizi tamamen yitirdiginizi düşünüyorum. Calismayan gidecek yeri olmayanlar bir yana sizin gibiler de kocasından o..... damgası yiyip hala saf saf bosansam mi diye soruyor ya! Pes diyorum.

Bizim kadınlarımız neden bu kadar gurursuz, silik karakterli, güçsüz, aciz ve pasif acaba?

Yok kardes otur oturduğun yerde. Sana o..... diyen adamla yat kalk.. iki de dayak yersin arada. Ohh mis. Kızın babasız kalmasın...

Ben ogretmenim, master yaptim ve su an doktora yapiyorum. Ve guzelim, yani gercekten taniyan herkes ilk bakista guzel oldugumu soyler. Maasim da var. Ve ben esimden ne laflar,ne hakaretler, ne kufurler yiyerek evlendim dusunun yani.

Benimki aileden gelme bir siliklik, bir ozguvensizlik, bir acizlik... Annem benim hicbir derdimi dinlemedi, hicbir gun sacimi oksayip guzel kizim demedi. Hep dayak yiyerek buyudum, once annemden, biraz buyuyunce babamdan ve de erkek kardesimden. Bu kadar dayak yerken esim karsima cikinca iki guzel sozune, askina, seviyorum lafina kandim. Karsima ilk cikan kisiyle evlendim ve acizligimle yine ipleri onun eline verdim. Hakaretler, kufurler, asagilamalar havada ucusuyordu, onu kaybetmemek icin ozurler dileye dileye evlendim. Cok pismanim cok. Simdi annem sen istedin, sen sevdin verdik diyor da bilmiyor ki hersey aslinda en bastan beri onun sucuydu. Onda goremedigim sefkati karsima ilk cikan kiside aradim ve guya buldum sandim. Silik bir kiz cocugu yetistirdiler, univ. bitirmeme ragmen ozguvenim yoktu.

Bir kizim var simdi herseyden once onu sevip, sarip sarmaliyorum ve tamamen ozguvenli bir birey olarak yetistirmeye calisiyorum. Ilerde birgun evlenecegi zaman da herseyini paylasacagim ve evlense de bosansa da hep onun yaninda olacagim.

Ben ogretmenim, master yaptim ve su an doktora yapiyorum. Ve guzelim, yani gercekten taniyan herkes ilk bakista guzel oldugumu soyler. Maasim da var. Ve ben esimden ne laflar,ne hakaretler, ne kufurler yiyerek evlendim dusunun yani.

Benimki aileden gelme bir siliklik, bir ozguvensizlik, bir acizlik... Annem benim hicbir derdimi dinlemedi, hicbir gun sacimi oksayip guzel kizim demedi. Hep dayak yiyerek buyudum, once annemden, biraz buyuyunce babamdan ve de erkek kardesimden. Bu kadar dayak yerken esim karsima cikinca iki guzel sozune, askina, seviyorum lafina kandim. Karsima ilk cikan kisiyle evlendim ve acizligimle yine ipleri onun eline verdim. Hakaretler, kufurler, asagilamalar havada ucusuyordu, onu kaybetmemek icin ozurler dileye dileye evlendim. Cok pismanim cok. Simdi annem sen istedin, sen sevdin verdik diyor da bilmiyor ki hersey aslinda en bastan beri onun sucuydu. Onda goremedigim sefkati karsima ilk cikan kiside aradim ve guya buldum sandim. Silik bir kiz cocugu yetistirdiler, univ. bitirmeme ragmen ozguvenim yoktu.

Bir kizim var simdi herseyden once onu sevip, sarip sarmaliyorum ve tamamen ozguvenli bir birey olarak yetistirmeye calisiyorum. Ilerde birgun evlenecegi zaman da herseyini paylasacagim ve evlense de bosansa da hep onun yaninda olacagim.
Çok üzüldüm. Şimdi bosandiniz mi hala evli misiniz?

Bir insanın hayatında kim değerlidir evladı eşi ve bitanecik annesi..Hele hele ki uzaktan gelmiş kadincagiz ve eşiniz çok ayıp etmisya şimdi bu adam size çok kötü göründü resmen sogudunuz sevgisi filan hiçbirşeyi kalmadı.suan arti yönlerini bile goremiyorsunuz.bence bı kendinize gelin sakın kafa ile bir düşünün inş.annenizden ozurdiler ve birdaha bu tarz kaba hallerine cekiduzen verir bu evlilikte Belkide beyaz temiz sayfalar açılabilir.yalniz eşinizin nasihattan çok musibete ihtiyacı var sanirim..evladiniz için yinede hemen boşanma kararı almayin.

Çok üzüldüm. Şimdi bosandiniz mi hala evli misiniz?
Hayir cunku bana destek olan yok. ABD deyim, doktora yapiyorum, kizima babasiyla ortak bakiyoruz. Kavga, dovus yok ama sevgi saydi da yok. Hic bir ortak paylasimimiz, ortak yonumuz yok. O evden ise, isten eve; ben evden ise, isten eve. Aksam olunca kizimla oynuyoruz vs vakit geciyoruz. Iliskimiz sadece ama sadece ihtiyac gidermekten ibaret. Arkadasin anlattigi gibi evine bagli, icki sigarasi hic yok, capkinlik yok, zaten tip de hic yok ki kimse bakmaz ona, kizima acayip duskun, kizim da ona duskun. Kaba saba da degildir yani. Ama bizim iliskimiz nisanliyken bitmisti, sonra bir daha hic duzelmedi. Ben ozguvensizdim, hayatimi tamamen ona endekslemistim, onu kaybetmeyi goze alamiyordum, bana tum yaptiklarina ragmen aptal aptal ozurler dileyerek evlendim. Su an tabi cok cok cok pismanim. ABD de kimsem ama kimsem yok. Maasim da kizimla ikimize yetmez ki zaten kizima ortak bakiyoruz o olmasa tek basima bakamam. Ailem de arkamda degil. Anneme ufacik bosanmak istedigimi soyledim hemen oturdu agladi, agitlar yakti sen istedin biz de verdik, ickisi yok kumari yok, capkinligi yok falan diye.

Soyle gonlumun cektigi, begendigim, sevdigim ve de sevildigim biriyle evli olmak isterdim de kim boyle biriyle evli ki zaten.

Profil bilgileriniz ile yazılanlar arasında tezat var. 25 yaşında 10 yıllık evli nasıl olunuyor
Ayrıca Turkiyede 4 bin 5 bin maaş lüks.
Geçirebilir miyim sorusu çok abes

Peki kizimi tek basima nasil buyutecegim? Ya zaten kizim olmasa asla cekmem tek düşüncem o.. berbat bir durummus bu. Rabbim dusmanima vermesin
Mutsuz bir anne baba ile yaşamaktansa mutlu bir anneyle yaşamak daha mantıklı bana göre mutsuz bir evin içinde çocuklar inanın ki etkileniyor ve hissediyor mutsuzluğu. Bence siz mutlu olun kızınızıda mutlu edin çok şükür kazancınızda var

Evet bitirmelisiniz. Zaten bitmiş kendinizi de bitirmeden ayrılın. Eğer işinizi zorlaştıracaksa saçma sapan konuşmalara başladığında kayır altına alın eşinizin konuşmalarını işinize yarar.

Profil bilgileriniz ile yazılanlar arasında tezat var. 25 yaşında 10 yıllık evli nasıl olunuyor
Ayrıca Turkiyede 4 bin 5 bin maaş lüks.
Geçirebilir miyim sorusu çok abes
ikinci üçüncü sayfaya bak canım ikinci uyelikmis konu gercekmis
ama keşke biraz olağan bilgiler yazsaymis profiline bu yorumlarla ugrasmamak için benimle de epey ugrasmak zorunda kaldı çünkü konunun başında

Back