Bu ev beni delirtecek :(

Obsesif bir insan olarak anlattıklarınız beni irite etmeye yetti
Orda yaşamayı düşünemiyorum
Yak gitsin:KK62:
Ya da amacınız bu olsun
Para biriktirin
Ekonomi topiğine bekleriz

Obsesif bir insan olarak anlattıklarınız beni irite etmeye yetti
Orda yaşamayı düşünemiyorum
Yak gitsin:KK62:
Ya da amacınız bu olsun
Para biriktirin
Ekonomi topiğine bekleriz
Hah tam adamina gore verilecek tavsiye :KK45:
Yarin haberlere cikarsa kibriti cakip evi köyü yakan deli diye goruruz:KK70:

Selam .
12 yıl oldu evleneli ,kazandığımı yediğim ve aptal gibi ilerisini düşünmediğim için,çeşme hep akar sandığım için eve pek önem vermedim şimdiye kadar ..
Eşyalarım kaliteli orda bi sorun yok ama artık eskidi ..
Iki yıl kadar başka yerde yaşadığım için eşim ben yokken 3 lü koltukta yatmış adam 113 kilo koltukta ne yay kalmış ne sünger..
Otururken kıçımıza batıyo tahtası :işsiz:
Eskiden afilli kavgalarımız olurdu o kavgaların birinde herkul kuvvetindeki es kişisi gardrop kapaklarını kırdı :KK14:
Artizlik yapıp alırım yenisini yeeeaahh dedi tabii ki .ok aldı :tokat:
Gardrop kapagi kırık anlayacağınız 3 kapağı :silah:
Yatak odası için yollukları annemden getirmiştim perdem mor ,yolluklar kirmizi,dolap krem rengi ,battaniye pembe kafayı yicem oturup :ruh:
Salon halılarım açık renk üstünü örtecem derken biri anya biri konya birebir değil deli evi gibi :KK43:
Geldik mutfağa evim benden 2 yaş büyük beyaz ve mor dolap yaptırdım para bitti fayanslar mavili beyazlı kaldı :lülülü:
Ev sahibi olacak gözü kör olasıca tavana kadar fayans yaptırmış :KK14:
Yerler mozaik yapıştırmalı kağıt aldim onlarda kahverengi
Yaaaaaaa ben deliricem gerçekten :olamaz:
Soru basit
Ne yapicam ben ?
Hepsini değiştirsem en az 40 bin gider
Sorun bakalim para var mı?
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

40 bin mi? Sen de pratik çözüm üretme eksik kuşum, yeni gardroba gerek yok çünkü artık kapaksız dolaplarda moda, malum giyinme odaları olan evlerde olduğundan kapaksız dolaplar da üretiliyor, söylüyorsun o Herkül kocana, dolap kapaklarının hepsini söküyor, dersen ki mune zalim kadın, dolapta çamaşırlarımız da var, kapakları olmazsa olmaz, o zaman kapakları söktükten sonra şöyle bir perde koyuyorsun yavrucum, ince demir veya plastik çubuklara geçirilebilen perdeler var, onlardan alsan işini görür, pahalı da değil.

IMG_1907.webp
IMG_1908.webp

Yatak odasındaki yollukları hemen kenara koyup her tarafta almayanı dövdükleri basit ama yatak odana uygun türden kilim veya kilim kadar ince yazlık yolluklardan alıyorsun.
Yatağındaki battaniyenin rengini sevmiyorsan artık her mahallede olan zincir marketlerde çok amaçlı çift taraflı kullanılan ve her iki tarafı farklı renk olan örtülerden alıp örtüyorsun, 35-40 lirayı geçmez.

Salon halılarına aynı renk ve desen de halı örtüsü alıp serersen o renk cümbüşünden kurtulursun.
Koltuklarını koltuk döşemecisine verip hem yeniden kaplatabilir hem de tamir edilmesini sağlayabilirsin ama şu an imkan yok diyorsan koltuğunun iç kısmının eni ve boyunu ölç, bir marangozhane de o ölçülere uygun tahta kestir, o tahtanın üstüne de özellikle salıncak minderi vb diken yerlerde koltuğunun ölçüsüne göre istediğin renk ve desende minder diktir, ayrıca kullanacağın tahta altta rengi yüzünden sırıtır diye düşünürsen mobilyanın rengiyle aynı renkte bir yağlı boyayla boyayabilirsin.

Koltuğu tümden atmak istiyorsan ve düşündüğüm tarzda bir kadınsan sana bir tavsiye daha, büyük marketlerde bulabileceğin kenara koydukları paletler var, geniş büyük ve kalın kasa da diyebiliriz, marketlere söylüyorsun onları topluyorsun, bir güzel boyuyorsun, zemine oturacak kısımlarına büyük iri tekerleklerden takıyorsun, arka dayanma kısmını ister duvara dayarsın, istersen o kasaların bir kısmını sırtlık olarak çakarsın ve üstüne minder diktirip mis gibi koltuk niyetine kullanırsın.

IMG_1909.webp

IMG_1912.webp

Mutfak fayansları ve yer döşemesi için 2 seçeneğin var, 1. seçenek dolgulu astar kapatıcı alıyorsun ve tüm fayans ve zemini bunla bir güzel boyuyorsun, astar kuruyunca fayans ve yerler için kapatıcı özellikte, ki nalbura söylersen sana uygun boyaları verecektir, neyse o boyalardan fayans için seçtiğin renkle fayansları boyuyorsun 2 kat boya yeterli olur sanırım, sonra yerler için seçtiğin renkle de yerleri 2 kat boyuyorsun.

2. seçenek yine boya olarak geçen bir zemin kaplama, bunu fayanslara da yerlere de uygulayabilirsin, epoxy diye bilinir ama belki profesyonellik istiyordur, iyice araştırman lazım, o olmazsa belli boya markalarının fayans ve zemin boyalarını kullanıp üstüne vernik atabilirsin, bu işler biraz uğraştırır ama dünya kadar para harcamadan evini dekore edebilirsin, eşinin ve senin elinden bu işler geliyorsa yapması daha kolay olacaktır.

Son düzenleme:
Nasıl 40 bin gitcek. Yanlış hesap..
bak canm öncelikle makinada yıkanan pudra pembesi yada açık mavi bi halı al 75 tl oluyor ortalama.. sonra perde olarak tül fon al oda 90 tl oluyor .. İnstagramdan şu yeni model pembe açık mavi yastık al. 15 lira tutar. oturma odası 180 liraya kapattın.tamamdır. İki üç tane küçük aksesuarlarla tamamla renkleri uygun..
Eski yastık şu bu fazlalıkları at ..

Antreye yine makinada yıkanan güzel bi halı.. dolapların kapağını yaptırın yada uygun fiyatlı bişe araştırıp bulabilirsin.. (mor olmasın çok zor başka renklerle uyumu)

Kanepelerini güzel bi renge kaplattır.

bence gözünde büyüttüğün kadar bişe yok.. bi anda olmaz eline para geçtikçe yavaş yavaş halledersin..

Back
X