Bu ev beni delirtecek :(

Yerler için de bi sıvı görmüştüm. Önce istediğiniz renge boyayıp Üzerin e o parlak sıvıyı döküyorsunuz. Cila gibi birşey. Ailemin yaşadığı şehirde görmüştüm. Yeri duvar boyası gibi birşeyle boyamışlar üstüne de o parlak şeyden dökmüşlerdi. Otel lobilerindeki gibi parlak bir zemin olmuştu. Ince cam gibi cilalı birşey. Alttaki boyanın deforme olmasını engelleyip parlak gösteriyor.
Iyi aklıma geldi, bulursam ben de balkonlara yapacağım:))
Onun adı apoksi

40 bin mi? Sen de pratik çözüm üretme eksik kuşum, yeni gardroba gerek yok çünkü artık kapaksız dolaplarda moda, malum giyinme odaları olan evlerde olduğundan kapaksız dolaplar da üretiliyor, söylüyorsun o Herkül kocana, dolap kapaklarının hepsini söküyor, dersen ki mune zalim kadın, dolapta çamaşırlarımız da var, kapakları olmazsa olmaz, o zaman kapakları söktükten sonra şöyle bir perde koyuyorsun yavrucum, ince demir veya plastik çubuklara geçirilebilen perdeler var, onlardan alsan işini görür, pahalı da değil.

Eki Görüntüle 2098290 Eki Görüntüle 2098291

Yatak odasındaki yollukları hemen kenara koyup her tarafta almayanı dövdükleri basit ama yatak odana uygun türden kilim veya kilim kadar ince yazlık yolluklardan alıyorsun.
Yatağındaki battaniyenin rengini sevmiyorsan artık her mahallede olan zincir marketlerde çok amaçlı çift taraflı kullanılan ve her iki tarafı farklı renk olan örtülerden alıp örtüyorsun, 35-40 lirayı geçmez.

Salon halılarına aynı renk ve desen de halı örtüsü alıp serersen o renk cümbüşünden kurtulursun.
Koltuklarını koltuk döşemecisine verip hem yeniden kaplatabilir hem de tamir edilmesini sağlayabilirsin ama şu an imkan yok diyorsan koltuğunun iç kısmının eni ve boyunu ölç, bir marangozhane de o ölçülere uygun tahta kestir, o tahtanın üstüne de özellikle salıncak minderi vb diken yerlerde koltuğunun ölçüsüne göre istediğin renk ve desende minder diktir, ayrıca kullanacağın tahta altta rengi yüzünden sırıtır diye düşünürsen mobilyanın rengiyle aynı renkte bir yağlı boyayla boyayabilirsin.

Koltuğu tümden atmak istiyorsan ve düşündüğüm tarzda bir kadınsan sana bir tavsiye daha, büyük marketlerde bulabileceğin kenara koydukları paletler var, geniş büyük ve kalın kasa da diyebiliriz, marketlere söylüyorsun onları topluyorsun, bir güzel boyuyorsun, zemine oturacak kısımlarına büyük iri tekerleklerden takıyorsun, arka dayanma kısmını ister duvara dayarsın, istersen o kasaların bir kısmını sırtlık olarak çakarsın ve üstüne minder diktirip mis gibi koltuk niyetine kullanırsın.

Eki Görüntüle 2098315
Eki Görüntüle 2098355

Mutfak fayansları ve yer döşemesi için 2 seçeneğin var, 1. seçenek dolgulu astar kapatıcı alıyorsun ve tüm fayans ve zemini bunla bir güzel boyuyorsun, astar kuruyunca fayans ve yerler için kapatıcı özellikte, ki nalbura söylersen sana uygun boyaları verecektir, neyse o boyalardan fayans için seçtiğin renkle fayansları boyuyorsun 2 kat boya yeterli olur sanırım, sonra yerler için seçtiğin renkle de yerleri 2 kat boyuyorsun.

2. seçenek yine boya olarak geçen bir zemin kaplama, bunu fayanslara da yerlere de uygulayabilirsin, epoxy diye bilinir ama belki profesyonellik istiyordur, iyice araştırman lazım, o olmazsa belli boya markalarının fayans ve zemin boyalarını kullanıp üstüne vernik atabilirsin, bu işler biraz uğraştırır ama dünya kadar para harcamadan evini dekore edebilirsin, eşinin ve senin elinden bu işler geliyorsa yapması daha kolay olacaktır.

O kadar güzel anlatmışsınız ki bayıldım, özellikle kasalardan koltuk yapma olayı inanılmaz havalı. Kardeşime söyledim o da çok heveslendi, umarım biz de yapabiliriz. Yaparsak burada paylaşırım. :)

O kadar güzel anlatmışsınız ki bayıldım, özellikle kasalardan koltuk yapma olayı inanılmaz havalı. Kardeşime söyledim o da çok heveslendi, umarım biz de yapabiliriz. Yaparsak burada paylaşırım. :)
Bence çok şık duruyor, şimdi değil ama ilkbahar gibi ben de evde ufak tefek dokunuşlar yapmak istiyorum, tembellik etmezsem paletlerden koltuk da yapmak var aklımda, mesela her renk ve desenle uyumlu bir renge boyanabilir o kasalar, değiştirmelik 2 farklı minder diktirilebilir, sıkıldıkça değiştirilir, bu kasalardan isterseniz orta sehpada yapabiliyorsunuz, tahta domates sebze kasaları vardır ya, işte bunlardan bulup istediğiniz renklerde boyayabilir, nalburlarda metreyle satılan halat iplerden de faydalanabilirsiniz, kitaplık yapabilir, bir kaçını üst üste monte edip koltukların yanında çiçeklerinizi veya ıvır zıvırlarınızı koyabilirsiniz.
IMG_1914.webp

Yine boyutunu kendi belirleyeceğiniz enli bir tahta veya uzunca bir odun parçası bile olabilir, kalın halat ipler ve biraz boya yardımıyla avize bile yapabilirsiniz.

IMG_1916.webp

Şaka gibi ama evde biraz da eliniz yatkınsa yapabileceğiniz ve rahatça bulabileceğiniz bu malzemelerin yapılıp satılan halleri dünya para.

Kütükleri boyayıp aksesuar yapabilirsiniz, araba lastiklerinin üstüne cam kestirip lastikleri rengarenk boyayarak sehpalar yapabilirsiniz.
Su kabaklarını oyup gece lambası lambader yapabilirsiniz, diyorum ya sizin hayal gücünüze kalmış :)

Taksitle yeni koltuk takımı al. O bitince yine taksitle halı ve perde al.
Yavaş yavak değiştirmiş olursun.
Fayansları da ne yapabilirsin fikrim yok :)

Konu sahibesi evin rüyalarıma girdi, bordo renkli tek ayağı tahtadan kumaşı yırtık televizyonun tam karşısında sağ tarafı duvara dayanmış eski bir kanepe.

Ben 8 yıllık evliyim ikinci koltuk takımım şuan
İlki kahve ve kremdi hem içimi bunaltıyor hemde aşırı ağır bir mobilyaydı .
Bende evi sık sık değiştirdiğim için olmuyordu
Sonra eşim bu yıl yine kahve bir koltuk takımı aldı
Bu daha modern ve hafif ana yine iç bunaltıcı ve kahveydi .
Bu çocuk oluncada değiştiricem diye umuyorum
Gözüm köşe takımında
Oldum olası bembeyaz , kar gibi katalok gibi evlere aşığım

Selam .
12 yıl oldu evleneli ,kazandığımı yediğim ve aptal gibi ilerisini düşünmediğim için,çeşme hep akar sandığım için eve pek önem vermedim şimdiye kadar ..
Eşyalarım kaliteli orda bi sorun yok ama artık eskidi ..
Iki yıl kadar başka yerde yaşadığım için eşim ben yokken 3 lü koltukta yatmış adam 113 kilo koltukta ne yay kalmış ne sünger..
Otururken kıçımıza batıyo tahtası :işsiz:
Eskiden afilli kavgalarımız olurdu o kavgaların birinde herkul kuvvetindeki es kişisi gardrop kapaklarını kırdı :KK14:
Artizlik yapıp alırım yenisini yeeeaahh dedi tabii ki .ok aldı :tokat:
Gardrop kapagi kırık anlayacağınız 3 kapağı :silah:
Yatak odası için yollukları annemden getirmiştim perdem mor ,yolluklar kirmizi,dolap krem rengi ,battaniye pembe kafayı yicem oturup :ruh:
Salon halılarım açık renk üstünü örtecem derken biri anya biri konya birebir değil deli evi gibi :KK43:
Geldik mutfağa evim benden 2 yaş büyük beyaz ve mor dolap yaptırdım para bitti fayanslar mavili beyazlı kaldı :lülülü:
Ev sahibi olacak gözü kör olasıca tavana kadar fayans yaptırmış :KK14:
Yerler mozaik yapıştırmalı kağıt aldim onlarda kahverengi
Yaaaaaaa ben deliricem gerçekten :olamaz:
Soru basit
Ne yapicam ben ?
Hepsini değiştirsem en az 40 bin gider
Sorun bakalim para var mı?
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Mutfağı niye sen yaptırdın witch?
Ev sahibi ödemiyor mu? Yada kiradan kesmediniz mi?
Fayanslarıda kes kiradan yaptır.
Olmadı folyo al kapla.
Halılara örtü al yada evin sıcaksa komple kaldır. Ben 2 senedir sermiyorum halı. Kaldır indir,yıkat sinir oldum kaldırdım. Şimdi rahatım valla süpür sil. Birşey mi döküldü sil geç mis gibi.
Dolap kapaklarını yaptırabilirsin aslında çok birşey tutmaz.
Ama tabi teker teker yapmak lazim. Birden bütçe dayanmaz.
Bende evimi sevmiyorum. Eşyalarım 7 senelik. Zevkime göre aldım,yaptırdım herşeyi ama çok dağınık bir planı var evin,haliyle darmadağınık duruyor.
Eski de bina.
Taşınma durumumuz var,o zamana kadar bir çöpü bile değistirmeyi düşünmüyorum. Hatta bebeğe oda bile yapmayacağım 2 sene. Taşınırsak yapacağım.
Seni bu anlamda anliyorum. Ben ferah derli toplu bir ev istiyorum. Birde deposu olsun istiyorum muhakkak. Evdeki bütün fazlalıkları doldurabileceğim. Bakalım.

Back
X