Bu ekonomide iş bırakılırmı?

Diğer aileler ile kendinizi niye kıyaslıyorsunuz ki herkesin durumu farklıdır
tabiki farklı bende biliyorum ama bendemi sorun var çokmu planlı yaşıyorum bilmiyorum
2 tane çocuk birisi 20 yaşında diğeri 10 yaşında.asgari ücret in biraz üstü maaş,ev kredisi vs.ben korkuyorum mesela şuan gelecekten

Kızınız 12 yaşında siz kamudasınız. Bildiğim kadarıyla kanundakiler en geç saat 17.00 da çıkıyor sabah 08.30 da mesai başlıyor. Gece 11 e kadar dünya vakit var üstelik tek çocuk 3 kişilik bir ailesiniz. Haftada 1 yardımcı gelse bile size yeter. Valla lise hazırlık etüdleri olmuş 200bin üniversite hazırlık 300bin.
bizim 5 buçukta bitiyor mesai eve gelmem 6 yı buluyor.en basit yemeği yapsam bile 1 saatimi alıyor.yemek ye bulaşıkları topla vs saat 8 i geçiyor.kızımın ödevleri ile uğraşıyorum.
birde ben sabah erken kalkıyorum kızıma ve eşime kahvaltı hazırlıyorum kendimde yiyorum bu yüzden akşam erken uykum geliyor
birde eşim yoğun çalıştığı için işleri ben yapmaya çalışıyorum,bu kezde ben yoruluyorum
aslında bulaşıkları yıakr,çamaşırları asar sadece yemek yapmayı bilmez ama ben ona üzüldüğüm için çoğu işi kendim üstleniyorum ama kendim yorgun oluyorum bu kez

Herkesin gideri geliri kadar oluyor. Biz de iki maaş çalışıyoruz. Şu an hamileyim ve izne ayrılmak üzereyim, bebeğin tüm ihtiyaçlarını ben maaş aldığım sürede tamamladık ama bez vs stoklamadığımız halde zorlandık, bir kahve içmek bile lüks geldi bazı zamanlar. Ben de bu sürede çok düşündüm biz 1 çocuğun en basit giyimini vs zorlanırken bu insanlar 4-5 çocukla tek maaş nasıl geçiniyor diye. Annem her şeyin en ucuzunu kalitesizini alırsan sen de geçinirsin dedi mesela. Ben çocuğumun geleceği için biraz büyüdükten sonra iş hayatıma geri döneceğim. Neden daha bol daha etkin daha gezmeli ve güzel bir hayat yaşayabilecekken eşimizin maaşıyla ucu ucuna geçinelimki? Her kadın çalışmalı hem topluma hem kendine faydalı bireyler olmalı bence.

Ben de çocuklarımızı kendim büyütmek için işi bıraktım ama ben evde trade falan uğraşıyorum, para kazanıyorum yani. Ki kazanmasam da eşimin geliri şükür iyi. Asgari ücretle,beslenmeleri de bir yerlere gitmeleri de bence mümkün değil. Aklım almıyor. Öyle bir durumda olsam çocuk yapmazdım. Ya hep ya hiç mantığım var benim. Durumum yoksa yapmazdım çalışmaya devam ederdim.
eltimin çocukları büyük ona rağmen işi bırakıyor
omu iyisini yapıyor benmi anlamadım?

Eltinizle neden karşılaştırıyorsunuz ki ben onu anlamadım en başta. Herkesin hayata bakışı ev içi dinamiği, gelir gider dengesi farklıdır. Tekrar söylüyorum ben olsam bırakmazdım, bu işin yaşlılığı osu busu da var. Kendi ayaklarınız üzerinde durmak en doğrusu. Üstelik çocuğunuza da daha güzel imkanlar sunabilirsiniz. Bebek olsaydı ara vermek mantıklı ama şu an değil hele bırakmak hiç değil

Kızınız büyümüş artık. İsteseniz de sizinle geçireceği vakit az olacak.
Onu bahane ederek işten çıkmanızın bir anlamı yok.
İş sonrası yorgunluk kısmına bir çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Kamuda çalışıyormussunuz, eşiniz mi destek olmuyor ev ve çocuk sorumluluğunda?
Önceki konuda 9 buçukta uyuduğunuz yazmıştınız. Kan degerlerinize baktirabilirsiniz.

Arkadaşlarınızın nasılsın geçindigi de önemli değil bence çünkü geçinmek dediğimiz şeyden herkesin anladığı farklı.
devamlı kan veriyorum ama ben zaten çabuk yorulan bir insanım bekarkende öyleydim
Geçinme derken,faturalar ev kredisi yemek içmek zaten asgari ücret kadar para gidiyor ki,tek maaşla birde 2 çocuk olması onların ihtiyaçları.ek destek var bence ama bize söylemiyorlar
eşim destek oluyor ancak oda yoğun çalıştığı için işleri kendim yapıyorum bu kezde ben yoruluyorum

Yok çocuklar büyüyünce bırakmak saçma. Ben büyüttüğümde yeniden çalışacağım inşallah. Tam tersini yapmış ama herkes özgür. Siz eltinize çok takmayın. Size doğrusu hangisi geliyorsa onu yapın derim.

Çalışmak sadece maddiyat değildir ki. Üretiyor olmanın verdiği içsel haz ve doyum, öz güven, sosyal çevre vb. demektir aynı zamanda. Bunlar bir kadının güçlü olmasını da sağlar. Üstelik ev işleri için bir yardımcı bile tutabilirsiniz paranızla. Diğer türlü ev işleri -çok zengin değilseniz- size kalır. Bu da dışarıda çalışmaya alışmış bir kadın için yıpratıcı. Sürekli olarak eşinizin eline bakmak da psikolojik anlamda sizi kötü hissettirebilir.

Eltiniz tek maaşla geçinebiliyor biz geçinemez miyiz, o ne güzel evde oturuyor ben işe gidiyorum diye kendinizi eksik mi hissediyorsunuz anlamadım. Koca çocuğunuz var bu eltiyle kıyaslama olayı nedir anlamadım

bizim 5 buçukta bitiyor mesai eve gelmem 6 yı buluyor.en basit yemeği yapsam bile 1 saatimi alıyor.yemek ye bulaşıkları topla vs saat 8 i geçiyor.kızımın ödevleri ile uğraşıyorum.
birde ben sabah erken kalkıyorum kızıma ve eşime kahvaltı hazırlıyorum kendimde yiyorum bu yüzden akşam erken uykum geliyor
birde eşim yoğun çalıştığı için işleri ben yapmaya çalışıyorum,bu kezde ben yoruluyorum
aslında bulaşıkları yıakr,çamaşırları asar sadece yemek yapmayı bilmez ama ben ona üzüldüğüm için çoğu işi kendim üstleniyorum ama kendim yorgun oluyorum bu kez
6 da gelip neden her gün yemek yapıyorsunuz ki. Yaptıklarınızı 2 günlük yapabilirsiniz. Dındurucuya köfte börek et nohut fasülye koyabilirsiniz. Sabah kahvaltısı hazırlamak kaç dk. Her gün açık büfe gibi mi hazırlıyorsunuz. Sizin çalışmaya gönlünüz yok bahane üretmeyin. Neyse geçinecek olan sizsiniz keyif sizin

Bir de bu aralar biliyorsunuz insanlarımız artık finansal özgürlüğün farkına vardı ve finansal okur yazarlık öğreniyorlar. Hisse, kripto, vs artık bunlar üzerinden eğitim alıp yatırım yapıp aylık maaşlarından kat kat fazla kazanabiliyorlar. Belki eltiniz de bu tarz bir yatırım yapıyordur.
Ben 14 yıldır kendi finansal özgürlüğümü elime aldım, arsa, dolar, altın hisse kripto her şeyle ilgileniyorum tabi ki kulaktan dolmayla değil eğitimle. Bana getirisi çok daha iyi ve evdeyim rahatım.

Konu sahibi zaten çocuğu 2.5 yaşına gelince işe başlamış.
Dediigniz kritik dönemde yanında olmuş yani.
Çocuk şu an 12 yasında.
aa tamam sorun yok o zaman
büyümüş çocuk
eşinin geliri çok çok iyi olsa 1-2 sene ara verebilirsiniz tarzında tavsiye verirdim
ama tek maaşla nasıl geçiniriz diye kara kara düşünen birinin işten çıkma lüksü maalesef olmuyor şuan
bu şartlar altında

Siz zaten çocuğunuz kreş yaşına geldiğinde çalışmaya başlamışsınız, çocuk da büyümüş bu saatten sonra iş bırakmak mantıklı değil. Ben evlenmeden önce çalışıyordum çocuğum 5 yaşına gelinceye kadar çalıştım, bankacıydım çok yoğun ve stresli bir işti. Eşimin geliri iyiydi, ben de tamamen çalışmama gibi bir düşüncede değildim zaten. Eskiden istediğim şeyi düşünmeden alıyordum şimdi de alıyorum tabi 10 kere düşünüp eşim asla karışmaz alsam neden aldın demez ama geçimi de düşünmek zorundayız. Bu dönemde ikinci çocuğum oldu o da 3,5 yaşında artık kendi işimi kurmayı düşünüyorum.

devamlı kan veriyorum ama ben zaten çabuk yorulan bir insanım bekarkende öyleydim
Geçinme derken,faturalar ev kredisi yemek içmek zaten asgari ücret kadar para gidiyor ki,tek maaşla birde 2 çocuk olması onların ihtiyaçları.ek destek var bence ama bize söylemiyorlar
eşim destek oluyor ancak oda yoğun çalıştığı için işleri kendim yapıyorum bu kezde ben yoruluyorum
Söylemek zorunda değiller.
Bir kuzenim borsaylailgileniyor yıllardır. Bir iki yıldr nornal bir maas uzerinde geliri oluyor, bilen bir iki kişi var. Dışarıdan tek maaşla geçiniyorlar gibi gözüküyor ama işin aslı öyle değil.
Böyle bir şeyde olmayabilir sizin elti ve arkadaşta, bilemeyiz kim nasıl geçiniyor.
Eşiniz yoğun çalışabilir ama en azından kahvaltıları o hazırlasın mesela. Akşam bulaşıkları o toplasın. Her şeyi siz yapmayın, çocuğunuzla geçirdiğiniz vakitte daha tahammüllü olabilin. Erkenden uyumak yerine sevdiğiniz bir şeyi yapın.

Bir de bu aralar biliyorsunuz insanlarımız artık finansal özgürlüğün farkına vardı ve finansal okur yazarlık öğreniyorlar. Hisse, kripto, vs artık bunlar üzerinden eğitim alıp yatırım yapıp aylık maaşlarından kat kat fazla kazanabiliyorlar. Belki eltiniz de bu tarz bir yatırım yapıyordur.
Ben 14 yıldır kendi finansal özgürlüğümü elime aldım, arsa, dolar, altın hisse kripto her şeyle ilgileniyorum tabi ki kulaktan dolmayla değil eğitimle. Bana getirisi çok daha iyi ve evdeyim rahatım.
Şu borsadan para kazanamayan bir ben miyim ya? Tamam zarar etmedim ama çok da kar etmedim.

İşini bırakmış, 3 çocukla aldatılan, ailesi sahip çıkmayan üyenin konusunu okursanız anlarsınız kimin doğru yaptığını.
Çocuğunuz büyümüş zaten birkaç seneye yüzünüze bakmaz tabiri caizse:D
Yorulmanızı anlıyorum ama iş bırakılmaz bu yüzden. Ücretsiz izin alın bir süre, dinlenin keyif yapın. Bence işi özleyeceksiniz .
Madem eşinizin durumu fena değil, o zaman çalışırken daha fazla destek alin. Haftada 2-3 gün biri gelsin yemek temizlik halletsin mesela. Sizin maaşınız olmadan yaşayabilecekseniz azalınca da yaşarsınız.

kamuda çalışıyorum.ev kredimiz var ama 2000 tl ödüyoruz bitmek üzere .kızım 12 yaşında işi bıraksamda küçüklüğündeki gibi yanımda durmuyor arkadaş çevresi var dışarı çıkmak istiyor ama yinede bana geçen gün anne işi bırak dedi,üzüldüm
Özel sektör bir süre sonra bırakılır belki ama kamu bırakılmaz. Sonuçta çocukların geleceği için de oralarda çalışıyorsunuz bunları düşünmek lazım. Olay sadece geçinmek değil. İlerisi de belli değil. Sürekli yeni masraflar çıkıyor.

Memur musunuz yoksa kamuda işçi mi anlamadım ama her iki ihtimalde de bırakılmaz iş sacmalamayin. İkinci çocuk düşünüyorsaniz bile ücretsiz izin falan alın yorulduysaniz ücretsiz izin alın. Yorgun iseniz vitamin takviyesi alin. İş birakilmaz

kamuda çalışıyorum.ev kredimiz var ama 2000 tl ödüyoruz bitmek üzere .kızım 12 yaşında işi bıraksamda küçüklüğündeki gibi yanımda durmuyor arkadaş çevresi var dışarı çıkmak istiyor ama yinede bana geçen gün anne işi bırak dedi,üzüldüm

Çocuğum bana bu şekilde gelip anne işi bırak dese bir düşünürdüm açıkçası zaten kamuda çalışıyorsunuz izne ayrılabilirsiniz. Sonuçta çocuklu kadınların geneli çocukları için çalışıyor öyle değil mi? Onun psikolojisi beklentileri benim için önceliklidir

Back