- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Kamuda calisiyormussunuz ücretsiz izin alın kendinizi deneyin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim de benzer bi niyetimin var inşallah Rabbim yaşamayı nasip eder. Küçük oğlan 1. Sınıfa gidince isteğe bağlı ücretsiz izin alacağım inşallah ay bol bol gezerim diye düşünüyorumMerhaba ben öğretmenim hemde kamu da . 17 yıldır çalışıyorum çocuklarım küçükken 4 yıl ücretsiz izin aldım . Dün akşam eşimle aynı konuyu konuştum çok yorgunum çalışmak istemiyorum diye . Ben tamamiyle istifa etmem ama borcum var ( kendi ailemle alakalı ) bu sene öğrencilerim 4.sinif seneye 1 almayacağım 6 ay ücretsiz izin alacağım . Sizde bir süre ücretsiz izin alabilirsiniz .
Benimki de 10 yaşında geçen anne sen çalışırken ne güzel istediğimi alıyordun şimdi istediğimi alamıyorsun ne zaman çalışacaksın dedi.. ah çocuklar..kamuda çalışıyorum.ev kredimiz var ama 2000 tl ödüyoruz bitmek üzere .kızım 12 yaşında işi bıraksamda küçüklüğündeki gibi yanımda durmuyor arkadaş çevresi var dışarı çıkmak istiyor ama yinede bana geçen gün anne işi bırak dedi,üzüldüm
Oyyy sağlıklı büyüsün kuzular . Benim çocuklarım arası iki yaş . Küçükken evdeydim ama çalışsaydım daha az yorulurdumBenim de benzer bi niyetimin var inşallah Rabbim yaşamayı nasip eder. Küçük oğlan 1. Sınıfa gidince isteğe bağlı ücretsiz izin alacağım inşallah ay bol bol gezerim diye düşünüyorumşu an 8 aylık ve 2 yaş bebesi ile evde olan anne için çok güzel hayaller Allahım nasip et sağlıkla
Babanızın zamanı ile şu an bir değil, yaşamaya aç kalmamak gözüyle bakıyorsanız tek maaşla da özellikel kendinize ait eviniz varsa (tabiki borcu ödenmiş evi kast ediyorum) bir şekilde geçinirsiniz. Ama eve çift maaş girince sosyal anlamda daha çok aktivite yapabilirsiniz (senelik tatiller, dışarda ailecek yemek, günübirlik gezintiler vs.) Çocuğunuzun ihtiyaçlarını daha rahat ve daha az kısarak karşılayabilirsiniz. Kendinize sosyal bir ortam oluşturmanız dışında kendi kazancınız olması kişisel ihtiyaçlarında daha rahat karşılanması demek aynı zamanda.Aslında dert değilde sadece merak ettiğim için soruyorum.
Etrafımdaki çoğu bayan işi bırakıyor.En yakın arkadaşım 2 çocuğuna bakmak için işi bıraktı,eşinin geliri iyi evi arabası var bakıcak kimsem yok dedi bıraktı onlar bile şu ara eskisi gibi gezmiyor dışarıdan yemiyor,arkadaşım kendine kıyafet vs almıyor sadece çocuklarına alıyor.
eltim bıraktı onun eşi asgari ücret alıyor onlarında iki çocuğu var ev kredisi ödüyorlar 2000 tl kadar.onları hiç anlamıyorum bir maaşla nasıl geçinecekler hiç çözemedim.
bizim 1 tane çocuğumuz var,ben asgari ücretten fazla alıyorum eşimde iyi maaş alıyor çok şükür ama zor geçiniyoruz çoğu zaman maaş yakın paramızın kalmadığı bile oluyor.
Bir düşündüm işe girdiğimde çocuğum 2,5 yaşındaydı şuan 12 yaşında.çoğu şeyine gidemedim(okul toplantısı,etkinlikler vs.) annem gitti hep.en güzel zamanları çalışarak geçti ama çalıştığım içinde ev aldık birçok şey yaptık.
Eltim ve arkadaşım çocuklarının başında,herşeyleriyle birebir ilgileniyorlar bense işten gelince yemekti bulaşık toplamaydı ağzım açık uyuyorum.Onlarmı iyisini yapıyor benmi bilmiyorum?herşey para değil ama bu pahalılıkta işi bırakınca tek maaşla nasıl geçinilir bu beni düşündürüyor
Benim babam devlet memuruydu,tek maaşla bizide okuttu,evin her ihtiyacını karşılardı hiç birşeyimiz eksik kalmadı.Şuan 2 maaşla tek çocuğumuzun isteklerine ancak yetiyoruz.tek maaşla nasıl yapılır mantığım almıyor?
Fikir almak istiyorum.
Yani konuyu okuyan da küçücük çocuğunuz var zanneder.kamuda çalışıyorum.ev kredimiz var ama 2000 tl ödüyoruz bitmek üzere .kızım 12 yaşında işi bıraksamda küçüklüğündeki gibi yanımda durmuyor arkadaş çevresi var dışarı çıkmak istiyor ama yinede bana geçen gün anne işi bırak dedi,üzüldüm
Konu sahibi zaten çocuğu 2.5 yaşına gelince işe başlamış.0-2 yaş arası imkan varsa çocukla sadece annesi ilgilenmeli
o dönemler çocuğun güvenli bağ kurması açısından anne tarafından bakım görmesi önemli
imkanınız olmamış hayat kavgasına düşmüşsünüz çocuk büyümüş
bu yaştan sonra çocuk için iş bırakmaya gerek yok
ekonomik şartlar çok zor tek maaşla geçinenleri asla anlamıyorum
zaten ek bi gelirleri yoksa kredi kartları sonuna kadar batmış oluyor öyle insanların
bi de siz kamuda çalışıyormuşsunuz işi bırakmayın bence
Ben kızım 2,5 yaşına girene kadar ev hanımıydım.Her kadın para için çalışmıyor ki.
Eşi 100 bin maaş alan kadın 30 bin liraya çalışıyor aylık tandigim.
O 30 bin olmasada olur, ama kadın çalışmak istiyor.
Bu noktada işten eve gelip saydığıniz işleri yaptığınız için yoruluuorsunuz. Esinizde aynı eşit derecede iş yapmali sizinle. O çamaşır ev süpürme yaparken sizde mutfakla ilgilenin.
Çocuğunuz attım 12 olmuş, bebek olsa bir iki sene ara verin dicektim.
Ama size tavsiyem, sigortanızı doldurun, en azından ilerde Allah ömür verirse sizinde bir emekliliginiz olur.