Bu ekonomide iş bırakılırmı?

Merhaba ben öğretmenim hemde kamu da . 17 yıldır çalışıyorum çocuklarım küçükken 4 yıl ücretsiz izin aldım . Dün akşam eşimle aynı konuyu konuştum çok yorgunum çalışmak istemiyorum diye . Ben tamamiyle istifa etmem ama borcum var ( kendi ailemle alakalı ) bu sene öğrencilerim 4.sinif seneye 1 almayacağım 6 ay ücretsiz izin alacağım . Sizde bir süre ücretsiz izin alabilirsiniz .
Benim de benzer bi niyetimin var inşallah Rabbim yaşamayı nasip eder. Küçük oğlan 1. Sınıfa gidince isteğe bağlı ücretsiz izin alacağım inşallah ay bol bol gezerim diye düşünüyorum ☺️ şu an 8 aylık ve 2 yaş bebesi ile evde olan anne için çok güzel hayaller Allahım nasip et sağlıkla

kamuda çalışıyorum.ev kredimiz var ama 2000 tl ödüyoruz bitmek üzere .kızım 12 yaşında işi bıraksamda küçüklüğündeki gibi yanımda durmuyor arkadaş çevresi var dışarı çıkmak istiyor ama yinede bana geçen gün anne işi bırak dedi,üzüldüm
Benimki de 10 yaşında geçen anne sen çalışırken ne güzel istediğimi alıyordun şimdi istediğimi alamıyorsun ne zaman çalışacaksın dedi.. ah çocuklar..

Benim de benzer bi niyetimin var inşallah Rabbim yaşamayı nasip eder. Küçük oğlan 1. Sınıfa gidince isteğe bağlı ücretsiz izin alacağım inşallah ay bol bol gezerim diye düşünüyorum ☺️ şu an 8 aylık ve 2 yaş bebesi ile evde olan anne için çok güzel hayaller Allahım nasip et sağlıkla
Oyyy sağlıklı büyüsün kuzular . Benim çocuklarım arası iki yaş . Küçükken evdeydim ama çalışsaydım daha az yorulurdum 😁😁

Öğretmenlik tatili bol gibi görünüyor ama çok çok yıpratıcı bir meslek . Sınıf mevcudum 50 eve geldiğimde enerjim bitiyor . İnsallah bu hayallerimiz gerçek olur biraz dinlenir sonra yine tam gaz çalışmaya devam ederiz .

Çocuğunuz küçük sandım okurken. 12 yaşına gelmiş çocuk varsa tabii ki bırakılmaz. Ben Allah nasip ederse şubatta doğum yapacağım, sonrasında 1 sene ücretsiz izin alıp işe başlamayı düşünüyorum ki eşimin kazancı fena değil ve kendisi teklif ediyor istersen sonrasında da devam etmeyebilirsin diye. Yine de ekonomi kötü olsun olmasın bir kadının işini bırakmaması gerektiğini düşünüyorum Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var. İnşallah hiç zaruri olmaz tabii ki ama iş olması önemli.

Ben de çocuklarımızı kendim büyütmek için işi bıraktım ama ben evde trade falan uğraşıyorum, para kazanıyorum yani. Ki kazanmasam da eşimin geliri şükür iyi. Asgari ücretle,beslenmeleri de bir yerlere gitmeleri de bence mümkün değil. Aklım almıyor. Öyle bir durumda olsam çocuk yapmazdım. Ya hep ya hiç mantığım var benim. Durumum yoksa yapmazdım çalışmaya devam ederdim.

ben istesem bırakırım. Eşim asgari ücretin 4-5 katı alıyor. İki tane evimiz var, arabamız var, kira gelirimiz var. Çocuklarımı ücretsiz izin alıp kendim büyütüyorum. Sonra işe geri dönüyorum. Eşim çalışma yorulma diyor ama çocuklar yerinde sayan canlılar değil büyüyorlar ama tercih meselesi ya. Sadece maddiyat değil ki tek kriter. Ben kendi kazandığıma güvenirim. Hayatın binbir türkü hali var.

Her kadın para için çalışmıyor ki.
Eşi 100 bin maaş alan kadın 30 bin liraya çalışıyor aylık tandigim.
O 30 bin olmasada olur, ama kadın çalışmak istiyor.
Bu noktada işten eve gelip saydığıniz işleri yaptığınız için yoruluuorsunuz. Esinizde aynı eşit derecede iş yapmali sizinle. O çamaşır ev süpürme yaparken sizde mutfakla ilgilenin.
Çocuğunuz attım 12 olmuş, bebek olsa bir iki sene ara verin dicektim.
Ama size tavsiyem, sigortanızı doldurun, en azından ilerde Allah ömür verirse sizinde bir emekliliginiz olur.

Aslında dert değilde sadece merak ettiğim için soruyorum.
Etrafımdaki çoğu bayan işi bırakıyor.En yakın arkadaşım 2 çocuğuna bakmak için işi bıraktı,eşinin geliri iyi evi arabası var bakıcak kimsem yok dedi bıraktı onlar bile şu ara eskisi gibi gezmiyor dışarıdan yemiyor,arkadaşım kendine kıyafet vs almıyor sadece çocuklarına alıyor.
eltim bıraktı onun eşi asgari ücret alıyor onlarında iki çocuğu var ev kredisi ödüyorlar 2000 tl kadar.onları hiç anlamıyorum bir maaşla nasıl geçinecekler hiç çözemedim.
bizim 1 tane çocuğumuz var,ben asgari ücretten fazla alıyorum eşimde iyi maaş alıyor çok şükür ama zor geçiniyoruz çoğu zaman maaş yakın paramızın kalmadığı bile oluyor.
Bir düşündüm işe girdiğimde çocuğum 2,5 yaşındaydı şuan 12 yaşında.çoğu şeyine gidemedim(okul toplantısı,etkinlikler vs.) annem gitti hep.en güzel zamanları çalışarak geçti ama çalıştığım içinde ev aldık birçok şey yaptık.
Eltim ve arkadaşım çocuklarının başında,herşeyleriyle birebir ilgileniyorlar bense işten gelince yemekti bulaşık toplamaydı ağzım açık uyuyorum.Onlarmı iyisini yapıyor benmi bilmiyorum?herşey para değil ama bu pahalılıkta işi bırakınca tek maaşla nasıl geçinilir bu beni düşündürüyor
Benim babam devlet memuruydu,tek maaşla bizide okuttu,evin her ihtiyacını karşılardı hiç birşeyimiz eksik kalmadı.Şuan 2 maaşla tek çocuğumuzun isteklerine ancak yetiyoruz.tek maaşla nasıl yapılır mantığım almıyor?
Fikir almak istiyorum.
Babanızın zamanı ile şu an bir değil, yaşamaya aç kalmamak gözüyle bakıyorsanız tek maaşla da özellikel kendinize ait eviniz varsa (tabiki borcu ödenmiş evi kast ediyorum) bir şekilde geçinirsiniz. Ama eve çift maaş girince sosyal anlamda daha çok aktivite yapabilirsiniz (senelik tatiller, dışarda ailecek yemek, günübirlik gezintiler vs.) Çocuğunuzun ihtiyaçlarını daha rahat ve daha az kısarak karşılayabilirsiniz. Kendinize sosyal bir ortam oluşturmanız dışında kendi kazancınız olması kişisel ihtiyaçlarında daha rahat karşılanması demek aynı zamanda.
Bende çalışıyorum kızım 8 yaşında her sene tatile gideriz her hafta sonu dışardayız bazen avm de alışveriş, hava güzelse piknik-mangal-kültürel geziler, onun zaten masrafı okulla bitmiyor etüdü ekstra sanatsal kursları, sağlık ve giyim harcamaları vs hepsine para lazım , evinde ihtiyaçları oluyor yemek-içme, fatura harici tadilat masrafları yada apartman giderleri falan.
Tek maaşla geçinmeye çalışsa idik sosyal aktivitelerin hiçbirini yapamazdık yada sadece birini kısıtlı bütçe ile yapmak zorunda kalırdık onun içinde herşeyden kısmamız gerekirdi.
Eve giren 2 maaşta geldiği gibi gidiyor, yatırım yapan kişiler değiliz ama hayatı doya doya ailecek yaşıyoruz. Bunları düşünün kararı kendiniz verin.
Çalışmamanın tek artısı ev işleri için daha çok zamanınız olması bence işten gel koştur koştur hallet zorunda değilsiniz birde iş stresinden uzaksınız ama kendi paramı kazanmanın zevkini de hiçbirşey vermiyor birine hesap vermeden rahatça para harcayabiliyorum.

0-2 yaş arası imkan varsa çocukla sadece annesi ilgilenmeli
o dönemler çocuğun güvenli bağ kurması açısından anne tarafından bakım görmesi önemli
imkanınız olmamış hayat kavgasına düşmüşsünüz çocuk büyümüş
bu yaştan sonra çocuk için iş bırakmaya gerek yok
ekonomik şartlar çok zor tek maaşla geçinenleri asla anlamıyorum
zaten ek bi gelirleri yoksa kredi kartları sonuna kadar batmış oluyor öyle insanların
bi de siz kamuda çalışıyormuşsunuz işi bırakmayın bence

Bu sorunun tek bir cevabı yok,her aileye göre değişebilecek durumlar çünkü. Ben de oğlum doğduğunda 3,5 yıl çalışmadım. Bana gelip eltim ya da konu komşum bakmadı. Sıkıntı çektiysem kendim çektim,kimsenin başına dert olmadım ki,yorum yapmaya ne hakkı var bir başkasının? Herkesin yaşantısı,zevkleri ve alışkanlıkları başka. Dolayısıyla giderleri de başka. Ben her gün dışarıdan kahve içerim yemek yerim,bir başkası sokak simitçisinden simit alır camii bahçesinde oturur yer kuru kuru. Ya da bir başkası sigara kullanır ben kullanmam. Ben alkol kullanıyorumdur bir başkası kullanmaz. Aynı değil ki herkesin her şeyi? Siz kendi bütçenize göre değerlendirin,başkaları da kendi bütçelerine göre çalışsın veya işi bıraksın.

kamuda çalışıyorum.ev kredimiz var ama 2000 tl ödüyoruz bitmek üzere .kızım 12 yaşında işi bıraksamda küçüklüğündeki gibi yanımda durmuyor arkadaş çevresi var dışarı çıkmak istiyor ama yinede bana geçen gün anne işi bırak dedi,üzüldüm
Yani konuyu okuyan da küçücük çocuğunuz var zanneder.
İşe zaten 2.5 yasindayken baslamissiniz bu gayet iyi bir yaş.
Pek çok kadın ücretli izni biter bitmez başlıyor.
Benim arkadaşım 4 aylıkken ise başladı mesela.
Hayır ekonomiyi falan geçtim 12 yaşında cocuk zaten surda bikac seneye sizden uzaklaşıp arkadaş cevresine yönelecek ki olması gereken de o.
Şu anda zaten okuldur kurstur yoğun bir hayatı vardır.
İşten ciksaniz bile yine hafta sonları vakit geçirebilirsiniz ancak.
Çocuğunuz önemli etkinliklerinde de izin alın en kötü rapor alın yani.
Kızınızın işi bırak demesine de anlam veremedim yanında çok mu konuştunuz bu konuyu ?
Veya sürekli şikayet modunda mısınız?
Sebep ne olursa olsun yetişkin olan sizsiniz iş bırakmak önemli bir karar.

0-2 yaş arası imkan varsa çocukla sadece annesi ilgilenmeli
o dönemler çocuğun güvenli bağ kurması açısından anne tarafından bakım görmesi önemli
imkanınız olmamış hayat kavgasına düşmüşsünüz çocuk büyümüş
bu yaştan sonra çocuk için iş bırakmaya gerek yok
ekonomik şartlar çok zor tek maaşla geçinenleri asla anlamıyorum
zaten ek bi gelirleri yoksa kredi kartları sonuna kadar batmış oluyor öyle insanların
bi de siz kamuda çalışıyormuşsunuz işi bırakmayın bence
Konu sahibi zaten çocuğu 2.5 yaşına gelince işe başlamış.
Dediigniz kritik dönemde yanında olmuş yani.
Çocuk şu an 12 yasında.

Yani varmak istediğiniz noktayı anlamadım. Sizde mi işten çıkıp ara vermek istiyorsunuz. Sonra Sizi ilgilendirmez ki nasıl geçinecekleri. Çok normal bir istek annelerin bir süre ara verip çocuklarına bakmak istemesi demek ki bir şekilde idare edip yaşayacaklar. Bende ücretsiz izindeyim, evet iki maaşla olduğu gibi olmuyor ama bir şekilde idare ediyoruz çünkü eşim asgari ücretle çalışmıyor. Bence siz bu tarz bir durum yaşamadığınız için biraz içerlemiş gibisiniz

Tercih meselesi . Kimi çocuğun yanında olayım her anına şahit olup buyuteyim şıkkini tercih eder ve daha az gelir ile yaşamaya katlanır . Kimi ise evim olsun gelirim olsun der çocuğunun zamanından feragat eder ve buna katlanır tamamen öncelik ve tercih meselesi doğru veya yanlış yok .

Herkesin geliri ve istekleri farklı.kimisi çocuklarına eşine zaman ayirayim der kimisi de maddi zorluk çekmek istemiyorum der.bu kişilere bağlı bı durum.mesela ben kızım dogdugunda 2 yıl ücretsiz izne ayrıldım,şimdi yine hamileyim tekrar izne ayrılcam 2 yıl.sonrasi ne olur bilemem ama çocuklarımın ilk 2 yılını kaçırmak istemiyorum.maddi durumumuz yetmeseydi mecbur çalışırdım belki.

Her kadın para için çalışmıyor ki.
Eşi 100 bin maaş alan kadın 30 bin liraya çalışıyor aylık tandigim.
O 30 bin olmasada olur, ama kadın çalışmak istiyor.
Bu noktada işten eve gelip saydığıniz işleri yaptığınız için yoruluuorsunuz. Esinizde aynı eşit derecede iş yapmali sizinle. O çamaşır ev süpürme yaparken sizde mutfakla ilgilenin.
Çocuğunuz attım 12 olmuş, bebek olsa bir iki sene ara verin dicektim.
Ama size tavsiyem, sigortanızı doldurun, en azından ilerde Allah ömür verirse sizinde bir emekliliginiz olur.
Ben kızım 2,5 yaşına girene kadar ev hanımıydım.
Ev hanımının güzel tarafları saat kavramın yok.İstediğini istediğin zaman yapıyorsun,hasta olduğun zaman birinden izin istemek zorunda değilsin.çocuğunla istediğin gibi vakit geçiriyorsun,istediğin insanla görüşüp istediğinle görüşmüyorsun
işte çalışırkende giyiniyorum mesela,konuşmam bile değişiyor,kendi maaşım yattığı zaman o kadar mutlu oluyorumki,daha özgüvenli hissediyorum
kızım büyüdü ama hala işi bırak diyor,aslında şimdiden sonra para lazım,dediğiniz gibi sigorta önemli.

Kızınız 12 yaşında siz kamudasınız. Bildiğim kadarıyla kanundakiler en geç saat 17.00 da çıkıyor sabah 08.30 da mesai başlıyor. Gece 11 e kadar dünya vakit var üstelik tek çocuk 3 kişilik bir ailesiniz. Haftada 1 yardımcı gelse bile size yeter. Valla lise hazırlık etüdleri olmuş 200bin üniversite hazırlık 300bin.

Back