- 11 Eylül 2020
- 2.203
- 560
- 73
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Benimde korkumpişman olmak.Aslında ben ev hanımlığıda sevmiyorum ama çalıştığım zaman da kızımın çoğu durumunda yanında olamıyorum.işten geldiğim zaman enerjim bitmiş oluyor.Ek gelirleri vardır
Çocuğa dair giyim kalemi aile desteği ile yürüyordur
Kışlık konserve vs aile desteği vardır.
Benim net cevabim yok bu konuda, tercih ve şartlara göre değişir. Doğru cevap bırakılır da olabilir hayır da olabilir.
Tek beklentim pişman olmamak, çünkü herseyin telafisi var ama zamanın bedeli ve sağlığın telafisi yok.
kamuda çalışıyorum.ev kredimiz var ama 2000 tl ödüyoruz bitmek üzere .kızım 12 yaşında işi bıraksamda küçüklüğündeki gibi yanımda durmuyor arkadaş çevresi var dışarı çıkmak istiyor ama yinede bana geçen gün anne işi bırak dedi,üzüldümBir mesleğiniz var mı ne iş yapıyorsunuz? Eğer ev borcunuz yoksa arabanızda varsa çocuk küçükken bir süre olabilir. Ama tüm gün evde bunaladabilirsiniz
Buna katılıyorum,hatta arkadaşım işini bıraktığı zaman neden bırakıyorsun eşin yarın öbür gün seni aldatsa ayrılasnız ne yapıcaksın dedim,iki çocğumu alırım annemin evine giderim orda benim odam hazır dedi hiç kafasına takmıyor birşeyi ancak geçen gün birlikteydik eşinden para istedi eşi verdiğim para yeter zaten maaşında yok artık çalışmıyorsun dedi küçümseyerek ama arkadaşım dalgaya vuruyor,bana başkasının yanında eşim bu şekilde konuşsa bozulurdumİşinizi asla bırakmayın. Dünyanın binbir türlü hâli var. Bir kadın asla işini bırakmamalı. Kendinizi bir erkeğin vicdanına terk etmeyin hiçbir zaman. Çocukların güçlü anneye ihtiyacı vardır her zaman.
Aslında dert değilde sadece merak ettiğim için soruyorum.
Etrafımdaki çoğu bayan işi bırakıyor.En yakın arkadaşım 2 çocuğuna bakmak için işi bıraktı,eşinin geliri iyi evi arabası var bakıcak kimsem yok dedi bıraktı onlar bile şu ara eskisi gibi gezmiyor dışarıdan yemiyor,arkadaşım kendine kıyafet vs almıyor sadece çocuklarına alıyor.
eltim bıraktı onun eşi asgari ücret alıyor onlarında iki çocuğu var ev kredisi ödüyorlar 2000 tl kadar.onları hiç anlamıyorum bir maaşla nasıl geçinecekler hiç çözemedim.
bizim 1 tane çocuğumuz var,ben asgari ücretten fazla alıyorum eşimde iyi maaş alıyor çok şükür ama zor geçiniyoruz çoğu zaman maaş yakın paramızın kalmadığı bile oluyor.
Bir düşündüm işe girdiğimde çocuğum 2,5 yaşındaydı şuan 12 yaşında.çoğu şeyine gidemedim(okul toplantısı,etkinlikler vs.) annem gitti hep.en güzel zamanları çalışarak geçti ama çalıştığım içinde ev aldık birçok şey yaptık.
Eltim ve arkadaşım çocuklarının başında,herşeyleriyle birebir ilgileniyorlar bense işten gelince yemekti bulaşık toplamaydı ağzım açık uyuyorum.Onlarmı iyisini yapıyor benmi bilmiyorum?herşey para değil ama bu pahalılıkta işi bırakınca tek maaşla nasıl geçinilir bu beni düşündürüyor
Benim babam devlet memuruydu,tek maaşla bizide okuttu,evin her ihtiyacını karşılardı hiç birşeyimiz eksik kalmadı.Şuan 2 maaşla tek çocuğumuzun isteklerine ancak yetiyoruz.tek maaşla nasıl yapılır mantığım almıyor?
Fikir almak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?