Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?