- Konu Sahibi yuksekyuksektepeler
Bence evlenecegın erkek senı senden daha cok seven bırı olmalı gerısı sorun degıl...Ama cınsellık anlamında bırlıkte olamam dersen o ıs cok zor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ask evliligi yapip mutlu olan bi dunya insan da var ama. Basarili evliligin bi garantisi mantikta da yok.
Birinin yuzunu saatlerce izleyecek kadar severek evlenenler, sabahtan aksama kadar kocasini gorecek diye hasretten cigeri solanlar eslerinin yarattigi huzursuzluklara da daha kolay katlanir mesela.
Sen su an esini bayagi seviyosun belli. Secimin dogru olmus. Ama bence risktir deli deli arzulamadigin biriyle evlenmek ve erken yaslarda bu riske girmeyi manasiz buluyorum. Bu benim bakisim acim. Ben risk sevmem
kızlar muhtemelen uzun yazıcam. nolur üşenmeden yorum yazın. iyi ya da kötü bilmiyorum,. aşk evliliği ya da mantık evliliği yapanlar; özellikle siz.. lütfen
28 yaşındayım, yaklaşık iki yıl önce başladığım bi ilişki vardı. ilk ciddi ilişkimdi. önceleri hiç umursamazken iyi bi karaktere sahip olduğunu düşündüm ve bi ilişkiye başladık, aşık oldum. sonra o beğendiğim karakterin tam bir karaktersizlik tablosu olduğunu öğrendim, aldatılmıştım. çok kötü oldum, ayrıldım tabi ama ben sindiremedim aldatılmayı , antidepresan kullandım bi süre, 39 kiloya düştüm. Daha sonra (itiraf etmek gerekirse biraz da yaralarımı sarmak için bencillik yaptım) şu an beraber olduğum adamla çıkmaya başladım. ilk başlarda elimi tutunca bile kendimi çok kötü hissediyordum, bi başka erkeğin bana dokunması çok kötüydü, ama bu arada eski erkek arkadaşım ayrılığımızın 2. haftasında yeni bi ilişkiye başlamıştı bile. bunları yeni ilişkime ne kadar sağlıksız başladığımı anlamanız için anlatıyorum.
şimdiki erkek arkadaşım çok düşünceli, beni gerçekten çok seviyor, ona güvenim sonsuz. neredeyse 1 yıldır da beraberiz. o olmasa, bana sevgisi olmasa bu kadar çabuk toparlanamazdım belki de. eski erkek arkadaşıma karşı içimde zerre sevgi yok, hatta ne çirkin adammış diyorum. ama bana yaptıkları aklıma geldikçe de kınamayın ama ölsün istiyorum. aldatılmak bi kadına yapılabilecek en büyük psikolojik darbeymiş.
asıl sorunum ise şu; ailelerimiz tanışmak üzere. mecburiyetten dolayı şu an farklı şehirlerdeyiz, bir an önce biraraya gelmek için evlenmekten başka şansımız yok. Ve ben şu an yanlış bi evlilik mi yapıorum acaba diye çok korkuyorum. çünkü ona aşık değilim, onun sevgisi altında eziliyor gibiyim. bu kadar iyi, beni bu kadar seven bi adamı da kaybetmeyi göze alamıyorum. daha önce yaşadıklarım yüzünden mi bu hissizliğim anlamış değilim. bu şekilde evlenirsem mutsuz olur muyum? yoksa tam tersine evlilikte öncelik bu mu olmalı?
tecrübeli hanımlar, bunca zamandır evli bayanlar bi akıl verin nolur?
zaten şuan sana biz bitir evlenme dedik diyelim ve sende evlenmekten vazgeçtin ayrıldın. Aa aşık değilmişim ben iyiki bitmiş demeyeceksin boşluga düşeceksin ve onu aslında ne kadar sevdiğini anlayacaksın. Bi insan sevmediği birine asla uzun süre tahammül edemez. Sen onun sevgisinden emin oldugun için böyle hissediyorsun ve ona bunu yansıtıyorsun. kaybetme korkun yok. onda da durum tam tersi senin ona davranışlarından onu kaybetmekten korkmadıgını anlamıştır o korkuyordur kaybetmeken. Tek sorun bu bence.
şu yazdıklarından erkek arkadaşımı çok sevdiğimi ve bunları yapabileceğimi tekrar hatırladım. Çok iyi oldu.
bir de olayın şu yanı var:
cinsel çekim çok önemli tabi ama cinsel çekim kadar
- bu adamın kirli çoraplarını yeri geldiğinde eline alıp kirli sepetine götürebilecek misin? (benim eşim çok titizdir, kirlilerini falan mutlaka sepete atar ama bazen o bile unutuyor)
- ortada gördüğün kazağını acaba kirlendi mi diye şöyle bir koklayabilecek misin?
- sırtında bir problem olsa, ilaç sürmen gerekse tiksinmeden sürebilecek misin?
- yeri gelecek hasta olacak, ayağa kalkamayacak, deli gibi öksürecek sürekli balgam sesi gelecek (midenizi bulandırdıysam çok özür dilerim) bu sese bu adam için katlanabilecek misin?
.
Ben zaten onun camasirlarini tiksinmeden kokluyorum, makinaya yerlestiriyorum. Hastaliginda da yanindaydim, yanimda kussa yine tiksinmem ondan. Öyle bisey degil benimki. Herseyden önce iyi bi insan oldugu ve beni bu kadar değerli hissettirdigi icin seviyorum onu. Ama bu ask degil, ve eger ask olmazsa nasil bi evlilik ve nasil bi cinsel hayat olur bunun kaygisindayim6. sayfaya kadar okuyabildim yorumları, yazacaklarım yazıldıysa affola
senin yazdıklarından, bana -Piraye 'in bu yorumu çok doğruymuş gibi geldi. bence sen şu anda tamamen kendini güvende hissettiğin için "az seviyormuş" gibi hissediyor olabilirsin.
fakat evlenmeden önce mutlaka ve mutlaka kendini tartmalısın.
bence de kesinlikle bir dönem onsuz kalmalı ve o zaman diliminde tartmalısın kendini.
bunu şöyle yapabilirsin belki: ona diyebilirsin ki evlilik nedense beni korkutuyor. kendimi hazır hissedemiyorum, biraz "sensiz" zamana ihtiyacım var, yanlış anlama senden ayrılmak istemiyorum, senin etkin olmadan kendimi dinlemek istiyorum, ben seni arayana kadar sen beni arama, bunu geleceğimiz için istiyorum de. belki biraz kırılabilir ama onu körü körüne ömür boyu kırmaktan iyidir. baktın ondan ayrıyken huzura kavuştun, üstünden bir yük kalkmış gibi oldu, o zaman onu özgür bırakman gerekir. yok baktın özlüyorsun, arasın sorsun istiyorsun o zaman biraz daha rahatlarsın.
bir de olayın şu yanı var:
cinsel çekim çok önemli tabi ama cinsel çekim kadar
- bu adamın kirli çoraplarını yeri geldiğinde eline alıp kirli sepetine götürebilecek misin? (benim eşim çok titizdir, kirlilerini falan mutlaka sepete atar ama bazen o bile unutuyor)
- ortada gördüğün kazağını acaba kirlendi mi diye şöyle bir koklayabilecek misin?
- sırtında bir problem olsa, ilaç sürmen gerekse tiksinmeden sürebilecek misin?
- yeri gelecek hasta olacak, ayağa kalkamayacak, deli gibi öksürecek sürekli balgam sesi gelecek (midenizi bulandırdıysam çok özür dilerim) bu sese bu adam için katlanabilecek misin?
bu örnekleri daha da çeşitlendirebilirim, bunları çok iyi düşünüp tartman lazım
sevgili olmak ile aynı evde yaşamak çok çok çok farklı şeyler
öte yandan
eğer evlendin ve bir şekilde ona aşık olmadığını, istemediğini hissettirdin
o zaman şimdiki adamı tanıyamayabilirsin
gurur yaparsa, gerçekten üzülürse, şimdiki adam gidip yerine son derece ilgisiz bir adam gelebilir, çok mutsuz olursun
anlattığın kadarıyla sevgilin iyi bir adama benziyor, onu daha fazla oyalamaya hakkın yok. onu kırmaya, kullanmaya, muallakta bırakmaya da hakkın yok. eğer ondan vazgeçeceksen bir an önce onun yolunu açmalısın.
Ben zaten onun camasirlarini tiksinmeden kokluyorum, makinaya yerlestiriyorum. Hastaliginda da yanindaydim, yanimda kussa yine tiksinmem ondan. Öyle bisey degil benimki. Herseyden önce iyi bi insan oldugu ve beni bu kadar değerli hissettirdigi icin seviyorum onu. Ama bu ask degil, ve eger ask olmazsa nasil bi evlilik ve nasil bi cinsel hayat olur bunun kaygisindayim