Bu durumu nasıl aşacagım?

Olayı fazla abartmışsınız gibi geldi. Altı üstü anahtar hic birsey eksiltmezdi sizden. Kadında zaten sürekli evinizi inceleyen, didikleyen laf eden biri değilmiş abartı tepkiler. eşinizde artik patlamış. Bu sebepten 2 ayda yüzük atıp, hadi herkes yoluna yapiyorsaniz daha ciddi konularda sonuç belli.

Benimde anahtarım kayinvalidem de onunda bizde vardır. Şehir dışına çıkarken bazen yan komşuma bile anahtar bırakırım. Bir keresinde şehir dışındayken su borusu patlamıştı da gece komsum su seslerini fark edip eve girip kapamıştı suları. Yani bu bazen kötü birşey değil. Güvendiğiniz insanlar olduktan sonra ne olacak.

Boyle olacak haklısın.

Yaptı çünkü oğlu dibinden ayrılmasın istiyordu. “Ayri gayri olmasin birlik beraberlik olsun istiyorum kendini ayri görme dedi” içiçe yaşam birlik beraberlik, tuzum bitti gidip alayım.
Aile apartmanları genel olarak öyle oluyor
Herkes birbirinden sürekli bi şeyler istiyor filan
Bu çok sürpriz değil bence
Bunları baştan kabul ederek insanlar masrafsız eve oturuyorlar sonuçta
Tek kazançlı kayınvalide değil yani
Masraf yapmadan tertemiz eve oturup hem de hiç olumsuz bi şey yaşamayayım tarzı bi hayat varsa ben de o aile apartmanına geçmek istiyorum
Üstüne bi miktar para da verebilirim

Ama bunlar zaman istemez mi? Daha kendim evimi benimseyeyim, eşimle aile kurmayi öğrenelim. Ben onlari tanıyayım neler duyuyoruz simdi her sey iyi cunku cok yeni. Takıntılı davranıyorum belki ama henüz erken diye düşünüyordum.

Daha 2aylik evlilikte gereksiz yere ortamı germiş kavga cikartmissiniz kendi agzinizla söylüyorsunuz kv iyi niyeti iyi diye esinizde sizden taraf olmasına rağmen hala daha dırdır yapıp adamı delirtmissiniz eşiniz zaten orta yolu bulmak için hep gecistirmis niye kadar rahatsizsiniz ben anlamadım sizde tamam diyip gecistirseydiniz sorun olmayacakti anahtar vermek zorunda değilsiniz kaldı ki ben olsam verirdim eğer dediğiniz gibi biri ise yanlış şekilde kullanirsa şayet geri alırdım o zaman sorun çıkardı orası çok ayrı ama siz resmen kasinmissiniz daha ilk kavga da bu şekilde fevri davranmisiniz her kavga da evi mi terkediceksiniz evcilik oyunu ile evlilik aynı şey değil eşinizin o lafı yanlış bile olsa iletişim kurmaktan çok uzak birisiniz karşılıklı oturup konuşmayı beceremediginiz sürece evliliginizin bir ömrü yok malesef.

Yani masrafsa evin içini biz yaptırdık, onlar disini yaptirdi. Ben hak yemem, aile bizim için güzel bir şey elbette yapti ama evet bunu kendileri için de yaptılar. İstemediler oğulları gitsin yoksa ben kiraya da razıydım. Biz kiraya gitsek aralari açılacaktı. Ben de burada fedakarlık yaptim. Şakayla karisik anahtar için kırmadım seni demi derken niye kirilayim ev benim kapıya atarim sizi dedi sonunda da kahkaha attı. Ama tabi bu şaka. Yani anlayacağınız zaten benim için yapılmayan bir şeymiş, kendilerine olan bir şey. Cok bu konuda minnet duymuyorum ne yazık ki.

Kayınvaliden in huyunu bilmiyoruz 2 ayda da pek tanıyamazsın
Ama anahtarı vermek bence de sıkıntı olmamalı
Evim annemlere yakın yedek anahtarım babamda dır acil bir durum olursa dışarda olursam filan diye

Hı evim Kayınvalidemlere yakın olsa onlarada anahtar verirdim sıkıntı yapmazdım

Bence kavga etmek yerine orta yolu bulmalısın

Ben yaşarım aile apartmanında sanırım ya, hem benimkilerle hem eşiminkilerle. Hatta iki taraf birden bi apartmana girse şahane olur. Her akşam birinde yemek yerim eve girip un tuz falan da alabilirler sorun yok. Sevişirken görümcem basmıştı sevgiliyken, ona da alışkınız. Kapıya zincir takarız ya da dışarı çorap koyarız seviştiğimizi anlar girmezler

Asıl olay anahtarın kv de olması değil, sınırlarınıza ne kadar saygılı olduğu.
Misal bir üye kv sinin o evde uyurken bile evine girip çıktığını, onu uyandırmaya geldiğini falan yazmıştı.
Böyle davranan kv nin eline anahtar verilmez. Edep adap bilmiyor çünkü.

Ama nerde nasıl davranması gerektiğini bilen, sınırlarınıza saygı duyan biri zaten rahatsız olacağınız bir şeye sebep olmaz.
Ki sizin kv den o izlenimi aldım. Bence gereksiz bir konuşma olmuş, aranızda hiç bir problem yokken tepki almışsınız, kırılmıştırda bence.
Eşinizin söylediği söz abartı olmuş ama tepki göstermekte oda haklı bence.
Bu tarzda devam ederseniz eşiniz kıssasa kıssas yapıp sizin ailenize karşı gereksiz tepkiler vermeye başlayabilir.

Tanımaya çalıştığınız kişi birlikte yaşadığınız adamı büyüğten kişi farkındasınız değil mi ? Eşinizle evlenerek az çok onlarla da aile oldunuz. Evlilik böyle bir şey eşinizin ailesiyle de aile oluyorsunuz sonuçta.
İnsanların size olumsuz bir davranışı yokken bu verdiğniz tepkileri ben çok önyargılı buluyorum. Sizin şahsınıza bir kötü niyatlari olsa, hakaretleri imları olsa haklısınız derdim ama bence şu an pek de haklı değilsiniz. Çünkü eş ailesi ile ilişkiye en başta siz güvensiz başlıyorsunuz.

Direkt cebinizden 350 bin vermediğiniz için olabilir minnet duymama durumu
Küçük bi ilçede yaşıyorum ama sıfır içi yapılacak evler en az 300 binden başlıyor

Ben evlenip balayina giderken birakmistim. Zaman istemedi acikcasi :) Ama bu benim rahatligim kafama takmamam belki.. cok sukur 4 seneyi de doldurdum aile olmayi da ogrendik Anahtarın olması sizin aile kurmayı öğrenmenizi engelleyen bir durum mu onu bilemedim. Kendi anneniz dahi olsa vermezsiniz o zaman öyle anladım. Bu yeni ve iyi yuvanizda biraz daha sakin kalmayi her kavgaya ciddi tepkiler vermemeyi öğrenmeniz lazim. Evliliğin ilk senesi cok kavga oluyor. Sakin kalmaya çalışın, kavga anında hemen herşeyi konuşmak yerine 1-2 gün sessiz kalıp iki taraflı düşündükten sonra konusun. :)

Birkaç kırıldığım konular oldu belki bu da sebeptir. Aile olan yer bunlar olur da on yargılıyim evet. Ama keske bu durumda olmasaydık benim annem bana bunu teklif bile etmezdi. Garip geliyor bana. Ara açılmasın istedikçe ben de yıkıcı oluyorum belki bilmiyorum

Anneme de vermem evet. Zaten susamadigim için oluyor bunlar. Sessiz kalmayi başaramıyorum

Anneme de vermem evet. Zaten susamadigim için oluyor bunlar. Sessiz kalmayi başaramıyorum
Sebebi ne peki? Cidden sizi anlamak için soruyorum. Ben rahat bir insanım bu yüzden anlayamıyor olabilirim. Yani bir insan annesi evine girince ne olacağını düşünür de evinin anahtarını vermez?

Minnet duymuyor musunuz? Ama sizde o evde yaşıyorsunuz, ev kirası vermek yerine (misal) kenara attığınız para eşinizle ortak birikiminiz olmayacak mı?
Madem evi oğullarına yaptılar teşekkür ve minneti hak etmiyorlar, anahtarın annesinde olup olmayacağına da oğulları karar vermeli bence.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama olayı çok büyütmüşsünüz anlattığınıza göre kayınvalideniz kötü niyetli değilmiş şöyle düşünün yarın öbürgün çocuğunuz olduğunda illaki birakacaksınız. Daha yeni evli siniz hiç büyütmeyin abla olarak sana tavsiyem. Sende ona göre evini toparla çık bende çalışıyorum ve arkamdan misafir gelecek gibi bırakıp çıkıyorum çalışan olduğumuz için hepimiz böyleyiz eminim ki. Hemde işimiz gücünüz olur ayrı bir yere gidersiniz hiç eşinizi karşınıza almaya gerek yok.

Sebebi ne peki? Cidden sizi anlamak için soruyorum. Ben rahat bir insanım bu yüzden anlayamıyor olabilirim. Yani bir insan annesi evine girince ne olacağını düşünür de evinin anahtarını vermez?
Biz çocukmuşuz ve onlar bize müdahale etmek istiyor gibi hissettiriyor bana bu durum. Bağımsız kendi ayakları üstünde duramiyormusuz her şeyi bilmek istiyorlarmış gibi bir anlam cikariyorum

Bakin illaki şükrediyorum hepsi sağ olsunlar. Ama istediler yaptılar demek istiyorum ben sadece. Bi talebim yoktu

Bu kadarı ağır olmuş.
Daha kontrollü ve geçiştiren tepkiler verebilirdiniz.
Yakın oturan bir çok kişide aynı sorun olabiliyor.
Eşim verelim demişti ilk bende istemedim. Eskiden dedemler eve gelip karıştırırmış öyle bir çocukluk travması kalmış o yüzden istemedim.
Sonra bir gün kapıda kaldık ama ne kalmak eşim giriş yolu denerken kendi kendine parmağını çıkarttı sonra taktı aslında arabada vardı yedek anahtar ama arabanın anahtarı da içeride kalınca kendi hür irademle gittim verdim tabi şu var aynı apartmanda değiliz, haber vermeden de girip çıkmayacaklarına dair güvenim oluştu. Onların anahtarı da bizde var. Haber verip o şekilde giderim lazım bir şey olursa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…