Bu durumu nasıl aşacagım?

Bence iyi niyetli değil. İyi niyetli kayınvalide geliniyle o konuşmayı yaptığı an bir daha anahtarın a sından bahsetmez, kendisine teklif edilse dahi almazdı. O konuşmaya rağmen gidip istediyse tekrar ben vermezdim. Güç savaşıysa güç savaşı, hodri meydan.

Normalde anahtarın onlarda durması beni rahatsız etmez. Sonuçta kayinvalideler yatıya geldiğinde evde yalnız bırakıp gidebiliyoruz. Ama ısrarla sürekli isteyip hırs haline getirmesi tuhaf olmuş gerçekten. O da oğlumun evi benim evim mantığı sanırım

Kötü niyetli biri olsa o kadar hibeyi de yapmazdı gibi geliyor
Ben hem ev verip hem içini filan yaptırır mıydım kesin konuşamıyorum mesela
Her şeyin bir karşılığı var gibi düşünüyor sanırım

E her şeyin bir karşılığı var ama cidden. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor.

Vermek istememekte haklısınız. Ona bir şey diyemiyorum ama tepkiler abartılı olmuş.

Veriyorum anne ama gireceğin zaman bir ararsın ev uygun değilse girme derim falan diyebilirdiniz belki. Ortada kötü bir niyet yok sadece fazla ısrarcılık var. Siz de bunun karşısında inatlaşmışsınız. Eşinize çok gereksiz patlamışsınız.

İlk zamanlar şiddetli kavgalar olabiliyor. Eve ve birlikte yaşamaya alışma süreci kolay değil. Ortada büyük bir problem de yok bakıldığında..

Bende kv ile aynı apartmandayim,ilk başlarda bazen eltimde kahve falan içerken kvpat kapıyı açıp gelirdi, meğer anahtarı varmış onda ama bence çok rahatsız edici birşey, eltim de rahatsız oluyordu ama soyleyemiyordu...benim kvde de kötü niyetli değil ama düşünceli biri de değil,bir ara eltinin kızına bakıyordu o sırada vermiş anahtarı sabah uyanınca kızı alsın diye sonra da alamamış sanırım . . şimdi kv benim kızıma bakıyor sabah işe giderken ya ben ya da eşim kendi anahtarımizi veriyoruz ona uyanınca girip kızı alıyor, akşam gelince de evime giderken alıyorum anahtarimi...ben evde yokken eve girmesi sorun değil hatta ben diyorum, kendi evinde birşey bitmiş oluyor girip bizden alsana diye ama evde ben varken birinin girebilme ihtimali beni çok rahatsız eder

Yani anahtar verip vermemek herkesin kendi bileceği iş, vermek istemiyorsanız mecbur değilsiniz bence. Ama bu kadar basit bir konuyu böyle büyütüp bağırıp çağırışmak hoş değil. Siz büyütürseniz eşiniz de büyütür, sonu iyi bitmez tabi ki, o sinirle ağzından saçma sapan lafların çıkmasına da şaşırmayacaksınız.

Bence oturun konuşun eşinizle, sonra da kayınvalideye net cevap verin. Ha bence böyle bir kayınvalidede ev anahtarı olması sorun değil, ama siz rahat edemiyorsanız yapacak birşey yok. Bizimkilerde evin anahtarı, sitenin giriş kartı, herşey var :)

Siz dibine kadr haklisiniz. Evden gitmeyin ama donup yuzune bile bakmayin, sürünene kadar konusmayin. O anahtari da namusunuz gibi koruyun vermeyin. Ay ne munasebet. Ayrica kayinvalideniz iyi niyetli falan da değil. Iyi niyet bir yere kadar. Bu kadar uzun sure reddedildigi hala ısrar etmesi altinda bir sey oldugunu gösterir bence. Kadin dupeduz merakli. Basta yukari bile cikmaz diyordunuz, sonra acil bisey olursa oldu, o da yetmedi sonra nolacak ben kizimin evini toparlamaya cikiyoruma kadar geldi mesele. Her seyi bahane edip kaynanalik yapacak kurcalayacak iste.
Benim kayinvalidem de mesela sorsaniz cok iyidir, saftir falan, ben biraz yuzum sert diye ilk evime geldigimde degil yatak odama, yatak odalarinin oldugu koridorun dış kapisini acip iceri girmeye bile cesaret edememisti. Nezaketen bi kere "anne sen yatak odasinin son halini gormemistin di mi" yeni evlendigimde yatak odasi esyami vs gostermek icin buyur ettim, saniyesinde yüz buldu. Bizde kaldiklari sure boyunca defalarca hic isi olmadigi halde yatak odamda gezerken yakaladim. Sonraki geldiklerinde de hep kapiyi kilitledim zaten cevabini alsin diye. Sert olacaksiniz. Yapacak bir sey yok. Kotu niyetli bir sey olarak görmüyorlar kendileri bile. Ama tum yaptiklari meraktan ve buna hic haklari yok

Hani olur da sorun yaşarım, rahatsiz olacagim bir durum olur, sonradan geri verin anahtari demek cok daha kotu olur diye dusundum hep. Bu konuda yuź goz olmadan bastan verilmesin dedim ama bilmiyorum. Vereceğim galiba. Sorun yaşarsam da artik esim düşünsün. Ne diyeyim

bana biraz abartı geldi tepkiniz, benim anahtarım da kayınvalidemde acil bir şey olur diye kendim verdim. Kladı ki bir ara temzilikçi musluğu açık mı ne unutmuştu hemen müdahale etti kadıncağız. Üst katımda oturan yaşlı ev sahibimde de vardı anahtarım hiç bir zararını görmedim. Eşim arada anahtar unutup üst kattaki teyzeden alıyordu. Gereksiz hassasiyetinizi anlayamadım.bence biraz ön yargılı davranıyorsunuz

Yani evet bir yandan da madem girilmeyecwk niye isteniyor, eşyalarını bile topluyorum niye deniyor. Ben de böyle düşündükçe veresim gelmiyor. Ama sürekli isterse sanirim al artık diyecegim

Olayı bu kadar büyütüp büyük büyük kavgalar edip şimdi kabul edeceksiniz ya, bundan sonra karşı çıktığınız her konuda dibine kadar zorlayıp kavga çıkaracak eşiniz. Ve siz yine eninde sonunda onun dediğini kabul edeceksiniz.

Onu şu an yapmam muhtemelen de bir daha annesi gelir de benden anahtar isterse buyurun derim herhalde. Cok bunaldım artık

Valla 12 yıllık evlilik tecrubemle herşeyi net şekilde söyleyip eğer ki kv hala israrliysa bunu kendin ne şekilde istiyorsan o şekilde soylemenin doğru olacağını düşünüyorum. Zaten soylemissin ama ısrar ediyor, tekrar konuyu açarak bunu net bir şekilde şöyle. Herkes aynı olmak zorunda değil.

Yani evet bir yandan da madem girilmeyecwk niye isteniyor, eşyalarını bile topluyorum niye deniyor. Ben de böyle düşündükçe veresim gelmiyor. Ama sürekli isterse sanirim al artık diyecegim
Ben olsam hayatta veremem Versem bunu dusundukce deliririm kafayi falan yerim heralde Herkes cok rahat karsilamis yorumlarda Cok takıntılıyım niyeyse ben dusuncesi bile korkunc geliyor

Yaptı çünkü oğlu dibinden ayrılmasın istiyordu. “Ayri gayri olmasin birlik beraberlik olsun istiyorum kendini ayri görme dedi” içiçe yaşam birlik beraberlik, tuzum bitti gidip alayım.

Onu şu an yapmam muhtemelen de bir daha annesi gelir de benden anahtar isterse buyurun derim herhalde. Cok bunaldım artık
İşte ne olursa olsun iki aydır vermem de vermem diye direttiniz en sonunda vereceksiniz. Bu size ders olsun, böyle ufak tefek zararsız şeylere aşırı tepkiler vermeyin. Bunlara bu tepkileri verip sonra tükürdüğünüzü yalarsanız ciddi mevzular söz konusu olduğunda fikriniz önemsenmez. Aman zeynep bu söylenir söylenir susar der bildiğini okur karşınızdaki insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…