Bu dış gebelik mi ,kimyasal mı sizce beklemeli miyim??

mochaulatte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2019
555
497
53
Kızlar merhaba kısaca durumumu özetleyeyim lütfen yardımcı olun bana

Adetimin gecikmesinin 5.günü evde idrar testi ile pozitif sonuç gördüm bu güne kadar silik çizgi çıkmış 5.güne kadar koyulaşmıştı.
Aynı gün de adet kanaması gibi kanamam başladı.

Hemen dr a gittim , betam 60 cıktı vajinal muayene oldum doktorum geç döllenme,kimyasal gebelik ,dış gebelik hepsi olabilir beta takibi yapicaz dedi

3 gün sonraki değerim 380
Ondan 3 gün sonra da 640 cıktı.

Doktorum hala her ihtimalin devam ettiğini söyledi ama bugün tam 1 hafta oldu hiç artmayan sanki bugün bir tık azalan kanamam var.
Sol kasığımda çok da rahatsız etmeyen artıp azalma göstermeyen ağrı 10 gündür var.

Vajinal muayenede rahmimde gebeliğe hazırlık olarak kalınlaşma vs gözlenmedi.
Açıkçası bu gebeliğin sağlıklı devam edeceğine hiç inancım kalmadı
2 farkli doktor da su an icin belli degil dedi ama dış gebelik ihtimali üzerinde duruyor. Yarın betamda beklenen artış görülmezse dış gebelik icin yapilan iğne ile gebelik sonlandırılacak.

Sizce kimyasal olma ihtimali var mi çok üzülüyorum ilk gebeligimdi 2 aydır korunmuyordum bunlar başıma geldi

Zaman kaybedip tüpümü kaybetmekten korkuyorum
Lutfen yaşayanlar fikir versin 7 gün Kanama olup agrım hiç artmaz mıydı

Kimyasal da normal adet kanaması gibi kanama olmalı kanamayla atıyorsun onda senin kanaman artmıyorsa dış gebelik olabilir zaman kaybetmeden iğneni vurun bence çok geçmiş olsun

Kanama dısında aynı seyleri yasıyorum. Betam cok az ilerliyor, agrım vs hiçbirseyim yok. Her gittiğim doktor sonlandırmak istedi. Ben izin vermedim. Bugun devlet hastanesine gidip kan vericem, muayenelerde de birsey göremiyorlar. Bekleyin betanızı takip edin benim de ilk gebelik deneyimim hem de evleneli 4 ay olcak.

Ben her gece yatarken acaba gece karnıma bir sancı girer de soluğu hangi hastanenin ameliyathanesinde alırım korkusuyla uyuyamıyorum artık elimden dua dışında hicbir şey gelmiyor
Kanamam beni korkutuyor çünkü artık tansiyonum düşmeye başladı

Sizin kanamanız yokmuş ben bugünkü betaya göre karar vermek zorundayım

Umarım sizinki sağlıkla devam eder çok teşekkürler durumunuzu paylaştığınız için

Bende bugunkü betaya göre karar vermek zorundayım maalesef. Düşüş olursa daha fazla beklemek risk içerecek. Kanamanız belki yerlesme kanamasıdır birsey dediler mi? Lütfen öle düşünmeyin, bugun sonuclanır umarım sizin de beklemek de geriyor sizi en iyi ben anlıyorum aslında. Ne olacagını bilemiyor insan...

Defalarca 3 farkli dr a vajinal muayene oldum malesef yerlesme kanamasi olamayacak kadar yoğun kanamam var ve ilk günden beri böyle
Hiç böyle bir şey yaşayacağımı tahmin bile etmezdim

evet su an tahlil verdim gervekten cok zor bir bekleyis , Allah yardımcımız olsun insallah en kısa sürede sağlıklı bir gebeliğimiz olur...
Kaç yasindaydiniz

Ben 30 yasındayım. Cıktı mı sonucunuz? İnsallah, hayırlısı olsun,duam sizinle...

Ben 30 yasındayım. Cıktı mı sonucunuz? İnsallah, hayırlısı olsun,duam sizinle...

Evet cıktı çok sağolun
640tan 268e gerilemiş kanamam da dunden beri durdu nerdeyse, kontrolüm akşam iş çıkışı
Haberdar ederim sizi
Inşallah sizin için de hayırlısı olur şu an kendiliğinden düşer mi diye umutlandım biraz
Allah yardımcımız olsun....ben de sizden haber bekliyorum

Çok tşk ediyorum haber verdiğiniz için. Benim kanamam olmadıgı için 15 gün kadar beklicez öle dedi bugun profesöre muayene oldum. Kendiliğinden düşmesi daha iyi acıkcası sanırım bizde o yüzden bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı

ben de şimdi forumu kurcalıyordum ama sanırım düşen bu değer tekrar da yükselebiliyormuş umarım biter gider , dış gebelik değildir...
sizinki de sağlıcakla yaşar inşallah

ben de şimdi forumu kurcalıyordum ama sanırım düşen bu değer tekrar da yükselebiliyormuş umarım biter gider , dış gebelik değildir...
sizinki de sağlıcakla yaşar inşallah
Korkutmak için sölemedim ama benim de düşüp sonra yükseldi o yüzden dıs gebelik tehlikesi var bende de. Ama sizin değerinizde kimyasal daha akla yatkın. Sizin de ilk gebeliğiniz mi?

Korkutmak için sölemedim ama benim de düşüp sonra yükseldi o yüzden dıs gebelik tehlikesi var bende de. Ama sizin değerinizde kimyasal daha akla yatkın. Sizin de ilk gebeliğiniz mi?

Benim de ilk
Bugün dr düşüşün iyi olduğunu artık yukselmeyecegini söyledi ama hayırlısı takip edeceğiz

48 saat içinde yaşanan %25in üzerindeki düşüşler dış gebelik ihtimalini ortadan kaldırır
dış gebelikte %10-15 düşüş olur tekrar yükseliş olur benzer değer aralıklarında plato çizer dedi

Mesela 650-470-540 şeklinde düzensiz değişiklik olur dedi

Sizin de sonucunuz olumlu çıkar umarım
Ben şimdilik beta takibine devam umarım biter ve sonlanır

Beta takip ediyorum bende 1 haftadır, sürec biraz yıpratıcı oluyor sizi cok iyi anlıyorum o yüzden. Hayırlısı olsun insallah modunuzu düşürmemeye calısın.

Kimyasal gbi görünüyor değil mi? Betanız müdahelesiz düşerse cok iyi diğer türlü önce iğne, serum tedavisi sonrasında da operasyon.Gerci operasyon gerekiyorsa Olcaz yapıcak birsey yok ne diyim ki. Çok gecmiş olsun ben sevindim sonucunuza.

Evet dr bazen 40a kadar düşüp takılı kaldığını o yüzden 0a düşene kadar bekleyecegimizi ve takibi birakmamamizi söyledi ama açıkçası ilaca gerek kalmadan düşecek gibi geldi bana , çok sevindim iğne olmamasına bir zararı yokmuş ama 3 ay korunmak gözümde büyümüştü bu olaylardan sonra
Hâlâ kanamam az da olsa devam ediyor benim

Size de çok dua ediyorum inşallah sizinki de kendiliğinden düşecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…