Kızlar selam,
17.08.2011 sabah saat 11:33 itibariyle doğum yaptım. 2500 gr 48,5 cm uzunluğunda minnacık şirin kızım oldu.
Bu arada epidural sezeryan oldum, mecburen.
Şimdi gitmem lazım,haber vereyim istedim... Bi ara resimleri de paylaşırım...
Öpüyorum hepinizi...
Kızlar selam,
17.08.2011 sabah saat 11:33 itibariyle doğum yaptım. 2500 gr 48,5 cm uzunluğunda minnacık şirin kızım oldu.
Öpüyorum hepinizi...
Kızlar selam,
Öpüyorum hepinizi...
Kızlar selam,
Öpüyorum hepinizi...
Kızlar selam,
Öpüyorum hepinizi...
Sağolun kızlar...
Elacım umarım sende sağlıkla kucağına alırsın bebişini... Mükemmel bir duygu, 10 dk görmesen özlüyorum :)
Doğum hikayemi diğer topiğe yazmıştım. Size de aynen gönderiyorum...Merak ettiğin bişey varsa sorarsın Elacım..
Kızlar selam,
minik kızım uyuyor, bende size doğum hikayemi yazmak istedim.
16 Ağustos gecesi, saat 10 gibi kahverengi lekelenme oldu. doktorumu aradım, doğumun yaklaştığını söyledi.Ama acil bir durum yok, sancılanırsan gel dedi. Bende rahat bir şekilde uyudum. Saat 2 civarı bi anda uyandım ve bi baktım suyum gelmiş. Şok oldum bir anda..Hemen apar topar hastaneye gittik. Korktuğum çatı muayenesini nöbetçi doktor yaptı.1 cm açılma var dedi. Ufak ufak sancılarım da vardı. 20 dk bir sancı geliyordu. Sonra odaya çıkardılar beni. Sürekli su akıyor bu arada..
Zaman geçtikçe sancılarım sıklaşmaya başladı. Ama dayanabiliyordum. Artık 7-8 dk da bir gelmeye başladı, hemşire rahim açıklığına bakmak istedi ve 2 cm açıklık olduğunu söyledi. Doktorumu aradılar ve sabah 7 gibi geldi. Gelir gelmez rahim ağzı muayenesini yaptı ve açıklık 1 cm dedi. 5 saatte hiç açılma olmamış ve benim sancılarım yok oldu bir anda.
Doktorum suni sancı verilmesini söyledi, doğumhaneye çıktık ve suni sancı vermeye başladılar. İlk başlarda sanıclar 7-8 dk da bir gelmeye başladı ve gayet güzel dayanıyordum. Hatta doktorum şaşırtıyorsun beni dedi.Çatı muayeneni yaptırmamıştın ama oldukça kararlısın dedi...
Saat 7 den 10 a kadar suni sancı verdiler. 10 gibi 3 dk da 1 sancı geliyordu ama aman Allahım, böyle bir ağrı olamaz. Adet sancısının onlarca katı diyebilirim. 2 dk da 1 e düşünce artık dayanılmaz oldu. Doktorum geldi, rahim ağzına baktı ve açıklık yok dedi. 11'e kadar süre veriyorum, açıklık olmazsa sezeryana alıcam dedi. Çünkü suyum çok azalmıştı...
Saat 11 e kadar, hayatımdaki en zor 1 saati geçirdim. Feci ağrılar çektim ama kararlıydım :)
11 gibi doktorum geldi ve kontrol etti, açıklık yok dedi. Sezeryana almalıyız dedi, bende mecburen kabul ettim.
Epidural anestezi istiyorum dedim, önce epidural için iğne filan takıldı. Ameliyathanede artık kızıma kavuşmama dakikalar kalmıştı. Bir süre sonra doktorum sordu hazırmısın diye, evet dedim. Acı hissediyormusun dedi. Hayır dedim. Başlıyoruz dedi...
1 dk sonra kızın doğdu dedi doktorum ve perdenin üst tarafından kaldırıp bana gösterdi. Minik kızımın gözleri kocaman açıktı ve göz göze geldik... 2-3 saniye bakıştıktan sonra hemşireler aldı kızımı ve ben ağlamaya başladım. Kendimi tutamıyordum, eşim yanımdaydı.Çok büyük destek oldu benim için... Sonra feci bir baş ağrım başladı enseden. Başım çok ağrıyor dedim, oksijen maskesi gibi bişey verdiler, bu seni rahatlatacak dediler ve gerisini hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda ameliyathaneden çıkmıştık. Odaya götürdüler, odanın kapısında baktım herkes beni bekliyor, beni gören ağlamaya başladı...
Sonrada kızımı getirdiler. Minik kızım hemen emmeye başladı. Sütüm de geldi...
İşte böyle kızlar... Hem normal doğumu hemde sezeryanı yaşadım diyebilirim...Ama o sancıları hala unutamıyorum...
Epidural sezeryan yapmak isteyenler bence hiç çekinmeden yaptırın. Ben çok memnun kaldım. Bebeğimi hemen gördüm ve yan etkilerini hiç yaşamadım...
Hoşgeldin DURU bebeekk.... Her günün br önceki günden güzel olsun inşallah...
Canım canım canım hayırlı uğurlu olsun.Allah sağlıklı mutlu uzun ömürler nasip etsin inşallah.. Kendine çok dikkat et.Müsait olunca resim bekliyoruz..
maşallah ne güzell kurtuldun canım beni korku sardı şimdiden ya nasıl bir sancı bu dayanılacak gibimi ? allahım yaaaa sen yardım et
Özlemcim, hayatcım,Gülcancım çokk teşekkür ederim...
Özlemcim darısı Ela ile senin başına. Harika bir duygu.10 dk görmesem çok özlüyorum... Bazen onu izlerken ağlıyorum... Çok masum ve minik. Bize muhtaç.. Kıyamıyorum hiç.
Size bir tane resmini gönderiyorum. Diğerleri yarın elime ulaşıcak. Gelince gönderirim.
Öpüyorum hepinizi...
Canım eğer doğal sancı çekersen bence dayanılacak gibi. Ama suni sancı için aynı şeyi söyleyemiycem. Zaten daha önce tecrübeli arkadaşlardan da duymuştum. Suni sancı normal sancı gibi değil. Umarım herşeyin yolunda giderde suni sancı vermek zorunda kalmazlar...
Ama yinede en iyisi normal doğum, korkma sakın...
Eki Görüntüle 245695
bu hafta bi gün toplaşalım kıslar hepinizi çok özledim....
yeni annemiz sen ne zaman müsait olursan çaldır beni durumu öp benim yerimeeee duduşlarını nasılda bükmüş kuzum...
özlemim,smilem,gülcanım,hayatcım,elacım,seastre,selin veee esrammm hepinizi çok öpüyorum
acaba esra ne yaptı haber yok ondan...
bu hafta bi gün toplaşalım kıslar hepinizi çok özledim....
yeni annemiz sen ne zaman müsait olursan çaldır beni durumu öp benim yerimeeee duduşlarını nasılda bükmüş kuzum...
özlemim,smilem,gülcanım,hayatcım,elacım,seastre,selin veee esrammm hepinizi çok öpüyorum
acaba esra ne yaptı haber yok ondan...[/QUOTE
slm cnm nasılsın kist vardı naptın tedavin nasıl gidiyo
bizde seni çok öptük cnm
Özlemcim, hayatcım,Gülcancım çokk teşekkür ederim...
Özlemcim darısı Ela ile senin başına. Harika bir duygu.10 dk görmesem çok özlüyorum... Bazen onu izlerken ağlıyorum... Çok masum ve minik. Bize muhtaç.. Kıyamıyorum hiç.
Size bir tane resmini gönderiyorum. Diğerleri yarın elime ulaşıcak. Gelince gönderirim.
Öpüyorum hepinizi...
Canım eğer doğal sancı çekersen bence dayanılacak gibi. Ama suni sancı için aynı şeyi söyleyemiycem. Zaten daha önce tecrübeli arkadaşlardan da duymuştum. Suni sancı normal sancı gibi değil. Umarım herşeyin yolunda giderde suni sancı vermek zorunda kalmazlar...
Ama yinede en iyisi normal doğum, korkma sakın...
Eki Görüntüle 245695
yasakları deldimde geldim...
canım,canımmm çook sevindim Rabbim analı babalı büyütsün inşallah...
senin iyi olmana sevindim öyle böyle derken geçti ve geldi duru'cuk ne kadar tatlı yaaa yerim ben onu kuzum benim...
tombikim benim...
görüşmek üzere Allah'a emanet olun öpüyorum çok sizi...
Kızlar çok teşekkür ederiz.Allah isteyen herkese nasip etsin inş...
Mükemmel bir duygu anne olmak. Hayatta kimseyi böyle sevmez bir insan, karşılıksız ve sonsuz... O kadar masum ki, başından hiç ayrılmak istemiyorum. Eşimle başında durup uyumasını, bize bakışlarını izliyoruz.
Ağlayınca ninni söylüyorum ve hemen susuyor.Çok özel bir bağ var anne ile bebek arasında. Sesimi duyunca sakinleşiyor, gözlerime bakıyor...
O kadar güzel duygular içerisindeyimki, bazen kuzuma bakarken ağlıyorum...
Elacım,özlemcim size birkaç tavsiyem olacak.
Mutlaka süt pompanızı elektronik alın. Hatta alabiliyorsanız çift göğüse kullanılanlardan alın. Çünkü sütünüz çok olursa bebek hepsini ememiyor ve hergün sağmanız gerekiyor.
Lansinoh göğüs ucu kremini mutlaka alın, göğüs uçları iflas ediyor. Göğüs ucunuz yok ise yada çok az ise bepanten de alın mutlaka.
Bebiş için penye battaniye 2-3 tane alın hastaneye. Hemen pisleniyor ve evde de çok lazım oluyor.
Ağız silme mendillerinde mutlaka alın. Ben 10 lu almıştım. Geçenlerde 10 lu daha aldım. Birisini altını kurulamak için kullanıyorum. Diğer 10 luyu ağzını silmek için.
Tek kullanımlık lohusa kilotları var. 5 li satılıyor. Kesinlikle ondan alın, hastanede kullanmak için. Kullanıp atıyorsun, çok rahat ve fiyatıda uygun...
Göğüs pedi mutlaka alın. Birde emzirme sütyeninden en az 2 tane alın.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe yazarım...
Gülcancım hamile kalınca yaz, merakla bekliyorum...
Öpüyorum hepinizi...
Berrecim, canım...
Teşekkür ederim...
Seninle de görüşemedik hiç...
Ben pek giremiyorum internete...
Sende buraya yaz bari arada.
Naptın canım kist olayını? Geçti mi?
slm cnm nasılsın kist vardı ne oldu tedavi oluyo musun ?
bizde seni çok öpüyoruz cnm
MAŞALLAAAHH nazar değmesin canım.Allah sizlere bağışlasın..yerim onun dudaklarını...
Berrem toplanalımm..Çok özledim hepinizii..
Berrecim, canım...
Teşekkür ederim...
Seninle de görüşemedik hiç...
Ben pek giremiyorum internete...
Sende buraya yaz bari arada.
Naptın canım kist olayını? Geçti mi?