bu da benim teorim:)

m_sude

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
248
5
merhabalar,
bir kaç senedir bişey dikkatimi çekiyor çevremde ve çalıştığım okullarda. dikkatimi çekmeye başlayınca daha da bi çok dikkat ettim büyük çoğunluğu aynıydı. şöyle ki: ilk çocuğu erkek olanların %80 2. çocuğu da erkek oluyor. markette, avm de, okulda hep dikkat ediyorum büyük çocuk erkekse 2. de hep erkek oluyor. mesela artık bir oğlu olupta hamile olanlara cinsiyeti ne diye sormuyorum erkek mi diye soruyorum ve büyük çoğunlukla da doğru çıkıyor. ama ilk çocuğu kız olanlarda böyle bi şey yok ikincilerin erkek ya da kız olması neredeyse yarı yarıya. siz ne dersiniz hanımlar, çevrenizde bu teoriye uyan ya da uymayanların oranı nedir?:) yalnız 2 erkekten sonraki kızdan bahsetmiyorum ilki erkekse 2. si de erkek oluyo yüzde %80. bazıları 2 erkekten sonra olan kızları rnek veriyorda kız oluyor diye:)

kk da durum nedir çok merak ediyorum:)

• Komik
Reactions: Z P
Hımmm ilginç bir teori.
Başarılı bir gözlem..:KK1:
Aslında çoğunluk olarak doğru. Ben de dikkat ettim. Bazıları sırf kız olsun diye ikinciyi yapıyorlar ama gene erkek oluyor.
Fakat teorini çürütenler de var:KK1:
Mesela az da olsa erkek çocuktan sonra kızı olan tanıdıklarım da oldu.
Cinsiyet konusu tamamen bir gizemler bütünü bence.
Gerçi tıp onun da büyüsünü bozdu ya artık..neyse.
Yani kader kısmet mi desem bilemedim ama.
Bazıları farklı bir cinsiyetten olsun diye çok çırpınıyor.
Ama olmayacağı varsa olmuyor.
Garip yani.
Karmaşık:KK37:

• Beğen
Hımmm ilginç bir teori.
Başarılı bir gözlem..:KK1:
Aslında çoğunluk olarak doğru. Ben de dikkat ettim. Bazıları sırf kız olsun diye ikinciyi yapıyorlar ama gene erkek oluyor.
Fakat teorini çürütenler de var:KK1:
Mesela az da olsa erkek çocuktan sonra kızı olan tanıdıklarım da oldu.
Cinsiyet konusu tamamen bir gizemler bütünü bence.
Gerçi tıp onun da büyüsünü bozdu ya artık..neyse.
Yani kader kısmet mi desem bilemedim ama.
Bazıları farklı bir cinsiyetten olsun diye çok çırpınıyor.
Ama olmayacağı varsa olmuyor.
Garip yani.
Karmaşık:KK37:

öncelikle teşekkürler yanıt ve gözlem için:) teori olarak ilk çocuk erkekse hep erkek olur demiyorum, kız olma olasılığı çok az oluyo diye düşünüyorum:) sen de öyle gözlemlemişsin erkekten sonra doğan kız sayısı çok az :26: bu iyi bişey mi? bence değil mesela ilk çocuğum erkek olursa umudu kesmeye başlamam lazım demek bu:KK43:

Benim bir oglum var ikinci oglum yolda insallah.

Eltimin bir oglu var onunda ikinci oglu yolda.

Diger eltimin 3 oglu var kizi yok.
7 eltiyiz hic birinin erkekten sonra kizi yok.
Teori bize uydu:)

3 te gorumcem var
Birinin iki kizi ucuncu ve dorduncu erkek
Digeri iki erkek ucuncu kiz
Digeride 3 erkek...

• Beğen
öncelikle teşekkürler yanıt ve gözlem için:) teori olarak ilk çocuk erkekse hep erkek olur demiyorum, kız olma olasılığı çok az oluyo diye düşünüyorum:) sen de öyle gözlemlemişsin erkekten sonra doğan kız sayısı çok az :26: bu iyi bişey mi? bence değil mesela ilk çocuğum erkek olursa umudu kesmeye başlamam lazım demek bu:KK43:

Rica ederim:KK16:
haklısın elbette. Sürekli olan bi durum değil.ama kesinlikle var böyle birşey..
Nedeni bilinmiyor valla meraklarım daha da arttı:KK1:
Mesela.benim teyzemin tam 4 tane oğlu var..
Dediğim gibi tanıdıklarım çok..
Fakat hiç erkeği tutturamamış olanlar da var. Süreç falan aynı işliyor bence.
Tek fark erkek çocuklarda daha yaygın.mesela.benim bir kızım var, şimdi de oğlum olacak kısmetse.
Bizim aklımız ermiyor tabiki bu işlere:KK1:
telaş yapma yahu şimdiden:KK1:
Allah ne nasip ederse hayırlısını nasip etsin
sağlık sıhhat.. Gerisi yalan..
Allahın takdiri canım..

Benim bir oglum var ikinci oglum yolda insallah.

Eltimin bir oglu var onunda ikinci oglu yolda.

Diger eltimin 3 oglu var kizi yok.
7 eltiyiz hic birinin erkekten sonra kizi yok.
Teori bize uydu:)[/Q

Allah sağlık versin evlatlarınıza:) teorime bir katkı daha:)

Rica ederim:KK16:
haklısın elbette. Sürekli olan bi durum değil.ama kesinlikle var böyle birşey..
Nedeni bilinmiyor valla meraklarım daha da arttı:KK1:
Mesela.benim teyzemin tam 4 tane oğlu var..
Dediğim gibi tanıdıklarım çok..
Fakat hiç erkeği tutturamamış olanlar da var. Süreç falan aynı işliyor bence.
Tek fark erkek çocuklarda daha yaygın.mesela.benim bir kızım var, şimdi de oğlum olacak kısmetse.
Bizim aklımız ermiyor tabiki bu işlere:KK1:
telaş yapma yahu şimdiden:KK1:
Allah ne nasip ederse hayırlısını nasip etsin
sağlık sıhhat.. Gerisi yalan..
Allahın takdiri canım..
evet canım çok haklısın sağlık en önemlisi:) ama insanoğlu doyumsuz:) içinden geçiriyor işte bi kızım olsun bi oğlum olsun diye:) ben de şimdi hamileyim ama daha cinsiyeti belli değil, diyorum ki ilki sağlıklı sıhhatli kız olsun da 2 sinin erkek olma ihitimali yüksek, ama ilki erkek olursa kız olma ihtimali çok düşük:) tabiki öncelik akıl, beden ve ruh sağlığı ama insan içinden bir kızım olsun diye geçiriyor işte:)

merhabalar,
bir kaç senedir bişey dikkatimi çekiyor çevremde ve çalıştığım okullarda. dikkatimi çekmeye başlayınca daha da bi çok dikkat ettim büyük çoğunluğu aynıydı. şöyle ki: ilk çocuğu erkek olanların %80 2. çocuğu da erkek oluyor. markette, avm de, okulda hep dikkat ediyorum büyük çocuk erkekse 2. de hep erkek oluyor. mesela artık bir oğlu olupta hamile olanlara cinsiyeti ne diye sormuyorum erkek mi diye soruyorum ve büyük çoğunlukla da doğru çıkıyor. ama ilk çocuğu kız olanlarda böyle bi şey yok ikincilerin erkek ya da kız olması neredeyse yarı yarıya. siz ne dersiniz hanımlar, çevrenizde bu teoriye uyan ya da uymayanların oranı nedir?:) yalnız 2 erkekten sonraki kızdan bahsetmiyorum ilki erkekse 2. si de erkek oluyo yüzde %80. bazıları 2 erkekten sonra olan kızları rnek veriyorda kız oluyor diye:)

kk da durum nedir çok merak ediyorum:)
öncelikle cinsiyet tamamen baba faktörüne bağlı olduğuna göre
teorinize farklı bir bakıs açısı getirmek istedim demekki ilk çocuğu erkek olan eşlerde üretilen spermde y kromozomu tasıyanlar daha kalıtelı ve yumurtayı döllüyor.
ilk çocugu kız olanlarda x kromozomu tasıyanlarda y kromozomu tasıyanlarda kalıteli kıyasıya yarıs halındeler. :KK66:

benimde iki abim var.. eltimin iki oğlu var, şu an 3. ye hamile, kız olduğunu öğrendik.. çevremde de gerçekten çocuklarının ilk ikisi erkek olan birçok tanıdığım var.. benimde dikkatimi çekiodu bu olay, yalnız deilmişim sevindim :KK1: kız olsun erkek olsun farketmez,Allah hayırlı evlat versin isteyen herkese.. :)

benim de tanıdığım en az 4-5 tane arkadaşım var ilk iki çocuğu erkek olan :)

neyse ki bu teori bende işlemedi,benim bir oğlum vardı,kız çocuk çok istiyordum,Allah'a şükürler olsun şimdi bir kızım oldu:KK16: tabi ki en önemlisi sağlık,ama Allah gönlüme göre verdi:nazar::nazar::nazar:

öncelikle cinsiyet tamamen baba faktörüne bağlı olduğuna göre
teorinize farklı bir bakıs açısı getirmek istedim demekki ilk çocuğu erkek olan eşlerde üretilen spermde y kromozomu tasıyanlar daha kalıtelı ve yumurtayı döllüyor.
ilk çocugu kız olanlarda x kromozomu tasıyanlarda y kromozomu tasıyanlarda kalıteli kıyasıya yarıs halındeler. :KK66:

bence gayet mantıklı bir görüş:)

benimde iki abim var.. eltimin iki oğlu var, şu an 3. ye hamile, kız olduğunu öğrendik.. çevremde de gerçekten çocuklarının ilk ikisi erkek olan birçok tanıdığım var.. benimde dikkatimi çekiodu bu olay, yalnız deilmişim sevindim :KK1: kız olsun erkek olsun farketmez,Allah hayırlı evlat versin isteyen herkese.. :)

evet sağlıklı olması en önemli şey:) ben desevindim yalnız olmadığıma:)

neyse ki bu teori bende işlemedi,benim bir oğlum vardı,kız çocuk çok istiyordum,Allah'a şükürler olsun şimdi bir kızım oldu:KK16: tabi ki en önemlisi sağlık,ama Allah gönlüme göre verdi:nazar::nazar::nazar:

bunu duyduğuma çok sevindim:) eğer benim bebeğimin cinsiyeti erkek olursa içimde bi burukluk olacak bu teoriden dolayı kız çocukları çok severim çünkü:) siz bana umut verdiniz:)

eşimin sülalesinde de durum böyle. hep 2 erkek :nazar:

benim eşiminde aynı hep 2 erkek ya da 3 erkek:KK52: peki merak ettim sizin bebeğinizin cinsiyeti ne? yani erkek belirliyor ya cinsiyeti acaab erkek tarafındaki erkek olma durumu etkiler mi cinsiyeti?:)

Son düzenleme:
benim eşiminde aynı hep 2 erkek ya da 3 erkek:KK52: peki merak ettim sizin bebeğinizin cinsiyeti ne? yani erkek belirliyor ya cinsiyeti acaab erkek tarafındaki erkek olma durumu etkiler mi cinsiyeti?:)

benımkı daha belli değil sırtını döndü. ama sanki biraz kıza benzettim dedi.
ben de aslında senın düşündüğün gibi bazen kızım olmazsa diye düşünüyodum :)

konuyu görünce çevremdekileri düşündümde doğru bi teori :) ilginç o zaman benim önce kızım olsun :KK1:

Son düzenleme:
X