Bu çocuk ne Zaman düzelicek :((

Çok fazla yorum yapamayacaüım. Hemen hemen belli özelliklere sahip bir kızım var. Doğduğundan beri açıktığını ve uykusunun geldiğini anlayamaz. Ne zaman huysuzluğu tutsa anlıyorumki ya uykusu vardır yada karnı açtır. Şimdi bir de lardeş kıskançlığı eklendi. Ama ne yapalım sonuçta benim çocuğumun yaradılışı böyle diyip susuyorum. 9 yaşında halen türkiyeden eve dönüşte 1 hafta ağlar,tatile gideriz dönüşte ağlar,evden misafir gider arkasından zırlar. Yalnızlığı sevmez,kalabalığı sevmez,çok sıcağı sevmez ,çok soğuğu sevmez,yürümeyi sevmez,oturmayı sevmez,evde durmak istemez,dışarı çıkmaz istemez. Her yerden,herşeyden,herkesten sıkılır... Ne diyeyim Allah kocasına sabır versin ileride. Bu arada ikinci çocuğum hiç sıkıntısız büyüdü. Hiç derdi yoktur. Her duruma uyar,herşeyle mutlu olur. Allah kararlıyor yani..kolay gelsin hepimize. Allah dermansız dert vermesin inşallah

Doktora götürdünüzmü hiç?Allahtan ikincisi uslu ne güzel size 9yaşında düzelir diye umut ediyorum.benim oğlum 2yaşına kadar çok usluydu o sendrom kalırmış karakteri değişirmiş aynen öyle oldu

Doltora götürdük.. Karakteri böyle dedi. Fizyolojik ve psikolojik bir sorun bulunmadı. Bizi biraz suçlu buldu pedagog. Onu bir birey olarak geç kabul etmişiz,hep bebek gibi davranmışız diye suçlandık. Gerçeklik payı var tabiki.. Halen her şeyine ben koşarım. Giyeceklerini bile eline veririm. Yoksa bir saat seçemez. Ama küçüğünde hiç uğraşmadım. Her işini kendi yapıyor. Belki büyüğünüde çok koruyup kollamasaydık bu kadar kırılgan,alıngan ve talepkar olmayacaktı.

Biz türkaileleri sevmek ile simartmayi kkarıştırıyoruz. Yanlış anlamayin sşımarık demek istemiyorum. Yalnızdisiplin vermek sevgisiz bırakmak anlamına gelmiyor. Bizim hatamiz burada maalesef. Tutarlılık çokoönemli anne baba arasında. Araştırmalar gösteriyorki anne ve bbabaların tutarsız davranislari bu gibi sonuçlar doguruyor. İşiniz biraz zor. Ana okuluna gidiyor mu?

abimde aynı şeyleri yaşamışlar .
yemek yemez su içmez hep bişey ister ama yapılınca zırlar.
süt ister annem süt verdiğinde bardağı ısırıp kırarmış.
dr kardeş yapın düzelir demiş tabi benim söylediğim şey 30 yıl önce.

bende be yemek problemi ne yabancılık hiç problemleri olmadı.

abim düzeldi mi düzeldi.

Çok geçmiş olsun. Doktorun verdiği ilaç 7 gündür duzeltmediyse bir daha gidin doktora. Demek ki ise yaramiyor. Bedensel bur sıkıntısı olmasın. Sorunun psikolojik olduğundan eminseniz psikiyatrist ten önce bir pedagog ile iletişime geçmeniz fayda var.

Pizzacı konusunda hatalı oldugunuz bir nokta gördüm. Arabadan çıkmıyor diye tableti yasaklamani yanlış. Arabadan çıkmaması ile tableti bir alakası yok. İstediğiniz herhangi bir şeyi yapmayınca keyfi bir ceza veriyorsunuz. Sonra o cezayı gerçekten uygulayabilirsiniz musunuz emin değilim. Çocuğu arabada bırakıp keşke pizza yemeğe gitseydiniz. Ama bu tehlikeli olurdu. ( burada ki cezası çocuğunuz uyumsuzluk yaptığı için 3 ay süreyle onu dışarıda yemeğe götürmek gibi olabilir. Ya da siz arabada bekleyin esiniz pizza yesin gelsin. Sonra esiniz araba bekleyin siz pizza yiyin gelin. Ona da akşam haşlanmış sebze verin yemezse aç yatar gibi yaptırımlar düşünülebilir.

Çocuğunuz uyumsuz, ilerde sadece sizi değil okul arkadaşlarını da zorlar ve yaşamı boyunca ciddi sıkıntılar çeker. Ama kendi tercihi gibi yapacak en iyi şey ona göre kendinizi artık kisitlamayin.

Sanırım sen ve eşin farklı davranıyor çocukta bunu kullanıyor sanırım ileriye yönelikte böyle olacak ,bunun ergenliğini dahi düşünmek istemem , işin zor
şekerli gıdaları yedirme bence , bunun enerjiside çok olur

Gidiyor zaten bakın bu ilaç bitkisel eğer zamanında tedavi olmazsa ileride başka sorunlarla büyüyor bu rahatsızlık.ben çok araştırdım zaten hayır yapma demek çocuğa daha büyük zarar veriyor zaten

O zaman sizin çocugunuza bir teşhis koydular. Teşhis ne?

canim benim oglumunda gece korkusu vardi 9 yasinda gece hep arMizda yatmk istiyodu pskityatriye goturdm prozak verdi 1 sise bitirdk iyi geldi 6 ay kullann dedi ama ben yan etkilerni okuyunca biraktim

Ayrica ilk cocuklar genelde oyle oluyo benim oglum beni heryerde rezil ediyodu artk evden cikmk istemiyodm kizm oldu o uc yasindaykn cok iyi geldi ogluma pskolojik olarak kizimda okadar sakinki Allahima sukurler olsun keske ikisinibir dogursaydm dedm :)

Evet evet bizde suç çok doğru pipirikli olmak zarar veriyor hem bize hem onlara

Şimdi hemen çocuğa karar vericem nerdeyse maşallah size Allah bozmasın ama ya okadar şanslı olmazsam

canim benim oglumunda gece korkusu vardi 9 yasinda gece hep arMizda yatmk istiyodu pskityatriye goturdm prozak verdi 1 sise bitirdk iyi geldi 6 ay kullann dedi ama ben yan etkilerni okuyunca biraktim
Yan etkisi yok şu an halen etki göstermedi bize size kaç gün sonra etki etti ilacı okudum 12 sonra etki eder diyor

O zaman sizin çocugunuza bir teşhis koydular. Teşhis ne?
Ya sosyal fobi dedi anlattım 15dk da bu ilacı verdi ve 300tl verdim ama onlar bir bakıştan bi hareketten anlıyorlarmış çünkü günde kaç çocuk görüyorlar 1ay sonra geçmezse bu sıkıntılar başka doktora gidicem 2gündür çok mız mız Boğaz'ı ağrıyor ondanmı bilmem bide çok hareketli bu bir kaç gündür bugün oyun oynadık.sonra yine başladı mızmızlığa mesela yemek yiyoruz boğazım ağrıyor dedi tamam dedim ilaç geçiricek kafasını masa örtüsünün altına sokuyo oğlum dur diyo babası durmuyo ve bardağı devirdi ya içimden sabır çekiyorum

Aynen şekerli gıda mahvediyor hiç durmuyor yendiğinde.valla çocuk anne baba ayrı davranınca kişilik bozukluğu hastalığı oluyormuş ama gelde anlat Ada'm yok anlamıyor ve tartışıyoruz.

Çocukta ki problem anlaşılan kadar bence eve hayvan almamakta fayda var. Çocuk bu zarar verebilir.
Hayır kardeş gibiler kedim çok sever oğlumu oğlum o türde zarar veren bir çocuk değil yani yaramazlıkları yok mızmız ve inatçı sorunu yaşıyoruz

İlaç 15 günde etki ediyor zaten.evet o ceza daha etkili olurdu

Yok yok şımarık gerçekten doğru.1.sınıfa gidiyor

Benim oğlum kırıp dökme huyu yok çok şükür bana yardım bile ediyor ama çok mızmız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…