- 13 Ağustos 2015
- 529
- 1.203
- 63
- 34
Niyetinizi pek iyi bulmasam da varsa özel bi sorunuz cevaplamaya çalışayım.Madem psikologsunuz konuyla ilgili ilac disindaki goruslerinizi de alalim da, o engin bilgilerinizden biz de yararlanalim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Niyetinizi pek iyi bulmasam da varsa özel bi sorunuz cevaplamaya çalışayım.Madem psikologsunuz konuyla ilgili ilac disindaki goruslerinizi de alalim da, o engin bilgilerinizden biz de yararlanalim.
Yaa ama biliyormusunuz o ilaçlar tedavi etmiyor o anlık dikkatinizi topluyor sonra daha çok saldırgan olabiliyorsunuz yanlış anlamayın beni bende sizin gibi birisiyle konuşmayı çok istediğimden söylüyorum sorguluyorum daha geçen hafta teşhisi koydular sizin gibilerle konuşmak istiyorum hepValla soyledim yaa dikkat daginikligi ders dinlemyrdum yapmiyrdum doktora gittik hiperaktivite dikkat eksikligi dedi
Beni alıntıladıgınızın farkında mısınız peki mesajda? Neyse gerçekten konunuzun kapanmasına vesile olmak istemem. Uzatmayacağım.Ben bunu size yazmadımki yan etkisini okudum çok kişiyede yapmış neden dalga geçeyim hanımefendi siz biraz sakinleşin bence
Niyetinizi pek iyi bulmasam da varsa özel bi sorunuz cevaplamaya çalışayım.
Bütün mesajlarımda da belirttiğim gibi her danışan kendine özeldır. Ben konu sahibini, ailesini, çocuğu, yaşam öykülerini filan bilmeden yakından tanımadan,çocukla gorusmeden nasıl bi öneride bulunabilirim acaba? Yazacağım şeyler hepinizin google iki dk da araştırarak bulabileceği yüzeysel bilgiler olacaktır. Böyle çocuğum böyle yapıyor çözümü nedir şeklinde direk soru cevap şeklinde olsaydı bu işler insanların onlarca seans psikologlara gitmesine gerek kalmazdı değil mi?Niyet degil de etki tepki diyelim.
Konu sahibinin sorusuna yanit ariyoruz hanimefendi. Benim ozel bir sorum yok.
Bildigim kadariyla sadece psikolog olarak ilac yazma yetkiniz yok. Konu sahibi , 6 yasindaki cocuguyla size gelse bu cocuga ve ailesine onerebileceginiz seyler nedir?
yok yanlis anlamiyorum canim ama dedigim.gbi ben samsunda tedavi gordum ve 18 yasinda tedavim.tamamlandi dedigim gbi dikkat eksikligi ve hiperaktivite teshisi kondu belkide dogru tedavi olsaydi bu kadar bile uzun surmezdi diye tahmim ediyorum dogru doktor ilac gerekliyse ve ilac kullandim dogru ilac dogru tedavi tek cozum ve ilaci yavas yavas dozunu dusurerek biraktirdi doktor bana . Su anda gayet saglikliyim doktorunuzu degistirin benceYaa ama biliyormusunuz o ilaçlar tedavi etmiyor o anlık dikkatinizi topluyor sonra daha çok saldırgan olabiliyorsunuz yanlış anlamayın beni bende sizin gibi birisiyle konuşmayı çok istediğimden söylüyorum sorguluyorum daha geçen hafta teşhisi koydular sizin gibilerle konuşmak istiyorum hep
Cok dogru yazmissinizBütün mesajlarımda da belirttiğim gibi her danışan kendine özeldır. Ben konu sahibini, ailesini, çocuğu, yaşam öykülerini filan bilmeden yakından tanımadan,çocukla gorusmeden nasıl bi öneride bulunabilirim acaba? Yazacağım şeyler hepinizin google iki dk da araştırarak bulabileceği yüzeysel bilgiler olacaktır. Böyle çocuğum böyle yapıyor çözümü nedir şeklinde direk soru cevap şeklinde olsaydı bu işler insanların onlarca seans psikologlara gitmesine gerek kalmazdı değil mi?
Bütün mesajlarımda da belirttiğim gibi her danışan kendine özeldır. Ben konu sahibini, ailesini, çocuğu, yaşam öykülerini filan bilmeden yakından tanımadan,çocukla gorusmeden nasıl bi öneride bulunabilirim acaba? Yazacağım şeyler hepinizin google iki dk da araştırarak bulabileceği yüzeysel bilgiler olacaktır. Böyle çocuğum böyle yapıyor çözümü nedir şeklinde direk soru cevap şeklinde olsaydı bu işler insanların onlarca seans psikologlara gitmesine gerek kalmazdı değil mi?
Üşenmeyip benim için böyle uzun uzun dılbılgısı dersi verdiğiniz için çok teşekkür ederim fakat pek önemsediğim bi konu değil. Diğer konu için de sizinkılere ihtiyaç duyamayacak kadar bilgi ve tecrübeye sahibim. Kimseyi yönlendirdiğimı düşünmüyorum, konu sahıbı yönlendirdiği için müdahalede bulumdum aksine. Dikkatli okursanız o çocukla vakit geçirme vs kısımları da benim önerilerim değil konu sahibin yorumuna olan eleştirim. Konu polemik haline geldi yönetim uyarıda da bulundu. Konunun sahibine yazabilirsiniz mesajlarınızı bana yazmanıza gerek yok. Fikir isteyen o ben değilimBen bu konu hakkında hem burada hem de özel mesaj yoluyla hanımefendiye öğrenme güçlüğünü ve bu konuda ilaçlı tedavi yapılmaması gerektiğini anlattım. Size de bir posta daha özet geçmeye inanın vaktim yok. Ve evet kavramlara takılırım çünkü bahsedilen çocuk için daha fazla vakit geçirip, teknolojik aletlerden uzak durulması (yöntem kabul edelim ya da etmeyelim) bir çare değil! Siz de bu şekilde sihirli değnek edasıyla bu sorunun çözüleceği fikrini aşılamaya çalışmamalısınız! Konferans vermiyorsak da en azından yanlış yönlendirmemeliyiz. Dersiniz ki benim şöyle şöyle bilgilerim var ve bu yaptığınız yanlış. Farkettiyseniz ben bilgilerimi paylaştım. Siz de paylaşarak yardımcı olabilirsiniz. Ama eleştiri bombardımanına tutarsanız elinize bir şey geçmez. İnsanlara bu şekilde faydalı olamazsınız. Gayet iyi bildiğiniz bir konuda buraya paylaştığınız yararlı bilgilerinizi ben şahsen göremedim.
Ayrıca kavram seçiminde hata ve yazım yanlışları farklı şeylerdir. Üstelik kavramlar basite indirgenecek şeyler değillerdir. Dil, her şeydir! Ders konusunda önerinizi dikkate alacağım zira anlatmak istediğini anlatamayan, kavramları yanlış kullanan çok insan var. Teşekkürler.
Yalniz o psikolog hanim cok dogru seyler soyluyor konu hakkinda hastalik hakkinda bilmedgniz birsey hakknda bu kadar diretmeyin derim
Online terapi seanslarini unutmayalim.
Konu sahibi burada, istediginiz sorulari sorabilirdiniz. Yuzeysel de olsa yardim etmeye calistiginizi gorseydik fena olmazdi ama siz ilac yazma yetkiniz bile olmadigi halde konuya o sekil dalmayi ve orada kalmayi tercih ettiniz.
Baska bir sorum yok psikolog hanim.
Lütfen çok teşekkür ederim testin sonucunuda yazıcam kapanmasın konum iyi akşamlarBeni alıntıladıgınızın farkında mısınız peki mesajda? Neyse gerçekten konunuzun kapanmasına vesile olmak istemem. Uzatmayacağım.
Duyduklarinizla google dayanarak fikrinizi bu kadar savunmayin sizde konu sahibini yanlis yonlendiryr olabilirsniz
Online terapi seanslarini unutmayalim.
Konu sahibi burada, istediginiz sorulari sorabilirdiniz. Yuzeysel de olsa yardim etmeye calistiginizi gorseydik fena olmazdi ama siz ilac yazma yetkiniz bile olmadigi halde konuya o sekil dalmayi ve orada kalmayi tercih ettiniz.
Baska bir sorum yok psikolog hanim.
Yalniz o psikolog hanim cok dogru seyler soyluyor konu hakkinda hastalik hakkinda bilmedgniz birsey hakknda bu kadar diretmeyin derim
Duyduklarinizla google dayanarak fikrimizi bu kadar savunmayin sizde konu sahibini yanlis yonlendiryr olabilirsniz
EvetttBirincisi , sana yazdigimi hatirlamiyorum. Ikincisi , direttigim bir sey yok. Ucuncusu, bilmedigimi nerden biliyorsun. Benim derdim yorum yapanlar degil , konu sahibidir. Ona da gerekeni yazdigimi dusunuyorum.
Kimin neyi ne kadar bildigini gorduk...
Aşırı dikkat ve duyu organlarının çok iyi olması da dikkat dağıtır. Dışarıda ki kus araba kornasi vs bazı çocukları etkilemez iken bazılarını çok etkiler meselaEvet kesinlikle şimdiki çocuklar çok farklı benim oğlumda trex koleksiyonu yapmaya başladı Nasıl yok oldular diye soruyor anlatıyorum.ben insanlar Nasıl olmuş onu bile sorgulamazdım.anne sen beni seviyormusun diye soruyor evet çok diyorum dünya kadar diyorum oda bana ben seni uzay kadar seviyorum diyor.ama ben çok hiperaktif gördüm daha bebeklerin gibi oluyor bu çocuk hiperaktif değişecek çeşitleri var ama futbol oynarken bile çok ağırbaşlı diyolar.sınıfta sıkıntıdan geziyor sevmiyor dersi buda dikkat eksikliğinden ben şimdi bi kitap okuyorum yarıya gelmedim her dikkat eksikliği hiperaktifmi oluyormuş mesela oğlumda dürtüsellik var meraklı hep merak ediyor biyerleri girip çıkıyor.ama çok hareketli değil ya iki arkadaşın oğluda kıpır kıpır ve zarar veriyorlar benim oğlum böyle deil
Ne zaman yapılacak bu test geç kalmayınRehberlik bana dediki belki zekası çok yüksektir viskar testine girsin sonuca göre onu başka okulların testlere sokarız dedi
Yaptık viskar perşembe günü girdi 5 6gün sonra çıkıcakmış rehberliğe sormadım ama sizin oğlunuz 4yaşındsysa siz bence geç kalmayın maşallahNe zaman yapılacak bu test geç kalmayın
Çok teşekkür ederim benim gibi olanları uyarmak istedim iyi bir toplum oluşmuyor çünkü şu telefonlar tabletler çıkalı bi haller oldu bende dahil herkese
Çok teşekkür ederim malesef ya ilaçsız yöntem yok gibi konuşuyorlar al ilacı güle güle durmayan yerine sığmayan çocuk olsa zapdedemesem verirdim belki ama en güzeli psikolog sanırım ya ama psikatristlerle güvenmemin sebebi çok fazla okuyorlar hemen mezun olamıyorlar ama psikologlar 4yıllık edebiyat bitiriyorlarÇok bilgilendirici olmuş. Şimdi genel olarak kk da gördüğüm bir konu var. İnsanlar psikolog ile psikiyatristi karistiriyorlar. Psikiyatrist aslinda tip egitimi almis doktor, 10 -15 dk muayene edip ilaç yazıyor. Yani psikiyatriste gidip ilacsiz doneni ben daha gormedim. O sebeple doktorunuza fazla kızmayın. Koyduğu teşhise uygun ilaç neyse onu veriyor. Hatta diğer doktorlardan farklı olarak çocukla konuşmuş ve size bazı tavsiyelerde bulunmuş. O ufak tavsiyeler bile ne kadar etkili olmuş. O sebeple artık psikiyatriste değil bir çocuk psikoloğuna yani Pedagog a giderseniz yavrunuz icin daha faydalı olur.
İlaç konusunda haklısınız, kalıcı etkileri olan ilaçlar böyle ufak değişiklikler ile düzelecek bir çocuğa niye veriliyor anlamadım. Doktor aslında sizi bir Pedagog a yonlendirmeliydi. Ama çevreden psikiyatriste gidip de ilaçsız döneni gormedigim gibi psikologa, Pedagog a yonlendireneni de yine görmedim.
Çok geçmiş olsun.