Bu çocuk ne Zaman düzelicek :((

Sorun belli babayi alin pedagog ile cocuk piakyatri ile gorusturun ve ewde babanin hal we hareketlerini anlatin her dedigini yaptigini babasini kullandığını soyleyin belki doktorlarin agzindan yanlis yaptigini duymasi gerekiyodur.
Götürdüm yok yine aynı yine aynı

her çocuk özeldir diye bi hint filmi var bence her anne babanın izlemesi gereken bir film özellikle sorun yaşayan çocukları olan aileler izlemeli. bir çocuk sırf kötülük olsun diye hayatı hem kendisine hem anne babasına zehir etmez diye düşünüyorum en azından 2 yaşında 6 yaşında yapmaz

bu sözü varya çocuk çözmüş babasını.onlar öle akıllılarki sen ben çözemeyiz.neye zaafı var biliyor ve kullanıyor.çocuklar doğar doğmaz ne yaparlarsa nasıl davranır ebeveyneleri çözermiş ona göre yol izlermiş.

Neden bana çocuğunuzun yaptıkları normal geldi?

2 yaşında yaptıkları zaten 2 yaş sendromu diye tarif edilen şey.

Daha önce başka bir konuda da yazmıştım, yineleyeceğim.
6 yaşında bir çocuk eline silah alsa, sizi vursa hapse atılır mı? Hayır. Neden? Çünkü cezai ehliyet yok. Yani, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilemez, hangi hareketin ne ile sonuçlanacağını öngöremez. O yüzden anne-baba olarak biz varız zaten.

Çocuğun önüne cam bardak koyup sonra onu elinden düşürüp kırdı diye kızamayız. Ya önüne plastik/kağıt bardak koymalıyız ya da gel yavrum beraber içelim deyip biz de bardağı tutmasını desteklemeliyiz. Çocuğumuz kalkıp bize "anneciğim, ben daha küçüğüm, benim ince motor kaslarım henüz gelişmedi, bu bardağı düşürme ihtimalim var" demez, diyemez. Bunu bizim akıl etmemiz lazım. Çocuğa cam bardak verip sonra kırdı diye kızmak annelik-babalık değildir.

Sizin konunuzu okuyunca, pizza meselesinde acaba çocuğun uyku saatinde mi yola çıktılar diye aklıma geldi. Çünkü çocuğumuzun uyku saatini gözetmek bizim sorumluluğumuz. Ayrıca ben de uyurken uyandırıldığımda hiç hoşlanmam ve sinirlenirim. Gözüm ne pizza görür ve başka şey.

Başka ne önerebilirim bilmiyorum. Kendinizi çocuğunuzun yerine koyun ve onun çocuk olduğunu unutmayın.

Bazen çocuklar anne-babalarının sevgisini test ediyorlar. Ben yaramazlık yapsam da beni severler mi, ben huzursuzluk çıkarsam davranışları değişir mi diye deniyorlar bizi. Bu durumlarda da "ben seni her koşulda severim, seviyorum, seveceğim"i çocuklarımıza hissettirmemiz gerekiyor. Sınıfta da kalsa severim, dökse saçsa da severim, ağlasa da severim. Çocuk bunu bilmek istiyor.

Annelik kolay değil ama Allah kolaylık versin hepimize.

benim de 5,5, yaşınad oğlum var

bugün herşeye ağladı

hasta gibi ama her zaman çekilmez yani

Ama ben arkadaşları okula gidiyor cümlenize takıldım sizinki gitmiyor mu

Sosyal fobisi varsa sebebi biz büyüklerdir fazla korumuş her istediğini yapmış o da dışarda böyle olmadığını görünce kanatları altına çekilmiştir

Öğretmenine bile yeri gelir şikayetini iletmem gitsin kendi söylesin her an ben onu koruyamam ki

İlaç doktor beni aşar ama değişik sosyal ortam sayısı artsın okul kurs spor ne isterse

Son olayda uyuyan çocuk o kadar baskı ile uyandırılmaz ki bırakın uykusunu alsın oturun bekleyin ne olacak ki böyle de sinirlenmişsiniz boş yere

Sosyal fobi o yaşta ilaçla düzelmez ki. Prozac vermeden önce başka doktorlara da götürün. İstanbuldaysanız bezmialem hastanesinde çocuk psikiyatri var tavsiye ederim. çocuk bekleyerek düzelmez bişeyler yapmanız lazım. Arkadaş edindirin. Kreşe gitti mi bilmiyorum keşke gönderseydiniz.

Aklima babam geldi. Imkanimiz olmasina ragmen istedigim seylerin cogunu almazdi. Hicbir seyin kalitelisine layik gormezdi beni.

bu anlattiginizdan cocugunuzun sizi kullandigi anlasiliyor.eger anne ile baba ortak karar alip ortak bir tavir göstermezse isiniz zorlasir.o yüzden babayi dogrusunun bu oldugun ikna edin.ben sizin yerinizde olsaydim arabada uyandiktan sonra bu kadar nazlanmasina izin vermez direk eve geri dönerdim.bundan sonraki isteklerini de yerine getirmezdim.ancak böyle cocugunuza sizi kullanabilecegi oyuncak muamelesi yapmamasi gerektigini anlatabilirsiniz.

sizi en iyi ben anlarım herhalde benım de oğlum aynı, 7 yaşında suan aynı sıkıntıları yaşadım hala yaşıyorum.. gerçi benim oğlum dogdugundan beri sürekli ağlayan bir çocuktu. gecen sene okul döneminde cok sıkıntı yaşadım 1. sınıftan aldım tekrar ana sınıfına verdim üstelik 2 senedir düzenli psikologa götürüyorum psikolog içe dönük bir cocuk diyor doktor ne derse de uyguluyoruz ama olmuyor bir yerden sora tekrar başa dönüyoruz.
bizimde babamız fazla yumuşak oğlum en çok onu kullanıyor.. her istediğni yaptırmaya çalışıyor.. eşim yapsa dahi memnun olmuyor sürekli başka sorun ve isteklerle geri dönüyor.. cocugun yaradılışı bu diyorum artık ne yapsak olmuyor..
gönül yapmaya uğraşmaktan yorgun düşüyorum bazen, sinirleniyorum bağırıyorum sonra sabredemediğim için kızıyorum kendime, işin kötüsü istediğini yapsak dahi memnun edemiyoruz. keşke memnun olsa da her istediğini yapsam ama olmuyor. onu eğlendirmek için gittiğimiz her yerden gereksiz inatçiliği ve istekleri yüzünden hep aglamalarla dönüyoruz. zor vesselam sabret dua et... yaşamayan bilemez...
herzaman değil ama bazen dikkatini başka yere çekmek etkili olabiliyo mesela agladığı sinirli olduğu dönemde oğlum bak benim canım kek istiyo bayadır yapamadım cok yorgunum bana yardım edermisin beraber yapalım diyorum bazen kabul edip yardım ediyo kek yaptıktan sonrada mutlu oluyor bazen de ne yapsan olmuyor böyle durumlarda en iyisi kendi haline bırakmak siniri yatışınca gelir zaten yanına... bulduğum en iyi yöntem bunlar arkadaşım..

Tek birsey öneririm yüzmeye gonderin haftada 1 den fazla olsun..degisimi görün.

Benim onerebilecegim tek mevzu, kendinizi kullandirmayin. Cocugunuzun oyuncagi olmayin. Niye inatlasan cocuga iki saat dil dokuyorsunuz koca koca insanlar? 1 kere 2 kere hadi deyin, inat mi yapiyor, birakin gitsin kendi haline. Ona buna agliyorsa aglasin, soyleyin odasinda aglasin, kimseyi rahatsiz etmeden. Ne bu boyle cocugu bir tepenize cikarip oyuncagi olmalar anlamiyorum. Sonra boyle iletisim kuramayan , turlu sorunlari olan cocuklar turuyor.

Cocugunuzu kendinize uydurun, otorite sizsiniz, cocugunuz degil.

Son yıllarda çocuklarda prozac tarzı ilaçların kullanımı oldukça arttı. Hele ülkemizde gık diyene prozacı dayıyorlar. Bence tek uzmanla yetinmeyin, birine daha gösterin çocuğunuzu. Ayrıca şunu da söylemem lazım, 6 yaşında çocuğun elinde tabletin ne işi var allah aşkına. Size ve çocuklu tüm ailelere söylüyorum, çocuğunuzu azıcık seviyorsanız o tabletleri, akıllı telefonları falan en az 13 yaşına gelene kadar alın ellerinden. Siz çocuklar tabletle oynadığı zaman uslu oluyor, zekaları gelişiyor falan sanıyorsunuz ama tam tersi zeka gelişimini engelliyor çocukların. Maruz kaldıkları ışınlar da cabası.

Ayrica sizin yerinizde olsam ilaci keserdim.bu tür ilaclarin yan etkileri konusunda hep korkmusumdur.bence de daha cok egitim ile ilgili probleminiz var.

Çok teşekkürler evet bahar ayında başlatıcam spora

Bence baharı beklemeyin,hemen spora başlatın.Arkadaşları okula gidiyor demişsiniz ama hiç akraba veya sizin arkadaşınızın çocuğu yok mu ? İllaki tam yaşıt olması gerekmez,çocuk olsun yeter.Onlarla daha sık biraraya getirmeye çalışın.
Ev halinizi ve yaşam tarzınızı pek anlatmamışsınız.Evde oğlunuzla zaman geçiriyor musunuz ? Bakımı için mecburi durumlar haricinde diyalog kuruyor musunuz ? Çocukla diyalog tabii ki "ee daha daha nasılsın" şeklinde olmuyor.Beraber oyun hamuru,boya kitabı gibi gereçlerle oynayabilirsiniz.Boya yaparken mesela "bu çiçek ne renk olsun,sence en güzel çiçekler ne renk veya hadi kediyi boyayalım geçen gün ne tatlı bir kedi görmüştük hatırlıyor musun" şeklinde konuşturmaya çalışın.Kutu oyunları iyi olur,hatta babasıyla birlikte ailece oynayabilirsiniz.Küp veya puzzle gibi ortak yapılan şeyler de olabilir.Bunlar için kendinize bir zaman dilimi belirleyin.Tabii uyku ve yemek için de mutlaka belirli saatleriniz olsun.
Babası sevgisini başka şekillerde göstermeye çalışabilir.Mesela baba oğul özel zamanlar geçirebilirler.Top oynamaya veya parka gidebilirler.Gezme için avm yerine çocucuğunuzla açık alanda enerji atabileceği aktiviteler yapabilirsiniz.

Cocugunuza baktim da aynen benim cocuklugum :) ben de oyle aksi nemrut bir cocukmusum, bir yere gotururlermis iceri girmez kapida aglarmisim
Asla ilac kullanmayin
Kendi haline birakin
Gitsin odasinda aglasin ve o agladi diye istedigi birseyi asla yapmayin birakin aglasin
Size bu kadar naz yapmasina izin vermeyin
Tatli dille ne istediginizi net bir sekilde soyleyin,dinlemiyorsa asla mukafatlandirip da istedigi seyi elde etmesine izin vermeyin
En onemlisi su teknolojik aletleri asla kullandirtmayin tv,bilgisayar,tablet,akilli telefon cocuklarin gerizekali olmasina sebep oluyor

Daha once arastirildi mi bilmiyorum ama fiziksel olarak da arastirmanizi oneririm. Benim arkadasimin oglu cok iyiken birden laf dinlemez oldu. Cocuga sunu bunu yap diyorsun bön bön bakiyor. Cizgi filmi uzaktan izle diyorsun dibine kadar giriyor. Sosyal olarak hic arkadaslik kuramiyor oyunlara girmiyor. Ve bu sebeplerin cogundan dolayi cok hircindi. Doktorlar otizm dediler algisi cok dusuktu. Neden sonra birgun prof a gittiler adam demis ki kizim bu cocuk duymuyo kbbye git. Isitme testi yapildi cocuk nerdeyse sagir olacak. Senin kulaginin dibinde bagirdigini fisilti olarak duyuyormus. Bu bir ornek tabi ki sizinkinde de ayni sorun olmayabilir ama fiziksel problemler de anlasilamadiginda psikolojik sorunlarla karsilastirilabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…