Bu çocuk ne Zaman düzelicek :((

Slowcat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2013
1.050
374
83
iyi akşamlar arkadaşlar benim 6yaşında oğlum var.2yaşında başladı problemler.otele tatile gitmiştik hiç unutmuyorum hergün ağladı.havuza gittik ağladı odaya gittik ağladı herkes bize acıyarak baktı.her zaman bir problem çıkartıyor.konuşmasında problem yaşıyor bazı harfleri çıkaramadığı için özel eğitime gidiyor.çok düşkünüm oğluma ama beni çok zorluyor babasınıda.babası kıyamıyor ama bıkıyor .hep bi mızmız hep bi inat ne yemeğini kendi yer nede laf dinler hep bi itiraz.2.çocuğu düşünmüyorum artık.mesela bugünü anlatıyım.pizza yemeğe gittik sırf onun için arabada uyuya kaldı.uyandırdık 30dk dil döktük uyanık ama kalkmıyor.eşim eve gidelim dedi.bende 1hafta tablet yasakdedim.sonra eşim eve doğru yöneldi kalkacakmısın gidiyorum dedi zar zor evet dedi uyanık ama bizi kullanıyor.sinirlerimiz altüst oldu pizzacıya gittik ama halen bi sinir var içimde .15 gün önce çocuk psikatristine gittik ilaç verdi prozac sosyal fobisi varmış yani utangaç.ama ben içirmemiştim bişey olur diye sonra içirmeye başladım beni zorlayınca.7gün oldu kullanalı.ben çocukları çok seven bir kadındım ama bütün enerjimi alıyor bu çocuk ilaç etkisini göstersede Oda rahatlasa bende çok yoruldum sizde bunları yaşıyormuşsunuz yoksa benmi abartıyorum bilmiyorum ama eşim bugün artık çıkmıcam dışarı deyince onada üzüldüm Ada'm haftada dinleneyim diyor ama gel görki çocuk rahat vermiyor.sizde bunları yaşıyormusunuz bazen diyorumki alıp başımı anneme 1hafta tek başıma gitsem ( çokmu abartıyorum (

Allah yardımcınız olsun bencede çocuğunuz çok zor bi çocuk.

Arkadaşı var mı. Yalnızlıktan yapıyo olabilir mi acaba

Bebce youtubdan süper dadıyı açıp izleyin ı programda genelde bu yğr çozuklar işleniyor.
Ve bu şekilde davranan çocuklarda en önemli şey kararlı olnak. Mesela tablet yasak dediniz yasak olsun ama her istediğinde neden yasak olduğunu anlatarak vermeyin. Bir süre sonunda bırakır yani umarım

çocuk için üzüldüm bende de sosyal fobi var, bence şimdiden napabiliyorsanız yapın ilaç yeterince uzman birinden terapi vs. insanın tüm hayatını etkiliyor olabileceğinden daha başarısız oluyorsun her yerde, hiç erkek arkadaşım olmadı okuldan da nefret ediyordum. beni seven sevgisini ilgisini gösteren özgüvenli bi birey olmam için en azından kendimle ilgili işleri bana bırakan sorumluluk veren bi ailem olsun isterdim. bi de bi spora ya da sanata düzenli gitse (en çok önerilen tiyatro) özgüveni artar diye düşünüyorum

Onu sewdigi biseyi yapmasi icin bile zorlamayin.. once isteyip hadi anne diyip sonra mizmizlik yapiyorsa tamam oglum peki istemiyorsan sen bilirsin ama bir daha isteidiginde bende yapamiyacagim cunku yapmam gereken islerim var karnımizi doyurabilmek icin yemek yapicam vs gibi şeyler soyleyin.. sizi tabiri caizse parmaginda oynatmasina izin vermeyin dil dokmeyin yani aglasada sizlasada hic orali olmayin böyle durumlarda. Pedagog ile falanda görüşün...

Ama biz onu çok seviyoruz bende yaşadım ailem tarafından sevgisizliği.spora başlıcak evet çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz sizde atlatırsınız bu sorunu umarım

valla aklima aglamasini gormezden gelin demekden baska bisey gelmiyor
pskiyatr ne dedi bu konuda aglamalar için
ilaci sosyal fobi için vermis ya

her dakka heer seye aglayan çocuk çok zordur
oyle bi çocuga abkacagina aglamyan 9 çocuga bak daha kolay
Allah kolaylik versin size

Benimleyken yapamıyor ben kararlıyım ama babası varken sabır çekiyorum içimden babası kıyamadığı için babasını kullanıyor kaç kez konuştum eşimle ama Ada'm anlamıyor.yok diyo birim babam beni sevmedi ben öyle olmıcam anlatıyorum yok yine aynı şeyler

benim kızımda da var bu haller, daha 2 yaşında, 2 yaş sendromundan çıkamamış sanki sizin oğlunuz, acaba her ağladığında sussun diye dediğini yapıyo musnuz ?

valla aklima aglamasini gormezden gelin demekden baska bisey gelmiyor
pskiyatr ne dedi bu konuda aglamalar için
ilaci sosyal fobi için vermis ya
Prozac verdi bakalım haftaya etkisini göstericekmiş bidahaki ay gidicez doktora keşke 2yaşındayken gitseydik 2yaş sendromu diye hep erteledik (

Spor yapsın, bedenen yorulsun. Kafasını, aklını meşgul edecek şeyler de olsun satranç gibi.
Zor bir durum, kolay gelsin.

benim kızımda da var bu haller, daha 2 yaşında, 2 yaş sendromundan çıkamamış sanki sizin oğlunuz, acaba her ağladığında sussun diye dediğini yapıyo musnuz ?
Hayır yapmadım ama siz inatlaşmayın yoksa hırçın olur benim oğlum çok mızmız devam etti bunlar keşke ozamanlar gitseydim doktora

şu söylenen yönetimi ele al kısmına tam katılmıyorum. çok inatçıydım herşeye küserdim annem bi çikolata almamak için beni bir saat ağlatmıştı markette. şimdi yeminli gibiyim onun bana bir kuruşu geçmesin diye elimden geleni yapıyorum yabancılara anlattığım bi derdimi ona anlatmam çünkü ona güvenmiyorum. tabi ki sınırları olmalı ama her şeye hayır dediğinizde çocuk hiç değeri olmadığını düşünür. tabi ki ağladığı zaman isteklerinin yerine getirilmiyeceğini anlatın gösterin, konuşarak anlatsın derdini, bence onunla beraber mutfağa girin ev işlerine katın bilgisayar telefon ve televizyonu da hayatınızdan çıkarın

Ya of evet bide o var bende alırım genelde ama saati var derim valla bende korkuyorum ileride tavırları olur diye çocuk büyütmek çok zor (

Sorun belli babayi alin pedagog ile cocuk piakyatri ile gorusturun ve ewde babanin hal we hareketlerini anlatin her dedigini yaptigini babasini kullandığını soyleyin belki doktorlarin agzindan yanlis yaptigini duymasi gerekiyodur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…