• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuk bizi bosatacak

Valla ışık olmadan yatıyoruz uzun süre ama 2 saatte beklesek uyumuyor niyeyse o uyumayınca ben de uyumuyorum

bende çok çektim zombi gibi geziyordum geçecek inşallah sabır sabır küçücük anlamıyorlar bağırsan da tedirgin olacak olan yine sana olacak uyuyunca vicdan azabı çekeceksin yaşayan bilir bu durumu sessiz sakin çocuğu olanlara bende imreniyorum çocuk kendi kendine büyüyor

Allah sabır versin ben hayatta 2. Cesartlenemem heralde bu çocuktan sonra tamamen bitkisel mi dediginiz surup ve kesintisiz uyutuyor mu
Evet evet bitkisel bı araştır istersen ben hala ara ara kullanıyorum. Benim ikinci çocuk kazayla oldu ama iykide oldu ikisi birlikte biraz zorlasada tek seferde çıkıyor aradan

Kocaman oldu artik neler denedik bilmiyorum artik beyin durdu
Yani bu sorun icin doktorada gitseniz cok farkli seyler soylemeyecek zaten.Minicik çocuğa uyumasi icin ilâç verecek ddgil.Belli bir rutine sokun,sakin davranin elbet duzelir diyecek.
Belki en fazla rezene cayini deneyebilirsiniz.
Geceleri uyanma nedeni gaz sancisi degil oyun oynayabildigine gore.Demek ki bundan zevk aliyor.Iste problem bu.Oyun saati degil de uyku saati oldugunu ona belirtiseniz uyur.
Hem saglikli buyumesi icin uyumasi gerek.Bunu anlatin ona.Anlar eminim

selamlar kolay gelsin size iki çocuk büyüttüm ikisi de çok zor çocuklardı aralarında 3 yaş var ve o dönem annemi kaybetmiştim sizi çok iyi anlıyorum bazı insanların çocukları sahiden çok uslu oluyor o kişilerin bizi anlaması çok zor:KK66: bazen öyle uslu çocuğu olanlara diyorum hiç çocuk büyüttüm demeyin oturdugu yerde uyuyan çocuklar varya inanamıyorum hiç başıma gelmedigi için:anne:size bir iyi haber her şeye rağmen büyüyorlar ve evet geçmez dediğiniz bu günler geçiyor birde kötü haber bence ikinciyi doğursanız oda böyle olacak:KK66:
Allah sizlere ömür versin annenize rahmet eylesin nasıl daynadiniz iki çocuk bir ölüm ve nasıl geçti

Öncelikle Allah kolaylık versin. Benim kızımın da uykusuz gerçekten sorunluydu. Duş, loş ortam, uyku rutini, masaj, ninni masal, beslenme, papatya çayı vs vs her şeyin azını çoğunu ve ortasını denedim. Inanın hiçbirinde başarılı olamadım. 1 yaşını geçirmesine rağmen gecede kaç milyon kez uyandığını hiç hatırlamıyorum. Kızım uykudan nefret ediyor. 9 aylıkken gündüz uykusunu 1 sefere düşürdü o da yarim saatti sadece. 2 yaşından sonra da tümüyle bıraktı. Simdi 2.5 yaşında. Gündüz hiç uymamasına rağmen gece de yatmak istemiyor. Ben 4 yaşında bırakmışım gündüz uykusunu. Köyde büyümeme ve tüm gün toz toprak, kedi köpekle sürekli enerji atmama rağmen uyumuyormuşum. Kızım da bana benzemiş anlaşılan.

Eğer sizinle yatıyorsa mutlaka odasını ayırın. Yer yatağı iyi fikir bence de. Dönüp dolaşıp sızar uyur belki. Böyle çocuklara sahip anne babaların çelik gibi sağlam sinirlere sahip olması gerekiyor. Inşallah en kısa zamanda düzelir.

Bence bebeğiniz, gün içinde yeterince enerji sarfetmiyor. Yorulmadığından uykusuda gelmiyor. Yada uyusa da kısa sürede dinlenip kalkıyor. Onu yoracak aktiviteler yapmalısın. Hava soğuk olsa da açık havaya çıkar. Temiz hava alsın. Uzun uzun banyo yaptırabilirsin. Bir küvet yada plastik havuzun içinde oturt. Yüzen oyuncaklar bırak suya onlarla oyalansın. Tabi gözetim altında olmalı. Atlat, zıplat. Uçur...uykusu gelir. Tabi bunları yapmak için sizede enerji lazım. Biraz dişinizi sıkacaksınız.

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Canim sabretceksinn sinirlerine birazcik hakim oll zatenn emmeyi kesmis muhtemelen disleride zorlayabilir benmkide aynisi 22 aylik geceleri artik uyanmaya basladi heryerim agriyor inan bzle yatiyor.. cok yorgun jissediyorum ama bu zamannn gececegini biliyorummm oyuzden sabrediyorumm

Sakin olun öncelikle çocuk sizin gerginliginizden etkileniyordur mutlaka. Ne zaman çocuk uyanacak diye strese girsem 5dkya uyanir.
Onların sezgileri çok kuvvetli bir de bağırıp cagiyorsaniz onun huzurlu olmasını hiç beklemeyin. Önceliğimiz evde ona sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak olmalı.
Ve bence psikolojik yardım da alabilirsiniz bu konuda. Çünkü anne dediğin gecede 30 kez kalkar evet yorulur belki bunu dile de getirir ama çocuğumun bir derdi mi var acaba demeyip eşinizden boşanmayi sıkıntı etmeniz baya yiprandiginiZi gösteriyor. Yardım alın bence.

herhalde ben çocuğu yatağına koyar kapıyı kapar diğer odada yatarım kulağıma da kulaklık takarım.:olamaz:
çocuk aç değilse, hasta değilse, ilgisi sevgisi eksik değilse, altı pis değilse herhalde bi süre ağladıktan sonra uyur.
he aynı odada da yatabilirim eğer ağlaması kesilene kadar sabır gösterebilirsem:kızgın:
herhalde ışık kapalı olunca uyur ya.
uyur de mi?

:rolleyes:

Gerçekten ne yapacağımı ben de şaşmış durumdayım her gece al sen bak da diyemem ki kp çalışıyor o da uykusuz kalir
Haftanın bir günü bile babaanneye verseniz büyük rahatlama olur sizin için. Ve biraz pohpohlayın hatunu, hediye falan götürün. Boşanmaktan iyidir bence. Eşinizle birbirinize zaman ayırın yoksa ikiniz de çok yıpranırsınız. Gündüz kim bakıyorsa, kapalı oyun parkları var götürsün bol bol zıplatsın çocuğu. Çocuklarla vakit geçirsin eğlensin. Yoksa size saracak çocuk

Allah sizlere ömür versin annenize rahmet eylesin nasıl daynadiniz iki çocuk bir ölüm ve nasıl geçti
AMİN teşekkür ederim evet çok zor bir süreçti ama inanın Allah yardım ediyor ..
Sizin durumunuz içinde arkadaşlar bir sürü tavsiyede bulunmuş isterseniz deneyin ama işe yarayacağını sanmam uyumayan çocuk uyumuyor olaylara iyi tarafından bakmak en iyisi aslında hayatta çok şükredecek şeyler var ama nedense hep kaybedince değeri anlaşılır çocuğu olmayıp yıllarca çocuk hasreti çeken insanlar var,Saglıklı olsunda varsın yaramaz olsun hem şöylebir şehir efsanesi var yarama çocuklar zeki oluyormuş ;)bizde kendimizi böyle teselli edelim ..;)
Benim oglan orta okula gidiyor bebekken geceleri uyumazdı Ya koridorda ya salonda gezdirirdim ben onu, gündüzde çok hareketliydi şuan okul birincisi,kız ilk okulda onun dersleri de iyi ama daha tam belli olmaz büyüyünce de iyi olur inşaAllah ..
Allah herkesin evladına hayırlı uzun ömür versin hep güzel günlerini göstersin Onlar sağlıklı ve mutlu olsun gerisi boş biraz sabretmenizi sonradan üzüleceğiniş şeyler yapıp eşinizi kırmamanızı tavsiye ederim
Allah size sağlık versin ki bebeginize güzlce bakın kendinizde o gücü bulacaksınız biraz sabır
her şey gönlünüzce olsun

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.

Geçmiş olsun. Uykusuzluk insanda tahammül bırakmaz. Çalışıyorsanız kesinlikle bırakmayın. Çocuk bu haliyle bile size yapışıksa işten ayrılırsan daha fena olursunuz.gündüz siz yokken nasılmış peki, kim ilgileniyor? Uyku eğitimi veren danışmanlar var onlara gidin.

Eşinizle destek olmanız gerekiyor birbirinize. Uyumadan önce ılık suyla duş yaptırın çıkınca bebek yağları var bedtime vs onunla masaj yapın. Yaşı nedir bilmiyorum ama konuşun uyuması gerektiğini anlatın. Relax müzikler var onları açın.

Yani bu sorun icin doktorada gitseniz cok farkli seyler soylemeyecek zaten.Minicik çocuğa uyumasi icin ilâç verecek ddgil.Belli bir rutine sokun,sakin davranin elbet duzelir diyecek.
Belki en fazla rezene cayini deneyebilirsiniz.
Geceleri uyanma nedeni gaz sancisi degil oyun oynayabildigine gore.Demek ki bundan zevk aliyor.Iste problem bu.Oyun saati degil de uyku saati oldugunu ona belirtiseniz uyur.
Hem saglikli buyumesi icin uyumasi gerek.Bunu anlatin ona.Anlar eminim
Yok valla hiç oynamıyoruz tam tersine uykusuz uykusuz oturuyoruz

Geçmiş olsun. Uykusuzluk insanda tahammül bırakmaz. Çalışıyorsanız kesinlikle bırakmayın. Çocuk bu haliyle bile size yapışıksa işten ayrılırsan daha fena olursunuz.gündüz siz yokken nasılmış peki, kim ilgileniyor? Uyku eğitimi veren danışmanlar var onlara gidin.
Zaten düşünmüyorum hiç dediginiz gibi evde kalırsam deliririm okuldayken evden biraz uzaklaşıyorum kafa dagitiyorum

Eşinizle destek olmanız gerekiyor birbirinize. Uyumadan önce ılık suyla duş yaptırın çıkınca bebek yağları var bedtime vs onunla masaj yapın. Yaşı nedir bilmiyorum ama konuşun uyuması gerektiğini anlatın. Relax müzikler var onları açın.
20 aylık daha konuşamıyor bizi de çok anladığını zannetmiyorum

Cok zor bir durum allah kolaylik versin. Cocugun cok enerjik bir cocuk demek ki senin ilgine de cok alismis. Biraz daha kati olman gerekiyor, gece uyumasi gerektigini antatabilmen lazim. Mesela onu kendi odasinda uyutup kendi odana git, uyandigi zaman birak aglasin dolassin bisey olmaz senden ilgi gormedigi zaman yorulup yine uyur zaten. Odasindan butun tehlikeli seyleri cikart ve duvara o yumusak sungerlerden yapistir, boylece kafasini duvara vuramaz. Bide odasina camera ve babyphone yerlestir ve los bir isik ac, bu sekilde kendi ondandan onu takip edebilirsin ve icin rahat olur. Bunu alistira alistira yap, ilk baslarda cok agliyacaktir ve zorlanacaktir ama bir kac hafta sonra mutlaka buna alisacaktir.

Eklentiler

• 2837E5EC-E7AB-4CC4-87A6-8AED85D0477A.jpeg
    2837E5EC-E7AB-4CC4-87A6-8AED85D0477A.jpeg
    41,2 KB · Görüntüleme: 164
  • B186D52A-EF37-4F15-9403-9E6FB915C51C.jpeg
    B186D52A-EF37-4F15-9403-9E6FB915C51C.jpeg
    49,8 KB · Görüntüleme: 175
Gece bakıcısı bulmalısın yatılı bakıcı
Anne olmak kolay değil
Çocuk kendi kendine büyüyen birşey değil işe girmesen daha çok bunalırsım çocuk bakmak kolay değil

Yazin disari cikiyorduk yoruluyordu bu yuzden uykusu duzene girmisti demissiniz ya belki kilit cumle bu olabilir gibi geldi.
Havalar soguk olunca cocugu disari cikarmaktan imtina ediliyor hasta olmasin diye ama aslinda bagisikligini kuvvetlendiren birsey.
Disari cikarip parkta oynatsaniz vs yine bir duzene girer mi acaba uykusu? Anneniz bakiyorsa ondan rica edin cikarmasini. Allah kolaylik versin insallah en yakin zamanda duzene girer

Cok guzel anlatmissiniz. Ben bebegimi boyle alistirdim uykuya aynen dediginiz gibi. Biraz aglamasina dayanmaniz lazim. Bizim doktor 5 aylikken 5 dk aglar yorulur uyur , 1 yaşında 1 saat ağlar demişti. Benim hoşuma gitmiyor ağlatmak ama 2 sefer ağlayınca anlıyor uyuması gerektiğini. Tabi ki siz arada orda olduğunuzu göstermelisiniz. Gece uyandığında da beslemedim, o yüzden gece yemek için uyanmıyor. Yatmadan iyice doyuruyorum.
Ağlamıyor uyanıyor ben kizdigim için kalkmıyor ama uyumuyor da saatlerce yatar yani oyle

Back