• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuk bizi bosatacak

Bir hafta gece uyumadı oğlum uyumadigi gibi bağırarak agladi,kucağımda ayagimda sirtimda sabahladim,sinirlerime yenik düşüp bir gece uyu artık yeter be diye bağırarak beşiğine koymuştum aglamasina kulaklarımi tikadim,beyfendi yan odadan kalktı bu çocuğu susturmazsan senle görüşürüz dedi kızılca kıyamet koptu ama geçti şimdi okula zor uyandiriyorum.

Yalnız ben etrafımda görünce daha net anladım. Burada "uyku düzeni oluştur, şu kişiyi takip et, kararlı ol" falan yazılıyor ama her bebeğe işlemiyor. Sebep bazı bebeklerin koliği bitmiyor.

Yani aslında uyku uykunun mayası derler. Gündüz düzenli uyuyan bebek gece de kolay uyuyor uzmanlar bunu söylüyor.

Konu sahibinin bebeğinin problemi uykuyu sevmemesi, çabuk dalamaması ve uyuyamadığı için de huysuz olması. Yani yorgunsan uyu değil mi? Ama öyle olmuyor işte..
Çok zor. Allah yardımcısı olsun nerede zor bebek varsa..

:ruh:
Ay bunlar ileride "anneci" diye tanımlananlardan mı olacak acaba? :KK70:
Valla bilmem orasini ama ben boyle giderse ogulcu olamicam:KK45:saka bi yana burada yazilanlarin aynisini yasiyorum.Rabbim sabir versin. Bi cozumum varmi yok kabullendim...:rapci:

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Gündüz en fazla bir saat uyuşun. Daha fazla uyutmayin. Gece uyumadan önce mutlaka banyo yaptırın. Odasında rahatlatıcı müzik çalın. Baby sleeper diye bir uygulama var onu indirebilirsiniz telefona. Onun yaninda stres yapmayın. Uyumamasindan şikayet ederseniz uyumaz. Bebeklerin sezgileri çok güçlüdür. Ayrıca bir gece siz uyutuyorsaniz ikinci gece eşiniz uyutsun.

Allah yardimcin olsun.uykusuzluk cok zor bir durum.benimde oglum 2.5 yasini gecti 1 sn ye yerinde durmaz surekli 1 gözüm ondadir yemek yaparken falan...amcamin kizininda bebegi sizinki gibiydi hem işe gidip hemde uykusuzluk cekti 5 yasina kdr

aman allahımmmmm

beni 9 yıl öncesine götürdünüz, tüylerim diken diken oldu, bunun aynını yaşadım, sadece 20 dakika uyurdu, bu aslaaa 21 olmazdı, gece gündüz asla farketmezdi, işyerinde genel müdür odasına çağırıp sizin neyiniz var cok kotu gorunuyorusnuz demişti, ben de uyumadan çalılşıyorum demiştim :(
sizi sanırım burda en iyi ben anlarım, neler denedik, ne doktoralara gittik bu uyku meselesi yüzünden, ama olmadı, bu durum bizde tam 4 yıl sürdü, 4.yılın ortalarında gece uyumaya başlamıstı, 1-2 defaya düşmüştü uyanmaları, ona bile nasıl sevinmiştik..

eşinizle ilgili duruma gelince, bu zamanlar elbette geciyor, gülüyoruz suan hatırladıkca halımıze ama size sizden baska kımse destek olamaz, bunu ıkınızde unutmayınız, ıkınızde yorgun eve gelıp aynı kaosu yaşıyorsunuz, tabi erkekler daha farklı, bizim kadar anaç değiller, bu nedenle sabrın büyüğünü öncelikle size diliyorum, inanın bana gececek, gerekıyorsa psikolojik destek alın, ben almadıgıma çok pişmanım mesela, bunu deneyebilirsiniz, çok çok üzüldüm durumunuza, o günlere döndüm bir an :( allah yardımcınız olsun cidden yaşayan bilir bunu ....

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.

Bence bir doktora sor. Pedagog felan onerebilir. Cunku bebek degil artik. Cocuk denilecek yasa gelmis. Uykusuzluk cok kotu bisi. Oglum 6 aylik olana kadar gece o kadar cok uyaniyordu ki geceleri 4kez kalksa sukrediyordum. 1 saat araliklarla uyanan bebekti. 7 ay oldu calismaya basladim kv artik uyandigi zmn hemen tekrar yatirmiyormus. Uykusuz birakiyormus ve duzeldi cok sukur.. bnm oglum gunduz en gec 1e kadar uyur, ve gece 9a kadar hic uyutmam. Uyuyuncada sabah 8de uyanir. Allah yardimcin olsun

Ah canım yalnız değilsin, benim senin kadar vahim değil, dönem dönem tekrarlasa da azaldı şükür.
Ben 6 saatlik uykuda 10 12 kere kalktığımı bilirim, aylarca..
Gündüz de aynıydı, uyutup tuvalete girerdim, ben çıkana o uyanırdı..
Ben hep dişe bağladım, hala da uyumayınca dişten bilirim, 18 aylık şuan..
Ben ısrarla yanıma almazdım, 500 kere kalkar giderdim odasına. Yanıma alınca tepinip dururdu, panik atak olurdum :D :D
Kaç tane pijama yırttım, kaç duvar yumrukladım o uykusuz gecelerde :D
Hepsi geçecek de, evet eşlerin bizim kadar kalkıp bakmamasından malesef ilişki sarsılıyor..

Bana göre cocugunuz size doyamamis duygusal doyum istiyor gibi geldi.Zaten cocukluk sancili bir sureç diş cikarması gazi sevilme ihtiyacı kesif donemleri vs..Bu süreçlerde hepimiz hata yapmisizdir.Fakat bu şekilde sinirleriniz yipranirsa bu cocugun duygusal gelisimine istemeden zarar veŕilebilir.Bu sefer de hersry yoluna girerken sosyal duygusal sorunlar ortaya cikar ve bu böyle gider..Oncelikle biraz geniş olun birde odayi guvenlikli hale getirip yaninda uyuyabilin cok zorlandiginizda.Kv ne derse desin onemsemeyin arada bir kabul ederse eger gece kalip ilgilensin ve maddi imkanlar iyiyse temizlik icin bir bayanla anlasin.Gececek bu gunler insallah.

Ben bu işi bırak diyenleri cidden anlamıyorum. Sanki işe hobi olarak ya da babamızın hayrına gidiyoruz. İhtiyacımız olmasa neden gidelim ki? İşi bırak tavsiyesi yardımcı olmuyor annelere.

Canım benim bebegim beni çok zorlanmadığı halde zorlanıyorum. Ama uyku eğitmenleri var uykusu bu kadar problemli bir çocuğa eğitim verilmesi lazım Benc e. 2 hafta da çocuklar kuzu gibi uyuyorlar eğitim-sen sonra . Bir deneyin ısterseniz. Ve oyuncak çeşitlerini çoğaltın kendi kendine oynamasını öğretin yoksa çok fazla yıpranırsınız.

Hanımlar Merhaba,

canım uyku eğitimi aldırabilirsin çocuğuna.
bir arkadaşım 2 sene önce bu durumdaydı ve yardımcı olacak annesi babası da yoktu. tek başına çocukla uğraşmaktan bir deri bir kemik kaldılar. internetten uyku eğitimi veren bir kadın buldular. o zamanın parası 750 tl verdiler. kadın telefonla verdiği/yaptırdığı komutlarla 1 haftada çocuğa uyku eğitimi verdirdi.
şimdi çocuğu akşam 9da yatağa bir koyuyorlar sabah 8e kadar 12 saat kesintisiz uyuyor.
kesinlikle denemeye değer.

Öğlen uykusunu kesmelisin. Bazi cocuklar oyle yapio. Yegenimde dedigin gibi ablam onla sabahlardı. Meger uykusu yetiomus. Sabah öğlen uykusunu bırakınca gece uyumaya basladi. Sana geceyi zehir edeceğine birak gundus uyumasin. Bak nasil gece uumyumaya baslicak.

Durumunu anlayabiliyorum benim kizda kucukken geceleri uyumamaya baslamisti. Biz de aynen esimle birbirimize girioduk. Oyle durumlarda sakinlgni korumaya calis muhattap olma cunku gece insan gerxekten cok gergin oluyor. Heleki calisan insanlar

Cok guzel anlatmissiniz. Ben bebegimi boyle alistirdim uykuya aynen dediginiz gibi. Biraz aglamasina dayanmaniz lazim. Bizim doktor 5 aylikken 5 dk aglar yorulur uyur , 1 yaşında 1 saat ağlar demişti. Benim hoşuma gitmiyor ağlatmak ama 2 sefer ağlayınca anlıyor uyuması gerektiğini. Tabi ki siz arada orda olduğunuzu göstermelisiniz. Gece uyandığında da beslemedim, o yüzden gece yemek için uyanmıyor. Yatmadan iyice doyuruyorum.
Evet bazen zor ama her agladiginda seker gibi erimemek lazim.Hem bebeklerin kendi sagligi acisindan bol bol uyumalari gerek.Alisir insallah

Lütfen uyardım duyar kasacaklar yazmasin
selamlar kolay gelsin size iki çocuk büyüttüm ikisi de çok zor çocuklardı aralarında 3 yaş var ve o dönem annemi kaybetmiştim sizi çok iyi anlıyorum bazı insanların çocukları sahiden çok uslu oluyor o kişilerin bizi anlaması çok zor;) bazen öyle uslu çocuğu olanlara diyorum hiç çocuk büyüttüm demeyin oturdugu yerde uyuyan çocuklar varya inanamıyorum hiç başıma gelmedigi için:anne:size bir iyi haber her şeye rağmen büyüyorlar ve evet geçmez dediğiniz bu günler geçiyor birde kötü haber bence ikinciyi doğursanız oda böyle olacak;)

uyanınca sakin olun siz ne kadar sinirli olursanız o kadar tedirgin oluyor çocuklar ışık açmayın alın ortanıza yada ayrı bi yerde beraber yatın en azından eşiniz uyanmaz yapacak birşey yok gibi Allah yardımcınız olsun

Uyumadan once karninin iyice doyduguna emin olun.Bol bol yorulsun gun icinde.Uyku saatinden 1 saat once banyo yaptirin vücuduna bebekler icin olan nenlendirici losyonla masaj yapin.Oda isisi 18 dereceden yuksek olmasin.Dusuk te olmasin tabiki. Loş bir ışık olsun odada.Gece uyandiginda cok aglamadigi surece kucaginiza almayın.Aglarsa bir kere alip sakinleştikten sonra geri yatirin.Isiklari sakin acmayin ve baska odaya da götürmeyin uykuya devam etmesi gerektigini bilsin.
Yukses sesle konusmayin o uyandığında.Sakin davranin.Bebekler parmaklarinda oynatmayi cok iyi becerirler kontrolun sizde oldugunu hissettirin her zaman.
Insallah yoluna girer.
Kocaman oldu artik neler denedik bilmiyorum artik beyin durdu

uyanınca sakin olun siz ne kadar sinirli olursanız o kadar tedirgin oluyor çocuklar ışık açmayın alın ortanıza yada ayrı bi yerde beraber yatın en azından eşiniz uyanmaz yapacak birşey yok gibi Allah yardımcınız olsun
Valla ışık olmadan yatıyoruz uzun süre ama 2 saatte beklesek uyumuyor niyeyse o uyumayınca ben de uyumuyorum

Back