• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuk bizi bosatacak

Ben destek amacli yorum yaziyorum
Uzulme arkadasim gececek diyemem ama azalacak benimde 2 cocugum var biri en basindan beri zordu uyumaz yemez icmez sorun cikarir bana fazla bagli vs.vs..bi suru sorun artik deprenyona girmistim doktorlara goturdum dualar okudum okudum yok yani zor cocuk zorsa zor gidiyor yaklasim seklimi degistirdim pedagoglarla iliskimi kesmedim baba desen ilgili ama zor iste suan 9 yasina geldi hala zor bitmedi sorunlari
Birde 4 yasinda ikinci bebisim var mutlu kendiyle barisik gozlerinin ici gulen cok sosyal her seyi ye rher ortama uyum saglar beni hic bunaltmaz her cocuk gini ufak defek sorunlari olan bi cocuk..
Yani her zaman kabahat sende degil yapi meselesi genetik te olabiliyor ha tek tesellim hep ayni yasta kalmiyolar buyuyolar biraz daha hafifliyor hersey
Canlari sagolsun gecici bi surec allah sabir versin
Birşey yazmak istedim size lütfen yanlış anlama da hani yargılamak falan değil amacım ama seni biliyorum konularından yorumlarından birşey çok ilgimi çekti büyük kızını anlatırken adeta sana eziyet için dünyaya gelmiş gibi anlatıyorsun yorumunu bi oku ne olur ama küçük kızın dünya tatlısı bebişim çok şeker sevgi dolu diyerek hep olumlu özelliklerini yazıyorsun büyük kızın bir gün bunları okusa o kadar. Üzülür ki aklıma bu geldi ahkam kesmek değil amacım onu soylıyım sadece çok ilgimi çekti büyük kızınızın hiç bir olumlu özelliği yok mu buraya yazacak lütfen yazın ve keşke önce değişim kendinizden baslatsaniz belki herşey değişir belli mi olur

Gün içinde kim bakıyor belki yorulmuyordur

Sizi özlediğinden yapıyor olabilir.Aç susuz değilse.

Diş patlatıyorsa olabilir.Azı ve köpek dişleri daha sancılı oluyor

Uyandığında yanınıza yatırmayın.

Mümkünse beşiğinde sırtını ovun pışpışlayın

Anne babadaki gerginliği hissedip iyice huzursuz oluyorlar unutmayın.sakin olmaya çalışın.

Eşimle nöbetleşe ilgileniyoruz biz en azından birimiz dinlenmiş oluyor.
Siz de deneseniz.

Uyanınca ışık açmayın.

İnşallah düzelir çabucak

Benim çocuğum yanında istese yine can kurban sen onunla oynamak zorundasın yoksa durmaz.Esim de ben de üykuyu seven rahatına düşkün insanlardık.Inanin bir kahve içmek bile o kadar lüks olsunki insanın temel ihtiyaçlarını gerceklestirememsi sınır yapıyor normalde sabır gösterdiğimiz şeylere sabır gösteremiyoruz o bana ben ona catiyorum bir de cocuk yuzunden cok tartışıyoruz cocuga bagirmama asla tahammül edemiyor kendi asla bağırmaz ama çocuk hiç ona gitmiyor yaklaşınca bile vurur ona hep benimle olmak ister

Benim oğlum gündüz ve gece düzenli uyuduğu halde çok az keyif yapma imkanı buluyoruz hele senin için imkansız zaten. Akşam çocuğu uyutup karşılıklı çay bile içemezsiniz. Çay demlemezsiniz bile nasıl olsa içemeyeceğiz diye biliyorum. Arkadaşımın derdini o kadar çok dinledim ki çok aşinayım bu sözlere.

Oğlumun gündüz uykusu belli olmaz evde olduğum günler o uyurken kısacık vakitte bazen işi gücü boşverir kahve yaparım kendime, bazen de kahveden vazgeçip evi toparlarım. Ama senin için bu biraz zor çünkü uyumayan bir bebekle hep tetikte olursun..
Sabır demekten başka elden bir şey gelmiyor. Geçecek ama yıpratacak.. Allah yardımcın olsun. Bu süreçte sakin kaldığınız anda eşinle konuşman biraz daha az hasarla çıkmanıza yardımcı olur..

Bu arada tavsiye eden olmuş ama işi bırakmayı hiç düşünme bile. Uykusuz bile olsan en azından o dört duvardan çıkıp nefes alabiliyorsun bir kaç saat. Öteki türlü daha çok bunalıma girersin.

Çocuğu köşe yastığı gibi olanlar mı? bu nasıl bir tabir ya onlar beni anlamazlar yazmasınlar demek ne demek? zaten bu zamanda öyle duran çocuk yok yanii. Demek ki çocuğunuzu büyütürken bir yerlerde yanlış yaptınız yoksa normal değil bunca zaman az uyku ve huysuzluk. Çalışıyormuşsunuz ne kadar oynayabilirsiniz ki çocuğunuzla demek ki sizi özlüyor. Uyku düzeni oluşturmalıydınız kalkınca hemen ışığı açıp ilgilenmemeliydiniz uykusunu dağıtan birşeyler oluyor mutlaka ve uyumuyor tüm gece. Bir pedagogtan yardım alsanız daha iyi olur evliliğiniz daha fazla yıpranmadan.

Keşke bir çözüm önerim olabilseydi size.Kızım üç yaşını bitireli 1 ay oluyor. Son bir aydır uykuları fena değil. 10-10,30 gibi uyuyor sabah 5 te süt içmeye kalkıyor. Daha önce iki saatte bir ağlayarak uyanırdı. Gerçekten çok zor bir süreç yaşamayan bilmez anlamaz. Büyük kızım akşam 8 de yatar sabah 7 de uyanırdı gece çıtı çıkmazdı. İki gündür hastayım grip oldum sabahın beşinde uyanmak o kadar zor geliyor ki. Genel olarak 3 yaşından sonra uyku sorunu yaşayan çocuk kalmıyor ama annelerin sinir sistemi perişan oluyor o vakte kadar.

Türkçemize yeni sokulan bu “duyar kasma” lafından nefret ediyorum. İnadina ters yorum yapasi geliyor insanin.

Konunuza gelince Allah kolaylık versin. Bir fikrim olmadığından yorum yapamayacağım. İnsallah düzelir
bende kendimce ne oldugunu çıkarmaya calisiyorum. Bebegi savunacaklar yazmasin gibi birsey sanirim :)

Uyumayan çocuk çok zor biliyorum ama sizin ona bağırmanız ne size, ne çocuğa ne de babaya faydalı tam tersi ilişkilerinize zarar veriyor. Sabrınız bitmiş belli haklısınız. Uyku eğitimini deneseniz? Lütfen uyumadığı için bağırmayın çocuğa o size muhtaç ve en güvendiği kişisiniz şu anda, o yüzden siz olmadan bir şey yapmak istemiyor. Size yardım edecek birileri yok mu anane babaanne vs gibi, çocuk için de iyi olur başka bir yüz görmesi. Olmadı yarım gün bi yardımcı tutun.

Birşey yazmak istedim size lütfen yanlış anlama da hani yargılamak falan değil amacım ama seni biliyorum konularından yorumlarından birşey çok ilgimi çekti büyük kızını anlatırken adeta sana eziyet için dünyaya gelmiş gibi anlatıyorsun yorumunu bi oku ne olur ama küçük kızın dünya tatlısı bebişim çok şeker sevgi dolu diyerek hep olumlu özelliklerini yazıyorsun büyük kızın bir gün bunları okusa o kadar. Üzülür ki aklıma bu geldi ahkam kesmek değil amacım onu soylıyım sadece çok ilgimi çekti büyük kızınızın hiç bir olumlu özelliği yok mu buraya yazacak lütfen yazın ve keşke önce değişim kendinizden baslatsaniz belki herşey değişir belli mi olur
Yanlis anliyorum cunku konu ben degilim baska bi konuya yorum uazarken uazdigim yorum.uzerinden bile beni elestiremezsiniz bence kimse kimseyi neyin ne oldugunu bilmeden elestirememeli ayica anneligimi yargilamak hic haddiniz degil hazdigim sey oyle oldugu icin oyle yazdim bu onu dislayip oburunu daha cok sevdigim anlamina gelmez ikisinide ben dogurdum ikiside bdnim canimdan parca sadece buyuk kizim zor bi cocuk bunu belirttim lutfen yapmayin kimse kimseyi annelik uzerinden epestiremez cok kirici oluyor

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.

Bir süreliğine bir yardımcı tutun size de yazık esinizle mutlu olmak için yuva kurdunuz cocuk yaptiniz bu sekilde yiprandiktan sonra anlami yok yıpranmamak icinde kesinlikle bir yardimci tutun cocuk ile ilgilenir gece siz de rahat edersiniz .

Birde hemen elestiriye hazir konuya girenler olmus
Buraya kendi dogurdugu cocugu sikayete degil icini dokmeye gelmis
Insan anne olunca insan olmaktan vazgecmiyor kadin olmaktan birey olmaktan vazgecmiyor temel ihtiyaclari ortadan kalkmiyor uyku yemek bi sohbet bi disari cikmak bi kendine bi iki saat ayirmak hakki yine..ama cocuk zor ise imkaan kalmiyor insan banyo yapamazmi aylarca bi guzel rahatca yikanamadigimi bilirim her sofradan yari ac kalktigimi uykusuzluktan otobuste uyuyup durak kacirdigimi gerginlikten zangir zangir titredigimi
Her insan bu donemi farkli gecirebiliyor ama dogumu yapan her kadin birden superman e donusmuyor..
her kelimen o kadar haklı ki :) 18 aylık kızım var hala tuvaletin kapısı kapalı bir şekilde giremiyorum duşumu da kızım kabinin dışında babasıyla beklerken 5 dk da alıyorum nasıl özledim liflenmeyi şarkılar söyleyerek :KK51:

konu sahibi kesinlikle bir uzman ile çalışın uzaktan destek veren instagramda bir sürü uyku koçu var. geceleri uyumaması berbattır eminim. her çocuk farklı gerçekten benimki tamamen uyanmaz gece ama en az 10 kere emmek için uyanır uykusuzluktan işle ilgili hatalar yapmaya başladım ben de..:olamaz:

Gündüz uykusunu kesin.
Daha erken diyecek olan var, kulak asmayın.
Her çocuk aynı değil ve gece uykusu daha önemli.

Güvenli bir oda oluşturun. Tercihen boş, penceresine kilit, halı ve yer yatağı ve sulukta su.
Bir de çocuğun ulaşamayacağı yere bir loş yapacak kadar ışık.
O odada gündüz vakit geçirsin tanımak adına etrafı bir anlasın.

Uyumadan önce banyo falan derler, Benim çoçuğum banyo yaptırınca uykusu kaçıyor mesela :) kendi düzeninizi kendiniz oluşturun.
Gündüz uyutmadıgınız çocukla odaya girin,
Kapıyı kilitleyin.
Çoçuğun ilk uykusuna geçişi nasıl, sallanarak, masal anlatarak, uyusun. Yanına yatın uyuyun siz de. Gece kalkarsa da dolansın Dursun.
Ama gündüz uyulmadığı için 10 da yatsa 3 gibi kalkacaktır. Sizi uyandırmaya çalışırsa ses yükseltmeden şimdi gece. Bak güneş yok. Olduğunda konuşuruz diyin.
Bak güneş yok, gece, uyku vakti, hadi, dışında cümle kurmamaya bakın.

Hangi şehirdesiniz. Benim olduğum yerde çocuklar için oyun grupları var. 2 saat yaşıtlarıyla oynar. Hem enerji atar.

Yanlis anliyorum cunku konu ben degilim baska bi konuya yorum uazarken uazdigim yorum.uzerinden bile beni elestiremezsiniz bence kimse kimseyi neyin ne oldugunu bilmeden elestirememeli ayica anneligimi yargilamak hic haddiniz degil hazdigim sey oyle oldugu icin oyle yazdim bu onu dislayip oburunu daha cok sevdigim anlamina gelmez ikisinide ben dogurdum ikiside bdnim canimdan parca sadece buyuk kizim zor bi cocuk bunu belirttim lutfen yapmayin kimse kimseyi annelik uzerinden epestiremez cok kirici oluyor
Yahu Allah aşkına sizi eleştirmek için yazmadım ki kaç kere de yazdım bunu tabi ki bana düşmez ama ben sizin nerde eksik olduğunuzu soylıyım hemen şimdi çünkü actigin konularda da aynısın hemen sürekli savunma ikisini de ben doğurdum yok öyle olmaz yani kendine bi zırh oluşurmuşun onunla korunuyorsun burda kaç farklı kadın anne var acaba birinden biri doğru söylüyor demek bu kadar zor mu yada ben acaba gerçekten farkında olmadan bir yerde eksik mi bırakıyorum demek araştırmak neyse en iyi anne siz olun anladım ki sizinle konuşmak mümkün olmayacak bi zor çocuk sizde ya çünkü biz anlayamayız

pınar sibirsky dıye bır kadın var. uyku sorunlarına cozum buluyor. kundakuyku dıye aratabılırsın netten. onun bu sorunu cozecegıne ınanıyorum

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.

Allah yardımcın olsun canım, çok zor. Hele ki de çalışıyorsan çok çok daha zor. Benim de 12.5 aylık bir oğlum var. 2 ay önce bu da geceleri kalkıp oyun oynamak istedi. ilk defasında kalktık, oynadık. Baktım 2.gün de aynı. Hemen kapıları kapattım, ışıkları kapattım. Bak annecim ışıklar yok, her yer karanlık. Çünkü gece, uyumamız lazım, hadi gel uyuyalım dedim. Bu tabii uyumak istemedi. Bir süre bıraktım kendi haline, tepki vermedim, ışıklar kapalı tabii... Sonra geldi mecbur kendi uyudu :)

Sen de bir dene. Uyanınca sakin kal. Çocuklar stresi acayip alıyorlar ve daha huysuz, daha ağlak oluyorlar. Uyandın mı annecim sen diye karşıla. Sakın, sakın bağırma çocuğa... Işıkları kapat, karanlıkta bir şey yapamayacaktır. Bir süre uyanık kalır, sonra mecbur uyur.

Çalışıyorum demişsin ya, kim bakıyor çocuğa? Acaba bakıcısı fazla mı uyutuyor çocuğu? Çocuğun gecesi gündüzü karışmış olmasın??

Şunu da yazıyım eğer rahat edersen 5 yaşında bir kizim var koç burcu tahmin edersin ki sin derece zorlu inatçı bi çocuk neler yaşadım çok iyi biliyorum aşırı da hareketli hala da öyle birde tek başıma büyüttüm ama canımı okurdu inan mutfak köşelerinde çok ağladım eşim gelir toplardı beni gecicek bu günler diye ve hep dediği şuydu eşimin bak sen stresli olunca bu çocuk daha fazla yapıyor ilk zaman umursamadım ama baktım iş kötüye gidiyor önce ben sakinlestim birde böyle denemek için gerçekten zamanla tabi çelik gibi bir sinirle biraz değişti benim cadı sana bunları bi sebepten yazdım anlıyorum yani halini senin sandığının aksine

Yahu Allah aşkına sizi eleştirmek için yazmadım ki kaç kere de yazdım bunu tabi ki bana düşmez ama ben sizin nerde eksik olduğunuzu soylıyım hemen şimdi çünkü actigin konularda da aynısın hemen sürekli savunma ikisini de ben doğurdum yok öyle olmaz yani kendine bi zırh oluşurmuşun onunla korunuyorsun burda kaç farklı kadın anne var acaba birinden biri doğru söylüyor demek bu kadar zor mu yada ben acaba gerçekten farkında olmadan bir yerde eksik mi bırakıyorum demek araştırmak neyse en iyi anne siz olun anladım ki sizinle konuşmak mümkün olmayacak bi zor çocuk sizde ya çünkü biz anlayamayız
Simdi ben bi konu acarim siz oneride bulunursunuz elestirirsiniz zaten konuyu acinca illaki elestriye maruz kalcagini bilerek aciyosun ama burda konu ben degilim ve senin fikrini merak etmiyorum sende benim nelerle mucadele ettigimi bilmiyosun evet tabiki her insan gibi eksik yanlis yanlarim var ama bunu belirtmek huc alakasiz bi yerde sana dusmez ki benim hayatim benim cocuklarim benim ozelim baska bi konuda bunu belirtmen yanlis..
Her konuda bi fikriniz bi yorumunuz olmasin mumkunse ne biliyosaniz da iki satirdan insan yargiliyosaniz..

E calisiyorsaniz tum gun zaten siz bakmiyorsunuz ki cocuga? Bu bikkinlik neden? Cocugum kose yastigi degil bu arada o yuzden yazdim

3 sene çocuk fikri için maddi manevi "Tamamdır" demeyi gözden geçirdik ki hazırız dedik girdik çocuklu hayata...

Hazır değilmişiz.
Ne kadar hazır da olunsa, teori-düşünce ile pratik-yaşanan birbirini illa tutmuyor. Tutmamasını da geçtim, kiminde hayatı uçurum gibi yarıyor ortadan. Biz kendimizi bir bebeğe hazırladık, ancak kolik+gaz sorunlu+göbek fıtığı ağlama ile artan+kusana kadar ağlayan+soluğu defalarca acillerde alacağımız bir bebeğe hazır değildik. Bu ayırımı yapın lütfen, yorumlarken. İnsanlar tükenebilir...

Neyse,

Kolik bebek olayında insanda psikoloji kalmıyor. İlk 4-5 aylık süreçte bayıldığımı bilirim. Bu yüzden isyana, şikayete bağlayan annenin psikolojisini de anlıyorum. Öncelikle geçecek diyeyim, geçecek... Yoracak, süründürecek ama geçecek bu günler... Gerekirse psikolojik destek alın. Ben psikolog ile baya paslaşarak götürdüm bu süreci, eve giresim gelmiyordu o hale gelmiştim.

Biz salıncakta-hamakta bulduk çareyi.
Bildiğiniz eski tip, ev yapımı salıncak. Sizin için çektim fotosunu, kullandığımın, kafasını sarsmadan sarkaç gibi salladık bunun içinde ki oyun yapıyor şimdi 15 aylık. Baştan gönlünü ediyoruz içinde parkta gibi sallanıyor, sonra hadi kuzum yatalım diyorum kafasını taşıyamayacak kadar uykusu gelince yatıp uyuyor.
Bundan başkası işe yaramadı bizde.

Siz de çözüm bulursunuz umarım.

Eklentiler

• _20171128_101727.JPG
    _20171128_101727.JPG
    43,7 KB · Görüntüleme: 242
Son düzenleme:
Back