3 sene çocuk fikri için maddi manevi "Tamamdır" demeyi gözden geçirdik ki hazırız dedik girdik çocuklu hayata...
Hazır değilmişiz.
Ne kadar hazır da olunsa, teori-düşünce ile pratik-yaşanan birbirini illa tutmuyor. Tutmamasını da geçtim, kiminde hayatı uçurum gibi yarıyor ortadan. Biz kendimizi bir bebeğe hazırladık, ancak kolik+gaz sorunlu+göbek fıtığı ağlama ile artan+kusana kadar ağlayan+soluğu defalarca acillerde alacağımız bir bebeğe hazır değildik. Bu ayırımı yapın lütfen, yorumlarken. İnsanlar tükenebilir...
Neyse,
Kolik bebek olayında insanda psikoloji kalmıyor. İlk 4-5 aylık süreçte bayıldığımı bilirim. Bu yüzden isyana, şikayete bağlayan annenin psikolojisini de anlıyorum. Öncelikle geçecek diyeyim, geçecek... Yoracak, süründürecek ama geçecek bu günler... Gerekirse psikolojik destek alın. Ben psikolog ile baya paslaşarak götürdüm bu süreci, eve giresim gelmiyordu o hale gelmiştim.
Biz salıncakta-hamakta bulduk çareyi.
Bildiğiniz eski tip, ev yapımı salıncak. Sizin için çektim fotosunu, kullandığımın, kafasını sarsmadan sarkaç gibi salladık bunun içinde ki oyun yapıyor şimdi 15 aylık. Baştan gönlünü ediyoruz içinde parkta gibi sallanıyor, sonra hadi kuzum yatalım diyorum kafasını taşıyamayacak kadar uykusu gelince yatıp uyuyor.
Bundan başkası işe yaramadı bizde.
Siz de çözüm bulursunuz umarım.