Nişan bu bölümü okudum da, biz her şeyi ne kadar da sade yapmışız:))

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sfkzynp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
437
5
46
İzmir
kızlar iki gündür çeyiz bölümünden, eskiye dönüp nişan ve söz alışverişlerini okuyorum :)) aslında biz nişanlanalı 6 ay oldu temmuzun ilk haftası da nasipse kınam ve nikahımız olacak.

bu bölümü ağzım açık okuyorum. biz hiç böyle hazırlıklar yapmadık. ne nişan bohçası yaptık, ne söz bohçası :)) evlenmeye karar verdik, ailelere söyledik. biz ailelerle tanıştık, karşılıklı yemek davetlerimiz oldu. benim ailem nişanlımı beğendi sevdi, onların ailesi de beni :) nişanlımla bohçalara vereceğimiz paralarla evimize eşya almaya karar verdik, aileler de ağzını bile açmadı yaa :)) geldiler tanıştılar, istediler, hemen ardından da alyanslarımız takıldı oldu bitti valla :)) o akşam için sadece alyans aldık, nişanlım evlenme teklifi ederken tek taşımı almıştı. başka takı da istemedim. takacaklarını da nikahta takacaklar. ne gerginlik, ne stres ohhh ne güzel :)) bu bölümü okurken annem şöyle dedi, kaynanam elbisen açık dedi, yok nişan salonda mı olsun, bizimliker böyle istiyor, onlar böyle istiyor. ağzım açık kaldı, okurken strese girdim valla. ya kızlar evlenen sizsiniz, aileler neden bu kadar karışıyor neden izin veriyorsunuz? hem böyle olunca yüz göz olma durumları olmuyor mu valla merakımdan soruyorum. inanın bana nasıl yaparsanız öyle oluyor. kafanıza takmayın ve tadını çıkarın kk kızları :)) hepinize kolaylıklar diliyorum

Son düzenleme:
valla canım sen oyle istediysen içinde kalmadıysa sorun yok. mesela ben salonda istedim oyle yaptık. nişan bohçası istedim ama sadece birbirimize yaptık. ben oyle istedim. haklısın boşuna masraf. ama hayatta bir kere olcak şeyler bunlar.ilerde pişman olmamak için her istediğimi yaptım nişanda. şu an nişanlanalı 6 ay kadar oldu iyi kide yapmışım halen borçlarını ödüyo olabiliriz ama burayı okuyupta arkadaşların yaptıklarını görünce iç çekmek istemedim. benim niye olmasın dedim istedim ve oldu iyiki de oldu. bu tamamen isteğe bağlı yani

tabi ki isteğe bağlı canım :) allah tamamına erdirsin:) benim anlamadığım şey bu güzel günler neden bir kaç parça eşya için ziyan ediliyor? hediye insanları mutlu etmek için alınır, verilir. bohça işi bir nevi karşılıklı hediyeleşmedir yani. ama burda öyle şeyler okuyorum ki sanki kavga dövüş yapılır gibi, dünürler birbiriyle itişmiş, birbirlerine kötü laflar demişler(( gençler arada kalmış, üzülmüşler. aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık hesabı ( sonra etki altında kalmalar, arkasından oluşan ve yıkılması zor olan ön yargılar. senin dediğin olmasın benim dediğim olsunlar. yani söz nişan güzel bir hayatın başlangıcı olmalı öyle değil mi? bu kadar stres, gerginlik olunca güzel adetlerimiz de anlamını yitirmiyor mu?

haklısın ön yargıları yıkmak ne kadar zorsa, geleneklerde süre geliyor, haliyle uygulanması gerekiyor.
gelenekleri devam ettirmek açısından güzel tabiki ama iş kırıcı oluyorsa hiç gerek yok.
bende nişanlandım bizimki de seninki gibi oldu, sade, sessiz, samimi ve şık.
herşey harika oldu bana sorarsan. ama bu kadar geleneklere girmedik bizde.
düğünde sade bir bohça yapcam onlara, onlarda bana alırsa alcak hepsi o.
sırf burda gördükçe hoşuma gidiyor o yüzden istiyorum :)

senin adına çok sevindim canım:) umarım sonuna kadar her şey güzel olur. hediye vermeyi çok seviyorum ama sanki bu güzel geleneğimiz ticarete dökülmüş gibi ( sen bana onu al, ben sana bunu( ne bileyim benim çok tersime gidiyor. herkes içinden geleni, imkanı kadarını alsa nolacak sanki. hatta alırken karşı tarafın üzüleceğini, eziklik duyacağını da düşünebilsek, empati yapabilsek.

ben de k. valideme ve k. pederime çok şık hediyeler aldım. düğünden sonra ziyaretlerine gittiğimde vermeyi düşünüyorum. hem bu arada zevklerini, ihtiyaçlarını da tahlil etmeye zamanım oldu. almış olmak için almak istemedim. mesela k. validem el işlerini ve bakırları çok seviyor ona hem el işi seccade, örtü bir de dövme kahve seti aldım. eminim çok beğenecektir. k.pederim de tavla ve satranç hastası:)) ona da kristal satranç takımı ve sedefli tavla takımı aldım:) yani illa klişe şeyler almak şart değil yani. önemi olan gönül almaki, değer verdiğini göstermek.

çok ama çok haklısın:13:

sana katılıyorum, çok güzel düşünmüşsün.
bende düğünden sonra bişeyler götürmeyi düşünüyordum ama senin ki çok mantıklı geldi.
az olsun öz olsun yani.
sonuçta ben içimden geldiği için götürcem karşılık beklemiyorum.
o yüzden de zevklerine hitap edecek şeyler olması daha mantıklı.

Siz herşeyi çok sade yapmışınız çünkü sizde bnmkiler gbi bir aile yok :)

herşey gönlüne göre olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…