Düğüne en şık halimle gidip herkesten çok eğlendim.Burda nasıl ifade ettim bilmiyorum ama kin tutabilen biri malesef değilim. Yani ne olursa olsun gene ortak paydada buluşmaya çabalıyorum. Olduğu kadarıylaTamamen kopmadınız ama düğüne bile gitmiyosunuzbence düğüne gitmemek en son seviye. Normalde arası kötü olan aile bireyleri düğünde, cenazede vs yan yana gelirler milletin ağzına laf vermemek için. Siz bence tamamen kopmuşsunuz. O yüzden evet beklentileriniz yersiz. Ama bu ayrıntıları konuda eklemezseniz sağlıklı yorum alamazsınız.
İste bu ufak şeyler insanı ne kadar mutlu ediyor değil mi?Ben de böyleyim yersiz bi örnek ama haftaya annemlere kardeşimin nişanlısı gelecek hemen o gelecek diye küçük bi hediye aldım.Yani bi beklenti veya cikardan değil birilerini özellikle cok sevdiğim birileri i mutlu etmek beni çok mutlu ediyor.Beklentim yok ama evet düşünürler destek olurlar kayınpederim doğum günümü unutmaz mutlaka kutlar ya da eşimin halası tutar bi hediye alır bi kere beraber mangal yapıyorduk mangala mantar attılar konu açıldı melki olacaktı vs dedim burada yok dedim unutmamış bulmuş beni çağırdı yapıp. Ya da bazlama seviyorum diye eşimin yengesi bazlama yapsa direkt beni arar gel diye. Kayınvalidem tam tersi düğünde bile bi şey almadı bir kere eline sağlık demedi şimdi onunla konuşmuyorum. Ama beklentimi minimalize ettim ben
İşte herkes aynı değil maalesef onların davranışı sizin değerinizi belirlemez. Siz de almayın onlara göstermeyin. Mesafeyi koyun gitsin. Ben kimseyle küs olmayı sevmem yüzyüze bakacak halim olsun isterim olmayınca olmuyorİste bu ufak şeyler insanı ne kadar mutlu ediyor değil mi?Ben de böyleyim yersiz bi örnek ama haftaya annemlere kardeşimin nişanlısı gelecek hemen o gelecek diye küçük bi hediye aldım.Yani bi beklenti veya cikardan değil birilerini özellikle cok sevdiğim birileri i mutlu etmek beni çok mutlu ediyor.
Haklısınızİşte herkes aynı değil maalesef onların davranışı sizin değerinizi belirlemez. Siz de almayın onlara göstermeyin. Mesafeyi koyun gitsin. Ben kimseyle küs olmayı sevmem yüzyüze bakacak halim olsun isterim olmayınca olmuyor
Cahiller demek ki yapacak bir şey yokHaklısınız
İşte bu ikilik insanı ruhen yorar. Seveceğin varsa bile sevemezsin o insanları.Hele altin konularına hiç girmek istemem diğer gelinlerine her şey yapıp bana çöp yapmadılar. Ben de aldığım degeri artık geri vermeye karar verdim
Karsi taraf 70 yasindaymis dusunememeleri cok normal degil mi ? Baya baya yaslilar .Benim evim tam merkezde çarşının ortasında. Yürüyerek geliyorlar. Yol üstünde sayısız kuruyemişçi, fırın, pastahane, market vs var. İnanın hayretler içindeyim. Düşündükçe tanyonum yükseliyor. Bunu aşamıyorum. İnsanın hiç mi içinden gelmez, hiç mi aklına gelmez, insan hiç mi utanmaz arlanmaz. Bi şey alın ya. Bi kere de elinizde bir şey olsun. Çekirdek olur, elma olur ne bileyim cimrisiniz de o kadar mı cimrisiniz. Onların adına utanıyorum. Eminim ki akrabaları bunu biliyor ve kimse zaten onlara ziyarete gitmiyor doğru düzgün. Kesin çevrelerinde cimri olarak anılıyorlar. Ama utanırlar mı asla.. 70 yaşındalar daha da değişmezler.
bu konu bende takıntı oldu biliyorum. Çünkü inanılmaz şaşırdım ve kızgınım. İnsan nasıl böyle olur aklım almıyor. Utanç verici bence. Çok alçak insanlar. Bence cimriler utanılacak insanlar. Toplum cimrileri sevmez. Ben nefret ederim. Kendim cömert bi aileden geliyorum. Biz yemeyiz yediririz.
Hem kendi ailen hem de eşimin ailesi 2 yaşındaki kızımı çok seviyorlar. Doğuma yakın bebeğin birkaç parça ihtiyacını aldılar. Annem bebek arabası, kıyafet vb kayinvalidem odasına halı perde, battaniye, ana kucağı vb.Merhaba kızlar. Hemen konuya geçmek istiyorum es aileleriniz size veya çocuğunuza destek veriyor mu?Buradaki destek binlerce lira değil.Iste torununa bi oyuncak almak ,gelinine ufak bi kazka canta vs.almak.Evet ihtiyacım olmamasına rağmen böyle şeyler beklıyorum. Çünkü kendi ailemde bu hep böyleydi. Torunlar gelinler hep el üstünde tutulur bi hastahane masrafı yada bebek odası durumlar neye müsaitse yapılır ve bu zevkle yapılır. Yada ben uzak akrabalarıma komşunun çocuğuna bile hediye alıp vermeyei cok seviyorum. O kişinin mutluluğu beni inanılmaz mutlu ediyor.Kendi ailem durumları çokta iyi olmamasina rağmen ellerini bizden çekmediler ama es ailesi onlara nazaran daha iyi durumdayken bir çöpleri yok bizde veya oğlumda. Zorundada değiller ama ben etrafımda hep böyle gördüm ve bana göre doğru olanda bu.Ben mesela torunum olsa neyi eksikse alırım heralde .Ama kv de asla böyle adet yok aksine benden bekler.Bende hediye almayı çok sevmeme rağmen artık ona hediye almiyorum içimden gelmiyor. Hep ben mi alacagim. Gene geçen bi şey istedi ses cikarmadim. Geçen bi arkadaşım kp oglumu sunnet ettirdi dedi mesela bizimkiler asla ettirmez durumları olmasına rağmen. Beklentimi kesmek istiyorum ama nasil
Gayet dinçler. Beli bükük aklı gidik eli bastonlu bunak değiller. Kronik hastalıkları bile yok. Fit ve dinçler. Misafirlik adabı için genç olmak gerekmiyor. O yaşta daha bir usül erkan bilir insan.Karsi taraf 70 yasindaymis dusunememeleri cok normal degil mi ? Baya baya yaslilar .
Bakin anlamadiginiz sey su belliki araniz iyi degil .sizi sevmiyorlar ve sadece ogullarini gormeye geliyorlar .esinzin bu durum umrunda mi ? Neden benim bebegime bir oyuncak almadilar neden eve gelirken bir kurabiye cikolata almadilar diye dusunuyor mu ?Gayet dinçler. Beli bükük aklı gidik eli bastonlu bunak değiller. Kronik hastalıkları bile yok. Fit ve dinçler. Misafirlik adabı için genç olmak gerekmiyor. O yaşta daha bir usül erkan bilir insan.
Çocuğu olan ben değilimBakin anlamadiginiz sey su belliki araniz iyi degil .sizi sevmiyorlar ve sadece ogullarini gormeye geliyorlar .esinzin bu durum umrunda mi ? Neden benim bebegime bir oyuncak almadilar neden eve gelirken bir kurabiye cikolata almadilar diye dusunuyor mu ?
Siz niye kafaya takıyorsunu ?
Ustelik 70 yas fiziken iyi durumda olsalar bile aklin pekte eskisi gibi calismadigi bir yas .beklentide olmayin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?