Bu beklentiler yersiz mi ?

Tamamen kopmadınız ama düğüne bile gitmiyosunuz 😬 bence düğüne gitmemek en son seviye. Normalde arası kötü olan aile bireyleri düğünde, cenazede vs yan yana gelirler milletin ağzına laf vermemek için. Siz bence tamamen kopmuşsunuz. O yüzden evet beklentileriniz yersiz. Ama bu ayrıntıları konuda eklemezseniz sağlıklı yorum alamazsınız.
Düğüne en şık halimle gidip herkesten çok eğlendim.Burda nasıl ifade ettim bilmiyorum ama kin tutabilen biri malesef değilim. Yani ne olursa olsun gene ortak paydada buluşmaya çabalıyorum. Olduğu kadarıyla

Beklentim yok ama evet düşünürler destek olurlar kayınpederim doğum günümü unutmaz mutlaka kutlar ya da eşimin halası tutar bi hediye alır bi kere beraber mangal yapıyorduk mangala mantar attılar konu açıldı melki olacaktı vs dedim burada yok dedim unutmamış bulmuş beni çağırdı yapıp. Ya da bazlama seviyorum diye eşimin yengesi bazlama yapsa direkt beni arar gel diye. Kayınvalidem tam tersi düğünde bile bi şey almadı bir kere eline sağlık demedi şimdi onunla konuşmuyorum. Ama beklentimi minimalize ettim ben

Beklentim yok ama evet düşünürler destek olurlar kayınpederim doğum günümü unutmaz mutlaka kutlar ya da eşimin halası tutar bi hediye alır bi kere beraber mangal yapıyorduk mangala mantar attılar konu açıldı melki olacaktı vs dedim burada yok dedim unutmamış bulmuş beni çağırdı yapıp. Ya da bazlama seviyorum diye eşimin yengesi bazlama yapsa direkt beni arar gel diye. Kayınvalidem tam tersi düğünde bile bi şey almadı bir kere eline sağlık demedi şimdi onunla konuşmuyorum. Ama beklentimi minimalize ettim ben
İste bu ufak şeyler insanı ne kadar mutlu ediyor değil mi?Ben de böyleyim yersiz bi örnek ama haftaya annemlere kardeşimin nişanlısı gelecek hemen o gelecek diye küçük bi hediye aldım.Yani bi beklenti veya cikardan değil birilerini özellikle cok sevdiğim birileri i mutlu etmek beni çok mutlu ediyor.

İste bu ufak şeyler insanı ne kadar mutlu ediyor değil mi?Ben de böyleyim yersiz bi örnek ama haftaya annemlere kardeşimin nişanlısı gelecek hemen o gelecek diye küçük bi hediye aldım.Yani bi beklenti veya cikardan değil birilerini özellikle cok sevdiğim birileri i mutlu etmek beni çok mutlu ediyor.
İşte herkes aynı değil maalesef onların davranışı sizin değerinizi belirlemez. Siz de almayın onlara göstermeyin. Mesafeyi koyun gitsin. Ben kimseyle küs olmayı sevmem yüzyüze bakacak halim olsun isterim olmayınca olmuyor

İşte herkes aynı değil maalesef onların davranışı sizin değerinizi belirlemez. Siz de almayın onlara göstermeyin. Mesafeyi koyun gitsin. Ben kimseyle küs olmayı sevmem yüzyüze bakacak halim olsun isterim olmayınca olmuyor
Haklısınız

Benim ailemde hediye alıp verme olayı yoktur. Ancak doğum, ev ziyareti ne bileyim sünnet gibi durumlarda ailem altın takar, hediye götürür. Kendi içimizde hediyeleşme özelliğimiz yok. Birbirimize aldığım şeyler özel günlerde verilen hediye şeklinde olmuyor. Birbirimize bir şeyler alırız ama hediye gibi vermediğimizden bana sıradan geliyor. Sanırım bu yüzden hediye beklemedim kimseden şimdiye kadar. Sana, torununa bir şey almayıp hediye beklemek ilginçmiş. Bazı aileler böyle, hiç destekleri olmaz, işi gücü var 1 kuruş paramız geçmesin artık derdinde olurlar. İlla hediye şeklinde vermek zorunda değiller aslında. Gördük şunu beğendik aldık denmesi yeter. İçlerinden gelmiyorsa yapacak tek şeyin şu, sen de hiçbir şey alma. Beklentin kalmaz böylece.

Benim evim tam merkezde çarşının ortasında. Yürüyerek geliyorlar. Yol üstünde sayısız kuruyemişçi, fırın, pastahane, market vs var. İnanın hayretler içindeyim. Düşündükçe tanyonum yükseliyor. Bunu aşamıyorum. İnsanın hiç mi içinden gelmez, hiç mi aklına gelmez, insan hiç mi utanmaz arlanmaz. Bi şey alın ya. Bi kere de elinizde bir şey olsun. Çekirdek olur, elma olur ne bileyim cimrisiniz de o kadar mı cimrisiniz. Onların adına utanıyorum. Eminim ki akrabaları bunu biliyor ve kimse zaten onlara ziyarete gitmiyor doğru düzgün. Kesin çevrelerinde cimri olarak anılıyorlar. Ama utanırlar mı asla.. 70 yaşındalar daha da değişmezler.

bu konu bende takıntı oldu biliyorum. Çünkü inanılmaz şaşırdım ve kızgınım. İnsan nasıl böyle olur aklım almıyor. Utanç verici bence. Çok alçak insanlar. Bence cimriler utanılacak insanlar. Toplum cimrileri sevmez. Ben nefret ederim. Kendim cömert bi aileden geliyorum. Biz yemeyiz yediririz.

Benim evim tam merkezde çarşının ortasında. Yürüyerek geliyorlar. Yol üstünde sayısız kuruyemişçi, fırın, pastahane, market vs var. İnanın hayretler içindeyim. Düşündükçe tanyonum yükseliyor. Bunu aşamıyorum. İnsanın hiç mi içinden gelmez, hiç mi aklına gelmez, insan hiç mi utanmaz arlanmaz. Bi şey alın ya. Bi kere de elinizde bir şey olsun. Çekirdek olur, elma olur ne bileyim cimrisiniz de o kadar mı cimrisiniz. Onların adına utanıyorum. Eminim ki akrabaları bunu biliyor ve kimse zaten onlara ziyarete gitmiyor doğru düzgün. Kesin çevrelerinde cimri olarak anılıyorlar. Ama utanırlar mı asla.. 70 yaşındalar daha da değişmezler.

bu konu bende takıntı oldu biliyorum. Çünkü inanılmaz şaşırdım ve kızgınım. İnsan nasıl böyle olur aklım almıyor. Utanç verici bence. Çok alçak insanlar. Bence cimriler utanılacak insanlar. Toplum cimrileri sevmez. Ben nefret ederim. Kendim cömert bi aileden geliyorum. Biz yemeyiz yediririz.
Karsi taraf 70 yasindaymis dusunememeleri cok normal degil mi ? Baya baya yaslilar .

Merhaba kızlar. Hemen konuya geçmek istiyorum es aileleriniz size veya çocuğunuza destek veriyor mu?Buradaki destek binlerce lira değil.Iste torununa bi oyuncak almak ,gelinine ufak bi kazka canta vs.almak.Evet ihtiyacım olmamasına rağmen böyle şeyler beklıyorum. Çünkü kendi ailemde bu hep böyleydi. Torunlar gelinler hep el üstünde tutulur bi hastahane masrafı yada bebek odası durumlar neye müsaitse yapılır ve bu zevkle yapılır. Yada ben uzak akrabalarıma komşunun çocuğuna bile hediye alıp vermeyei cok seviyorum. O kişinin mutluluğu beni inanılmaz mutlu ediyor.Kendi ailem durumları çokta iyi olmamasina rağmen ellerini bizden çekmediler ama es ailesi onlara nazaran daha iyi durumdayken bir çöpleri yok bizde veya oğlumda. Zorundada değiller ama ben etrafımda hep böyle gördüm ve bana göre doğru olanda bu.Ben mesela torunum olsa neyi eksikse alırım heralde .Ama kv de asla böyle adet yok aksine benden bekler.Bende hediye almayı çok sevmeme rağmen artık ona hediye almiyorum içimden gelmiyor. Hep ben mi alacagim. Gene geçen bi şey istedi ses cikarmadim. Geçen bi arkadaşım kp oglumu sunnet ettirdi dedi mesela bizimkiler asla ettirmez durumları olmasına rağmen. Beklentimi kesmek istiyorum ama nasil
Hem kendi ailen hem de eşimin ailesi 2 yaşındaki kızımı çok seviyorlar. Doğuma yakın bebeğin birkaç parça ihtiyacını aldılar. Annem bebek arabası, kıyafet vb kayinvalidem odasına halı perde, battaniye, ana kucağı vb.
Doğumdan sonra ise doğum günlerinde kıyafet ve normal zamanlarda ara sıra ufak tefek hediyeler geldi. Bunlar elbetteki insanın hoşuna gidiyor ama yapma gibi bir zorunlulukları yok.
Benim önceliğim çocuğumu sevmeleri, ilgilenmeleri... Bunu fazlasıyla yptıkları için inan hediye falan hiç umruma gelmiyor.

Bana da öyle doğum günümde falsn hediye gelir, onun dışında kayinvalidemin çarşıya gittim sana da şunu aldım dediğini görmedim. Beklemiyorum da, çok şükür bir şeye ihtiyacımız yok. Bana karşı çok sevgi dolu, iyi bir insan bunlar bana yetiyor.

Dediğiniz gibi bazı aileler sünnet ettirme, oda takımı alma, işte akülü araba alma gibi güzellikler yapıyorlar ama bunu herkes yapmalı gibi bir zorunluluk yok ki, içinden gelen yapar.
Beklentiler üzüyor malesef.

Karsi taraf 70 yasindaymis dusunememeleri cok normal degil mi ? Baya baya yaslilar .
Gayet dinçler. Beli bükük aklı gidik eli bastonlu bunak değiller. Kronik hastalıkları bile yok. Fit ve dinçler. Misafirlik adabı için genç olmak gerekmiyor. O yaşta daha bir usül erkan bilir insan.

Gayet dinçler. Beli bükük aklı gidik eli bastonlu bunak değiller. Kronik hastalıkları bile yok. Fit ve dinçler. Misafirlik adabı için genç olmak gerekmiyor. O yaşta daha bir usül erkan bilir insan.
Bakin anlamadiginiz sey su belliki araniz iyi degil .sizi sevmiyorlar ve sadece ogullarini gormeye geliyorlar .esinzin bu durum umrunda mi ? Neden benim bebegime bir oyuncak almadilar neden eve gelirken bir kurabiye cikolata almadilar diye dusunuyor mu ?
Siz niye kafaya takıyorsunu ?
Ustelik 70 yas fiziken iyi durumda olsalar bile aklin pekte eskisi gibi calismadigi bir yas .beklentide olmayin .

Bakin anlamadiginiz sey su belliki araniz iyi degil .sizi sevmiyorlar ve sadece ogullarini gormeye geliyorlar .esinzin bu durum umrunda mi ? Neden benim bebegime bir oyuncak almadilar neden eve gelirken bir kurabiye cikolata almadilar diye dusunuyor mu ?
Siz niye kafaya takıyorsunu ?
Ustelik 70 yas fiziken iyi durumda olsalar bile aklin pekte eskisi gibi calismadigi bir yas .beklentide olmayin .
Çocuğu olan ben değilim 😂 bizde çocuk yok. Yaş olmuş 40. Oğullarını görmeye değil yiyip içmeye geliyorlar. Ben güzel ağırlıyordum. Eskiden.... son 3 aydır gözüm açıldı. Çağırmıyorum. Sevmiyorum. Benden uzak dursalar kafaya takmam. Burnumun dibinde bitiyorlar. Beni sevmeseler keşke yüzümü görmek istemeseler. Çok mutlu olurum.

Yapmak zorundalar mı değiller haklısınız.
Ben de açıkcası doğumdan sonra bu beklentiye girdim malesef. Çünkü dediğiniz gibi ihtiyacımız olduğundan değil bi çöplerine bile ihtiyacımız yok çok şükür ama insan bekliyor. Benim ailem yapıyor torunları için bezini markette indirimde görür alırlar, alışverişe giderler mutlaka elleri dolu kızımın bir ihtiyacını almış dönerler. Kv başımın etini yedi torun torun diye şimdi etkisiz eleman. Anca sevmeye ama kuru kuru sevgi de bi yere kadar valla. Yine söylüyorum ne bakmak zorunda ne bir şey almak zorunda bunun farkındayım ama bu çocuğu da ben babamın evinden getirmedim.
Sorsanız gelenek görenek her şeyin en iyisi onlardadır ama bugüne kadar bir şey görmedik 😬 bi üye yazmış gelinler temizliğe gider dese gider miydiniz diye böyle bakınca gitmezdim gitmiyorum da onun bana faydası yoksa benim de ona zerre faydam dokunmuyor. Böyle dengeliyorum içimi rahatlatıyorum açıkcası.

Beklentiye girmeyin kimseyle de kendinizi ailenizi karşılaştırmayın. Ben hediye almayıda vermeyide sevmem. Özel günleri sevmem. Bayram seyran dışında kutlamaya aramam. Anneanne babaanne dedeler kıyafet oyuncak zibilyon şey alırlar. Banada alırlar. (Tarzım olmaz üstüme uymaz genelde) Almayın artık yerim yok israf giymiyo küçülüyo dediğim çok şey var. Ama onlarda öyle dediğim halde yapıyolar seviyolar keyifleri bilir napayım. Şimdi çok şey alıyorlar diye hayıflansam tuhaf kaçar dimi? Almamaları için hayıflanmakta tuhaf geliyo bana. Kimseyide kırmaya gerek yok bu tarz konularda.

Back
X