- 27 Ekim 2022
- 4.681
- 13.404
-
- Konu Sahibi isiklararasindaa
Umarim gider.Bu aksam konusma yapacagiz kaynimi cagirmis esim. O evde karar kilalim, gidip yarin bakalim diyecekler.
Karakterini bilmediginiz icin, asiri uzun yazdigimdan daha da uzamasin diye bir yerde kesmek zorunda kaldim. Su an desek ki cik git artik ev tutmaz, gider bi hastanede bi parkta yatar. Sonra cocuklar gidip alir onu diye bekler. Daha onceden de yapti. Ama bugun ciddi konusma yapacagiz esim ben kaynim anlastik. Dananin kuyrugu kopacak. Insallah ev buldum yarin gidiyorum diye gelir bu aksam evimize.Niye sokakta kalsın, parası varmış. Aynı gün ev tutup içine bir döşek atabilir. Sizin eviniz olmasaydı ne yapacaktı?
Eşinize kıyamıyorsunuz ama daha çok mağdur eder sizi.
Hah çok mantıklı. Çünkü havalar çok soğuk sokağa koyulmaz. Ha baştan almasaydınız tamamdı ama şimdi olmaz.Size hak verdim. Cok saygi duyuyorum tek cocuk buyuten kadinlara. Bir cozum bulunmadigi taktirde kotu seyler olacak gibi. Boyle olmayacagini soyledim esime. Bu aksam kaynimi da cagirip ciddi bir konusma yapacagiz. Esimle oyle karar verdik. O da kaynimla konusmus. Bizden bayagi uzakta bir ev buldu ona goturup bakalim ayagina yatarak sonunda evi tutacaklar. Kaynimda anca bu sekilde gider diyor. Eve bakmaya gittiklerinde de esimle kaynim cok begendik, tuttuk hadi bakalim diyecekler. Zaten esyali apart buldu kendine. Bugun bunu soylemeye karar vermisler.
Çünkü çocuklarının acıyıp evlerine alacağını biliyor. Almayınca boyunun ölçüsünü de alır.Su an desek ki cik git artik ev tutmaz, gider bi hastanede bi parkta yatar. Sonra cocuklar gidip alir onu diye bekler.
Evet, su an kayinvalideme bile gidisim onu iyice mutlu eder. Iyice yerlesir eve. Bu yuzden esimle aram o kadar iyiyken kavga etmek istemiyorum. Esim benim aileme karsi cok asiri saygili, geldiler mi kafasinda gezdirir. Ailemin evinde babam olsun, abilerim olsun herkesle cok iyi anlasir. Herkes tarafindan da cok sevilen birisi. Kendi annem sabret esin iyi birisi, bir yoluna koyacaktir kayninla diyor. Bir de hizmetini ben yapmiyorum, esim yapiyor. Daha geldiginden beri kp nin ictigi bardagini bile ellemedim.Adam faydasızın teki gibi duruyor okuyunca. Ben dayanamayıp açık açık ne zaman gidecektiniz derdim sanırım. Eşiniz de mülayim olmasa basın gidin evden derdim ama o adam eve iyice yayılır sanki öyle de. Olan size ve eşinize olur.
Bu nedir ya? Eşinize babalık yapmamış da işi düşünce arıyor, evinizde kalıyor üstelik huzurunuzu bozuyor, ağzı bozuk, memnuniyetsiz, cimri ve nankör birini. Eşinizde babamdır sabredelim bakalım yedirelim, üstünü paklayalım tabi bu iş sizde. Kusura bakmayın ama Eşinize kızıcaksınız sizin başınızda tutan eşiniz başından beri net olacaktı şimdi susa susa daha çok çıkar tepenizeMerhaba, ayrinti vermem gereken uzun bir konu yazacagim Lutfen okuyun yoksa delirecegim.
Oncelikle 24 yasindayim, esimde 28 yasinda, evliligimin 3. Senesindeyim, 1 kizim var. Esimin anne babasi ayri, o 7 yasindayken ayrilmislar. Bir de oglan kardesi var benle yasit. Baska da kimseleri yok cok fazla.
Kv egitimli, kulturlu, ileri goruslu ve cidden cok buyuk acilar cekmis kp yuzunden, bana cok iyi davraniyor. Esimle daha evvelden de sevgiliydik, 6 senedir iclerindeyim. Kv ile hicbir munakasam olmadi. Cok iliman, cok naif, kendi halinde ve yasli annesine bakiyor. Diger bekar ogluyla yasiyor hemen yan evimde.
Kp ise sorumsuz, kv min ailesinden gecinmis, hicbir zaman calismamis ve benim kv calisip ona bakmis, ailesiyle beraber. Kp o kadar sorumsuz, vicdansiz biri ki cocuklarla kv yi sirf annesiyle anlasamiyor diye sokaga atmis. Yani esimle kaynima hic bakmamis. Kv calisip iki oglunu buyutmus. Hic kimseden yardim almadan hemde. Yillar sonra biz evlenince cikageldi birden kp. Insaat isiyle ugrasiyor, yatili isi vardi. Yani tek basina yasiyor, kimi kimsesi de yok. Ailesiyle gorusmuyor.
Kisin 1 aya yakin insaatlar duruyor, asiri kar vs yagmur yagdiginda, o da evlendigimden beri bizde gelip kaliyordu ve her seferinde 1 aydan fazla oluyordu. En son gecen ay gelip kalmisti, isi birakacagini soyluyordu. Emekliligine de cok az var, aslinda yasi 60 ama cok gec calismaya baslamis. Bu yuzden emekli degil daha.
Kp nin karakterinden bahsedeyim. Sorumsuz, hep baskalarinin sirtindan gecinen, ayri olmalarina ragmen resmi olarak senelerdir, kendi borclarini bile kv me odettigi oldu. (Cok uzun konu asiri asiri ayrinti verip sıkmak istemiyorum soran olursa burayi acarim.) Ev gecindirmemis, asiri cimri. Agzina geleni soyleyen. Hep hakaret ve kufurlu konusan, benle de asiri lakayt konusuyor ve ben artik onu muhattap bile almiyorum.
Sorunun en buyugu 2 hafta once oldu. Bize sinyal yakiyordu zaten isi birakacagim diye. Bir baktim esimi aradi, gel beni al ben isten ciktim. Orda da 10 senedir calisiyormus. Emekliligine az var. Kafasina gore cikmis isten patronla kavga edip. Esim gitti mecburen aldi geldi, ev ve is bulana kadar sizde kalacagim dedi. Biz esimle bakakaldik birbirimize. Birde benle kavga etmisti, ben kp ile gorusmuyordum. Esime dedim ki olmaz, ben onla anlasamiyorum. Evde sen yokken onla gun boyu nasil durayim. O da 1 hafta diye soz verdi, gidecek beni idare et nolursun, disari atamam adami dedi. Tamam dedim. Ama ev ve is bakacak, parasi da var kenarinda cok asiri cimri oldugu icin para biriktirir hep. Ben sart kostum. Esimde kabul etti.
Hizmetinin de cogunlugunu esim yapti. Allah icin benden bir sey beklemedi ama gene yemek yap, cay yap, camasir bulasik vs derken biz esimle tekken bu kadar isim olmuyordu. Simdi sorun adam gitmek bilmiyor, hicte anlasamiyoruz, habire laf sokup igneleyici seyler soyluyor. Bugun tam 2 haftasi bitti bizde kaldigi, hala ev filanda bulamamis. Kahvede takiliyor aksama kadar. Esimle her gun atisiyoruz. Agzi durmuyor. Habire hakaretvari konusuyor. Hicbir gelinin yaninda soylenmeyecek seyler soyluyor. Ayrintisi cok var ama asiri uzatmak istemiyorum. Emekli olmasina 7 ay var, bizden maddi bir beklentisi yok. Sadece ev bulana kadar kalayim dedi ama evde bakmiyormus. Dun esim ciddi konustu kp ile. Bir duzenimiz var isiklararasinda cok yoruluyor, kizimizinda duzeni var. Ev ev ustune olmaz diye. Yok. Yok. Yok.
Rahati buldu. Kira su elektirik vs vs derdi yok bu yuzden gitmek istemiyor. Her aksam yemekte geriliyorum. Konusu aciliyor haber bekliyorum evden diyor. Kendisi daha evvel emlakla ugrasiyordu. Cevresi genis. Istese bulur ama napacagimizi sasirdik gitmiyor evden. Bir yuzune karsi artik ev bulda git demedigimiz kaldi. Bana laf sokmasi bitmiyor, kotu kotu bakiyor. Hicbir dakikasi dakikasini tutmuyor. Biraz iyi cogunlukta kotu. 2 haftadir burda yemek istegi vs hic bitmiyor ama bir tane ekmek bile almadi eve.
Cildirmak uzereyim. Sinir harbi yasiyorum. Aglayarak yazdim. Ailem, kayinvalidem de cok uzuluyor. Hicbir emegi yok ustumuzde gelip evimize kondu. Ben de biraz sussa anlayisli olsa bana laf soylemese bir sey demeyecegim ama artik bogazima kadar doldum. Aglamakta fayda etmiyor. Gitmeye niyeti hic yok. Dun esime demis ki tazminatimi 2 aya verecekler. Yani beni idare et 2 ay demek istemis. Cildirmak uzereyim. Kv ile omur boyu yasarim ama kp ile bir dakika durmaya tahammulum kalmadi. Cok cok uzgunum. Herkesin dedigi daha da gitmez. Esimde git demez. Boyle basima bir sey geldi. Siz ne yapardiniz? Lutfen kirici bir sey yazmayin o kadar kotuyum ki anlatamam bunu kelimelerle.
Ben kp nin hicbir hizmetini yapmiyorum. Esim yapiyor. Sadece kendimize gunluk yemek yapiyordum, ayni yemekleri yine yapiyorum. Esimde isten gelince salata vs yapiyor, cay yapiyor. Bulasigi filan topluyor. Daha kiyafetini bile yikamadim. Kirlilerini biriktirmisti, disari giderken yanina aldi. Kuru temizlemeye mi verdi bilmiyorum. Hicbir seyine dokunmadim. Yatagini acip toplamasini da esim yapiyor. Ama esimin susmasi konusunda haklisiniz, aslinda susmuyor ama kp cok asiri rahat biri. Biz hep ev bulup gosteriyoruz ama yok, ben buldum diyor zaten. Hareket yok ama tasinma vsBu nedir ya? Eşinize babalık yapmamış da işi düşünce arıyor, evinizde kalıyor üstelik huzurunuzu bozuyor, ağzı bozuk, memnuniyetsiz, cimri ve nankör birini. Eşinizde babamdır sabredelim bakalım yedirelim, üstünü paklayalım tabi bu iş sizde. Kusura bakmayın ama Eşinize kızıcaksınız sizin başınızda tutan eşiniz başından beri net olacaktı şimdi susa susa daha çok çıkar tepenize
gerçekten arada kalmışsınız eşinizle kavga etmek aradınızı bozmak istemediğini anlıyorum ama bu adama konuşmazsa yerleşir asla gitmezBen kp nin hicbir hizmetini yapmiyorum. Esim yapiyor. Sadece kendimize gunluk yemek yapiyordum, ayni yemekleri yine yapiyorum. Esimde isten gelince salata vs yapiyor, cay yapiyor. Bulasigi filan topluyor. Daha kiyafetini bile yikamadim. Kirlilerini biriktirmisti, disari giderken yanina aldi. Kuru temizlemeye mi verdi bilmiyorum. Hicbir seyine dokunmadim. Yatagini acip toplamasini da esim yapiyor. Ama esimin susmasi konusunda haklisiniz, aslinda susmuyor ama kp cok asiri rahat biri. Biz hep ev bulup gosteriyoruz ama yok, ben buldum diyor zaten. Hareket yok ama tasinma vs
Parası var diyorsunuz niye sokakta kalsin ki. Siz boyle iyi niyetli olursaniz bu adam sizden gitmez. Eşyalı kiralik bulun postalayın gitsin. Baba olamayan bir kişi için huzurunuzu bozmaya gerek yokHayir dese sokakta yatacak, kp nin gidecek hicbir yeri yok. Ev tutsun diye de surekli israr ediyor, her aksam her aksam soyluyor ama yine de diyorum ya kp asiri asiri rahat. Esimde dedi bizim hayatimiz var seni cok idare edemem, hatta buldugu evler bizden cok uzak. Esim tamam dedi, olur seni haftasonu tasiriz dedi. Yok ama sadece susalim diye blof yapiyor, ortaya ev bakiyorum, gidecegim imaji cizmek icin. Baska da amaci yok..
Keske bu kadar kolay olsa. Bu aksam esimle kaynim oturup konusacaklar insallah giderParası var diyorsunuz niye sokakta kalsin ki. Siz boyle iyi niyetli olursaniz bu adam sizden gitmez. Eşyalı kiralik bulun postalayın gitsin. Baba olamayan bir kişi için huzurunuzu bozmaya gerek yok
İnanin ki biz tuttuk mu gidip yasayacagini bilsem vallahi su an ben gidip tutarim bir oda ona. Ama o kadar katir inadi var ki, ciddiyim tanimasam ben de ayni dusunceleri tavsiye ederim. Fakat kayinpeder de bunlar islemiyor. Esim uzerine sozlesme yapsa vs hicbir sekilde odeme yapmaz. Anca kendi tutarsa. Bugun yemekte soyleyecegiz o eve yarin bakilacak baska yolu yok diye.İş eşinizde şu an. Gidecek kiralık eşyalı bir ev veya apart oda vs tarzı bir şey bulacak,tutacak,anahtarı getirip babasına verecek bu kadar. Çok benzer şeyler yaşadık gelip bizde kalması hariç olarak. Eşim halletti. Bunun başka yolu yok çünkü. Yüzsüz adam her zaman yüzsüzdür,üzerinizde emeği dahi olsa sizinle beraber yaşayamaz kpiniz. Herkesin evi ayrı yolu ayrı.
Gerekiyorsa ödesin eşiniz,sizin durumunuzdan daha değerli değil neticede ne zamana kadar üst üste yaşayacaksınız ki? Siz tutun evi,götürün eşyasını da yerleştirin,nasıl olsa gider adam.İnanin ki biz tuttuk mu gidip yasayacagini bilsem vallahi su an ben gidip tutarim bir oda ona. Ama o kadar katir inadi var ki, ciddiyim tanimasam ben de ayni dusunceleri tavsiye ederim. Fakat kayinpeder de bunlar islemiyor. Esim uzerine sozlesme yapsa vs hicbir sekilde odeme yapmaz. Anca kendi tutarsa. Bugun yemekte soyleyecegiz o eve yarin bakilacak baska yolu yok diye.
En son bu aksamki konusamada fayda etmezse mecbur boyle yapacagiz. Kayinvalidem de ya git deyip kovacaksiniz, ya da ev tutup esyasini yerlestirip bu sekilde gitmesini saglayacaksiniz diyor. Baska turlu olmaz, gitmez diyor.Gerekiyorsa ödesin eşiniz,sizin durumunuzdan daha değerli değil neticede ne zamana kadar üst üste yaşayacaksınız ki? Siz tutun evi,götürün eşyasını da yerleştirin,nasıl olsa gider adam.
Evet. Kayinvalidemi sirtimizda tasisak hakediyor. Cok anlayisli. Ben yazarlik yapiyordum, en cok beni o destekledi. Yaptigim her iste, giristigim her seyde en cok destegi bana kayinvalidem verdi. Bir sorun oldugunda ogluna da konusabilmeyi, kadina deger verilmesi gerektigini ogretmis. Tek basina calisarak iki oglunu buyutmus. Hem de cidden cennetlik bir kadin. Ilerde annesi vefat etse yanima alacagim onu, bende calismaya devam edecegim insallah. Ama kp nin yatacak yeri yok, oylesine kotu birisi Allah affetsin.Eşinize net bir sınır çizmekten başka çözüm bulamıyorum.
Ya bu adam gider ya ben deyin zaten 1 hafta idare etmişsiniz.
KV gibi biri olsaydı bambaşka konuşurdum ama bu adamı hoş görmeyin lütfen.
hep birilerinin sırtına basa basa 60 yaşına gelmiş artık yeter.
sokakta mi kalıyor nerede kalıyorsa defolsun gitsin.
Bana da boyle geliyor artik ya. Boyle insanlar yok olsa keske, nasil boyle kotu olabiliyorlar. Evimin duzenini bozduEşiniz evi bulacak alıp babasını götürecek yoksa gitmez o adam beklemeyin boşuna.