bu arkadaşlarıma ne cevap vereceğimi bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bengokyuzunututamam

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
231
13
13
Herkese merhabalar. Bu konuyu daha önce açmıştım ancak tekrardan daha da uzadığı için ve içinden çıkamadığım için tekrardan fikrinizi almak istiyorum.
Benim kızlı erkekli karışık bir arkadaş grubum var. Üniversitede okuyoruz. İyi bir bölümün öğrencisiyiz. Geçen ay bir hocamız akademik unvan atladı diye sınıfımızda memur olarak da maaş alan bir arkadaşımız baklava getirmek istedi. Bizde de gelenektir staj bitince falan pasta kesilir bir şeyler yapılır yani tek yapan biz değiliz. Biz de hem ders kaynasın hem hocanın gözüne girelim diye çocuk zaten ısmarlamak istediği için bir derste hocaya bir şey yapalım dedik. Sınıf grubundan da bayağı destek aldım. Ben de sınıfta organizasyon yaparak tabak, çatal ve tüm sınıfa çay aldım. Dersi kaynatmak ve hocanın durumunu tebrik etmek için de çiçek yaptırdık. Bunun için de sınıftaki herkesten 25 lira istedim.
Kendi grubumdaki en yakın erkek arkadaşlarımdan biri “sınıfın hiçbir organizasyonuna katılmak istemiyorum” diyerek bana mesaj attı. Ben de ciddi misin kanka diyince ciddiyim dedi ama işte etkinliğe katılacağını fakat para atmak istemediğini söyledi, ve ben de 25 liranın hesabını mı yapıyorsun dedim. O da hocayı sevmediğini hiçbir şekilde mutlu etmek istemediğini söyledi. Etkinlik günü ise tabii ki tüm imkanları kullanarak etkinliğe katıldılar hatta hocayla çekildiğimiz toplu fotoğraflara katıldılar. Diğer gruptaki erkek arkadaşımız da sınıftaki birileriyle “ben asla para atmam ki benim bu adama cebimden 1 kuruş bile çıkmaz” dediğini duydum ve ben de sinirlendim. “O zaman tabaklardan almayacaktın” dedim. Bunun üzerine suçlu ben oldum. Baklavayı zaten arkadaşımız ısmarlamış bananeymiş. O bile lafını yapmamışmış. Nasıl para hesabı yapıldığını düşünürmüşüm çok ayıp etmişim falan. 1 ay geçti bana hâlâ laf sokuyorlar. Bu olayda kendimde en ufak bir hata göremiyorum. Bu etkinlikten sonra da en yakın erkek arkadaşımın neredeyse tüm ders aralarında hocamızla iletişimde olduğunu falan gördüm. Madem bu kadar 25 lira vermeyecek kadar düşmansınız neden böyle davranıyorsunuz diye sordum bunun üzerine de mecburuz çıkıntılık mı yapalım diye cevap aldım. Tabağın hesabını yaptığım için ben suçluymuşum. Önceki etkinliklerde fazla para atmışlar normalde para lafı asla yapmazlarmış ama ben çok ayıp bir şey demişim diye beni suçladılar. Ben de önceki etkinliklerin beni alakadar etmediğini çünkü onların parasını benim düzenlemediğimi söyledim.
Gerçekten sizce benim hatam var mı? Hocaya düşman olmaları da çok saçma ama madem düşmanlar bunu hayatlarına da yansıtsınlar ya da sadece tabak çatal ve çay için para atsınlar demek istediğim buydu. 25 lira bile atmayan bu kişiler para hesabı yapmış olmuyor mu? Çok bonkör olduklarını bastıra bastıra söylüyorlar. Bir anda üzerime geldiler ve ne diyeceğimi bilemiyorum

Son düzenleme:
Organizasyon başlı başına saçmalık. İlkokulda gibi herhalde siz de sınıf annesi oldunuz 😂
Kimseye sormadan çiçek tabak işinin altına girmişsiniz. Parayı vermeme ihtimallerini de göze almanız lazımdı.
Ayrıca şunu unutmayın, hocayı sevmem şöyle böyle diyen tipler genelde en yalakalar oluyor.

Organizasyon başlı başına saçmalık. İlkokulda gibi herhalde siz de sınıf annesi oldunuz 😂
Kimseye sormadan çiçek tabak işinin altına girmişsiniz. Parayı vermeme ihtimallerini de göze almanız lazımdı.
Ayrıca şunu unutmayın, hocayı sevmem şöyle böyle diyen tipler genelde en yalakalar oluyor.
Hayır zaten çocuk baklava ısmarlayacaktı bahaneyle dersi kaynatalım diye yaptık. En zor dersimiz o yüzden kaynadı gitti işimize geldi. Kimseye sormamak değil herkes okeyledi yedi de zaten. Kırk yılın başı bir şey yaptık. Katılmamaları çok okey, buna da çok hak veririm. Ama çok cüzi bir mebla ve beraber bedava baklava yedik yani. Güzeldi

Ders kaynatma ne ya üniversitede 🤦‍♂️

Evet biraz terbiyesizlik etmişler ama siz de onay almadan org. Yapmışsınız , emrivaki olmuş. Yeteri kadar lafınızı da sokmuşsunuz. Daha ne olsa memnun olursunuz, ibret-i alem için meydan dayağı filan mı yemeliler?
Onay almamak değil ki, onay vermiyorlarsa neden katılıyorlar? Katılmama imkanları da vardı gayet.
Laf da sokmadım ki onlar beni suçladı hep. Cevap bile veremedim. Ders arasında yapıldı hatta. Yani isteseler hiç yemezler katılmazlar kimse de neden katılmadınız demezlerdi. Başka insanlara garip tepkiler verince sadece sinirlendim

Herkese merhabalar. Bu konuyu daha önce açmıştım ancak tekrardan daha da uzadığı için ve içinden çıkamadığım için tekrardan fikrinizi almak istiyorum.
Benim kızlı erkekli karışık bir arkadaş grubum var. Üniversitede okuyoruz. İyi bir bölümün öğrencisiyiz. Geçen ay bir hocamız akademik unvan atladı diye sınıfımızda memur olarak da maaş alan bir arkadaşımız baklava getirmek istedi. Bizde de gelenektir staj bitince falan pasta kesilir bir şeyler yapılır yani tek yapan biz değiliz. Biz de hem ders kaynasın hem hocanın gözüne girelim diye çocuk zaten ısmarlamak istediği için bir derste hocaya bir şey yapalım dedik. Sınıf grubundan da bayağı destek aldım. Ben de sınıfta organizasyon yaparak tabak, çatal ve tüm sınıfa çay aldım. Dersi kaynatmak ve hocanın durumunu tebrik etmek için de çiçek yaptırdık. Bunun için de sınıftaki herkesten 25 lira istedim.
Kendi grubumdaki en yakın erkek arkadaşlarımdan biri “sınıfın hiçbir organizasyonuna katılmak istemiyorum” diyerek bana mesaj attı. Ben de ciddi misin kanka diyince ciddiyim dedi ve ben de 25 liranın hesabını mı yapıyorsun dedim. O da hocayı sevmediğini hiçbir şekilde mutlu etmek istemediğini söyledi. Etkinlik günü ise tabii ki tüm imkanları kullanarak etkinliğe katıldılar hatta hocayla çekildiğimiz toplu fotoğraflara katıldılar. Diğer gruptaki erkek arkadaşımız da sınıftaki birileriyle “ben asla para atmam ki benim bu adama cebimden 1 kuruş bile çıkmaz” dediğini duydum ve ben de sinirlendim. “O zaman tabaklardan almayacaktın” dedim. Bunun üzerine suçlu ben oldum. Baklavayı zaten arkadaşımız ısmarlamış bananeymiş. O bile lafını yapmamışmış. Nasıl para hesabı yapıldığını düşünürmüşüm çok ayıp etmişim falan. 1 ay geçti bana hâlâ laf sokuyorlar. Bu olayda kendimde en ufak bir hata göremiyorum. Bu etkinlikten sonra da en yakın erkek arkadaşımın neredeyse tüm ders aralarında hocamızla iletişimde olduğunu falan gördüm. Madem bu kadar 25 lira vermeyecek kadar düşmansınız neden böyle davranıyorsunuz diye sordum bunun üzerine de mecburuz çıkıntılık mı yapalım diye cevap aldım. Tabağın hesabını yaptığım için ben suçluymuşum. Önceki etkinliklerde fazla para atmışlar normalde para lafı asla yapmazlarmış ama ben çok ayıp bir şey demişim diye beni suçladılar. Ben de önceki etkinliklerin beni alakadar etmediğini çünkü onların parasını benim düzenlemediğimi söyledim.
Gerçekten sizce benim hatam var mı? Hocaya düşman olmaları da çok saçma ama madem düşmanlar bunu hayatlarına da yansıtsınlar ya da sadece tabak çatal ve çay için para atsınlar demek istediğim buydu. 25 lira bile atmayan kişiler para hesabı yapmış olmuyor mu? Çok bonkör olduklarını bastıra bastıra söylüyorlar. Bir anda üzerime geldiler ve ne diyeceğimi bilemiyorum
İki yüzlü oldukları için onlarla muhattap olmaman senin hayrına canım çok değerli insanları silmiş olmazsın yani dert etme haklısın hiç muhatap olma en güzeli

İki yüzlü oldukları için onlarla muhattap olmaman senin hayrına canım çok değerli insanları silmiş olmazsın yani dert etme haklısın hiç muhatap olma en güzeli
Ben kendimi o kadar yanlış bir şey düşünüyor gibi hissettim ki aynı şeyi iki defa sorma gereğinde bulundum siz düşünün. Ayrıca gerçekten emrivaki de yapmadım tabii ki isteyen katılsın ancak arkadaşlarım dediğim insanlar 25 lira atmıyorsa ortada çok büyük bir nefret olmalı diye düşünüyorum. Hocaya karşı ise hiç öyle değiller. Hatta o gün birkaç tane fazla bile yediler ahahshs

Ben kendimi o kadar yanlış bir şey düşünüyor gibi hissettim ki aynı şeyi iki defa sorma gereğinde bulundum siz düşünün. Ayrıca gerçekten emrivaki de yapmadım tabii ki isteyen katılsın ancak arkadaşlarım dediğim insanlar 25 lira atmıyorsa ortada çok büyük bir nefret olmalı diye düşünüyorum. Hocaya karşı ise hiç öyle değiller. Hatta o gün birkaç tane fazla bile yediler ahahshs
Kız hiç dert etme o kadar boş bir sorun ki derslerine odaklan onlar gerçekten sizinle samimi güzel dostlukları olsa sizinle ortak hareket ederlerdi demek ki hala çocuklar boşverin

boyle organizasyonlar işguzarlik gibi geliyor, ben de katilmiyorum. bana ne biri terfi aldiysa aldi. beni alakadar eden tam olarak ne ki?
cicek almak isteyen birlessin alsin. ortak hediye kadar sacma bir sey yok. zaten düşünen- organize edip hediyeyi takdim eden alacak teşekkürü - benim adim bile okunmayacak. 25 lira degil 2,5 lira olsun niye para vereyim ki? hele ki sevmediğim bir öğretmene / is arkadasina yalakalik için.
Eski is yerinde de olurdu - dogumgununde benim de yiyecegim pasta disinda hicbir organizasyona ben de katilmazdim.
yok şu terfi aldi, yok bu evlenecek, yok bilmemne bilmemne. bana ne ya, ne sacma seyler. kutlamak istesem ben zaten arkadaslarimin her seyini kutlarim - ona ozel karikaturlu kartpostal cizerim falan - cokca yapmisimdir - kendim kutlarim. ama kimsenin kutlamasina yalandan dahil olmam.
dersi kaynatma dediginiz lise olsa guzel ama üniversitede hic de hos degil. ogrenciyken hatirliyorum da, bazen evden okula zar zor uyanip tiklim tiklim otobusle kirk dakikada giderdim, inince 1 km yol vardi bizim fakulteye. bir giderdik- hoca dersi iptal etmis, o zamanlar whatsapp falan da yok gidince gelmeyince öğreniyorduk, sinir ola ola dönüyorduk. yani lise degil ki bu dersi kaynatasiniz.

Ya siz vallahi gerçekten önemsiz manasız görüyor olabilirsiniz ama ben gerçekten kötü bir insan mıyım çok ayıp bir şey mi dedim diye düşünüyorum
Ablacım, ilerde bu takıldığın şeyler sana komik gelecek. Mesai harcadığın için kendine kızacaksın. Boşşşveeeerrrrr. Sen gençliğinin tadını çıkar. Böyle ufak tefek şeylerle gölge düşürme neşene. :KK14:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X