bu akrabalar hiç bitmiyorr

tiddly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2013
126
1
46
merhaba kızlar, 5 yıldır ayrılıp barıştığım bir sevgilim var ve artık ciddi düşünüyoruz. ama bir sorunumuz var ki ben bazen sinirden kendimi tutamayıp onu kırıyorum.geçenlerde bir plan yaptık ve bize gelecekti ailemde onu sevdiği için çoğu zaman bizde görüşüyoruz akşam olduğunda aradı ve elinde olmayan bir nedenden dolayı gelemeyeceğini söyledi. bir şey demedim. ertesi gün için anlaştık saat 7 olmuş ben yemek ve tatlı hazırladım o gelecek diye ve yine bir telefon daha akrabamız aradı bize geleceklermiş ben gelemiyorum lütfen bana kızma dedi. ama kızmamam mümkün değil.tartıştık ve gelmek zorunda kaldı oturup konuştuk ben artık bu duruma tahammül edemiyorum sırf akrabaların gelecek diye bana verdiğin sözü tutmamana sinir oluyorum dedim. onlar doğulu olduğu için böyle şeyler onlarda önemli onlar aile büyüğüm ve ben o evin en büyük erkek çocuğum başımızda babam yok onlarda geldiğinde mecbur evde olmak zorundayım dedi. ama bir değil 2 değil yaşıyoruz bu durumu genelde. benimle yaptığın planı akrabaların gelcek diye bozuyorsun ama onlarla yaptığın planı benim için bozmazsın değil mi diyorum onlar aile büyüğüm elimde değil napaym deyip duruyor. ben artık nasıl davrancağımı şaşırdım. evlendiğimzdede aynı durumu yaşayacakmıyız diye korkuyorum. sonuçta benim hayatım bu bir plan yapacağım ama aklımda hep acaba ya gelirlerse ya iptal edersek diye mi düşüneceğim.özellikle evli olup bu tarz durumu yaşayanlardan yardım istiyorum ekim gibi söz yapmayı düşünüyorum iş ciddiye binmeden bu durumu cözmem lazım

sen haklısın öncelikle bunu söyleyim
ama evde ondan başka erkek yoksa
ve gelen akrabalarıda erkek ağırlıklı ve baba tarafı ise
açıkcası orda bulunması münasip olacağı konusunda haklı tarafları var

yanlız
doğulu bir ailede yaşayacağın tek kültür farkı bu olmayacak
seni sinir edecek daha bir çok şeyle karşılacaksın
hazırlıklı ol

Evet canım, maalesef aynı durumu yaşayacaksın evlenince, hem de fazlasıyla 😔 Tecrübeyle sabit...

Peki ne yapayim kizlar nasil davranip duşuncem blmiyorum.onu cok seviyorum ama hayatimi sirf onlara gorede yaşamak istemiyorum onlar gelmeyecekse sanslysam ben istdgm plani yapablcem bu mudur yani.br gunde desinki onlara k.bkmyn ben coktan plan yapmştm yarin gelseniz olmz mi dese ne olurki.ben onun icn olsa ornegn komsuya gtcez (burda akrabm yok cnku)ben gelemym k.bkmyn dyorum.o da aynisini ypsa bkere rahatlcm belki

Evet canım, maalesef aynı durumu yaşayacaksın evlenince, hem de fazlasıyla 😔 Tecrübeyle sabit...

Sende mi dogulu briyle evlisin.is icin gelemeynce bse dyemem iş bu ama surekli onlari one almasi brde elimde dgl ne yapaym dmesi sinirimi bozuyor.size surekli akrabalarimi gdp geliyor nasil tepki veriyorsun kendi ozel anin onlar icn bozulunca

sevginizi aşkınızı alışkanlığınızı bir kenara koyun. yeni tanışmışsınız gibi. o akrabalık ilişkilerine düşkün. ama siz bu duruma katlanamayacak birisiniz. o halde birbirinize uygun değilsiniz ve evlenirseniz iki taraf da yıpranır. iyi düşünün.

Erkek arkadaşınız haklı, evin erkeği konumunda olan oysa akrabalar gelince evde olması gerekir. Belli ki yükü çok fazla, sen sorun çıkartacağına yükünü hafiifletmeye çalışsan daha iyi olmaz mı?

Tek sorunumuz bu ama.s ve ondan ayrilmak istemiyorum sadece bu knuyu ikimz icnde uygun olabilecek sekilde cozmek istyorum.snucta bşka briylede oluncada sorunlar olacak

Tek sorunumuz bu ama.s ve ondan ayrilmak istemiyorum sadece bu knuyu ikimz icnde uygun olabilecek sekilde cozmek istyorum.snucta bşka briylede oluncada sorunlar olacak

belki de şu an tek sorunun bu olduğunu görüyorsunuzdur. kültürleriniz farklı yarın birgün daha büyük farklılıklar da olabilir. sizi kendime benzettm. ben de hiç katlanamıyorum çünkü böyle şeylere. ve evliyken çok fazla sinir harbi yaşadım. yine de karar sizin tabi. böyle kabul edebilecekseniz devam edin tabi ki. ama değişmesi zor.

Anlayişsiz sorun ckaran br insan olmak istemiyorum zaten ama ben btn gun onun icn hazrlik yapip o an araypta ben gelemiyorum dynce cinlerim tepeme ckiyor kalbni kriyorum snradan pisman oluyorum fakat snrlendgim vakit farkina varmiyorum.3yldir evdym iş bulamadim o benaim hem sevglim hem arkadaşm.sadece onla gorusuyorum o da gelmeynce olanlar oluyor ve bu konu icin yarin tekrar konuscaz nasl davranacagmi blmiyorumm

Sakin olmaya çalış. Hayatımızın merkezine sevgiliyi koyunca böyle durumlar ortaya çıkabiliyor. İş bulamıyorsan kurslara git. Hem sosyalleşirsin hem de iş bulmanı kolaylaştırır. Sevgilin hem ailesini hem seni şdare wtmek zorunda. Bir de onun yerine koy kendini.

evet bunun farkındayım zaten sakınleştiğimde düşününce üzülüyorum söylediğim şeyler için birazda sinirimi kontrol etme sorunum var işte. ne yapayım bilemedim sinirlenince kötü söz söylememek için 10 a kadar filan mı saysam etkili olurmu acep

siz nasıl tepki veriyorsunuz peki kızlar böyle bir şeyle karşılasınca merak ediyorum. nasıl cevap verip ne yapıyorsunuz.sakinliğini koruyamayan sadece ben miyim

Bu akrabalar hiç bitmez.Evlenince böyle bir sorunun olmaz.Yani eşin seni bırakıp gitmez.Ama kötü haber,sen de o çarka dahil olursun.
Mesela bir planınız var diyelim,akrabalardan gelen telefonla rotanızı mecburen o tarafa çevirirsiniz.
Öyle aa biz müsait değiliz,sinemaya gideceğiz demek olmaz.
Sevgilinin aile yapısı böyle,sen de evlenince aileden sayılacağına göre,işin zor.

Canim bu durumun doğululukla batililikla alakasi yok geleneklerine duskunluk ve yaşanti tarziyla alakasi var .Benim sevgilim akdeniz bolgesinden ve kalabalik bir aileye mensup akrabalari ile koloni halinde yasiyorlar .Ben ise doguluyum ama hiç aliskin degilim bu duruma.Benim abim eşiyle bayramlarda tatile giderken bu bizde hiç problem olmaz ama sevgilim her bayram butun sulalesiyle gecirir.Ben kiz olmama ragmen akraba es dost dügünune gitmem ama o aile dostunun bile dugunune gider.iliskinin basindan beri bana akrabalarinin çoklugunu telkin eder ve sen aliskin degilsin yapabilirmisin diye sorar. İlk baslarda yapilabilir gibi geliyor ama birsure sonrada insani bunaltiyor bukadar akraba muhabbeti.farkettigimiz andada iyice baglanmis oluyoruz :)

Canim bu durumun doğululukla batililikla alakasi yok geleneklerine duskunluk ve yaşanti tarziyla alakasi var .Benim sevgilim akdeniz bolgesinden ve kalabalik bir aileye mensup akrabalari ile koloni halinde yasiyorlar .Ben ise doguluyum ama hiç aliskin degilim bu duruma.Benim abim eşiyle bayramlarda tatile giderken bu bizde hiç problem olmaz ama sevgilim her bayram butun sulalesiyle gecirir.Ben kiz olmama ragmen akraba es dost dügünune gitmem ama o aile dostunun bile dugunune gider.iliskinin basindan beri bana akrabalarinin çoklugunu telkin eder ve sen aliskin degilsin yapabilirmisin diye sorar. İlk baslarda yapilabilir gibi geliyor ama birsure sonrada insani bunaltiyor bukadar akraba muhabbeti.farkettigimiz andada iyice baglanmis oluyoruz :)

Babaları yokmuş aile yapilarina saygi duymak durumundasiniz. Bu size gore degilse yapacaginiz şey belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…