Bu adamla evlenmeli miyim

Eleman net hasta kac yavrum kacccccccccc
Olgunlaşmamış ve kişiliği henüz oturmamış bu genç adamın.
Muhtemelen babasının imkanlarından aldığı güçle besleniyor biraz da eli yüzü düzgünse kendini bulunmaz Hint kumaşı zannediyor.
Yerinizde olsam bu ilişkiye devam etmezdim.
Aileniz de muhtemelen dünür ailenin gücünden etkilenerek ayrılmanızı istemiyor.
Evet egosunun olduğunun farkındayım çünkü şu ana kadar istediği her şeye sahipti. Aile olarak sorunları vardı ve bu sebeple psikolojik ilaç kullanmış ama uzun süredir bir bırakmış bunları aştığından. Yine de eğer bana destek cümleleri kursaydı bir nebze de olsa yakınlaşabilirdim belki. Her bir hareketi bir adım geriye itti

Okul muhabbeti olduğuna göre yaşınız küçük sanırım. Aileniz niye onu bukadar yüceltip sizi aşağılıyor acaba ?

Yaş farkınız var mı ? Kuşak farkı ? Birde arkadaşlar da yazmış mesela ben asla görücü usulü evlenemezdim. Çünkü karşı cinsten beklentilerim vardı. Kafa yapısı benim için çok önemliydi vs. Mesela senin için de espirileşmek önemli ya da işte sıkılmak istemiyorsun yanında beklentilerin var yani neden görücü usulü? Hadi görücü usulü tanıştırıldı neden bu kadar kısa sürede nişan ? Buna da kültür aile yapısı dedik peki şimdi o aile yapısı senin nişan atmanı nasıl karşılayacak?

Bana kalırsa kimse ama kimse tereddüt ettiği kişiyle evlenmemeli nişanlanmadım ama isteme tanıştırma vs yaşadım sonra vazgeçtim inanılmaz korkunç zamanlardı. Ve hayatımın en doğru kararıydı yıllar geçti hâlâ hatırlar şükür ederim. İnsan sevmediği ile evlenmemeli. Çok güçlü ve kararlı dur istemiyorum de. Ben öyle yaptım bir daha böylesini bulamazsın evde kalırsın yaşında geçiyor diyen aileme karşı ee yeter sonu ne olacaksa olsun evlenmeyeceğim dedim. Kısa süre sonra da eşimle tanıştım ve hiç yaşamadığım aşkı yaşadım
İçime su serptiniz doğrusu zira psikolojik olarak çok yıprandım. İşitmem dediklerimi işittim ve bitap durumdaydım. Yaş farkımız yok ben 24 o 28 fakat kültür farkı var. Kadının evinde durup çocuğuna bakmasını isteyen ilkokul terk biri ve ben de önlisans okumuş, kendimi her zaman geliştirmek isteyen bir insanım. Sorun okul okuması değildi benim için karakterimiz uyuşsaydı yeterdi ama olmuyor.
Görücü usulü başta kabul etmedim, içimde hep bir huzursuzluk vardı ama beni bir süredir sevdiğini ve çok iyi bir evliliğimiz olacağını defalarca söyledi çevrem. İki görüşmem de güzeldi sorun yoktu ama Allah aşkına, iki saatte kim neye nasıl karar verebilir?

Doğru büyük bir yanlış yaptım ama kimse de anlamıyor, ben bu noktaya gelmeden böyle olacağını bilemezdim. Umarım ben de sizin gibi asla pişman olmam ve çok iyi biriyle tanışır hayalimdeki gibi bir evlilik yaparım.

Adam evlenilecek tip değil bir kere o cepte.
Ama ben şahsen 25 yaşımda evlenecek olsam üniversite okuyacağım daha beni destekle 4 sene diyen birini seçmem 4 sene sonra evleniriz oku da derim.
Konuşacak konu sıkıntısı çekiyormuşsunuz bakarsanız orda siz de çekiyorsunuz aslında.
İkiniz birbiriniz için uygun olmadığınız için çekiyorsanız o başka ama öyle değilse ikinizde de muhabbet açma sıkıntısı olabilir.
Oraya da dikkat edin.
Yine görücüye kalmış narsist diye bakarsanız siz de 24 yaşta gencecik yaşta görücüye bakayım diye çıkmışsınız ve etrafınızın -daha gencecik yaşınızda-bundan iyisini bulamazsın lafından etkilenmişsiniz.
Konuya genel olarak bakarsak bu adam olmaz yani ama sadece adama tü kaka diye bakmayıp kendinize ve çevrenize de bakıp eleştirip kendinize katacağınız eleştiri ve artı değerleri de cebinize koyup öyle devam edin yolunuza bence.

Teşekkür ederim... Ben de bunu düşünüyorum fakat ailem ve yakın akrabalarım pişman olacağımı, daha kötülerle karşılaşacağımı ve her yönden mükemmel olduğunu söyleyip duruyorlar. Kararıma etki etmiyor söyledikleri fakat gerçekten bunaldım doğrusu.
Saygının olmadığı yerde padişah olsa ne fayda "en iyisiymiş " kime göre neye göre. Umarım doğru kararlar verirsiniz

İçime su serptiniz doğrusu zira psikolojik olarak çok yıprandım. İşitmem dediklerimi işittim ve bitap durumdaydım. Yaş farkımız yok ben 24 o 28 fakat kültür farkı var. Kadının evinde durup çocuğuna bakmasını isteyen ilkokul terk biri ve ben de önlisans okumuş, kendimi her zaman geliştirmek isteyen bir insanım. Sorun okul okuması değildi benim için karakterimiz uyuşsaydı yeterdi ama olmuyor.
Görücü usulü başta kabul etmedim, içimde hep bir huzursuzluk vardı ama beni bir süredir sevdiğini ve çok iyi bir evliliğimiz olacağını defalarca söyledi çevrem. İki görüşmem de güzeldi sorun yoktu ama Allah aşkına, iki saatte kim neye nasıl karar verebilir?

Doğru büyük bir yanlış yaptım ama kimse de anlamıyor, ben bu noktaya gelmeden böyle olacağını bilemezdim. Umarım ben de sizin gibi asla pişman olmam ve çok iyi biriyle tanışır hayalimdeki gibi bir evlilik yaparım.
Önlisans 2 sene mesela 18dr okul bitiyor bir sene geç kazansanız 21de mezunsunuz olmuş 3 sene.
Geliştirmek isteyen insan 24tr hadi görücü ile görüşeyim demez bence.

Adam evlenilecek tip değil bir kere o cepte.
Ama ben şahsen 25 yaşımda evlenecek olsam üniversite okuyacağım daha beni destekle 4 sene diyen birini seçmem 4 sene sonra evleniriz oku da derim.
Konuşacak konu sıkıntısı çekiyormuşsunuz bakarsanız orda siz de çekiyorsunuz aslında.
İkiniz birbiriniz için uygun olmadığınız için çekiyorsanız o başka ama öyle değilse ikinizde de muhabbet açma sıkıntısı olabilir.
Oraya da dikkat edin.
Yine görücüye kalmış narsist diye bakarsanız siz de 24 yaşta gencecik yaşta görücüye bakayım diye çıkmışsınız ve etrafınızın -daha gencecik yaşınızda-bundan iyisini bulamazsın lafından etkilenmişsiniz.
Konuya genel olarak bakarsak bu adam olmaz yani ama sadece adama tü kaka diye bakmayıp kendinize ve çevrenize de bakıp eleştirip kendinize katacağınız eleştiri ve artı değerleri de cebinize koyup öyle devam edin yolunuza bence.
Yorumunuz için teşekkürler :) Evlendikten sonra ev hanımı olacağım için bütün hayatımı eve adamnın yanı sıra kendimi de geliştireyim diye düşünüyordum aslında. Okul ve evi rahatça idare eden çok tanıdığım vardı. Ve karşı taraf da beni seviyorsa arkamda olmasını isterdim. Ne yazık ki onun bu düşüncesi artık onun karısı olup tamamen ona ve çocuklara hayatımı adamamı istemesinden

Önlisans 2 sene mesela 18dr okul bitiyor bir sene geç kazansanız 21de mezunsunuz olmuş 3 sene.
+1 arayı açmış baya konu sahibesi.
Yok 24 yaşımdayım ve önlisans okudum ama hep kendimi geliştirmeyi okumayı seviyorum ileride de devam etmek isterim açıkçası
Bence önce ne yapmak istediğinize karar verin. Evlilik+okul bi tık zorlar. Ama en önemlisi bu aslan burcu olduğunu düşündüğüm övgü makinesi adamı şutlayın

Hayır maddi anlamda sıkıntılarım olduğundan çalıştım ve bunları bu yıl aştım. Yani görücü usulü olmasa bile ben gelecek dönem içinde eğitimime devam etmeyi planlıyordum zaten.

+1 arayı açmış baya konu sahibesi.

Bence önce ne yapmak istediğinize karar verin. Evlilik+okul bi tık zorlar. Ama en önemlisi bu aslan burcu olduğunu düşündüğüm övgü makinesi adamı şutlayın
Aslında sorun okul da değil hatta ben biraz da tepkisi ne olur diyerekten ona konuyu açtım. Tavırları nasıl olacak, yanımda mı olacak bunları da merak ettim.

Hayır maddi anlamda sıkıntılarım olduğundan çalıştım ve bunları bu yıl aştım. Yani görücü usulü olmasa bile ben gelecek dönem içinde eğitimime devam etmeyi planlıyordum zaten.
Ee edin görücü usulü ile o zor zaten.

Canım bende senin gibiydim içimden hep bi huzursuzluk vardı hele işler ciddiye bindikçe o dıyguyu anlatamam mesela istemeye gelmek hazırlık yapmak her şey bana irrite geliyordu bitirdikten sonra en çok bunu fark ettim eşim beni istemeye gelecek diye mutluluktan ölüyordum o heyecanı Allah herkese yaşatsın :) neyse diğerine gelirsek hep bi içimi bir şey sıkıyordu ağlıyordum uyumuyordum üzerimde çok baskı vardı ailem onun iyi bi seçenek olduğunu söylüyordu ve o kişide inanılmaz Baskı yapıyodu. Bende kültür farkı olduğunu hissediyordum. Doğu kültüründen bi aileydi annesi falan çok baskındı halbuki benim hayal ettiğim kişi evlilik daha modern bakış açısı olmalıydı. Ya ne bileyim çok uzun detay var ama o kişinin her şeyi bana batıyordu rahatsız ediyordu. Benim ailemde öyle ha istemiyorsan tamam saygı duyuyoruz diyecek bir aile değildi asla ama işte bu huzursuzluğu yenemedim 26 yaşındaydım bu arada. Evlenemezsin kalacaksın dediler. Evlenmiycem dedim oturdum kpss çalıştım diğer kişiye de istemiyorum dedim. Sonra canım kocam zorla girdi hayatıma evlilik fobisi oluşmuştu güya. Yerler o fobiyi :) o kadar güzeldi ki onunla her şey hiç bir şeyi rahatsız etmedi beni hiç yormadı ilk buluşmada biz evlenelim ya dedik ikimizde şimdi bebek bekliyoruz :) güçlü ol ömür boyu yaşayacaksın aynı yatağa gireceksin kolay değil

Affedersiniz ama bok gibi bir herifmiş. Sohbet edemediğiniz,şakalaşıp gülemediğiniz bir insanla neden evlenesiniz ki? Evlenince birden bu adamın sevmediginiz özellikleri sizin hoşunuza gitmeye falan başlamayacak. 1.5-2 saatte sıkılıp kalkıp gidebileceğiniz başka bir ev de olmayacak. Sıkılsanız da onunla aynı ortamda kalmaya onun o saçma sapan konuşmalarını,kendini övmelerini falan dinlemek zorunda kalacaksınız. Ayrıca okul işini unutun,bu adam sizi okula falan göndermez. Evlendin işte ne gereği var deyip kestirip atar. Ayrıca övünen değil övülen insanlar her zaman daha iyidir.
Kimse anlamıyor mesele onun iyi olup olmaması değil, iletişimimiz. Şakalaşıp gülemediğim biriyle ben de olmak istemiyorum. Beni anlamayan, destek olmak istemeyen bir insan beni yorar ve ben zaten yorgunum. Sadece mutlu edecek bir insan istemiştim ama o da onla olmuyor

Kimse anlamıyor mesele onun iyi olup olmaması değil, iletişimimiz. Şakalaşıp gülemediğim biriyle ben de olmak istemiyorum. Beni anlamayan, destek olmak istemeyen bir insan beni yorar ve ben zaten yorgunum. Sadece mutlu edecek bir insan istemiştim ama o da onla olmuyor
İyi biri de değil zaten. Çevreye çizdiği sahte imaj o. Aynı eve onun koltuğu altına girerseniz görürsünüz o iyiyi. Bu seviyede iken bile görmüşsünüz göreceğinizi. Yakmayın kendinizi.

Canım bende senin gibiydim içimden hep bi huzursuzluk vardı hele işler ciddiye bindikçe o dıyguyu anlatamam mesela istemeye gelmek hazırlık yapmak her şey bana irrite geliyordu bitirdikten sonra en çok bunu fark ettim eşim beni istemeye gelecek diye mutluluktan ölüyordum o heyecanı Allah herkese yaşatsın :) neyse diğerine gelirsek hep bi içimi bir şey sıkıyordu ağlıyordum uyumuyordum üzerimde çok baskı vardı ailem onun iyi bi seçenek olduğunu söylüyordu ve o kişide inanılmaz Baskı yapıyodu. Bende kültür farkı olduğunu hissediyordum. Doğu kültüründen bi aileydi annesi falan çok baskındı halbuki benim hayal ettiğim kişi evlilik daha modern bakış açısı olmalıydı. Ya ne bileyim çok uzun detay var ama o kişinin her şeyi bana batıyordu rahatsız ediyordu. Benim ailemde öyle ha istemiyorsan tamam saygı duyuyoruz diyecek bir aile değildi asla ama işte bu huzursuzluğu yenemedim 26 yaşındaydım bu arada. Evlenemezsin kalacaksın dediler. Evlenmiycem dedim oturdum kpss çalıştım diğer kişiye de istemiyorum dedim. Sonra canım kocam zorla girdi hayatıma evlilik fobisi oluşmuştu güya. Yerler o fobiyi :) o kadar güzeldi ki onunla her şey hiç bir şeyi rahatsız etmedi beni hiç yormadı ilk buluşmada biz evlenelim ya dedik ikimizde şimdi bebek bekliyoruz :) güçlü ol ömür boyu yaşayacaksın aynı yatağa gireceksin kolay değil
Karşı taraf doğu kültüründe imiş de annesi çok baskın imiş de miş de miş.
Sizin aile ne kültüründe idi o zaman bu kadar baskın olarak.
Baya benzermişsiniz işte.
Sizin aileler arasında 7 fark bulun deseler bulunmaz neyi anlatıyorsunuz ki siz?
Kültür farkı yok bacım hatta sizin ailenizin çok daha baskıcı.
26 yaşında evde kaldın tüüü kurudun bittin demişler daha iyisi sizi ne yapsın en iyisi bu demişler.
Toksik aileniz var işte dışarıda arayarak bir hal oldunuz siz de toksikliği.
Bana şöyle yapacak ailenin yüzüne bakmam ben mesela

X