Aralıkta ilk denememizi brüksel tüp bebekte yaptırdık daha önce laparoskopiyle kist ameliyatı olmuştum tabi o zmanlar sorun olduğunu bilmiyorduk rahim ve yumurta rezervim iyiydi tüplerde açıktı normal denedik olmayınca gittik eşimin kruger sperm analizinde sayı ve hareket gayet iyi ama morfoloji %1 di yücel bey buna bağlı buldu fakat denememiz malesef negatif sonuçtandı yumurta toplamaya yakın
e2 değerim 5000 leri geçti korktum panik oldum yücel bey bu riski göze aldı ohss olmadım şükür, 24 yumurtadan 18 tanesi döllendi 4 tanesi 5 güne gidebildi ,fakat transferim çok kötü geçti korktum heyecanlandım ağladım kastım kendimi duygu yoğunluğum inanılmazdı merkez gayet iyi tedavide çoğunlukla yücel bey ilgileniyo kafanda soru işereti kalmıyo gayet net, şimdi genetik testlerimizden sonra dondurulmuşlarımızla deneyeceğiz..
seninle durumumuz birbirine çok benziyormuş. bende kist amilyatı (endometriosis)
oldum, iki yumurtalıktanda 6+5+3cm kist çıktı laparoskopi ile, yücel bey yaptı amilyatımı. bana ondan sonra doğal yolla deneyin 6ay 1 sene olmazsa gelirsin bakarız dedi hatta kızdı ama sonra eşimin sperm sonucu morfoloji %2 ve haraketliler%10 çıktı yani 100,000 sperm işe yarıyormuş ama daha önce denememde hemde hemen hamile kalmıştım, sonuna kadar gitmesede. yücel bey sperm test sonuçlarını görünce %1-2 şansınız dedi gelin IMSI tüp bebek yapalım dedi.şimdi aklım çok karışık denesemmi normal yolla (bide normal yolla olursa sayet morfoloji bozukluğu olduğu bunla alakalımı bilmiyorum ama tekrar düşük yaparsam korkuyorumda) yoksa tüp bebeğe mi başlasam bilemiyorum. zamanımda kısıtlı kistin tekrarlanma olasılığı çok yüksekmiş, ya d.kontrol hapı ya hamilelik diyor doktor, bende hamile kalmayı istiyoreum çoooooookkk off off bilemiyorumm ya napıcamı çok kararsız kaldım devamlı yzıları okuyorum umut oluyor...