• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

brüksel tüp bebek merkezi ve IMSI

Aralıkta ilk denememizi brüksel tüp bebekte yaptırdık daha önce laparoskopiyle kist ameliyatı olmuştum tabi o zmanlar sorun olduğunu bilmiyorduk rahim ve yumurta rezervim iyiydi tüplerde açıktı normal denedik olmayınca gittik eşimin kruger sperm analizinde sayı ve hareket gayet iyi ama morfoloji %1 di yücel bey buna bağlı buldu fakat denememiz malesef negatif sonuçtandı :( yumurta toplamaya yakın
e2 değerim 5000 leri geçti korktum panik oldum yücel bey bu riski göze aldı ohss olmadım şükür, 24 yumurtadan 18 tanesi döllendi 4 tanesi 5 güne gidebildi ,fakat transferim çok kötü geçti korktum heyecanlandım ağladım kastım kendimi duygu yoğunluğum inanılmazdı merkez gayet iyi tedavide çoğunlukla yücel bey ilgileniyo kafanda soru işereti kalmıyo gayet net, şimdi genetik testlerimizden sonra dondurulmuşlarımızla deneyeceğiz..

seninle durumumuz birbirine çok benziyormuş. bende kist amilyatı (endometriosis)
oldum, iki yumurtalıktanda 6+5+3cm kist çıktı laparoskopi ile, yücel bey yaptı amilyatımı. bana ondan sonra doğal yolla deneyin 6ay 1 sene olmazsa gelirsin bakarız dedi hatta kızdı ama sonra eşimin sperm sonucu morfoloji %2 ve haraketliler%10 çıktı yani 100,000 sperm işe yarıyormuş ama daha önce denememde hemde hemen hamile kalmıştım, sonuna kadar gitmesede. yücel bey sperm test sonuçlarını görünce %1-2 şansınız dedi gelin IMSI tüp bebek yapalım dedi.şimdi aklım çok karışık denesemmi normal yolla (bide normal yolla olursa sayet morfoloji bozukluğu olduğu bunla alakalımı bilmiyorum ama tekrar düşük yaparsam korkuyorumda) yoksa tüp bebeğe mi başlasam bilemiyorum. zamanımda kısıtlı kistin tekrarlanma olasılığı çok yüksekmiş, ya d.kontrol hapı ya hamilelik diyor doktor, bende hamile kalmayı istiyoreum çoooooookkk off off bilemiyorumm ya napıcamı çok kararsız kaldım devamlı yzıları okuyorum umut oluyor...

merhaba arkadaslar ben 3. tüp bebek deneyimimi brükselde yaptırmak istiyorum
ilk iki denememi yaptırdığım merkezdeki doktorum IMSI yöntemi kullanılan bir merkezde daha iyi sonuçlar alabileceğimizi söyledi..brukselde hamile kalan bir cok arkadas bılıyorum bu forumdan
sizlerden istediğim objektif bir şekılde brükseli yorumlamanız il dsından geleceğiz ve artık bebek oluncaya kadar hayatımızı dondurmaktan butun planlarımızı ertelemek cok yoruldum
artık eşimle bebek fikri olmadan birlikte olmak,
bir bebek gördüğümde gözlerim dolmadan deli deli bebeğe bakmadan kendi bebeğime bakabılmek
bir hamıle gördüğümde onu süzmemek o dahamı cok hakediyordu anne olmayı dememek
neden ben diyip, bunu hakedecek kendime suçlar aramak ne yapmıs olabılırım geçmişte kımın canını yakıp ahını almış olabılırım dememek..
acaba hiç mi olmayacak ya hiç olmazsa naparız sperm donasyonu yok yumurta donasyonu yok evlatlık gibi seceneklerle kendımı yıpratmamak vs. vs. vs.
emınım burdakı arkadaslarımın coğunun yasadığı süreçler ve gelgitlerdir bunlar..
ben 28 yasındayım rezervım gayet ıyı rahımde sıkıntı yok eşimde olıgosperm var morfoloji iyi ama sayı ve hız kötü son örnekte 11 mılyon sperm vardı ama ılerı hızı %0..
öğretmen olduğum ıcın sadece yaza istanbula gelebılırım histereskopıde çektircem sanırım ,rahım fılmınde gözukmeyen sıkıntılar olabılır..bruksele ildısından gidenler nerde kaldınız basarı oranları nasıl ozelllıkle IMSI gercekten işe yarıormu daha once baska yerde deneyıp sonra brukselde denediysenız
embriyo kalıtenızde artıs oldu mu?
uzun oldu fakat yolumuzda cok uzundu şimdiden tesekkur edıyorum cvplarınız için...

canım başta hamileliğin hayırlı olsun. inşaalah sağlıkla kucağına alırsın. ben yeni üye oldum özelden yazamıyorum. bende öğretmenim sadece yazın fırsatım var. bende 3. denememi istanbulda düşünüyorum...seninle aşağı yukarı aynı durumdayız...benimle tecrübelerini paylaşırsan sevinirim...hangi merkez kacinci deneme ve de konaklama...şimdiden teşekkürler...

Brüksel tüp Bebek Merkezi, alanında gerçekten çok başarılı bir yer. Yücel hoca çok profesyonel, nedene yönelik incelemeler yapıyor ve gereksiz hiç bir şeyi istemiyor. Embriyologları iyi. Dondurulmuş embriyo konusunda çok başarılılar. Ben ikinci denememde dondurulmuş embriyo ile pozitif sonuç aldım. İnşallah sağlıkla kucağımı da alırım.
Benim 3 kere başka bi merkezde deneme yapıp sonuç alamayan arkadaşım, Brükselde ikizlerine hamile kaldı, şu an 2 yaşındalar. Daha sonra bi arkadaşım daha ikizlerine hamile kaldı (yumurta rezervi az olmasına rağmen), şu an 7 aylık hamile.
Kadın ve erkek infertilitesi farketmez ikisindede başarılılar bence.
Bu işler de merkeze güvenmek çok önemli. Zaten hassas bir dönemde oluyorsunuz, en ufak sorun dağ gibi oluyor gözünüzde. Gideceğiniz yeri çok iyi araştırın, embriyologun başarısını öğrenin.

canım başta hamileliğin hayırlı olsun. inşaalah sağlıkla kucağına alırsın. ben yeni üye oldum özelden yazamıyorum. bende öğretmenim sadece yazın fırsatım var. bende 3. denememi istanbulda düşünüyorum...seninle aşağı yukarı aynı durumdayız...benimle tecrübelerini paylaşırsan sevinirim...hangi merkez kacinci deneme ve de konaklama...şimdiden teşekkürler...
Canım, aynı şeyleri ben de sana sorayım ve söyleyeyim şimdi. Senin de hamileliğin hayırlı olsun ve inşallah sağlıkla kucalarsın bebeğini. Ben de öğretmenim ama yazı beklemeyi düşünmüyorum. İstanbul'a da uzağım açıkçası. Denizli'den. İlk 3 denemeyi Ege Ünide yaptırdım. İlkinde LH pik yaptı, yumoşlar erken çatladı. kincide 3 yumurta 0 döllenme. Üçüncüde de kimyasal gebelik. Araştırdığım kadarıyla İzmir'de IMsi yöntemi kullanan yok. Sperm sayıda, hareketlilikte ve morfolojide sorun var bizde de. Ayrıca benim yumurta rezervi azlığı gibi bir problemim var.
Canım bu mesajı yazmışsın ama şimdi hamilesin. GEbelik hikayeni anlatır mısın? Nerede hamile kaldın? :) Yani hangi merkezde? İstanbul'amı gittin? Konaklama meselesinde ne yapın? Bir de yaz tatilini bekleyeceğini söylemişsin ama, hastane rapor veremiyor mu bize? Sonuçta İstanbul'a gel git yapamayacağımız ortada. Benim beklemek için çok da zamanım yok.
Şimdiden teşekkür ederim.

Canım, aynı şeyleri ben de sana sorayım ve söyleyeyim şimdi. Senin de hamileliğin hayırlı olsun ve inşallah sağlıkla kucalarsın bebeğini. Ben de öğretmenim ama yazı beklemeyi düşünmüyorum. İstanbul'a da uzağım açıkçası. Denizli'den. İlk 3 denemeyi Ege Ünide yaptırdım. İlkinde LH pik yaptı, yumoşlar erken çatladı. kincide 3 yumurta 0 döllenme. Üçüncüde de kimyasal gebelik. Araştırdığım kadarıyla İzmir'de IMsi yöntemi kullanan yok. Sperm sayıda, hareketlilikte ve morfolojide sorun var bizde de. Ayrıca benim yumurta rezervi azlığı gibi bir problemim var.
Canım bu mesajı yazmışsın ama şimdi hamilesin. GEbelik hikayeni anlatır mısın? Nerede hamile kaldın? :) Yani hangi merkezde? İstanbul'amı gittin? Konaklama meselesinde ne yapın? Bir de yaz tatilini bekleyeceğini söylemişsin ama, hastane rapor veremiyor mu bize? Sonuçta İstanbul'a gel git yapamayacağımız ortada. Benim beklemek için çok da zamanım yok.
Şimdiden teşekkür ederim.

Amin cok saol canım inş Rabbim en kısa zamanda sanada nasip etsin.... ben dediğim gibi yaz tatilini bekledim bu 4. denememdi öncekilerini ankarada denedim..istanbulda öğretmen evinde kaldık bahçeci fulya da tedavi gördüm erkek infertilitesinde çok başarılılar. cok ta memnun kaldım Allah razı olsun onlardan... bizde rapor almadık yazı bekledik ama hastanede rapor alıp tedavi gören öğretmen abla vardı. istersen rapor için bir hastahaneyle görüş.... doktorum Erbil beydi

merhaba arkadaslar bende bugun brüksel tüp bebek merkezinde tedaviye başladım gercekten harika ve ilgili bir hastane drlarından hemsirelerine kadar

arkadaşım tedavi ne kadar tutuyor acaba? raporda geçiyor mu? bilgi verirsen sevinirim

Slm arkadaslar bende imsi yapabilecek iyi bi yer arıyorum Yasmin ark sorusuna katılıyorum yardimci olurmusunuz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back