• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

brüksel tüp bebek merkezi ve IMSI

masal01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
342
3
31
Diğer
merhaba arkadaslar ben 3. tüp bebek deneyimimi brükselde yaptırmak istiyorum
ilk iki denememi yaptırdığım merkezdeki doktorum IMSI yöntemi kullanılan bir merkezde daha iyi sonuçlar alabileceğimizi söyledi..brukselde hamile kalan bir cok arkadas bılıyorum bu forumdan
sizlerden istediğim objektif bir şekılde brükseli yorumlamanız il dsından geleceğiz ve artık bebek oluncaya kadar hayatımızı dondurmaktan butun planlarımızı ertelemek cok yoruldum
artık eşimle bebek fikri olmadan birlikte olmak,
bir bebek gördüğümde gözlerim dolmadan deli deli bebeğe bakmadan kendi bebeğime bakabılmek
bir hamıle gördüğümde onu süzmemek o dahamı cok hakediyordu anne olmayı dememek
neden ben diyip, bunu hakedecek kendime suçlar aramak ne yapmıs olabılırım geçmişte kımın canını yakıp ahını almış olabılırım dememek..
acaba hiç mi olmayacak ya hiç olmazsa naparız sperm donasyonu yok yumurta donasyonu yok evlatlık gibi seceneklerle kendımı yıpratmamak vs. vs. vs.
emınım burdakı arkadaslarımın coğunun yasadığı süreçler ve gelgitlerdir bunlar..
ben 28 yasındayım rezervım gayet ıyı rahımde sıkıntı yok eşimde olıgosperm var morfoloji iyi ama sayı ve hız kötü son örnekte 11 mılyon sperm vardı ama ılerı hızı %0..
öğretmen olduğum ıcın sadece yaza istanbula gelebılırım histereskopıde çektircem sanırım ,rahım fılmınde gözukmeyen sıkıntılar olabılır..bruksele ildısından gidenler nerde kaldınız basarı oranları nasıl ozelllıkle IMSI gercekten işe yarıormu daha once baska yerde deneyıp sonra brukselde denediysenız
embriyo kalıtenızde artıs oldu mu?
uzun oldu fakat yolumuzda cok uzundu şimdiden tesekkur edıyorum cvplarınız için...

cnm bizdede erkek infertilitesi vardı daha önce adını anmak daha istemediğim iğrenç ötesi hastanede micro denedik sonuç tabiki negatif oldu 2. denememizde kendimizi bürüksel tüp bebek merkezine sayın hocam yücel karaman , hüsamettin bey ve ekibine teslim ettik . bizdede ımsı tekniği uygulandı 11 yumurtam toplandı ve hepsi döllendi 5.gün tek embriyo transfer edildi merkezde herşey ayrı bir özen ve dikkatle oluyor ve ben şuan 5+1 hamileyim :nazar::49: çok mutluyum çoookkk allah isteyen bekleyen herkese evlat nasip etsin inş ama ben hastaneye bebeğimi almaya gitmek boş dönmek istemiyorum diyorsanız şiddetle bürüksel diyorum dondurulmuşlarım var ve bebeğimin kardeşinide allahın izniyle oradan alacağız :D:49:

cnm bizdede erkek infertilitesi vardı daha önce adını anmak daha istemediğim iğrenç ötesi hastanede micro denedik sonuç tabiki negatif oldu 2. denememizde kendimizi bürüksel tüp bebek merkezine sayın hocam yücel karaman , hüsamettin bey ve ekibine teslim ettik . bizdede ımsı tekniği uygulandı 11 yumurtam toplandı ve hepsi döllendi 5.gün tek embriyo transfer edildi merkezde herşey ayrı bir özen ve dikkatle oluyor ve ben şuan 5+1 hamileyim :nazar::49: çok mutluyum çoookkk allah isteyen bekleyen herkese evlat nasip etsin inş ama ben hastaneye bebeğimi almaya gitmek boş dönmek istemiyorum diyorsanız şiddetle bürüksel diyorum dondurulmuşlarım var ve bebeğimin kardeşinide allahın izniyle oradan alacağız :D:49:

ne kadar güzel bir haber pınarcım allahım o günleri de gösterecek elbette..kucağınada alacaksın..
bızde aynen senın dediğin gibi bi yerde denedik 11 yumurtamdan yarısı döllenemedi geriye ıkı orta kalite embriyo kaldı eşimin değerleri çok kötü değil benım yumurtalrım iyi ama sonuç negatif..
bende brüksel düşünüyorum emin olmak ıstedım cunku bırdaha merkez yuzunden canım yansın ıstemıyorum çok çok teşekkur ederım cvp ıcın umut oldun bana dularım senınle ve bebısınle:)

bu arada IMSI nın kulanıldığı başka merkezlerde olabilir arkadaslar bu kez merkez seçiminde hata yapamam..
bu arada devlet yardımı için rapor da cıkartıcaz ama 3 yıllık evlı olma sartı hala varmı arkadaslar
arastırdım fakat sağlıklı bilgiye ulaşamadım.

pınr senı ve hamıle kalısını ocak-subatta hamıle kalacaklar adlı topıkten okudum.bruksel tupbebek merkezını bende bırkac haftadr arastırıyorum ve hep guzel yorumlar okudum.banada bayagı umut oldu.bende sanırım mayıs hazıran gıbı oraya gıdecegım tabı fıkrım ozamana kadar degsmezse.bızdede erkek infertılıtesı var.esımde sayı ve morfolojıde sıkıntı var ve sperm dna sında hasar ilerı derecede.bu yuzden kesınlıkle IMSI yapılan bır yerde tedavıye baslamamız sart.cunku bu dna hasarını IMSI ile eleyıp daha az hasarlı yada hasarsız spermlerı secmek gerkıyor kı saglıklı embrıyolarım olsun.umarım bruksel tupbebek merkezı benımde bebegıme kavusmamı saglar.
lutfen bruksel hakkında yasadıklarınızı yazın arkadaslar.

merhaba ben daha öncede başka topiklerde bahsetmiştim ben brüksel tüp bebek merkezini şiddetle tavsiye ederim. bende benim gibi hemşire bir arkadaşımın tavsiyesiyle gitmiştim. zaten yücel hocaı florence nıgtıngaleden biliyordum. bizim ilk denememizdi.benim rezervim çok güzeldi hiçbir sorunum yoktu.ama eşimin hem sayı 300bin,morfoloi 0, hareket 0 dı. ben antagonist denilen protokolle tedavi gördüm. 10 gün iğne vuruldum sonra yumurtalarım toplandı.eşim sperm örneği verdi ve dölleme yapıldı. 5.gün blastososist embriyo transfer edildi. benim 12 tane yumurtam oluştu 7tanesi döllendi. kanun çıktığı için sadece 1 tanesi yerleştirildi. geri kalan 6sı donduruldu. şimdi kızım nerdeyse 3aylık olucak. allahıma bin şükür kavuştuk biz meleğimize. benden sonra br arkadaşımıda yönlendirdim kendiside 2 ay sonra doğum yapıcak:) brüksel tüp bebek merkezi 5.gün embriyosu konusunda çok iyi. ımsi yöntemini çok başarılı kullanıyolar.erkek infertilitesinde bu çok önemli. yücel hoca ayrıca histereskopi ve kadından kaynaklı sorunlarda bir numara. ticari kaygısı olmadığına inandığım tek merkez diyebilirim.
inşallah sizin içinde olumlu sonuçlar kapıdadır ve meleklerinizi kollarına alırsınız:) bir kaç tavsiyem daha olsun size ben kendim uyguladım: transfer sonrası mümkünse evde yatarak istihrahat edin. sadece wc ve yemek için kalkın.hep olumlu düşünün, hergün bir fincan böğürtlen çayı için 14gün boyunca,ve hergün bir dilim taze ananas yiyin 7 gün boyunca. sakın zamanından önce idrar test yapmayın.kabız olmamaya dikkat edin. ilaç kahve sigara tüketmeyin. dr.unuzun dediği herşeye harfiyen uyun iğneleri düzenli kullanın.progesteronunuzu saati saati düzenli kullanın. düşüğe sebep olabilen gıda ve bitkilerden uzak durun. örneğin adaçayı,nane,kekik... hepinize bu umutlu yolda bol şans diliyorum.

pınr senı ve hamıle kalısını ocak-subatta hamıle kalacaklar adlı topıkten okudum.bruksel tupbebek merkezını bende bırkac haftadr arastırıyorum ve hep guzel yorumlar okudum.banada bayagı umut oldu.bende sanırım mayıs hazıran gıbı oraya gıdecegım tabı fıkrım ozamana kadar degsmezse.bızdede erkek infertılıtesı var.esımde sayı ve morfolojıde sıkıntı var ve sperm dna sında hasar ilerı derecede.bu yuzden kesınlıkle IMSI yapılan bır yerde tedavıye baslamamız sart.cunku bu dna hasarını IMSI ile eleyıp daha az hasarlı yada hasarsız spermlerı secmek gerkıyor kı saglıklı embrıyolarım olsun.umarım bruksel tupbebek merkezı benımde bebegıme kavusmamı saglar.
lutfen bruksel hakkında yasadıklarınızı yazın arkadaslar.
evet hazelcim IMSI kullanılan bır yerde denemek zorundayız bız de baktırmadık ama dna hsarı yuksek olabılır döllenme oranları az olduğuna göre..sen ıstanbuldasın sanırım bız antepteyız işimiz yuzunden..ancak yaz tatılınde gelebılırz benımde yumurtalarım dengesız hızlı bı sekılde buyuo uzun protokol denensın bu defa dıorum aynı boyutlarda olsun dıye hayırlısı bakalımsen benden once baslayacaksın sanırım gelılmelerı burdan duyur bızede olurmu..
merhaba ben daha öncede başka topiklerde bahsetmiştim ben brüksel tüp bebek merkezini şiddetle tavsiye ederim. bende benim gibi hemşire bir arkadaşımın tavsiyesiyle gitmiştim. zaten yücel hocaı florence nıgtıngaleden biliyordum. bizim ilk denememizdi.benim rezervim çok güzeldi hiçbir sorunum yoktu.ama eşimin hem sayı 300bin,morfoloi 0, hareket 0 dı. ben antagonist denilen protokolle tedavi gördüm. 10 gün iğne vuruldum sonra yumurtalarım toplandı.eşim sperm örneği verdi ve dölleme yapıldı. 5.gün blastososist embriyo transfer edildi. benim 12 tane yumurtam oluştu 7tanesi döllendi. kanun çıktığı için sadece 1 tanesi yerleştirildi. geri kalan 6sı donduruldu. şimdi kızım nerdeyse 3aylık olucak. allahıma bin şükür kavuştuk biz meleğimize. benden sonra br arkadaşımıda yönlendirdim kendiside 2 ay sonra doğum yapıcak:) brüksel tüp bebek merkezi 5.gün embriyosu konusunda çok iyi. ımsi yöntemini çok başarılı kullanıyolar.erkek infertilitesinde bu çok önemli. yücel hoca ayrıca histereskopi ve kadından kaynaklı sorunlarda bir numara. ticari kaygısı olmadığına inandığım tek merkez diyebilirim.
inşallah sizin içinde olumlu sonuçlar kapıdadır ve meleklerinizi kollarına alırsınız:) bir kaç tavsiyem daha olsun size ben kendim uyguladım: transfer sonrası mümkünse evde yatarak istihrahat edin. sadece wc ve yemek için kalkın.hep olumlu düşünün, hergün bir fincan böğürtlen çayı için 14gün boyunca,ve hergün bir dilim taze ananas yiyin 7 gün boyunca. sakın zamanından önce idrar test yapmayın.kabız olmamaya dikkat edin. ilaç kahve sigara tüketmeyin. dr.unuzun dediği herşeye harfiyen uyun iğneleri düzenli kullanın.progesteronunuzu saati saati düzenli kullanın. düşüğe sebep olabilen gıda ve bitkilerden uzak durun. örneğin adaçayı,nane,kekik... hepinize bu umutlu yolda bol şans diliyorum.

cok tesekkur ederız paylaştığın ıcın aymes de sanırım brukselde anne oldu dıye hatırlıyorum
ınsallh hersey yolunda gider bizdede ılerı hareket %0 morfoloji %6 ama döllenmedi yumurtalarımın yarısı IMSI ıle hersey yolunda gider umarım, bebişini ve seni allahım korusun :)))

kızlar bende buraya düşünüyorum. önümüzdeki ay rapor çıkartıcam. lakin burası sgk ile anlaşmalı değil galiba. kaça mal oluyor yaklaşık olarak

kızlar bende buraya düşünüyorum. önümüzdeki ay rapor çıkartıcam. lakin burası sgk ile anlaşmalı değil galiba. kaça mal oluyor yaklaşık olarak

aa bende rapor cıkartıcaktım yokmuymus anlaşması emınmısın nınyacım

canım tam bır bılgım yok bruksel tup hakkında ama 6000-7000 tl vardr:((( bızde para bırıktırıyoruz oyuzden.Rabbim emeklerımızı bosa cıkarmasın bıze bebeklerımızı versın kendılıgınden amin

kızlar arayı ogrenebılırsınız.
masal sen ne zaman baslamayı dusunuyorsun canım.ben mayıs gıbı gıderım bır tetkıklerımı yaptırırım kısa mı uzunmu protokol ona gore karar verırler.

kızlar arayıp ogrenebılırsınız.benımde fıkrım yok
masal sen ne zaman baslamayı dusunuyorsun canım.ben mayıs gıbı gıderım bır tetkıklerımı yaptırırım kısa mı uzunmu protokol ona gore karar verırler.

Son düzenleme:
kızlar arayıp ogrenebılırsınız.benımde fıkrım yok

benım kısa protokol oldu ılk ıkısı bu kez uzun olsun ıstıyorum ama ıldısından da zor olacak uzun protokol kısa olursa hazıranda baslar semıner donemı ıcın rapor alırım hazelcim hayırlısı olsun hakkımızda

hayırlısı olsun masalcım.sende mı ogretmensın.ne kadar cok ogretmen var şu infertiliteyle ugrasan ya.bende ogretmenım.oyzuden yaza gelsın ıstıyorum.en azından okul sonu olsun.hayırlısıyla gelsın bebıslerımız canım yaa.inşallah 2011 de bızde bebklerımıze kavusuruz:49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Brüksel ve Memorial arasında yaşadığımız tecrübeyi sizinle paylaşayım;

Balıkesir'de doktorumuz Brüksel tüp bebek merkezini tavsiye etti..Sağdan soldan da Memorial'i duyuyorduk. İkisi arasında kararsız kaldık. Biz de ön görüşme için İstanbul'a gittik. Önce Memorial'e gittik. Kişisel bilgilerin, o güne kadar olan olayların özetinin alındığı, kısaca hastanın geçmiş hikayesi denilebilecek kısmı doktor bizzat kendisi aldı. Muayene olmak istemedik çünkü hastalığımız belliydi ve muayene ücreti 250 Tl'ydi. Nefis bir hastane, hayran kaldık. IMSI tekniği uygulanıyordu. Geçerli rapor olursa 1450 Euro talep ediyordu. Rapor yoksa 1950 Euro. Raporumuz vardı.

Oradan Brüksel 'e geçtik. Hasta hikayesini hemşire aldı. Doktor bey iki dakka göz attı. Muayene olmak istemedik yine. Doktor sebebini sordu. Paramız sınırlı dedik. Ücret almadı. Fulyada lüks bir iş merkezinde özel muayenehanesinde görüşme oldu. Merkezi görmedik. 4250 Tl dediler. Tek kuruş inmediler. Rapor mapor söz konusu bile olmadı.

Hastane büyük, bizzat doktor muhattap oldu, Rapor'u da göz önüne alıyorlar dedik. Memorial'e karar verdik. İlgi alaka çok güzeldi. Memnun kaldık. Tek embriyo transferi yapıldı. Dün test yaptırdım. Hamileyim :) Hatta değer yüksek. Doktor tek yumurta ikizi olabilir, şaşırmayın dedi.. Mutluyum :)

Burda yada dışarda ne söylenirse söylensin. Önce kendiniz 2-3 merkez belirleyip gidin.. Bizzat kendiniz görün, değerlendirin. Sonra karar verin. İnşallah hepimizin gönlüne göre olur herşey...

Balıkesir'de doktorumuz Brüksel tüp bebek merkezini tavsiye etti..Sağdan soldan da Memorial'i duyuyorduk. İkisi arasında kararsız kaldık. Biz de ön görüşme için İstanbul'a gittik. Önce Memorial'e gittik. Kişisel bilgilerin, o güne kadar olan olayların özetinin alındığı, kısaca hastanın geçmiş hikayesi denilebilecek kısmı doktor bizzat kendisi aldı. Muayene olmak istemedik çünkü hastalığımız belliydi ve muayene ücreti 250 Tl'ydi. Nefis bir hastane, hayran kaldık. IMSI tekniği uygulanıyordu. Geçerli rapor olursa 1450 Euro talep ediyordu. Rapor yoksa 1950 Euro. Raporumuz vardı.

Oradan Brüksel 'e geçtik. Hasta hikayesini hemşire aldı. Doktor bey iki dakka göz attı. Muayene olmak istemedik yine. Doktor sebebini sordu. Paramız sınırlı dedik. Ücret almadı. Fulyada lüks bir iş merkezinde özel muayenehanesinde görüşme oldu. Merkezi görmedik. 4250 Tl dediler. Tek kuruş inmediler. Rapor mapor söz konusu bile olmadı.

Hastane büyük, bizzat doktor muhattap oldu, Rapor'u da göz önüne alıyorlar dedik. Memorial'e karar verdik. İlgi alaka çok güzeldi. Memnun kaldık. Tek embriyo transferi yapıldı. Dün test yaptırdım. Hamileyim :) Hatta değer yüksek. Doktor tek yumurta ikizi olabilir, şaşırmayın dedi.. Mutluyum :)

Burda yada dışarda ne söylenirse söylensin. Önce kendiniz 2-3 merkez belirleyip gidin.. Bizzat kendiniz görün, değerlendirin. Sonra karar verin. İnşallah hepimizin gönlüne göre olur herşey...

canım ne guzel.onemlı olan hamıle kalman cok sevındım.sızın sorun neydı.esının degerlerı nasıldı.memorıal bende cok duydum ama benım esımde spermlerde DNA hasarı var ve bıraz ılerı derece.ve oraya bu sorunla gıden arkadasların tedavılerı negatıfle sonuclandı.oyuzden bruksele mı gtsek dıyorum.bılmıyorum.zaten olmazsa merkez degıstırırım.kımısı memorıaldan cok memnun kımısı negatıf sonuc alıyor.bende ne yapacagımı bılemıyorum.tek ıstegım nerde olursa olsun hamıle kalabılmek.arastrmalara devam edecegım.paylasımın ıcın cok tesekkur ederım.
bırde sunu soylemek ıstıyorum sanırım cogu merkezde pazarlık soz konusu olmuyor.onların belırledıgı fıyat var baska fıyat vermıyorlar dıye bılıyorum.hayırlısı dileğim en yakın zamanda hamıle olmak.Rabbim senın de melegını saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ınsallah

oncelıkle tebrık ederım ınsallah sağlıklı bır gebelık gecırır bebğini kucağın asaglıcakl alırsın..
brukselde sgk anlasması yok sanırım onun ıcın rapor geçerli olmamıstır..
aslında ınfertılıte sebebı cok onemlı yanii eğer erkek faktoru varsa spermlerın ıyı secıldığınden emın olmak lazım yanı ındırım yapmasınlar ama sonuç ıyı olsun onemlı değil ben gayt uygun bı yerde yaptırdım ıkı denemm spermlerımız cok kotu olmadığı halde döllenme olmadı mikro olduğu halde..
yanıı bence sebep onemlı memorıal hakkında benım doktorum cok olumlu konusmamıstı tabıkı bılemem gozumle gormedım aslında hamıle klaan memnun negatıf sonuc alan memnun olmuyor boyle durumlarda:))))
sen bu yolda ısteğine kavusmussun allahımm sağlıcakla kucağına almyıda nasıp etsın cok tesekkurler paylaşlım ıcın

hayırlısı olsun masalcım.sende mı ogretmensın.ne kadar cok ogretmen var şu infertiliteyle ugrasan ya.bende ogretmenım.oyzuden yaza gelsın ıstıyorum.en azından okul sonu olsun.hayırlısıyla gelsın bebıslerımız canım yaa.inşallah 2011 de bızde bebklerımıze kavusuruz:49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

evet canım bende öğretmenım temmuzda cok kalabalık olur dıye hazıranda yaptırmak ıstıyorum cok sıcak olmadan hemde:))))
sen kesın kararını verdinmi brüksel hakkında.. tek duyduğum olumsuz sey yucel beyin cok denk gelmediği tedavi esnasında..
burayı canlı tutalım arkadaslar yokmu brukselde yaptıran ozlellıklee erkek infertil olanlar yaa umuda ıhtıuyacımız var ben taa kaç km uzaktan gelıcem nolur okuyunca yazın:)))))

evet canım bende öğretmenım temmuzda cok kalabalık olur dıye hazıranda yaptırmak ıstıyorum cok sıcak olmadan hemde:))))
sen kesın kararını verdinmi brüksel hakkında.. tek duyduğum olumsuz sey yucel beyin cok denk gelmediği tedavi esnasında..
burayı canlı tutalım arkadaslar yokmu brukselde yaptıran ozlellıklee erkek infertil olanlar yaa umuda ıhtıuyacımız var ben taa kaç km uzaktan gelıcem nolur okuyunca yazın:)))))

canım suan ıcın brukselı dusunuyorum ama dedıgım gıbı degıstrebılırımde fıkrımı.tedavıde olan arkadaslarımı da dınlıycem ona gore.mayısta hala brukselde hemfıkırsem oraya gıdıcem Allahın ıznıyle.okuduklarımdan anladıgım kadaryla yucel bey genelde tedavıde orda oluyor olmadıgı zamanda husamettın bey sanırım yanlıs hatrlamıyorsam ısmını o bakıyormus o da ıyıymıs zaten.inşallah yucel bey denk gelır bızım tedavıde.yada o olursa yaptıracagımızı soylerız belkı bızı dıkkate alır:))

Back