Merhaba KK bayanları. Buraya ne çok konu açıyorum ben böyle.Neyse.
Yaşım 16 ve boyum 1.62 ..Amca ve dayı tarafım uzun. Anne ve babam da normal. Ama ben en az bi 1.70 kadar olmak istiyorum. Arkadaşlarıma bakarak kısayım. Sene başında benden kısa olanları gördüm, hepsi dev gibi olmuş. Ben kısacık kalmışım. İyice stres yaptım kendime. Uyuyamıorum. Annemle de aram biraz kötü. Konularımı okuyanlar bilir. Geçen gün arkadaşının kızıyla yan yana geldim. kız benden küçük 14 yaşında ama benden 5 cm uzun Anne babası da normal boydalar. Annem söyle bi baktı. Sen çok kısa kalmışsın dedi. Kuzenlerim falan uzun. Ben aralarında en kısayım neredeyse. Sağolsun annem 5 cm dolgu topuk bile giydirmio bana. Yaşın daha çok küçük diyo. Bide bu boya 50 kiloyum. Yağ, fazlalık falan yok ama bacaklarımın vücuduma göre kalın olduğunu düşünüyorum. Genetik, eritemezsin o bacakları diyolar.
Uzar mıyım sizce ? Ne yapmam gerekir 5 cm kadar uzamak için ? Bide bacaklarımı inceltmek için en uygun hareket nedir ? Basket oyna diyorlar. Bu yaştan sonra işe yarar mı ?
Çok soru sordum galiba. Kusura bakmayın.
Ah 16'lar.. O kadar güzel yıllarındasın ki, iyi değerlendirmeye bak.. :)
İyi besleneceksin, basketbol oynayacaksın ya da odaya tavana birşey asıp hergün onu yakalamaya çalışacaksın, kahvaltını yapacaksın; sonra uzayacağın varsa uzayacaksın. :) Bacakların için ise yürüyüş ve sıkılaştırıcı losyonlar işe yarabilir.
Sağlığına,kalbine ve aklına dikkat et, inan ilerde boydan daha çok işe yarıyorlar.
Canım bayanlar 22 yaşına kadar uzuyor merak etme uzarsın, arkadaşın dediği gibi uzamasanda dert etme o kadar da kısa değilsin, ayrıca bacak sorunu bende de var internete yazarsan bacak eritme egzersizleri diye çıkıyor karşına..Bide o bacakların erimez ırsı olayı tamamen yalan bunu asla unutma... Bunun en güzel örneği benim süt kardeşimdir, baba tarafının bacakları çok kalın anne tarafıda biraz kilolu kıza bacakları erimez denildi hep kızda bu seneye kadar kiloluydu, Katü' de okuyor geçen sene gitti bu sene bi geldi yeminle şeytan çarpmışa döndüm görünce o kilo ve bacaklar nasıl gitmiş anlatamam gayet hoş bir kız olmuş gelmiş kardeşim benim bunu anlatmamın sebebide kendini öyle ırsi zırvalıklarına kaptırma herşeyin çözümü var tatlım araştır netten biraz... Öpüyorum sıkma canını :13:
günde bir bardak süt iç şekersiz olarak.yoğurt ve peynir ye.basket oyna.en azından bacakların için yürüyüş yap.erken yaşta topuklu giymekte boy uzamasını engelliyor diye duymuştum.sağlıklı hayatlar dilerim...
adet görüyorsan eğer bi iki sene daha uzarsın ama birkaç santim daha da uzamazsın üzgünüm
takma kafana
İşte bunu söylüyo herkes.
tatlımcım
nıye dert edıyorsun kendıne.
daha uzamaya devam edersin 6-7 yıl daha..
destekleyıcı seyler yap bence tabı bol kalsıyum almak spor yapmak gıbı...
pilates te boyu uzatan teknıkler var mesela onları deneybılırsın,basket yapabılırsın.
senın elınde ..
kalkdı ki hiç uzamadın dıyelım 1.62 de öyle azımsanacak bır boy degıl. türkiye standartlarında bır bayan ıcın normal.
manken olmayı falan dsunmüyorsan tabi..
ama uzarsınn sen dahaa uzarsınn merak etme
boyunuzu dert etmeyin. bir arkadaşım boy konusunda şöyle demişti ve benim de çok hoşuma gitmişti;
biz boyun boyundan sonra başladığına inanırız.
Boyun hiç de takılacak gibi değl 1,62 gayet normal boy. BÖyle konuları kafanıza takmayın bence olanla mutlu olun.