Konularına aşinayım umarım iyi niyetimi anlarsın.
Çok çok hızlı yaşıyorsun ve tüketiyorsun. Yaşın genç ama sonucta yetişkinsin, senin yaşıtın olup aile kurup ağır sorumluluklar altına girebilmiş ya da büyük acıları omuzlamak zorunda kalmış insanları tanıyorum. Bence duygusal zeka yaşın çok daha gerilerde kalmış gibi. ilkokulda ve ortaokulda kendi çevremde aynı duygusal zeka düzeyini ve düşünüş tarzını gözlemlediğimi hatırlıyorum ama dikkat et ilkokul ve ortaokul dedim. Lise bile değil..
Ne yapiyorsan biraz ara ver. Dur biraz, bir sure sevgilisiz bekle, ciftleri, kızları erkekleri, kısacası ilişkileri dısardan izle. İzledigin tv programlarına, dizi ve filmlere ara ver. Aşk/entrika romanlarını bir süre okuma. Bugüne kadar izlemediğin konularda filmler izle ne biliyim tarih, bilim kurgu, savaş, biyografi ya da hobilerle ilgili belgeseller... İzle, oku ve düşün, düşüncelerini başka konulara yönlendir. Arkadaşlarınla da paylaşımların ilişkiler üzerineyse, oturup sadece twit ve whatsapp analizi yapiyorsaniz çevreni değiştir.
Bak gerçekten zaman çok çabuk geçiyor aklının yaşına yetişmesine izin ver, bunu da yapabilmenin yollarından biri bakış açını genisletebilmekten geçiyor.