- 21 Ekim 2014
- 6.805
- 5.036
ben ilk sevdiğimle evlendim. 18imde :) o da 19du :) çok da mutluyuz. yazayım dedim...
bende eşimin ilk sevdiğiydim bizde 18 de tanıştık.. Biz de mutluyuz.. Ama bazen tersi de çıkıyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben ilk sevdiğimle evlendim. 18imde :) o da 19du :) çok da mutluyuz. yazayım dedim...
Bu konuda bende çok kızıyorum koca adam kim karışabilirki ama maalesef durum bu.Ne yapmamı önerirsiniz peki sert olması konusunda çok uyardım çünküsana da hak veriyorum. ne istediğini bilen sağlam karakterli bir kızsın. ailesi baskı yapıyor da baskı yapan anne bile değil, hala yenge abi... bunlara ağzının payını vermeyip hayatının bu kadar içine karıştırabiliyorsa ilerde baskı görüyorum annemle aynı evde oturalım, baskı görüyorum çocuk yapalım diyebilir. baskı görüyorum şunu yapalım baskı görüyorum bunu yapalım.. bu konuda olmazsa başka konuda baskı altında kalacak çünkü MissCherryBlossom 'un dediği gibi gerçekten zayıf karakterli. masaya yumruğunu vuramıyor. o yüzden de problem yaşarsınız gibi geliyor. ayrılmak zor kolay diyemem ama biraz değişmesi gerekli buna öncelikle aileye sert tavrını göstererek başlayabilir mesela.
kendi hayatıyla ilgili önemli konularda sert bir duruş sergileyemiyorsa ağızlarını kapatamıyorsa, bu iş gerçekten zor. ağlamakla sızlanmakla çözülmüyor problemler. bu mesele karakter meselesi. bugün evlilik meselesi yarın başka birşey. konuşmalısın bence. gerçekten benimle evlenmek istiyorsan bu tavrını değiştirmelisin diye. değiştiremezse de senin hayatından önemli değil hiçbirşey...Bu konuda bende çok kızıyorum koca adam kim karışabilirki ama maalesef durum bu.Ne yapmamı önerirsiniz peki sert olması konusunda çok uyardım çünkü
okulum bitti koca bi evin yükünü alacak gücü kendimde bulamıyorum tek sorun gezmek değil tabiki
18 yaşında kendine sevgili bulacak gücü buluyorsan....
Ne var ki ev yükünde? Türkiyede şu ev işleri çok abartılıyor ve gözde büyütülüyor. Çocuk yoksa ve erkek de en azından yardımcıysa ev çekip çevirmek hiç de öyle abartı derecede zor değil.okulum bitti koca bi evin yükünü alacak gücü kendimde bulamıyorum tek sorun gezmek değil tabiki
Artık konuşacak bişeyde kalmadı zaten bi karar vermem gerekiyor sanırım.Onun tavırları beni korkutuyor burda tepki almaktan korktugum için bazı şeyleri söylemekte istemiyorum ama sizin gibi anlayışlı insanları görmek beni çok mutlu etti çok teşekkür ederimkendi hayatıyla ilgili önemli konularda sert bir duruş sergileyemiyorsa ağızlarını kapatamıyorsa, bu iş gerçekten zor. ağlamakla sızlanmakla çözülmüyor problemler. bu mesele karakter meselesi. bugün evlilik meselesi yarın başka birşey. konuşmalısın bence. gerçekten benimle evlenmek istiyorsan bu tavrını değiştirmelisin diye. değiştiremezse de senin hayatından önemli değil hiçbirşey...
O sorumluluk bana fazla geliyor kaldıki sadece ev işi de değil aileler falan filan..Şimdiye kdr hiç düşünmemiş biri için ciddi sorumluluk..Ne var ki ev yükünde? Türkiyede şu ev işleri çok abartılıyor ve gözde büyütülüyor. Çocuk yoksa ve erkek de en azından yardımcıysa ev çekip çevirmek hiç de öyle abartı derecede zor değil.
Burada asıl mesele sevgilinin garip tavırları. 28 yaşında evde kaldığını düşünen bir erkek.Cemrenin de dediği gibi sevgilin zayıf karakterli ve olgunlaşmamış.
Hayır ne yapıyor ailesi alnına silah mı dayıyor?
Evet Piraye yi bende okumuştum uzun zaman oldu ama benziyordu.Tekrar mı okusam napsam :)Ya böyle bi kitap okumuştum, şimdi aklıma geldi. Adamın ailesinin baskısı sonucu bi aile nasıl yıkılıyordu. Adı piraye ydi sanırım.
ben erkeklere pek güvenmiyorum çoğu sevdiği kızla değilde anasının ona uygun bulduğu kızla evleniyor
bu erkek eğer kafa uyuşmazsa ya kızı eziyor yada boşanıyor yani erkeğin ne yapacağı belli olmuyor
zaten şu sözde var kızı sevdiğine ver oğlunuda seçtiğine
Öyle yapacak olsa şimdiye evlenmezmiydikiHiç güven olmaz, yarın bir gün nasıl olsa sende istemiyordun ben birini buldum der çeker gider.
Sende üzüntünle kalırsın bence.
bi yarası vardı sanırım hiç ciddiye almadım..nasıl bir yol izlemeliyim sizce ayrılmak doğru olur mu18 yaşında sevgili bulmakla koca evin sorumluluğunu almak aynı zorlukta mı ki ..ne alakası var yani alaka kuramadım bi kere..
her konunun altında böyle 1-2 tane çıkıyor...verdikleri cevaptan nasıl bir mantığa sahip oldukları ayna gibi ortaya çıkıyor.önemsemeyin böylelerini.
konu sahibi sana tavsiyem canım,asla ama asla sınavından,işinden yani ekonomik özgürlüğünden ödün verme.isterse yıllar geçsin.
bi yarası vardı sanırım hiç ciddiye almadım..nasıl bir yol izlemeliyim sizce ayrılmak doğru olur mu
Ayrıl veya ayrılma diyemeyiz tabi. Moralini bozmak gibi olmasın bir arkadaşım aynısını yaşamıştı ama senin kadar şanslı değildi. Haberi olmadan görüşmelere başlamış çocuk ve sonunda evlenmişti. Başka şehirlerde olmanın dezavantajı. Burda mesele erkek arkadaşının ne kadar anakuzusu vs olması. Eğer ailesine çok düşkünse sana aşık bile olsa evlenir çünkü benim arkadaşım gerçek bir aşk yaşıyordu malesef..Artık konuşacak bişeyde kalmadı zaten bi karar vermem gerekiyor sanırım.Onun tavırları beni korkutuyor burda tepki almaktan korktugum için bazı şeyleri söylemekte istemiyorum ama sizin gibi anlayışlı insanları görmek beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim