Böyle şey olur mu

sana da hak veriyorum. ne istediğini bilen sağlam karakterli bir kızsın. ailesi baskı yapıyor da baskı yapan anne bile değil, hala yenge abi... bunlara ağzının payını vermeyip hayatının bu kadar içine karıştırabiliyorsa ilerde baskı görüyorum annemle aynı evde oturalım, baskı görüyorum çocuk yapalım diyebilir. baskı görüyorum şunu yapalım baskı görüyorum bunu yapalım.. bu konuda olmazsa başka konuda baskı altında kalacak çünkü MissCherryBlossom MissCherryBlossom 'un dediği gibi gerçekten zayıf karakterli. masaya yumruğunu vuramıyor. o yüzden de problem yaşarsınız gibi geliyor. ayrılmak zor kolay diyemem ama biraz değişmesi gerekli buna öncelikle aileye sert tavrını göstererek başlayabilir mesela.

sana da hak veriyorum. ne istediğini bilen sağlam karakterli bir kızsın. ailesi baskı yapıyor da baskı yapan anne bile değil, hala yenge abi... bunlara ağzının payını vermeyip hayatının bu kadar içine karıştırabiliyorsa ilerde baskı görüyorum annemle aynı evde oturalım, baskı görüyorum çocuk yapalım diyebilir. baskı görüyorum şunu yapalım baskı görüyorum bunu yapalım.. bu konuda olmazsa başka konuda baskı altında kalacak çünkü MissCherryBlossom MissCherryBlossom 'un dediği gibi gerçekten zayıf karakterli. masaya yumruğunu vuramıyor. o yüzden de problem yaşarsınız gibi geliyor. ayrılmak zor kolay diyemem ama biraz değişmesi gerekli buna öncelikle aileye sert tavrını göstererek başlayabilir mesela.
Bu konuda bende çok kızıyorum koca adam kim karışabilirki ama maalesef durum bu.Ne yapmamı önerirsiniz peki sert olması konusunda çok uyardım çünkü

Bu konuda bende çok kızıyorum koca adam kim karışabilirki ama maalesef durum bu.Ne yapmamı önerirsiniz peki sert olması konusunda çok uyardım çünkü
kendi hayatıyla ilgili önemli konularda sert bir duruş sergileyemiyorsa ağızlarını kapatamıyorsa, bu iş gerçekten zor. ağlamakla sızlanmakla çözülmüyor problemler. bu mesele karakter meselesi. bugün evlilik meselesi yarın başka birşey. konuşmalısın bence. gerçekten benimle evlenmek istiyorsan bu tavrını değiştirmelisin diye. değiştiremezse de senin hayatından önemli değil hiçbirşey...

habire sinir harbi mi yaşayacaksın sen, ailesi onu buldu bunu buldu, şunla görüştü mü diye. bu böle olmaz :KK12:

Eğer eşinizin maddi durumu yeterli ise, eşinizle gezmek inanın daha eğlenceli olacak.
21 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. eşim 28 yaşında. evlenmeden evvel ben de aynı şeyleri düşündüm. herkes ancak rüyamda göreceğim yerleri geziyor tozuyordu. gece yarılarına kadar dolaşıyorlardı filan.
fark ettim ki, eşimi çok seviyorum. evlendik. şimdi ise birlikte dolaşıyoruz çok şükür maddi gücümüzün yettiğince.
yumurta bile kırmayı bilmezdim derler ya, ben makarna bile haşlayamazdım evlendiğimde. şimdi çalışmama rağmen her yemeği yapabilirim.
yani eğer birbirinizi hakikatten seviyorsanız, üstesinden gelinmeyecek pek bir şey yok. hayırlısı olsun

ailesinin çoğu sizi biliyor ve ona rağmen kız mı bakıyor o nasıl işmiş öyle.Evlenmek istemiyorsan evlenmezsin de evlenmek bu yapmak istediklerinin hiç birine engel değil eşin olacak kişininde işi vs. düzgünse sen yine kendi paranı harcarsın birliktede gezersiniz nolacak ki ?

ben erkeklere pek güvenmiyorum çoğu sevdiği kızla değilde anasının ona uygun bulduğu kızla evleniyor

bu erkek eğer kafa uyuşmazsa ya kızı eziyor yada boşanıyor yani erkeğin ne yapacağı belli olmuyor

zaten şu sözde var kızı sevdiğine ver oğlunuda seçtiğine

Hiç güven olmaz, yarın bir gün nasıl olsa sende istemiyordun ben birini buldum der çeker gider.
Sende üzüntünle kalırsın bence.

okulum bitti koca bi evin yükünü alacak gücü kendimde bulamıyorum tek sorun gezmek değil tabiki

18 yaşında kendine sevgili bulacak gücü buluyorsan....

18 yaşında sevgili bulmakla koca evin sorumluluğunu almak aynı zorlukta mı ki ..ne alakası var yani alaka kuramadım bi kere..

her konunun altında böyle 1-2 tane çıkıyor...verdikleri cevaptan nasıl bir mantığa sahip oldukları ayna gibi ortaya çıkıyor.önemsemeyin böylelerini.

konu sahibi sana tavsiyem canım,asla ama asla sınavından,işinden yani ekonomik özgürlüğünden ödün verme.isterse yıllar geçsin.

Ya böyle bi kitap okumuştum, şimdi aklıma geldi. Adamın ailesinin baskısı sonucu bi aile nasıl yıkılıyordu. Adı piraye ydi sanırım.

okulum bitti koca bi evin yükünü alacak gücü kendimde bulamıyorum tek sorun gezmek değil tabiki
Ne var ki ev yükünde? Türkiyede şu ev işleri çok abartılıyor ve gözde büyütülüyor. Çocuk yoksa ve erkek de en azından yardımcıysa ev çekip çevirmek hiç de öyle abartı derecede zor değil.
Burada asıl mesele sevgilinin garip tavırları. 28 yaşında evde kaldığını düşünen bir erkek.
xenforo-smilies-kk57.gif
Cemrenin de dediği gibi sevgilin zayıf karakterli ve olgunlaşmamış.
Hayır ne yapıyor ailesi alnına silah mı dayıyor?

kendi hayatıyla ilgili önemli konularda sert bir duruş sergileyemiyorsa ağızlarını kapatamıyorsa, bu iş gerçekten zor. ağlamakla sızlanmakla çözülmüyor problemler. bu mesele karakter meselesi. bugün evlilik meselesi yarın başka birşey. konuşmalısın bence. gerçekten benimle evlenmek istiyorsan bu tavrını değiştirmelisin diye. değiştiremezse de senin hayatından önemli değil hiçbirşey...
Artık konuşacak bişeyde kalmadı zaten bi karar vermem gerekiyor sanırım.Onun tavırları beni korkutuyor burda tepki almaktan korktugum için bazı şeyleri söylemekte istemiyorum ama sizin gibi anlayışlı insanları görmek beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim

Ne var ki ev yükünde? Türkiyede şu ev işleri çok abartılıyor ve gözde büyütülüyor. Çocuk yoksa ve erkek de en azından yardımcıysa ev çekip çevirmek hiç de öyle abartı derecede zor değil.
Burada asıl mesele sevgilinin garip tavırları. 28 yaşında evde kaldığını düşünen bir erkek.
xenforo-smilies-kk57.gif
Cemrenin de dediği gibi sevgilin zayıf karakterli ve olgunlaşmamış.
Hayır ne yapıyor ailesi alnına silah mı dayıyor?
O sorumluluk bana fazla geliyor kaldıki sadece ev işi de değil aileler falan filan..Şimdiye kdr hiç düşünmemiş biri için ciddi sorumluluk..
Ya böyle bi kitap okumuştum, şimdi aklıma geldi. Adamın ailesinin baskısı sonucu bi aile nasıl yıkılıyordu. Adı piraye ydi sanırım.
Evet Piraye yi bende okumuştum uzun zaman oldu ama benziyordu.Tekrar mı okusam napsam :)

ben erkeklere pek güvenmiyorum çoğu sevdiği kızla değilde anasının ona uygun bulduğu kızla evleniyor

bu erkek eğer kafa uyuşmazsa ya kızı eziyor yada boşanıyor yani erkeğin ne yapacağı belli olmuyor

zaten şu sözde var kızı sevdiğine ver oğlunuda seçtiğine

Hiç güven olmaz, yarın bir gün nasıl olsa sende istemiyordun ben birini buldum der çeker gider.
Sende üzüntünle kalırsın bence.
Öyle yapacak olsa şimdiye evlenmezmiydiki

Baskı ile evlilik olmaz. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman zaten evlenmek isteyeceksin.Bunun sevgi ile bir alakası yok. Kariyerine odaklan, isteklerini gerçekleştir zamanı gelince evlenmeye karar verdiğinde evlenirsin. Sevgilin konusuna gelirsek, senin kadar güçlü bir karakter değil maalesef. İyi bir insan olabilir ama baskıya karşı kendini ezdirecek potansiyele sahip dolayısı ile ilerde bu konuda çok çatışma yaşarsınız gibi görünüyor.

18 yaşında sevgili bulmakla koca evin sorumluluğunu almak aynı zorlukta mı ki ..ne alakası var yani alaka kuramadım bi kere..

her konunun altında böyle 1-2 tane çıkıyor...verdikleri cevaptan nasıl bir mantığa sahip oldukları ayna gibi ortaya çıkıyor.önemsemeyin böylelerini.

konu sahibi sana tavsiyem canım,asla ama asla sınavından,işinden yani ekonomik özgürlüğünden ödün verme.isterse yıllar geçsin.
bi yarası vardı sanırım hiç ciddiye almadım..nasıl bir yol izlemeliyim sizce ayrılmak doğru olur mu

• Beğen
Reactions: s u
bi yarası vardı sanırım hiç ciddiye almadım..nasıl bir yol izlemeliyim sizce ayrılmak doğru olur mu

sen ayrılma .o ,bu sebeple bekleyemem diyip ayrılırsa ayrıl sen de.

yani şunu diyeyim,kesinlikle öncelikli kararın işini almak olacak.diğerlerini akışına bırak.bu yüzden ayrılırsa da üzülme.

senin için hayırlısı bu.

seni,ailen yıllarca bunun için mi okuttu.

sen yıllarca bunu için mi emek verdin.

cicim ayları çabuk biter gerçeklerle baş başa kalırsın eyvah dersin.bunu yaşama.

Artık konuşacak bişeyde kalmadı zaten bi karar vermem gerekiyor sanırım.Onun tavırları beni korkutuyor burda tepki almaktan korktugum için bazı şeyleri söylemekte istemiyorum ama sizin gibi anlayışlı insanları görmek beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim
Ayrıl veya ayrılma diyemeyiz tabi. Moralini bozmak gibi olmasın bir arkadaşım aynısını yaşamıştı ama senin kadar şanslı değildi. Haberi olmadan görüşmelere başlamış çocuk ve sonunda evlenmişti. Başka şehirlerde olmanın dezavantajı. Burda mesele erkek arkadaşının ne kadar anakuzusu vs olması. Eğer ailesine çok düşkünse sana aşık bile olsa evlenir çünkü benim arkadaşım gerçek bir aşk yaşıyordu malesef..

X