Böyle şey olur mu

Artık konuşacak bişeyde kalmadı zaten bi karar vermem gerekiyor sanırım.Onun tavırları beni korkutuyor burda tepki almaktan korktugum için bazı şeyleri söylemekte istemiyorum ama sizin gibi anlayışlı insanları görmek beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim
rica ederim. şöyle yapsan mesela, rest çeksen, sen bu işi istersen bir daha düşün al sana zaman. kendi kararlarını kendin verebiliyorsan çık karşıma.. belki seni kaybetme korkusuyla bu saçma tavırlara bir son verir aklı başına gelir. sonuçta bir musibet bin nasihat olayı..

merhabalar.. Bence erkek arkadaşınız sizi seviyor. yoksa sizi kaybetme korkusundan ağlamaz dediği gibi tepkinizden korkmuş olabilir. sizi sevmese ailesinin dediği kızlardan biriyle hemen evlenip sizin evliliğe yanaşmamanızı bahane edip onunuze surebilirdi... Bence biraz hak verin, eğer siz de belli bir süre verip şimdi söz olsun 2 yıla düğün vs gibi bir söz vererek ufaktan ailesine karışıp biraz çenelerini bağlayabilirsiniz. tabii benim düşüncem bu,gerisi sizin idealistliğinize özgürlüğe düşkünlüğünüze kariyer hırsınıza kalmış..

hayır yani şu devirde kızlara bile bu kadar baskı uygulanmıyorsa erkeklere noluyor. böle ağlatacak sinir krizi geçirtecek kadar hem de. yani yapacağı şey şu benim sevdiğim bir kız var şartlar olgunlaşınca onunla evleneceğim. bu konu burda kapanmıştır. bu kadar söyleyeceği şey bu. yani bunu bile diyemiyo inananasım gelmiyo da aklıma kötü kötü şeyler geliyo

seni,ailen yıllarca bunun için mi okuttu.

sen yıllarca bunu için mi emek verdin.

cicim ayları çabuk biter gerçeklerle baş başa kalırsın eyvah dersin.bunu yaşama.
Evet onu yaşamaktan korkuyorum açıkçası.Hani seviyorum diyip gözümü karartamam.Sanırım artık onun bir şeyler yapması gerekiyor.
Ayrıl veya ayrılma diyemeyiz tabi. Moralini bozmak gibi olmasın bir arkadaşım aynısını yaşamıştı ama senin kadar şanslı değildi. Haberi olmadan görüşmelere başlamış çocuk ve sonunda evlenmişti. Başka şehirlerde olmanın dezavantajı. Burda mesele erkek arkadaşının ne kadar anakuzusu vs olması. Eğer ailesine çok düşkünse sana aşık bile olsa evlenir çünkü benim arkadaşım gerçek bir aşk yaşıyordu malesef..
Çok üzüldüm arkadaşınız için.Umarım bi daha benden habersiz böyle işlere bulaşmaz.Ana kuzusu olduğunu düşünmüyorum zaten annesi çok baskı yapmıyor sanırım ama millet susmuyor işte
rica ederim. şöyle yapsan mesela, rest çeksen, sen bu işi istersen bir daha düşün al sana zaman. kendi kararlarını kendin verebiliyorsan çık karşıma.. belki seni kaybetme korkusuyla bu saçma tavırlara bir son verir aklı başına gelir. sonuçta bir musibet bin nasihat olayı..
Dün restin kralını çektim.Sonrada kendi derdimi unuttum onu avuttum.Dedim ki ayrılmasak bile biraz zaman verelim birbirimize belki düşünceleri değişir ayrıyken bencilce düşünmeyi bırakır dedim ama yok.Sogumamdan korkuyormuş.Onun ailesine sağlam bi rest çekmesi lazım başka yolu yok sanırım
merhabalar.. Bence erkek arkadaşınız sizi seviyor. yoksa sizi kaybetme korkusundan ağlamaz dediği gibi tepkinizden korkmuş olabilir. sizi sevmese ailesinin dediği kızlardan biriyle hemen evlenip sizin evliliğe yanaşmamanızı bahane edip onunuze surebilirdi... Bence biraz hak verin, eğer siz de belli bir süre verip şimdi söz olsun 2 yıla düğün vs gibi bir söz vererek ufaktan ailesine karışıp biraz çenelerini bağlayabilirsiniz. tabii benim düşüncem bu,gerisi sizin idealistliğinize özgürlüğe düşkünlüğünüze kariyer hırsınıza kalmış..
Söz olursa aileside baskı yapmaya başlar mutsuz mutsuz evlenirim diye korkumdan tmm diyemiyorumki..

hayır yani şu devirde kızlara bile bu kadar baskı uygulanmıyorsa erkeklere noluyor. böle ağlatacak sinir krizi geçirtecek kadar hem de. yani yapacağı şey şu benim sevdiğim bir kız var şartlar olgunlaşınca onunla evleneceğim. bu konu burda kapanmıştır. bu kadar söyleyeceği şey bu. yani bunu bile diyemiyo inananasım gelmiyo da aklıma kötü kötü şeyler geliyo
ne geldi ki mesela kötü kötü

Tek kelimeyle bencillik ediyorsun adam seni seviyor sen adamı sevdiğini söylüyorsun ailesine karşı da baya çaba sarfetmiş baskılarına karşı gelmiş. Seni kaybetmemek ve üzmemek adına ailesinin ağzını kapatmak için böyle bir yola girmiş. Biraz karşındaki insanı düşün onun seninle ilgili gelecek hayalleri var belliki evlenip mutlu olmak istiyor. Birde ilişki arada bir resmiyet olmadan uzadıkça laçkalaşıyor sonra insanlar evlendiğinde mutlu olamıyor. Bu adam 28 yaşında evlendiç çocuğum oldu büyüdü etti diyene kadar hayat geçiyor adam genç yaşında sevdiği insanla aynı evi hayatı mutluluğunu derdini kederini paylaşmak istiyor demek ki biraz da sevdiğin adamı düşün ona bukadar haksızlık etme bence en azından hemen evlenmek istemiyorsan da bi söz falan kesin aile arasında herkes niyetinizi anlasın ama ileride de evlenmeyi düşünmüyorsan adamı oyalama kestirip at çocuk ta yoluna baksın

Tek kelimeyle bencillik ediyorsun adam seni seviyor sen adamı sevdiğini söylüyorsun ailesine karşı da baya çaba sarfetmiş baskılarına karşı gelmiş. Seni kaybetmemek ve üzmemek adına ailesinin ağzını kapatmak için böyle bir yola girmiş. Biraz karşındaki insanı düşün onun seninle ilgili gelecek hayalleri var belliki evlenip mutlu olmak istiyor. Birde ilişki arada bir resmiyet olmadan uzadıkça laçkalaşıyor sonra insanlar evlendiğinde mutlu olamıyor. Bu adam 28 yaşında evlendiç çocuğum oldu büyüdü etti diyene kadar hayat geçiyor adam genç yaşında sevdiği insanla aynı evi hayatı mutluluğunu derdini kederini paylaşmak istiyor demek ki biraz da sevdiğin adamı düşün ona bukadar haksızlık etme bence en azından hemen evlenmek istemiyorsan da bi söz falan kesin aile arasında herkes niyetinizi anlasın ama ileride de evlenmeyi düşünmüyorsan adamı oyalama kestirip at çocuk ta yoluna baksın
bencillik gibi gözüküyor ama alakası yok ben en başta uyarmıştım hemen evlilik düşünmüyorum diye oda düşünmüyodu sonradan böyle oldu

bencillik gibi gözüküyor ama alakası yok ben en başta uyarmıştım hemen evlilik düşünmüyorum diye oda düşünmüyodu sonradan böyle oldu
3 sene sana çok kısa olabilir ama bellî ki karşındaki insana göre kısa değil benim demek istediğim tek kendine göre düşünme karşındaki insanı da biraz anlamaya çalış

3 sene sana çok kısa olabilir ama bellî ki karşındaki insana göre kısa değil benim demek istediğim tek kendine göre düşünme karşındaki insanı da biraz anlamaya çalış
3 seneden vazgeçtim zaten atandiktan 1 sene sonra falan bişeyler olur diye düşünüyorum

Evlilik, hem maddi hem de manevi olarak insan hayatında önemli bir mesele. Eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız, kararlarınızdan taviz vermemelisiniz. Seviyorsan bekleme, git evlen, bu kadar basit değil.

Yorumlarınızdan hareketle, sevgilinizi, hayatınızın merkezine koymamışsınız. Önceliğiniz kendi seçimleriniz, düşünceleriniz ve hayatınız. Bu az sevmek demek değil. Olması gereken, normal olan bu zaten. Evlilik, nihai bir hedef, son durak, bir nevi nirvana falan değil ki. Ne bu acelecilik?

En başta olan ve şu anda da sürdürdüğünüz kararınızdan taviz vermeyin bence. Erkek arkadaşınızla da duygu ve düşüncelerinizi açık açık konuşun ve onun fikirlerini de dinleyin. Umarım bir orta yol bulursunuz. Sevgilerle.

Merhaba kızlar...Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Hiç vaktinizi almadan olayı anlatayım.Ben 21 sevgilim 28 yaşında.Bundan yaklaşık 3 sene önce ilişkimiz başladı.Seviyorum ve sevildiğimide düşünüyorDUM ta ki düne kadar...Hiç ilişkimi övüp içinizi şişirmek istemem kısacası düzgün giden bir ilişkiydi.Di diyorum çünkü bir sorun var.Oda sevgilimin yaşı sebebiyle sürekli evlilik baskısı altında olması.İlişkinin ciddiye bineceğini anladıgımda ben açık açık işimi elime aldıktan sonra en az 2 3 sene evlilik düşünmediğimi onunda bu dogrultuda bir karar vermesi gerektiğini söyledim ki sonradan sıkıntı çıkmasın.O da söz verdi kesinlikle istemediğin bir şey olmayacak her şey vakti gelince olacak dedi fakat öyle olmadı.O ailesinden baskı gördü bazı zamanlar bana yansıttı.Hakkını yiyemem kesinlikle bu konuda çok üstüme gelmedi.Ama onun baskı altında oldugunu bilmek ister istemez beni geriyordu ve bitirmek istiyordum.Çünkü bir hayat kuracak ve bizim olma ihtimalimiz kesin bile değil.
Sonuçta hayat bu ne getirecegi belli olmaz.2 3 sene bekle diyip sonunda ayrılırsak bu vebali taşıyamam.Fakat kendisi hiç ayrılıga yanaşmadı.Evliliğinde bir an önce olmasını istiyor tabi.Ama ben kendimi hazır hissetmiyorum.Güzel bir mesleğim var atama bekliyorum.Biraz çalışıp kendi paramı yemek gezmek istiyorum.Evliliği hiç düşünmüyorum açıkçası.Bu arada ailesinin çoğu benim varlıgımdan haberdar.Kendisi çok tanıştırmak istiyor ama ben baskılar daha çok artar diye korkumdan tamam diyemiyorum...
Asıl olay şu.Dün ikimiz otururken abisi aradı.Baya konuştular falan bende dinliyorum bi yandan telefonun sesi o kadar açıkki çok net duyuluyor her şey.Neyse bunlar kapatacakken abisi ayşe teyze falan dedi bizimki birden panikledi kısmaya çalıştı telefonun sesini.Duydugum kelimeler ayşe teyze gelin dedi görüşürsünüz bi ugra.Anca bu kadarını duydum ama paniklemesinden bişey oldugunu anladım.Sordum neden kıstın ne dedi diye.Saçmaladı.Yalan söylüyosun diye çıkıştım duyduklarımı söyledim oda anlattı.Halasıyla yengesi karşı komsunun kızıyla evlilik niyetiyle görüşmesini istemiş.Kızında misafiri varmış sonra gelin demişler.
Ben bunu duyunca çığrımdan çıktım kesinlikle bitti nasıl böyle bişey yaparsın falan derken bu hüngür hüngür aglamaya başladı.Bitemez ben sadece çenelerini kessinler diye gidecektim olmadı diyip kestirip atacaktım yeter ki biraz sussunlar bari sen beni anla baskılarından bıktım diye sinir kriziyle birlikte ağlama krizide geçiriyor.İlk defa onu bu halde gördüm ama kararımdanda ödün vermedim.Neyse bu hava almaya gitti geldi.
Düzgünce konustuk.Neden bana söylemedin söyleseydin anlayışla karşılardım dedim tepkinden korktum kafanda kurup günlerce konuşmamandan korktum dedi bu arada hala aglıyor.Uzun uzun konuştuk görüşmeyecegini söyledi baskılarına dayanamadığını artık oyalayamadığını kendince böyle bir çözüm bulduğunu söyledi.Ben açtım ağzımı yumdum gözümü.Kocaman adamsın seviyorum diyip arkamda duramadın mı dedim yapamıyosan bitsin sende kurtul bende dedim.O da benden bi fedakarlık bekliyomuş tamam diyip evlenecekmişim.Baskıyla evlendikten sonra ne kadar mutlu olabiliriz ki tamam seviyorum falan ama gözüm kör değil geleceği az çok görebiliyorum.Neyse tabi güvenim sarsıldı kafam o kadar karışıkki atladıgım yerler olabilir.Bir sorunuz olursa cevaplarım.Ne yapmam gerekiyor ? Yaptığı şey hakkında siz ne düşünüyorsunuz ve ben bundan sonra nasıl bi yol izlemeliyim ? Karşı taraftan görüşlerinizi bekliyorum.
Adam 28yaşında acele etmesi normal ,hatta belkide gerçekten goruşecekti kızla bilemeyiz yani ,sonuçta senin gonlunun olmasını beklemeye bilir yıllarca ,ki ınan bende senin gibiydim eşimle aramda 5yaş var uni 2.sınıfta tanıştık ...ya o hemen evlenmek istiyor ben gezmek dolaşmak nebileyım atama m olsun sonra evleniriz diye duşunuyordum x...ama evlenince dedimki keşke daha erkene vlenseymışım ,boşuna okadar mucadele vermişim ...
Yıne sen bilirsin ama yaşı 28ve gezmek istiyorsan bırak ayrıl gitsin adamada yazık sonuçta senin keyfinin olmasını bekliyor yani ...

Evlilik, hem maddi hem de manevi olarak insan hayatında önemli bir mesele. Eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız, kararlarınızdan taviz vermemelisiniz. Seviyorsan bekleme, git evlen, bu kadar basit değil.

Yorumlarınızdan hareketle, sevgilinizi, hayatınızın merkezine koymamışsınız. Önceliğiniz kendi seçimleriniz, düşünceleriniz ve hayatınız. Bu az sevmek demek değil. Olması gereken, normal olan bu zaten. Evlilik, nihai bir hedef, son durak, bir nevi nirvana falan değil ki. Ne bu acelecilik?

En başta olan ve şu anda da sürdürdüğünüz kararınızdan taviz vermeyin bence. Erkek arkadaşınızla da duygu ve düşüncelerinizi açık açık konuşun ve onun fikirlerini de dinleyin. Umarım bir orta yol bulursunuz. Sevgilerle.

Cok dogru soylemissiniz derim.

Konu sahibesi seviyorsan ayrilma tabi ama kendine ceki duzen vermesi sart.

Bir daha bu konu gecerse net restini cek derim. Bu ne kardes, ben baskalariyla gorussem sen ne yapardin? de mesela. Baskalariyla gorusmesi sacmalik. Tavrini net koysun o da.

Ama sanki siz de çok sevmiyorsunuz gibi geldi bana..
Ne bileyim insan sevdiğiyle er ya da geç evlilik hayali kurar. Siz evleneceğimiz kesin bile değil diyorsunuz. Onun sizi bırakmaması üzerinize düşmesi sizi ona bağlayan şey olmasın.
Kör kütük aşık olayını ben de sevmem içerisinde mantık da olmalı.
Ama siz gerçekten sevmiyorsanız bırakın o da vakitlice yuvasını kursun.

Ama sanki siz de çok sevmiyorsunuz gibi geldi bana..
Ne bileyim insan sevdiğiyle er ya da geç evlilik hayali kurar. Siz evleneceğimiz kesin bile değil diyorsunuz. Onun sizi bırakmaması üzerinize düşmesi sizi ona bağlayan şey olmasın.
Kör kütük aşık olayını ben de sevmem içerisinde mantık da olmalı.
Ama siz gerçekten sevmiyorsanız bırakın o da vakitlice yuvasını kursun.
Seviyorum yani insan sevdiğinden nasıl emin olur ki ayrılmak istemiyorum onunla çok mutluyum sevdiğimi hissediyorum boş yere kendime neden işkence ediyim ki bu konu beni çok uzuyor sevmesem tahammül edebilirmiydim. Mantığım duygularımin önüne geçiyor o yüzden böyle olduğunu düşünüyorum yoksa ben duygularimdan eminim.

Acaba hata mi yapıyorum ilerde pişman olur muyum diye düşünüyorum. Çok kararlıydim taviz vermem diyordum ama artık acaba demeye başladım. İstemediğim halde olsun sonucta sevdiğim insan diyip adım atmak ne kadar doğru olur ki ? Mutlu olur muyum yada ayrilsak pişman olur muyum ? Onun bir şeyler yapması gerekiyor demi artık benim yanımda durması gerekiyor

Cok dogru soylemissiniz derim.

Konu sahibesi seviyorsan ayrilma tabi ama kendine ceki duzen vermesi sart.

Bir daha bu konu gecerse net restini cek derim. Bu ne kardes, ben baskalariyla gorussem sen ne yapardin? de mesela. Baskalariyla gorusmesi sacmalik. Tavrini net koysun o da.
Dedim zaten benim durumumda olsaydın kızardım ama affederdim diyor. Kendi haline bırakcam sanırım ya bitirsin yada yanımda olsun. Ama bitirmezki ben bitirene kadar böyle işkence gibi devam eder.

Bizim ulkede de hep baski baski..
Kaynana baskisi, çocuk yap baskisi, evlen baskısi daha bin tane çıkar. koca adam yaa sartlar uygun olunca evlenir iste niye baski yaparlar anlamam. 28 yasinda diye baski yapilmasina hoşgörülü olamıyorum bazi arkadaslar gibi. Sonra evliliginde bi sorun çıkacağına bi kac yıl daha evlemesin nolmus, zamanı gelince evlenecek zaten. Konu sahibini hakli buluyorum daha 21yaşında, erken bence henuz . Evlenseler hemen de cocuk baskisina baslanir zaten

Ayrica kiz konusunda hic de aşırı tepki vermemissin. sevgilisi varken başkası ile görüşmesin bi zahmet sebep ne olursa olsun. Ailesinin ağzını kapatmak için başkasıyla gorusecegine biraz sert ciksin olmadi. Koca adam yani sözü gecerli olsun bi zahmet ana kuzusu cikmasinda aman diyim ..

X