Eşin senin ailene nasıl davranıyorsa sen de onun ailesine öyle davran bu kadar basit....
Eğer konuşup rahatsızlığnı belirtmene rağmen herhangi bir değişiklik olmadıysa bence snde aynı davranççç
Bir kez daha konuş bak aşkım yayılıp yatmakla kasılıp oturmak arasında ortalarda bir davranış biçimi daha var, ben sanna annemin yanında ayaklarını uazt yat demiyorum ama bu kadar da mesafeli olma de bakalım ne diyecek...
Ben böyleyim daha fazlasını yapamam içimden gelmiyor derse de, sende misillemeye geç... Peki o zaman bende bundan sonra senin aileneiçimden geldiği gibi davranıcam, ben de bayılmıyorum senin ailene canım cici annecim diye etrafında pervane olmaya, madem sen içinden geldiği gibi davranıyorsun bende öyle davranıcam bundan sonra de....
Hiç kusura bakmasın...
benim eşim de ilk zamanlar annemlere pek gimek istemezdi... Annemler 1,5 saat uzakta kendi ailesi(annesi hayatta değil ama babası abileri ablaları yürüyerek 20-25 dk uzaklıkta arabayla 5-10 dk...)
Hemen hemen 3 gündebir ordayız ya ablasında ya abisinde ya yemeğe ya çaya ya kavaltıya... Ama anemler??? 1-2 ayda bir, en son bir hafta sonu ctesi öğlen işten geldi dedim ki annemlere gidelim, dedi çok yorgunum dedim yarın gidelim bir gün için o kadar yol gidilir mi... Pek dedim... Pazar sabah geç kalkar bizimki, ben uyanmıştım banyodaydım saat 10 falan ev teli çaldı , açtı bizimki konuştu kapattı..
Banyoya geldi çabuk duşunu al, bende gircem abimler kavaltıya çağırdı dedi...
Banyodan çıktım, konuşalım girme dedim..
Dedim bana sordun mu tamam derken?? Hayır, annemler de dün bizi yemeğe çağırmışlardı, ben sana sormadan tamam deyip sana emri vaki yapsam hoşuna gidermiydi?Hayır... Dün senden rica ettim, annemlere gidelimmi diye yorgunum dedin.... Bugün de ben yorgunum dedim...
Bir tartışmaçıktı vay efendim aynı şeymiymiş, 10 dklık yolla 1,5 saatlik yolla bir olurmuymuş... 1,5 saat çok bi yoldeğil dedim, bugün Avcılardan kadıköye gitmeye kalksan da 1,5 saat ne ki dedim, altımızda araba var yani otobüsle falan da değil dedim.... Abime tamam dedim, gidicez dedi, ben sana saygımdan dün annem çağırdığında tamam demedim, anne Er.. le konuşayım gelebilirsek ararım dedim, den de yorgunum deyince aradım ane çok yorgun gelemiycez kudura bakma dedim dedim... Sen de bana biraz saygı duy ve birilerine tamam demeden bana sor dedim....
Tamam arıyım Ashemez gelmek stemiyo gelmiycez diyim dedi... Tamam söyle dedim... Neden istemiyo diye sorarlarsa benim yapacak açıklamam var dedim.. Tabi dyemedi öye bişey... Aradı eveleyipgeveliyor, dayanamadım söyle biraz gecikizez de dedim... hemen öyle söyledi ..
Neyse o gün gittik.... Ertesi hafta da annemlere gittik..
Ama artık öyle 2-3 günde bir gitmek yok haftada bir gidioruz, bir bahane bulup daha fazla gitmiyorum...
Annemlere de mutlaka ayda bir götüttürüyorum, 1 ayı geçtimi bu sefer ben de onun tarafına gitmeyi geciktiriyorum o gidelim dedikçe yeek pişirdim ziyan olmasın, yok buzluktan kıyma çıkardımm durmaz, yemekten sonra çay muhabbeti çıkarsa yorgunum diyorum veya lafı açtığı an lafı değiştiriyorum su içeye gidip sonra koşu banduına zıplyorum zate çok geç oluyor. :)))
Kısasa kısas....