• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle olmak istemezdim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence de ki sen benim aileme güleryüz göstermediğin sürece ben de sana güleryüz göstermiycem de. Ama onun ailesine değil direk ona tavır al. Çünkü bu ailesinin suçu değil onun suçu.

Bence bosver, hicbirseyi zorla yaptiramazsin erkek milletine.. sen bas taci yap anneni babani size geldiklerinde, cok ilgilen, öp kokla =) ona nispet inat olsun diye degil.. annecigine üzüldüm ben üzmesine izin verme, o ev birtek kocanin degil, seninde evin, ve annen kendisini rahat hissetmek zorunda o evde, bunuda birtek en iyi sen saglayabilirsin bu durumda.

nereleriyle düsünüyorlar bilmemki.. nasil kiyarlar annelere onuda anlamam.

aklima söyle bisey geliyor ne esininn ailesi zamaninda esini sikistirmis olabilirler sakin bunlara yüz verme tepene cikarlar gibisinden
cünkü böyle seyleri cok gördüm duydum

Eşin senin ailene nasıl davranıyorsa sen de onun ailesine öyle davran bu kadar basit....
Eğer konuşup rahatsızlığnı belirtmene rağmen herhangi bir değişiklik olmadıysa bence snde aynı davranççç
Bir kez daha konuş bak aşkım yayılıp yatmakla kasılıp oturmak arasında ortalarda bir davranış biçimi daha var, ben sanna annemin yanında ayaklarını uazt yat demiyorum ama bu kadar da mesafeli olma de bakalım ne diyecek...
Ben böyleyim daha fazlasını yapamam içimden gelmiyor derse de, sende misillemeye geç... Peki o zaman bende bundan sonra senin aileneiçimden geldiği gibi davranıcam, ben de bayılmıyorum senin ailene canım cici annecim diye etrafında pervane olmaya, madem sen içinden geldiği gibi davranıyorsun bende öyle davranıcam bundan sonra de....
Hiç kusura bakmasın...
benim eşim de ilk zamanlar annemlere pek gimek istemezdi... Annemler 1,5 saat uzakta kendi ailesi(annesi hayatta değil ama babası abileri ablaları yürüyerek 20-25 dk uzaklıkta arabayla 5-10 dk...)
Hemen hemen 3 gündebir ordayız ya ablasında ya abisinde ya yemeğe ya çaya ya kavaltıya... Ama anemler??? 1-2 ayda bir, en son bir hafta sonu ctesi öğlen işten geldi dedim ki annemlere gidelim, dedi çok yorgunum dedim yarın gidelim bir gün için o kadar yol gidilir mi... Pek dedim... Pazar sabah geç kalkar bizimki, ben uyanmıştım banyodaydım saat 10 falan ev teli çaldı , açtı bizimki konuştu kapattı..
Banyoya geldi çabuk duşunu al, bende gircem abimler kavaltıya çağırdı dedi...
Banyodan çıktım, konuşalım girme dedim..
Dedim bana sordun mu tamam derken?? Hayır, annemler de dün bizi yemeğe çağırmışlardı, ben sana sormadan tamam deyip sana emri vaki yapsam hoşuna gidermiydi?Hayır... Dün senden rica ettim, annemlere gidelimmi diye yorgunum dedin.... Bugün de ben yorgunum dedim...
Bir tartışmaçıktı vay efendim aynı şeymiymiş, 10 dklık yolla 1,5 saatlik yolla bir olurmuymuş... 1,5 saat çok bi yoldeğil dedim, bugün Avcılardan kadıköye gitmeye kalksan da 1,5 saat ne ki dedim, altımızda araba var yani otobüsle falan da değil dedim.... Abime tamam dedim, gidicez dedi, ben sana saygımdan dün annem çağırdığında tamam demedim, anne Er.. le konuşayım gelebilirsek ararım dedim, den de yorgunum deyince aradım ane çok yorgun gelemiycez kudura bakma dedim dedim... Sen de bana biraz saygı duy ve birilerine tamam demeden bana sor dedim....
Tamam arıyım Ashemez gelmek stemiyo gelmiycez diyim dedi... Tamam söyle dedim... Neden istemiyo diye sorarlarsa benim yapacak açıklamam var dedim.. Tabi dyemedi öye bişey... Aradı eveleyipgeveliyor, dayanamadım söyle biraz gecikizez de dedim... hemen öyle söyledi ..
Neyse o gün gittik.... Ertesi hafta da annemlere gittik..
Ama artık öyle 2-3 günde bir gitmek yok haftada bir gidioruz, bir bahane bulup daha fazla gitmiyorum...
Annemlere de mutlaka ayda bir götüttürüyorum, 1 ayı geçtimi bu sefer ben de onun tarafına gitmeyi geciktiriyorum o gidelim dedikçe yeek pişirdim ziyan olmasın, yok buzluktan kıyma çıkardımm durmaz, yemekten sonra çay muhabbeti çıkarsa yorgunum diyorum veya lafı açtığı an lafı değiştiriyorum su içeye gidip sonra koşu banduına zıplyorum zate çok geç oluyor. :)))
Kısasa kısas....

kızıma bakıcaktı kayınvalidem, annemi 3 saatlik yoldan çağırıp diken üstünde oturtmaktansa kayınvalideme evime gelip, çocuğum üstünde söz sahibi olma hakkı vereyim:))) yok anam yok.. ben alırım kızımı işe götürürüm, çok kırıldım ne zaman anneme annem derse ben de o zaman yumuşarım.. bu konu bitmiştir, çocuk gibi tembih edemem, kendi görsün..
ailesinin suçu yok diyenler için söylüyorum bunu, biz nası konuşuyosak onlar da muhabbet ediyolardır, hiç mi konu açılmaz, hiç mi yorum yapılmaz, saygı anlayışı buysa benden de bu kadar:))) hem anne babası yetiştirmiyo mu çocukları ben öğretemediysem ve de aman aman kızım değilse gelinim hiç te vicdanım sızlamaz..

Eşin senin ailene nasıl davranıyorsa sen de onun ailesine öyle davran bu kadar basit....
Eğer konuşup rahatsızlığnı belirtmene rağmen herhangi bir değişiklik olmadıysa bence snde aynı davranççç
Bir kez daha konuş bak aşkım yayılıp yatmakla kasılıp oturmak arasında ortalarda bir davranış biçimi daha var, ben sanna annemin yanında ayaklarını uazt yat demiyorum ama bu kadar da mesafeli olma de bakalım ne diyecek...
Ben böyleyim daha fazlasını yapamam içimden gelmiyor derse de, sende misillemeye geç... Peki o zaman bende bundan sonra senin aileneiçimden geldiği gibi davranıcam, ben de bayılmıyorum senin ailene canım cici annecim diye etrafında pervane olmaya, madem sen içinden geldiği gibi davranıyorsun bende öyle davranıcam bundan sonra de....
Hiç kusura bakmasın...
benim eşim de ilk zamanlar annemlere pek gimek istemezdi... Annemler 1,5 saat uzakta kendi ailesi(annesi hayatta değil ama babası abileri ablaları yürüyerek 20-25 dk uzaklıkta arabayla 5-10 dk...)
Hemen hemen 3 gündebir ordayız ya ablasında ya abisinde ya yemeğe ya çaya ya kavaltıya... Ama anemler??? 1-2 ayda bir, en son bir hafta sonu ctesi öğlen işten geldi dedim ki annemlere gidelim, dedi çok yorgunum dedim yarın gidelim bir gün için o kadar yol gidilir mi... Pek dedim... Pazar sabah geç kalkar bizimki, ben uyanmıştım banyodaydım saat 10 falan ev teli çaldı , açtı bizimki konuştu kapattı..
Banyoya geldi çabuk duşunu al, bende gircem abimler kavaltıya çağırdı dedi...
Banyodan çıktım, konuşalım girme dedim..
Dedim bana sordun mu tamam derken?? Hayır, annemler de dün bizi yemeğe çağırmışlardı, ben sana sormadan tamam deyip sana emri vaki yapsam hoşuna gidermiydi?Hayır... Dün senden rica ettim, annemlere gidelimmi diye yorgunum dedin.... Bugün de ben yorgunum dedim...
Bir tartışmaçıktı vay efendim aynı şeymiymiş, 10 dklık yolla 1,5 saatlik yolla bir olurmuymuş... 1,5 saat çok bi yoldeğil dedim, bugün Avcılardan kadıköye gitmeye kalksan da 1,5 saat ne ki dedim, altımızda araba var yani otobüsle falan da değil dedim.... Abime tamam dedim, gidicez dedi, ben sana saygımdan dün annem çağırdığında tamam demedim, anne Er.. le konuşayım gelebilirsek ararım dedim, den de yorgunum deyince aradım ane çok yorgun gelemiycez kudura bakma dedim dedim... Sen de bana biraz saygı duy ve birilerine tamam demeden bana sor dedim....
Tamam arıyım Ashemez gelmek stemiyo gelmiycez diyim dedi... Tamam söyle dedim... Neden istemiyo diye sorarlarsa benim yapacak açıklamam var dedim.. Tabi dyemedi öye bişey... Aradı eveleyipgeveliyor, dayanamadım söyle biraz gecikizez de dedim... hemen öyle söyledi ..
Neyse o gün gittik.... Ertesi hafta da annemlere gittik..
Ama artık öyle 2-3 günde bir gitmek yok haftada bir gidioruz, bir bahane bulup daha fazla gitmiyorum...
Annemlere de mutlaka ayda bir götüttürüyorum, 1 ayı geçtimi bu sefer ben de onun tarafına gitmeyi geciktiriyorum o gidelim dedikçe yeek pişirdim ziyan olmasın, yok buzluktan kıyma çıkardımm durmaz, yemekten sonra çay muhabbeti çıkarsa yorgunum diyorum veya lafı açtığı an lafı değiştiriyorum su içeye gidip sonra koşu banduına zıplyorum zate çok geç oluyor. :)))
Kısasa kısas....

:hooray:

belkı esının yapısı boyledır cekıngen bır ınsandır kendı aılesıne karsı nasıl hıc bu konuda konusmayı denedın mı

maalesef bazı erkekler ve aileleri kız tarafını yok saymaya çalışıyolar.benim görümcemin kocası ve ailesi bu kafada ve maalesef son olarak eşim ve görümcemin kocası bu sebepten ötürü çok kötü tartıştılar
eğer görümcem tatlı dille işveyle cilveyle kocasını yola getirebilseydi abisiyle kocası böyle kavga etmezlerdi peki şimdi ne olacak belli değil.adam belkide hiç buraya gelmek istemicek belki karısınıda göndermek istemicek ve o zaman daha büyük kavga çıkıcak:çok üzgünüm:
bencede bir kadın akıllı olmalı tatlılıkla güzellikle eşiyle ailesinin arasını sıcak tutmayı bilmeli.yoksa çok büyük huzursuzluklar yaşaması kaçınılmaz
ha en güzeli erkeğin bunu idrak edebilecek bir yapıda olması ama değilse kavgayla zıtlaşmayla surat eşkitmekle hiçbişey düzelmez aksine herşey dahada kötüye gider
görümcemin örneğinde olduğu gibi

canım aynı bu olayı bende yaşadım benimde eşimle görümcemin eşi kavga ettiler
senin yazını okurken kendim yazdım sandım vallahi ben sana katılıyorum eşini kadın cilveyle belki yola getirebilir ama bu her kocayı kapsamına almıyor kimi kocalar var hiç bir şeyden anlamıyor ki cilve naz yapasın
ama ben arkadaşa şöyle bir tavsiyede bulunmak isterim herzaman için eşinle aileni ayrı tut vede hiçbirzamanda ne eşine ailenle ilgili tavır takınma hakkı ver nede ailene eşinle ilgili bide eşin senin ailene tavır yapıyor diye sende onun ailesine sakın tavır yapma o onun yetişim tarzı sende eşinden intikam alırcasına onun ailesine tavır yapma kayınvalidenin falan ne suçu var eşinin yaptığı şeylerde artı şuda var merak etme bir süre sonra eşinde ailenle diyaloğa girer biraz daha zaman ver
hee bide ailene (annene babana )söyle sana gelmeye senle beraber olmaya devam etsinler onlar oraya damatları için gelmiyorlar ki senin için geliyorlar annende hiç çekinmesin rahatına baksın sen sonuçta o anannın babanın evladısın tabii ki gelecekler bence saygısızlık yapmadığı sürece sorun yok gittikçe alışır bazı şeylere vede herşey düzelirim canım sende geriye baktığında gülümsersin ama sakın onun ailesine tavır alma bide bence eşinle otur güzel güzel konuş canım sorununun ne olduğunu sor vede hayatımızdaki bazı gerçekleri değiştiremiyeceğimizi anlat vede seni seviyor vede istiyorsa anne vede babanıda senin ailenide aynı şekilde istemek zorunda sevmese bile istemese bile herzaman saygı göstermek zorun zaten saygı eşittir acık sevgi
hem canım hiç problem etme bence rabbim başka sıkıntılar vermesin bunlar geçecek alışılacak olacak şeyler:oklava:

aman ne biliyim söyleyecek o kadar çok şey varken susuyorum bigün fena patlarım diye de korkuyorum açıkçası.. sabırlı olmayı öğrenmem ve CANIMA MıNNET demem lazım sanırım...

görüştürütmeyin eşinizi madem ailenizle, aileye 5 karış surat yapacaksa görüşmeme cezasını verin gitsin
:oklava:

o da aklıma geldi, artık yanında annemlerle ilgili konuşmuyorum.. gece de uyuyamadım sıkıntıdan:((

eşim gibi davranmak yerine herkese hakettiği kadar yaklaşıcam, hem öc almış olmuyorum hem de eşime tavrından dolayı cezayı ailesine kesmiyorum.. umarım o da biraz daha beton olmaktan kurtulur:))

Back
X