Böyle olmak istemezdim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

drsiest@

Ziyaretçi
herkes kayınvalidesinden dert yanar ben de eşimin aileme tavrından rahatsızım..normalde de soğuktur fakat mesafeli davranmak için özel bi çaba harcadığını görüyorum.. annem benim her kötü günümde yanımdaydı, babam en zor günlerimizde destek olmaya çalıştı.. eşime bi gün kalbini kıracak bişey söylemediler, annemin eşimle yemek yemeğe, aynı odada oturmaya çekindiğini gördükçe sinirimden ölüyorum!!!
bazen kayınvalidemle kayınpederimle kıyaslıyorum da asıl benim tavır almam lazımdı.. ama ben aman görsün bak bilsin böyle seviyorum diye hediyeler alıyorum kayınvalideme gece sohbetler ediyorum.. boşmuş meğer.. içimden gelen hayalettiğim davranışları yapamıyorum arkadaşlar.. benim aileme, anneme çok gördüğü güleryüzü ben neden heba edeyim ortada.. haksa hakedenin kim olduğunu o da biliyor.. mahcup oluyorum inanın.. bi gezmeye gidiyoruz arabada tek kelime konuşmuyor, birarada hiçbişey yapmak istemiyorum artık.. bayramdan bayrama mı görüşsünler naapsınlar bilmiyorum ki:)
benim içimdeki sevgiyi öldürüyor, böyle olmak istemezdim ama iki çift güzel sözü annemden babamdan esirgedikçe benden de bişey beklemesin!!!! demi ama..

Eşin genelde sessiz biri midir canım? Belki konuşmayı pek sevmiyordur yada yapısı öyledir fisfisfis

neden,eşinizi karşınıza alıp,bu soğukluğunu ve mesafeli davranmasının nedenini sormuyor ve rahatsızlığınızı belirtmiyorsunuz

herşey karşılıklıdır güzelim. saygı görecekse önce saygı gösterecek. senden ailesine karşı nasıl saygılı davranmanı bekliyorsa önce kendisinin bunu yapması gerekiyor. kızmakta sinirlenmekte haklısın ama senin fark etmediğin birşey olmuştur belki aralarında. önce konuş istersen kocanla olmamış olsa keyfi bir tavır bile yapıyor olsa en azından neler hissettiğini bilerek düzeltmeye çalışır. suçlayıcı olmadan konuşman gerekiyor bence.

bir sorunmu yaşadılar yoksa eşinizin genel tavrı ,yapısı mı bu?
çok samimi olması gerekmiyor ama nezaketen biraz samimiyet gösterebilir eşiniz..

hayatım aynı durum bende vardı bendeee esım gıtmek ıstemıyo dıye ısrar etmemıstımmm sonunda adam bayramlardada gıtmes olmustuu nerdeyse benıde yolamıyoduuuu en sonundaaa aılemle tartıstı esım ve aılesıı sımdı kokunden gorusmuyolarrr ne o aıleme gıdıyor nee ben onu aılesıne gıdıyorummm boyleleıkle ne otarafa ne butarafa o kendı aılesıne gıder ben kendı aıleme ama yınede esımle aramısda hala taraf tartısması bıtmıs deldır anlıycagınn ılımlı olmaya calıs ve asla esını senın aılenden kopartma cılveler yaparak aılene baglmaya calıss kavga ederek deıllllll ınanan ben o hataya dustum sen dusmeee benım gıbıo sonun olmasınnn tatlımı

Son düzenleme:
seni dogurdukları için annenlere cepe almıs galiba
zorlamı verdiler
veya kötübi ailen var seni neden aldı o aileden kendisine yakıstırmıyorsa
bide bu huyları var damat beylerin ve ailesinin alırlar kızı surat bi karıs
evet kız anneleri aileleri iyidir bunu dile getirmene gerek yok hangi alile kızının güzel yuvasını bozmak isterki bunu ancak cahil şeytan kayınvalldeler düşünür bunu eşinde biliyo ama işte biyerde kıstırdılar herhal seninkiler töbe töbe ya
tabiki bu davranısları seni eşinden sogutur nasıl sevebilirsinki
erkekler egemen ilan ediyolar kendi kendilerini
bence sende kendi ailesine öyle davran onlara sırıtmak zorunda değilsin senin aillenden değerlilermi bosver hiç bişey laik görme ve suratını as
bırak o seninle konussun noldu napmaya calısıyosun desin sende sana benzemeye calısıyorum vardır bi hikmet kocamın yaptıgında dersin
valla baktın adam olmuyo busekilde cekilmez be gülüm aileme kurban edderim elin oglunu helede değmiyosa

bazı adamlar yapısı böyle oluyo sanırım
benim babamda soğuk ve mesafelidir normalde
ama bir araya gelincede öyle susup oturmaz konuşur yani
bence sen bi eşinle konuş bakalım neymiş derdi bi öğren
belki yapılan bişey hoşuna gitmemiştir
belki bişeyler duymuştur olumsuz falan olabilir böyle şeyler
böyle konuşmadan sormadan bilemezsin ama kendi kendine kuruntu yapma al karşına sakince konuş derim ben canım....

seni dogurdukları için annenlere cepe almıs galiba

waww isterseniz kezzap döksün kayınvalidesine kocasınıda boşasın . yangına körükle gidilirde benzinle gitmekte bu olsa gerek :1shok:

biraz daha yapıcı olamazmı sizcede eşiyle tatlı dille konuşamaz mı?

kıslar erkeklere bahanemı yokkkkk hersey onlar ıcın bahanee cock gırıp cıksın ıstememıss esı belkı ondan oyle yapıyodur

Eşinle konuşup rahatsızlığını dile getirmelisin,
Ailenle ilgili bir sorunu olup olmadığını sor.
Sen onun ailesine iyi davranıyorsun belki de senden biraz örnek alır diye de düşünüyorsundur.
Samimi olunca maraz doğar diyenlerden de olabilir eşin...

erkekler kendını kasan ortamları pek sevmıyorlar, oyle bayanlar gıbı alttan alma durumlarına da gırmıyorlar nedense. eşinın genel yapısı bu ise bılemem ama ayıp edıyor bence.

Şimdi bu yorumda kız anneleri iyi erkek anneleri kötümü oluyor? Biri bana yanlış anladın desin.
Arkadaşın sorununa gelince, arkadaşım misilleme yapmadan önce eşinle konuşmayı denedin mi? Neden böyle bir tavır sergilediğini sordun mu?
Eşinizin karakterini bilmiyoruz, sende bahsetmemişsin, belki mesafeli biridir yada toplum içinde sıkılıyordur. Yani eşini en iyi tanıyan sensin bunun değerlendirmesini de kendin yapabilirsin ancak.
Benim sana tavsiyem öncelikle, eşinle güzel güzel konuş, sorun neymiş öğren, belki senin göremediğin bir şey vardır öğrenmiş olursun ve çözümlersiniz.
Sırf misilleme yapmak için eşinin ailesine kötü davranmak hoş değil, kötü davrandığın insanların suçu yok çünkü. Sorun tamamen eşinde.
İnşallah çözersiniz ve sende üzülmekten kurtulursun.

defalarca konuştum, yanlarında ayaklarımı uzatıp otursam daha mı iyi gibi bi karşılaştırmaya giriyor.. şöyle kayınvalidesiyle pazara giden birlikte kahvaltı yapabilen erkeklere afferin valla.. bebeğim küçükken sofradan kalkınca annemde gelirdi arkamdan, nası huzursuz oluyo siz düşünün.. benim anneme bunu hissettiriyosa ve benden de annesine araba kullanmayı öğretmemi bekliyosa çok bekler:)
anlıyorum tuhaf bi kültürle büyümüş ama çok şey mi istiyorum, biraz sohbet etsin, iltifat etsin, sevindirsin.. sizli bizli konuşuyo hala, bürokrasi gibi mimikler sıfır..
ben de saf saf onu utandırmama ideallerine girmişim.. ben ailemin yanında ezilip büzülüyorum umrunda değil... herkes içinden geldiği gibi davranıyo madem belki bu taraftan daha iyi görür diye düşünüyorum..

seni anlıyorum canım benim eşimde ilk başlarda böyleydi hatta hiç unutmam bir gün birlikte biryerden geliyoruz anne gelin bir çay içelim bizde dedim benim eşimin suratı beş karış neyse eve çıktık bu oturdu baş köşeye elinde cep telefonu oyun oynuyor zavallı annem kardeşlerim bir koltuğa sıkış tıkış eğreti oturdu getirdiğim çayı hızlı hızlı içti gittiler :çok üzgünüm:sonra annem ağlayarak aradı kocan istemiyorsa gelmem evine kızım diye ben çıldırdım tabi bi güzel kavga ettikkaydirigubbakcemile nedendir bilmem ilk başlarda öyleydi ama sonradan kendi açıldı şimdi kendi istiyor gidelim diye:hooray: sende zorlama canım kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

maalesef bazı erkekler ve aileleri kız tarafını yok saymaya çalışıyolar.benim görümcemin kocası ve ailesi bu kafada ve maalesef son olarak eşim ve görümcemin kocası bu sebepten ötürü çok kötü tartıştılar
eğer görümcem tatlı dille işveyle cilveyle kocasını yola getirebilseydi abisiyle kocası böyle kavga etmezlerdi peki şimdi ne olacak belli değil.adam belkide hiç buraya gelmek istemicek belki karısınıda göndermek istemicek ve o zaman daha büyük kavga çıkıcak:çok üzgünüm:
bencede bir kadın akıllı olmalı tatlılıkla güzellikle eşiyle ailesinin arasını sıcak tutmayı bilmeli.yoksa çok büyük huzursuzluklar yaşaması kaçınılmaz
ha en güzeli erkeğin bunu idrak edebilecek bir yapıda olması ama değilse kavgayla zıtlaşmayla surat eşkitmekle hiçbişey düzelmez aksine herşey dahada kötüye gider
görümcemin örneğinde olduğu gibi

boyle yazdiginiz gibi onunlada konussaniz sorunlarimiz hep bu iletisimden zaten icinizi dokun boyle boylesin diyin oda size belki etegindeki taslari doker sonucta sadece iki kisi degil ailelerde evleniyor iki kisinin arasindaki kopru bazen o aileler olmali

sen onun ailesiyle ilgilenip güleryüz gösteriyorsan oda senin ailene o saygıyı göstermek zorunda...
herkes ana baba evladıdır...agaç kovugundan çıkmadık ya...

hickımse kımseye sebepsız yere soguk davranmaz. ayrıca kendı kındını yeyıp bıtırecegıne esıne sorsana bu davranıslarının sebebını. sen sebebı sor, buraya yaz ona gore tavsıyelerde bulunur arkadaslar.

yanlarında ayaklarımı uzatıp otursam daha mı iyi diyormuş ya; evet daha iyi bir de öyle yap bakalım hangi şekilde daha mutlu olacağız de.
ya da ikisi arasında bir davranış şekli yok mu; ya yayılman ya kasılman mı gerekiyor deyin.

sizli bizli konuşmaya gelince;
bazı insanlardın huyudur o; bence problem değil..
benim teyzemde 39 yıllık kayınvalidesiyle hala sizli bizli konuşur..
kötü birşey değil yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…