Yorulmuyor musunuz? Ben sorunlu insanlarin ne yaptiklarini, ne soylediklerini takmam bile. Neden kendi dogrunuzda ilerlemiyorsunuz? Mesela laf çarptirmadan, o yapti ben de yapayim demeden ona neden demediniz bana dediniz diye duşunmeden. Ben de gelinim. Çok fazla sozlere, davranişlara maruz kaldim. Ilk zamanlar takardim, uzulurdum artik insanlarin akil seviyelerini duzeltemeyecegimi, onlari olduklari gibi kabul edil kendi çizgimden donmemeyi ogrendim. Mesela şu yazdiklariniz başima gelseydi. Ilk once eltimin kizina sevgiyle yaklaşir aciyan yeri var mi diye sorardim. Operdim. Sonra kendi çocuğumu diger odaya goturup kasitli mi yapmiş bilmeden mi olmuş anlamaya çalişirdim. Arkadaşinin önunde rezil etmezdim. Kapiyi çarpmazdim. Yanlişlikla çarpilirsa bilmeden oldu derdim. Bebegimin banyosunu yaptirip çikardim. Bu kadar basit. Ilk omce kendi çizgimizi, tutumumuzu anlamaliyiz,. Sonra o çizgiden hiç şaşmadan, karşimizdaki ne halt ederse etsin yalnizca dogruyu yaparak, çirkefleşen insanla karşilikli çirkefleşmeyerek hayatimizi geçirmeliyiz. Yoksa çoook zor olur. Sinir stres insani bitirir.