Tamam seni anlıyorum ama yine de çok öfkeli davranıyorsunuz. Sevmediğiniz gelin sizin yegeninizin annesi öncelikle bunu unutmayın.Bir evlat doğurdu ne zorluklarla dünyaya getirdi ve sizi hala yaptı.Orda çocuğa terbiyesiz dediğinde diğer gelin odaya girmeden 3 saniyelik bir zamanda şunu desen yeterliydi x o daha küçük, anlayacak yaşta olsa zaten böyle yapmazdı annesini suçlama o da böyle yapsın istemezdi bitti.Diğer gelin gelmeden konu kapanmış olurdu.Veya hadi odaya çektin bu bir cümleyi konusurdun biterdi.Geri odaya dönerdiniz insanların yanına. Ama sen odaya çekince sadece bir cümle değil 1 milyon cümle konuşmuşsun ne var ne yok bütün konuları konuşmuşsun ne gerek var bunlara.Kısa ve öz konuş çık odadan.Kazak konusunda kendini gelinin yerine koy.Bana da biri kazağın erkek kazagini anımsatıyor dese üzülürdüm o kazağı erkeğe benziyorum diye bir daha eşimin ailesinin yanında giymezdim.Kazağı beğenmediysen bile kötü düsünceni içinde tut söyleme.Ayrıca sende kendi ailenle illaki tartışıyorsundur, bir yerden sonra öz ailen olduğu için susmak zorunda kalıyondur her ailede olur bunlar.Hemen kendi ailesinin lafına susuyor ben bişey deyince suçlu oluyorum demek mi gerek. Herkes kendi öz ailesini alttan alır ama aileye yabancı biri girdi mi bütün suç onda olur aynı sizin el kızı diye öz değil diye yarım saat laf saydırdığınız gelininiz gibi. Biraz daha sakin yaklasin.Gelini düşman gibi görmeyin mesafeli ve saygılı hakaretsiz günleriniz olsun ben böyle düşünüyorum.Hatalarınızı uyarın ama kısa ve öz konuşarak ve mesafeli olarak. Herkeste biraz cahillik vardır kimse mükemmel değil.
Inanin bu dediklerinizden fazlasini yaptim. Sahsima alenen hakaretlerini bile yuttum An-la-mi-yor.
Bu bir kac aylik mevzu degil yani cok yeni olsa ve boyle olsa kendimde de suc arayacagim ya alisik degil bizim ortama falan diye.
Evine kendi cagirmadan asla gitmedim. Aradigimda hal hatir sormaya uygun vakitlerde belli araliklarla aradim. Kendisi yanima gelmeye can atar musait degil miyim? Eyvah eyvah...
Bacisi ile atisir arar, yengesi ile atisir arar, kardesimle atisir arar. Daha birgun olsun abla nasilsin diye aramadi. Abla ne oldu biliyor musun diyerek basladi gerisini Allah ne verdiyse.
Ben zaten mesafeliydim her zaman ve yuzyuze geldigimizde kalbini hic kirmadim, soguk davranmadim.
Rahat birakmiyor ki beni...
Bakin bir gelinimiz daha var. Boyle sessiz sakin saf biride degil. Onunla da mesafeliyim ama yan yana gelince soguk davranmam. O evin de hic kavga etmiyor mu? Annesi, bacisi ile sorun yasamiyor mu? Arar guzelce konusur kapatiriz.
Onun da evine cagirirsa giderim. Benim birseyimden rahatsiz mi oldu acik acik soyler. Ben de ona keza soylerim. Ama boyle acitarak degil.
O hamileyken cok duygusaldi normal olarak herseye aglardi. Kardesim buna bir saka yapti oturdu agladi takilacak birsey degildi ama hormonlari onu oyle yapmisti. Kardesime cikistim kizla ugrasma diye ama baya bi kizdim. Bu defa gelin gulme krizine girdi ablama bi laf edemezsin falan ama nasil dayilaniyor hep beraber gulduk.
Anlatmak istedigim sey su buna sessiz kalirsan tepene cikiyor. Karsilik verirsen anlamiyor dahasi ben kactikca kovaliyor.
Biri bana bu kadar laf dese ve haketmissem yuzune bakamam ama bu oylemi?
Simdi kara kara dusunuyorum yari yil tatilinde yine basimdan eksik olmayacak.