Böyle eltiniz olsaydı...

galisra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
169
6
96
Kocaeli
Kızlar benim eltimle kaynım her hafta 3-4 gün gelip biz de kalırlar..Kaynım işsiz..Hadi yutuyordum gönüller kırılmasın diye her ne kadar rahatsız olsam da..Kaynanamlarla oturuyoruz bir araya gelmeden önce kolay zannettim yapabilirim dedim evet anlaşıyorum bir sorunum yok fakat bu gelip kalmalar beni çok rahatsız ediyor..Asıl sorun bu da değil aslında eltim sağolsun işlere pek yardımcı olmuyor ben de dün artık dayanamadım patladım ve laf çaktırdım..Bİze hiç yardımcı olmuyorsun giiblerinden..O da darıldı gitti..Şimdi doğru mu yaptım bilemiyorum ama artık çok rahatsız olmaya başlamıştım kendimi kullanılıyor gibi hissediyordum..Sİz olsanız ne yapardınız insanlar biraz adil olmalı değil mi ben böyleysem o da olmalı...:CüvCüv:

ışsiz oldukları için mi gelip kalıyorlar acaba, yani evde masraf çıkmasın diye

Eltilerin iş yapmaması pek moda oldu son günlerde..:1shok:
Ne zormuş elti olmak dedim dünden beri..
Demek ki benim bir eltim olsaydı çok daha önce açardım davamı..:ecrin_bebek:
Neyse size gelince; eltinize zorla iş yaptıramazsınız, çünkü mecbur değil. Yok yere kalbini kırmışsınız..
Herkesi ya olduğu gibi kabul edecek ya da evlerinizi ayırıp hiç kimseye bulaşmayacaksınız..:delphin:

haftada 3-4 gün dediğiniz zaten özel hayat bırakmaz sizde

tamam yeyip içilebilir amenna ama kalmak ne demek?
ki yeme içme olayında bile 3-4 gün fazla
benim anne babam da çok zorluk çekmiş vakti zamanında ama kuru ekmek yiyip yine de amcamlara gitmemişler yemek için...
ne saçma şey
insanlar amma da alışmış yahu hazırcılığa :kahve:
iyi yapmişsiniz boşverin
bu kadar içli dışlı olmak ilişkilere zamanla daha büyük zararlar verebilir
önleminizi almanızı öneririm

* aa pardon kaynananızla oturuyormuşsunuz...
baştan ladeslenmişsiniz yani...

Canım söylemeniz gerekiyordu birşekilde bana göre ailede kim kalıyorsa her bireye bir iş düşüyor üstelik dışardan gidip kalınca üstelik aile içinden kişiler beklemeleri bile yanlış ama yaşça oldukça büyüklerse herzamann bekliyorlar ..
Keşke laf çarpıtmak yerine ya eşine yada ona bunu hissettirip söyleyecebilecek başka bir kimseyi aracı kullansaydın senin için daha iyi olurdu.Belliki düşünenemişler durumu mirmirmirmir
Ahh be cnm ev ev üstüne çok zor ne kadar iyi olsalarda ne kadar iyi olsanda...

Aynı evde 3 aile
Çok zor valla
ınsan bazen kocasına tahammül edemezken...

Masraf olmasın diye gelip kalıyorlar..Kaynım da işten kendisi çıktı bu arada hiç bir yerde tutunamıyor sonra da bizim başımıza geliyolar..Hakikaten zormuş ev üstüne ev..Eşime de söyledim ama onlar da birşey söyleyemedi kimseye anneme de söyledik o da ben söyleyemem dedi eh sonunda bu şekilde söylemek kısmet oldu..Haksızlığa dayanamıyorum kızlar ben o da evde misafir değil ki biraz yardım etse sesim çıkmıycaktı ama artık söyledim bir kere en azından bilsin..

siz kayınvalidenizin evinde kaldığınız için yapabileceğiniz çok birşey yok.

niye bu kadar sık geliyosunuz deseniz, annemin evi der.
sonuçta orası sizden önce kayınvalidenizin eviymiş.
gelen kişi de eltiden önce oğlu..
bu sebeple diyemezsiniz..

belki geldiklerinde iş yaparken hadi sen de yardım et de şunu yapalım diyebilirsiniz en fazla..

çok iyi yapmışsın bence
ne öyle gel ye iç yat iş yapmaa
bedavacılığa alışmış,resmen kullanıyor...

siz ev sahibi olabilirsiniz ama sonuçta ama onunda işin bi tarafından tutması lazım
aynı şehirde olupta kalmak çok saçma hemde
hadi yiyip içebilirler,işsiz kaldığı için.

Masraf olmasın diye gelip kalıyorlar..Kaynım da işten kendisi çıktı bu arada hiç bir yerde tutunamıyor sonra da bizim başımıza geliyolar..Hakikaten zormuş ev üstüne ev..Eşime de söyledim ama onlar da birşey söyleyemedi kimseye anneme de söyledik o da ben söyleyemem dedi eh sonunda bu şekilde söylemek kısmet oldu..Haksızlığa dayanamıyorum kızlar ben o da evde misafir değil ki biraz yardım etse sesim çıkmıycaktı ama artık söyledim bir kere en azından bilsin..

Vallaha bence iyi yaptin...sirf sen orda yasiyorsun diye hanfendinin pisligni temizlemek ona hizmet etmek zorunda degilsin...:delphin:

Oraya gelip 3-4 gün kalabiliyor yiyip icebiliyorsa bir isin ucundanda tutabilir kanimca...oda o evin gelini degilmi?:1closedeyes:

Takma vallaha iyi ettin, sesini cikarmasaydin oda böyle devam edecekti..sende sadece sinirlenip kendini yiyecektin...hic olmazsa simdi söyledin oda bilsin hatasini:delphin:

çok ii yapmışssın canım hiç sıkma o tatlı canını..valla sen ii bile dayanmışsın ben daha erken sölerdim...cadı olmak işe yarıo bazendelikafadulden

ayy böyle hizmet etmek cok zordur bilirim... ama söylerken biraz daha yumuşak cümleler kurmalısın ki...... sonradan haklıyken haksız durumuna düşmemek için...
sana yardım etmesını iste ama kibarca iste... zor şeyleri yaptırdığın an zaten gelmeleri gitmeleri azalır bence :).. şu işten kaçanları anlamıyorum ben birisi bana hizmet etse utanırım valla kendim yaparım

ayy böyle hizmet etmek cok zordur bilirim... ama söylerken biraz daha yumuşak cümleler kurmalısın ki...... sonradan haklıyken haksız durumuna düşmemek için...
sana yardım etmesını iste ama kibarca iste... zor şeyleri yaptırdığın an zaten gelmeleri gitmeleri azalır bence :).. şu işten kaçanları anlamıyorum ben birisi bana hizmet etse utanırım valla kendim yaparım

Zaten haklıyken haksız oldum canım ben mecburmuşum orada yaşıyorsam iş yapmaya bu insanlar ne olarak görüyor bizi köle mi?Evet yumuşak söylemek isterdim ama benden sonra diğer eltim de onunla gayet yumuşak konuşmuş iş yapması konusunda ona da alınmış yani aslında diğer şekilde de söylesem belki sonuç aynı olacaktı..

insan bi yere misafirliğe gittiğinde bile ev sahibine yardım eder hizmette
kaldı ki bu elti oda senin gibi o evin gelini eşit şartlardasınız senin k.validenle oturman herseyi sen yapacaksın o birseye elini sürmeyecek anlamı tasımaz oda geldiğinde biseyin ucundan tutsun
eline yapışmaz iyi yapmısşın sen hizmet et o misafir gibi oturup gitsin ayrıca haftada 3-4 kez geldiklerine
göre artık onlarda o evin insanı sayılır ve yardım etme vakti çoktan gelip çatmış bile

kendi adıma bişey söylemek isterim
hayatta en rahatsız olduğum şey birinin bana laf çarptırmasıdır veeee benim hakkımda rahatsız olduğu bişeyi tutup tutup bi anda patlayarak söylemesidir
her zaman uygun bi dille kalp kırmadan konuşulması taraftarıyım
arkadaşlara katılıyorum bu sizi haklıyken haksız duruma düşürmüş aile içindede yanlış tanınmanıza sebep olmuş herkes sizin durumunuzu yada çektiğiniz sıkıntıyı görmez ne var sofraya 2 tabak koymakmı ağır geldi derler prestijinz zedelenir
keşke daha makul bi dille söyleseydiniz yada iş yaparken mesele bulaşık yıkarken bile gel ben yıkayım sende durula gibi yavaş yavaş kazandırsaydınız ona bu özelliği
malum bazı insanlar iş yapmaktan hoşlanmazlar önemli olan sevdire sevdire içinden gelerek yapmasını sağlamak
ama kafayı takmayın rahat olun yinede bişey derlersede sözlerim maksadını aştı yanlış anladı beni dersiniz olur biter

Annesinin evinde gelip kalması ki_ işten çıkmış zor durumdalar vs_ çok normal, tabii zor zamanında gelir kalır ama anormal olan, kalması değil (geçici olarak düşünüyorum), misafir rolu oynaması.

ıyi tarafı: bazı insanlar illa ki ''gel beni boz, tersle'' der hayatta, yani bakarsın resmen sabrını zorlar..Senin ki de o hesap olmuş, haftada 3-4 gün gelip kalıyorsan, misafirlikten çıkmışsındır zaten gelinsin misafir de değilsin, hizmet bekleme kimseden değil mi, gereken neyse yap ki, millet seni sepetlemeye çalışmasın..

Ama dediğim gibi hazıryiyicilik mi dersin, yoksa saf ayaklarına yatıp adam kullanma mı dersin ne dersen de..

Olan olmuş, tamamen haklıysan, çok kırıcı olarak da söylemediysen, bırak kalsın öyle..Uygun bir zamanda belki daha iyi açıklama fırsatın olur eltine ve kaynına.

Çok mu zor anlamıyom kalkıp bı tapak goturmek bı bulasıgı toplamak.. bende arkadaslara katılıyorum yumusak bı uslupla yapması grektıgını soyle.... benım bı yengem var eskıden anama yaptırıyodmus her ısı sımdıde bana.. amcamın utulerını bıle bana yaptırmakı stıyo... ama nereye kadar olur yanı...

Kızlar benim eltimle kaynım her hafta 3-4 gün gelip biz de kalırlar..Kaynım işsiz..Hadi yutuyordum gönüller kırılmasın diye her ne kadar rahatsız olsam da..Kaynanamlarla oturuyoruz bir araya gelmeden önce kolay zannettim yapabilirim dedim evet anlaşıyorum bir sorunum yok fakat bu gelip kalmalar beni çok rahatsız ediyor..Asıl sorun bu da değil aslında eltim sağolsun işlere pek yardımcı olmuyor ben de dün artık dayanamadım patladım ve laf çaktırdım..Bİze hiç yardımcı olmuyorsun giiblerinden..O da darıldı gitti..Şimdi doğru mu yaptım bilemiyorum ama artık çok rahatsız olmaya başlamıştım kendimi kullanılıyor gibi hissediyordum..Sİz olsanız ne yapardınız insanlar biraz adil olmalı değil mi ben böyleysem o da olmalı...:CüvCüv:

Bırak giderse gitsin, darılacağına işin bi ucundan tutar insan
Zaten ev ev üstündesiniz, birde onlar ohh ne ala memleketyasakkelime
İşsiz tamam bu belki kalmalarında gecerli bir neden
Fakat 4 günde kalınırmı, hadi kalındı o evin işine gücüne yardım etmesi lazım
Sizin evinde bir kuralları var, kendi evi değil diye yan gelip yatılırmı

Bosver canim takma kafana iyi yapmiszin agiza saglik :icecream:
Benim eltimde hazirdan yemegi sever onler gelince ben yemekler pastalar hazirlarim.
Ama biz kaynimlara gidince yara ac kalkariz.
Birde utanmadan bana su pastayi yapsana der, delimine kötükedihüso
Bende dertliymisim baya :oklava:

Eltin ve kayınvalidenmi var derdin var en iyisi bile insanı sinir hastası ediyor.

Back
X