Böyle biriyle evlenilir mi?

Çok teşekkür ederim dualarınıza. Allah hepimize mutluluk versin, mutlu olanların mutluluğunu daim etsin inşallah.
Biraz önce ablası aradı. Tam da ablasını arayıp şu iş güvenliği işini sorarım diyordum. Diyormuş ki böyle ayrılmak hiç yakışmadı. Ayrılmayı kabullenmiş demek ki. Ben ondan daha erkeğim valla. Ben olsam bu kız ben işimi gücümü oturtamadım diye bunca zamandır mutsuzdu, bu noktaya geldik, bir an önce bir şeyler yapıp karşısına çıkayım derdim. Seviyorsam tabi, geleceği sadece onunla yaşamak istiyorsam. Sözde hep seviyorum evlenmek istiyorum diyordu. Ama icraat sıfırdı ve şimdi de değişen bir şey yok. Hatta geçen hafta sonu yazlığa gitmişti, benimle arası bozulduğundan beri kısmetleri artmış ablasına dediği kadarıyla. Allah kısmetini bol etsin ne diyeyim.

canım hayırlısı olsun hakkında erkeklerın yapıları cok farklı kendı hayatımdan örnek verıyım benım ebru diye bı arkadaşım vardı bı cocugu cvok sevıyo çocukta açıkçası hırsızlık yapıyo yanı gecımını o sekılde sağlayan bır çocuktu evlenmesıne hıc razı olmadık neyse kı evlendı çocuk düzeldi işinde gücünde ve aynı ılk gun kı gıbı sevgılerı sürüyo ne yalan söliyim özenmıyo değilim bende 3 ay sonra evlencem... sevdiğimle

aklınca piyasa kızıştırıyor, ne basit bi düşünce içine düşmüş, güya birileri var deyince sen pişman olup geri döneceksin
canım benim işine karışmak gibi olmasın ama ablasıyla mümkün olduğunca görüşmemeye çalış, ondan bilgi aldıkça sayfayı kapatmakta güçlük çekersin. kimse dörtlük dörtlük değildir. ama seninki 2x2 lik bile değilmiş ki. benim eşim özel sektörde, maaşı benden düşük, ama öyle gayretlidir çaba içindedir. bunu görünce hiç olumsuz düşünmüyorum. bi ara işten çıkarıldı. eleman azalttı firma, 3 ay işsiz kaldı, ama hiç evde durmadı, sürekli gitti bi yerlerle görüşmeler yaptı, cv bıraktı bi yerlere. sonra da eve gelip ev işi yaptı. kendisini işe yaramaz gibi hissetmemek için yaptığını söyledi bana, ben yapardım ne gerek vardı dediğimde kızdı, niye yapmayacağım ki sonuçta burası benimde evim, işler tek senin üstüne sorumlu değilki dedi. yani şimdiden böyle tembelse evlenince hepten salar kendisini. kız kardeşimin bi kocası var, üstelik çocukları da var, kardeşim işleri yetiştiremez, çocuk ağlar adam dönüp bakmaz, kardeşim çocukla ilgilenir, yemek vardır ocakta adam kalkıp altını kapatmaz. şimdi çok pişman oluyor, böyle hayat geçermi diye. birde işin o yönü var yani. iyi düşün.

Öncelikle hayırlı olsun inşallah çok mutlu olursunuz. Allah hep yüzünüzü güldürsün.
Arkadaşınızın ki iyi cesaretmiş. Allah da yardım etmiş onlara. Elbette böyle örnekler de var. Ne bileyim. Ben de sabretsem diyoruuum ama içimden gelmiyor artık.

eevet cesaret meselesı farklı konular adamlar işe gıremıyo eskı sabıka olduğu ıcın bu yola basvuruyo tabıkı yanlış ama kısmet dıyelım

Böyle biriyle evlenip mutlu olamayacağınız kesin. Şu an ayrılmak istersiniz diye daha ılımlı davranan adam, evlendiğinizde nasılsa artık aranızda daha resmi bir bağ var diye yine eski kabalığına dönecek. Epey uzun bir süredir berabersiniz, ayrılmak zor geliyordur eminim. Hem alıştığınız için hem de bu kadar yılım boşa gitmiş dememek için. Ama bu adamla birkaç yıl daha devam edip, evlenmemiş olmak var işin ucunda. Evlilik gibi bir düşüncesi yok diyorsunuz. Evlenseniz de ilişkinize ve onun babalığına güvenemediğiniz için yine kolay kolay çocuk yapamacaksınız. Ayrılırsanız da evlenip çocuk sahibi olmak için geç değil. Onunla 5 senedir görüşüp de evliliğe dair bir adım atmadınız ama belki biriyle tanışıp kısa sürede evliliğe karar verebilirsiniz. Hayatın ne getireceği belli olmuyor genelde. Ama bu adamın size hayır getirmeyeği belli gibi.

Evet belki de benim kulağıma geleceğini düşündüğü için söylemiştir. Ama büyük ihtimalle doğrudur. Yazlıklarının ortamını biliyorum. Ondan çok hoşlanan kızlar olduğunu da biliyorum. Hiç kıskanmadım, sadece diyorum ya ben olsam hırslanırdım. Sevdiğimi kaybetmemek için elimden ne geliyorsa yapardım. Hiçbir şey yapamıyorsam da biraz yas tutardım yaa, hemen kızlar mızlar...

senı okadar ıyı anlıyorumkı vede tebrık edıyorum bıtırmıssın ben onu bıle yapamıyorum acımaktan ya uzulurse demekten..benzer sorun bendede var... kendısı calısıyorum calıskandır ama parayı ıdare edmıyor verıyo aılesıne kendı benden istiyo çokkk paramı yedi oyle benım...ayrıca senınkı gibi cokta sınırlı oktan b..tan seye bagırır cagırır... dedığın gıbı yanımda kufurde eder hıc umru olmaz.. bıkac kez ayrılmayı denedım fakat bırakmıyokı pesımı...yalnız evlenmek cok ıstıyo bugun gelın desem gelırler fakat ailem asla kabul etmez ( cunku babamın yanında calısıyodu babama haylaz gıbı gelıyo yada yakıstıramıyo bılemıyorum).mubarek ramazan aynındada umarım rabbım tum dualarımızı kabul eder

senın adına cok sevındım bende en kısa zamanda sonlandırırım umarım en kısa zamandada karsına cok ıyı ınsanlar cıkar

Hemen hemen aynı durumdayız. Benimki de zorlasam gelin desem gelirler. Biraz tatlı dille idare ederiz her şeyi yaparız desem evleniriz de. Onda bir sıkıntım yoktu. Sonuçta şu anda tam bilmiyorum ama 1000-1300 gibi bir maaş alıyor. Yani evlilik istemiyor değildi. Ama güvenemiyordum işte. Çünkü 28 yaşına kadar tek başarısı akrabasının yanında birkaç aydır çalışmak olan birine güvenemedim. İkimiz de 23-24 olsak bir yerden başladı, çalışır para biriktiririz diyeceğim ama o gelmiş 28ine, ben 31 yaşındayım.
Sen de iyi düşün. Geleceğini göremiyorsan, ailen kesinlikle kabul etmezse bitir. Üzülmeyle acımayla nereye kadar? Zaten sonunda öyle bir noktaya geliyorsun ki sıkıntıdan boğulacak gibi oluyorsun ve gözün kararıyor bitiriyorsun. Arada kaybettiğin zamana yazık oluyor.

cok haklısın canım hersey para degıl dıyo bazı ınsanlar ama hersey para maalesef para olmayınca ask bıle bıyıyor bu devırde eskı zamanlarda degılız

Kesinlikle ama sırf para da değil olay. Erkek dediğin çalışkan olacak. Çok parası olup yan gelip yatan erkeğe de saygı duymam şahsen. Benim annem bile uzun yıllar önce emekli oldu, şu an 65 yaşında ve hala çalışıyor. İhtiyacı olduğundan değil içinden geldiği için.

haklısın canım benım yasım 25 ama yınede calıısrı kazanırız dıyemıyorumkı bıde senın gıbı benım de cok sukur maddı durumum ıyı dusunmem cok fazla bısey alırken ama o oyle degıl cok defada bagırmıstır bana ...

benımde sabrım tukenmeye basladı zaten

tabıkıde oyle benımkıde oyle azcık ısyerınde sıkıntı olsun ben cıkıcam işten der okadar rahat . zor bela ıkna ederım cıkmasın dıye

Valla ben soyle soyliyeyim benim babamda aynisiydi calismazdi is begenmezdi tembeldi anlattiklarinizin aynisi babamda vardi ve annem tam 20 sene calisip hem bize hem ona bakti sonunda bakti olmuyo bosandilar ama annem cok yiprandi suan eski halinden eser yok hayatini yasiyo ve keske diyo keske bu kadar sene sabretmeseydim diycem oki bana kalirsa ki gene sizin hayatiniz en iyisini siz bilirsiniz ama kesinlikle arkaniza bakmadan kacin derim bole adamlar insani borcada sokar hicbisey yapmadan kenara cekilir bence yanliz kalicam diyede dusunmeyin elbet karsiniza gercekten duzgun bi insan cikicaktir bu insana kendinizi mahkum edip hayatinizi mahfetmeyin sonrasi sadece pismanlik olur.

adamı zaten çözmüşsün yorum yapmaya bile gerek yok doğru kararı vereceğine inanıyorum

şu kısma takıldım ben

yaşının geçtiğini karşına kimse çıkmazsa anne olamazsan diye karamsar düşüncelere sarmışsın

hiç öyle düşünme öyle olsa bile (ki hiç ihtimal vermiyorum) yalnız kalmak mutsuz bir evlilik ve mutsuz bir çocuk yetiştirme zorunda kalmaktan iyidir.

çok yakın bir tanıdığımızın kızı var güzellik desen kariyer desen var (doktor) huyu suyu da yerinde ama bu kız 34 yaşında evlenebildi anca

herkes hayret ediyodu her türlü özelliğe sahip niye evlenemiyo niye karsısına doğğru düzgün bir insan çıkmıyo diye

kaderinde hiç evlenmemek varmış diyen bile oldu, hatta ona büyü yapıldıgına inananlar bile vardı :))

şimdi 38 yaşında 2 çocuk annesi ve eşi her yönden (karakter,tip,kariyer,maddiyat...)mükemmel bir insan ki ben bir erkeğin mükemmel olabileceğini ilk kez onda gördüm :))

sakın laf olsun diye o asalakla evlenme geç olsun tam olsun son gülen iyi güler beklediğine değeceğine eminim.

Of yaa simdi aradan zaman gecince beni cok seviyordu bir daha da kimse oyle sevmez demeye basladim. Sevmesine seviyordu gercekten. Bir daha da kimseye ona alistigim gibi alisamam ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…