Böyle biriyle evlenilir mi?

23 erkek için gerçekten erken bir yaş. Maddi yönden evliliğe hazır mıydı peki?

23 erkek için gerçekten erken bir yaş. Maddi yönden evliliğe hazır mıydı peki?

Maddi yönden hazırdı, ikimizin de işi vardı. Evim vardı. Şanslıydım.

Ama eşimi neredeyse ben büyüttüm diyebilirim. Çok çocuksuydu... kafasındaki fikirler, mantığı falan henüz çok gelişmemişti. Sonra büyüdü işte :)) fikirleri değişti.

İnişli çıkışlı dönemler oldu hala da oluyor ama şimdi o 30 ben 35 daha iyi idare ediyoruz sanırım.

size güvenmeyen hakaret eden biriyle sırf bebek istediğinizden evlenmek ve onunla ortak bi yaşam oluşturmak o kadar saçma ki. kendinizde farkındasınız ama sırf bebek uğruna yapılacak iş olmadığını anlamamışsınız. birde bebek dediğimiz kişi bir birey olacak. sevgiliniz olacak insanla dediğiniz gibi kurduğunuz aile kimbilir nasıl sorunlu olur. yazdıklarınızdan sonra iyi bir evlilik yaşayacağınızı hiç düşünemiyorum. öyle bir ortamda sırf hormonların coştuğu yaşta bebek istiyorum evleneyim yapayım bir tane diye düşünmeyin. çok yazık oluyor o çocuğa. gerçekten baba olabilecek biri olduğuna güvenmediğiniz insana sırf benden iyi anne olur ne olacak diye yaklaşmayın. alın çocuk büyütmek,ayrılan aile çocukları vs. gibi içerikli kitapları okuyun. çocuğunuz olursa nasıl etkilenebileceğini düşünün biraz acıyın ona.30 yaş hormonları keşke böyle şeyler yapmasa vurdumduymaz gibi bişey oluyor sanırım kadınlar.
gerçekler bu kadar ortadayken yapmayın öyle evlilik falan.

Konu sahibi arkadaşım bu anlattıgın adamla EVLENSEN ne olucak ?

1. ihtimal zaten tembel ama iyi yaşama meraklısı oldugu için senin imkanlarını kullanıp seni sömürecek,

2. ihtimal bu sinirli,küfürbaz,kendini begenmiş karakterle çalışsada işte güçte zor tutunacak ,az kazanacak ve senin yanında ezik kaldıkça hayatı ikinize de zindan edecektir.

Bu iki ihtimalde de inan bana çocuklu yada çocuksuz YALNZI KALMAK VE HAYATINI İSTEDİGİN GİBİ yaşabilmek için feda etmeyecegin hiçbir şeyin kalmayacak...

Gözünü aç arkadasım,Hayat tek kalmaktan korkacak kadar zor evet...ama böyle bir eşle yaşanacak kadar ucuz ve kısa degil...

Kaç gündür konuşmuyoruz. Ben aramayı düşünmüyorum. O da aramaz herhalde. Şimdi kör ölür badem gözlü olur misali iyi şeyler aklıma geliyor ama beraberken sinir olduğum huylarını düşünüp kafamdan atmaya çalışıyorum. Kendi içimde çözümlemeler yapmaktan yoruldum çünkü. En ufak bir içine sinmeyen varsa o işten hayır gelmez lafını kendime tekrarlayıp duruyorum. Uzun ilişkilerin akıbeti bu işte. Ne kadar uzarsa o kadar b.ka sarıyor. En güzeli tanıştıktan 1 sene sonra nişan evlilik falan bunların olup bitmesi.

Derdin ne kızım senin evde kalmaktan mı korkuyorsun Allah aşkına :)
Yahu hanımlar bırakın şu erkeklerin yakasını artık, onlar size köpek olsun. Valla deminden beri kaç mesaj okudum hep kızlar sevgilim bana bunu dedi böyle yaptı özledim dönsün mü döner mi.... Bu ne olmuş böyle nasıl olmuş bizim kızlarımız böyle yahu? Eğer geçimlik sorunun yoksa çok afedersin koy g..ne gitsin yani. ki sen daha iyi durumdasın ona göre okuduğum kadarıyla. ayrıca yaşın da genç yani daha 31. Dünyada erkek mi yok. Bulursun sana küfretmeyi aklına bile getirmeyen birini elbette. Kişiliği normal biriyle evlen ki çocuğunuz da normal olsun...

Vallahi hep bu hormonların suçu :) Küçüklüğümüzden beri hep düğünümüzün hayalini kurmadık mı kızlar? Çoğunluğumuz şöyle bir yerde olsun, gelinliğim böyle olsun, duvağım uzun mu olsa kısa mı... Bu hayali kura kura eskittim ben. Artık o kadar hevesim bile yok. En az iki çocuk hayal ederdim. Annem beni 33 yaşında doğurmuş. Yaş farkını hissettim hep. Ben genç anne olacağım derdim. O da olmadı. Yaz geldi, iki ay tatilim var, her türlü imkanım da var ama beraber tatil yapacağım kimse yok, herkes eşiyle çocuğuyla... Olay bir erkeğin gözünün içine bakmak, peşinden koşmak, sevgisini dilenmek değil. Ayrıldığım erkek arkadaşım umrumda bile değil şu an. Ama hayallerimi gerçekleştirecek birini bulamamış olmak çok moralimi bozuyor. Evet erkeklere mecbur değiliz ama insanın eşi olmadan da hayat yarım kalıyor işte. Bir şeye moralin bozulduğunda boşver hayatım takma diyecek bir destek, evde canın sıkıldığında hadi dışarı çıkalım diyecek bir arkadaş, geleceğini şekillendirip planlar yapacağın bir can yoldaşı...

Kafama o kadar taktım ki bunu. Sanki evlenip çocuk yapmazsam boşa yaşıyormuşum gibi geliyor. Tamam gez toz, kurslara git kendini geliştir, işinde başarılı ol falan nereye kadar? Bir halam hiç evlenmemiş. Dünyayı gezdi, gitmediği ülke kalmadı. Parası pulu da var. Yaşlandı artık. Yapayalnız evinde oturuyor şimdi. Çok acı geliyor bana. Tamam yaşım henüz çok ümitsiz olacak kadar ileri değil ama ya öyle olursam diye deli gibi korkuyorum. Çok dua ediyorum. İnşallah kabul olur.

Evlenmek, yatağındayken yanında bir nefes olması çok güzel birşey ama o kişinin kim olduğu da önemli. Korkma halan gibi olmazsın, aile olmayı istiyorsun sonuçta :) Allah a dua et senin hayatına hayırlı birini mutlaka dahil edecektir ya da vardır da sen onu henüz farkedeceksin...

sevgilin karektersiz,tembel,kibirli,küfürbazeve ekmek getlremiyecek kadarda

beceriksiz, çalışmak demek ezilmek demektir, hayatın bu yönünü istemiyor ,keyfi yerlnde olsun istlyor, kızım tekmeyi bas , gltsln bununlada bir gelecek hayal etme , hamilelikte ekmek getlremiyecek kadar kötü anan mı bakacak, adam ne işe yarayacak, para senden, ev işi senden , .çcuk doğurmak senden o ne yapacak, kendisi padişah torunumu?
e v l e n i l m e z

anlattığın gibi biriyle hayatta evlenilmez bi de onun yükü mü bincek omuzlarına evlenince de armudun sapı üzümün çöpü deyip hiç bir işi beğenmez bi de ona bakarsın :) o da bi alemmiş lise mezunlarının çalıştığı işi kendine yakıştırmıyo ama işsiz güçsüz olmayı kendine yakıştırıyor

Valla mükemmel karakterde de olsa ne kadar bekleyeceğim ki. Askerden mayıs 2009'da geldi kızlar. Ve o günden bu güne iş anlamında yaptığı tek şey bir kaç ay önce akrabasının yanında işe başlamış olması ama resmen haline üzüldüler diye başladı. Benim gururum kırılıyor onunki kırılmıyor. Bir de kasımda iş güvenliği uzmanlığı sınavına girecek olması. Şaka gibi.

hikayeni okudum canım.evlilik bir emek ister maddiyat+sevgi+saygı+çalışmak +alın teri ister.sırf evlenmek için ilgi vs yalnız kalmamak için evlenilmez.erkek arkadaşın bu saydıklarının hiç birini sana veremeyecek sanki.ben öyle biri ile evlenmektense kahrını çekip üzülmektense yerinde olsam ömür boyu bekar kalırdım.inan öyle kötü eşler varki çevremde hergün cehennem hayatı çekiyorlar.ben ve eşim evliliğimizde kaçarak evlendik çok çaba harcadık eşim her işi alın teri ile çalıştı para kazandı yeri geldi inşaata gitti bazen tekstilde çalıştı şuanda tamir bakım işi yapıyor azimle kendi işini kurdu.ama o azim seninkinde yok.benim eşimin pazar tatili bile yok.7 gün demeden çalışır.hem şimdiden sana hayatını bıktırmış sevgim bitti diyorsun bu evliliği düşünmek niye.evlenmek için acele etme.önce bu kişiyi hayatından çıkar.ailene söyle beki ailen sana uygun biri vardır evlendirir yalnız kalmayım diyosan.hem maddi durumunda iyiymiş evlenmesen bile kendi hayatını sürdürürsün.şu forumdakilerin bir derdini oku inan yok kaynana derdi, yok eş derdi inan evlenmeyi düşünmezsin.hem yaşın o kadarda geçmiş değil.tek taraflı iyi niyet ve fedakarlık evlilik yürümez .olmuyorsa sürdürmenin anlamı yok.şu forumdaki arkadaşları oku lütfen.evlilik birgün degil ömür boyu sürmeli.şimdiden küfür,kibir ,ayrılayım diyen erkekten kocada olmaz koynunda evlenincede yatılmaz.evlenince daha fenasını yapar.bu kişinin sana sevgisi saygısı yok anlaşılan.halan en iyisini yapmış insana mantıken uygun biri yoksa evlenilecek bekarlık sultanlıktır bence.evlenipte kötü birinin kölesi esiri olmaktansa bence.hayatına umarım başka kimseler çıkar.acele etme .Acele işe şeytan karışır derler...

işyerlerinin iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu 4 yıl ertelenmiş ama yine de c sınıfı arayan firma var piyasada.
ayrıca partnerine söyle sorular çokkk zormuş neredeyse a sınıfına sorulacak düzeydeymiş çok çalışması lazım çook... :18:

istemediğin hayatı yaşama bence .. aklın başında kocaman kadınsın içine sinmeyen hiç bir şeyi hayatına geçirme güçlü ol kararını ver unutma her şeyde bi hayır vardır.. anne olmak istiyorsun da o baba olmaya hazır mı?

Ne kadar güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim. Bence de aşk çok kutsal bir şey. Değerini bilmek çok özen göstermek gerek. Ben son bir yıla kadar kendimce özen gösterdiğime inanıyorum. Ama ne zaman kafama dank etti biliyor musunuz? Telefonda bir kavgada ilk defa ben de ona küfür ettim. İlk defa ben birisinin yüzüne küfür ettim!!! Aslında yapı olarak o kadar sakinimdir ki. Nasıl gözüm dönmüşse artık... Onun agresif tutumlarına mazeret buluyordum, sabrediyordum, alttan alıyordum ama ben de küfür edince buraya kadarmış dedim. Ben kendime yakıştıramadım. Ben böyle bir insan değilim çünkü, olmak da istemiyorum. Beni bu hale getirdiyse bu ilişkiden hayır gelmez dedim. Bitişler çok acı O kadar güzel zamanlarımız da olmuştu ki. Harika diyebileceğim bir ilişki bu hale gelebiliyorsa bundan sonra kime nasıl güveneceğim bilemiyorum. İlişkilerini, evliliklerini çok güzel devam ettirenler nasıl yapıyor? İki kişi arasındaki uyum sayesinde doğal olarak mı güzel devam ediyor yoksa onlar benim beceremediğim bir şey mi yapıyorlar? Davranış olarak ben de son bir senedir giderek artan bir saldırganlık ve küçümsemeyle yaklaştım ona kabul ediyorum. Ama sebebi iş konusundaki başarısızlığı mı desem, şanssızlığı mı desem buydu. O yüzden kavgaların karşılıklı küfürlere dönmesi de kaçınılmazdı. Benim kızım olsa ne yapardım diye düşünüyorum. Böyle geleceği belirsiz biriyle beraber olmasına katlanamazdım kesinlikle. Aşk sevgi güzel ama gerçek hayat böyle değil ne yazık ki. Ben onun yerinde olsam ne yapardım diye düşünüyorum. Bu zamanda iş bulmak da kolay değil ama bekleyiş ve iş arama döneminde girer bir yerde tezgahtarlık yapar en azından harçlığımı çıkarırdım.

Siz böyle diyince internetten araştırdım. Tam olarak anlamadım ama yeni yasa mı çıkmış çıkacak mıymış bu olay ertelenmiş dediğiniz gibi. Bir belirsizlik var. Bir de böyle birkaç ay kursa giderek bir sınava girerek sonunda süper bir işe sahip olmak diye bir şey var mı yani anlamıyorum. O zaman herkes çok çalışsın bir sınava girsin yani o kadar kolay mı? Ben konuşmuyorum zaten onunla şu an. Ama bir ara ablasına sorarım bakalım ne yapacakmış.

bak sana en yakın arkadaşımdan örnek vereyim.severek evlenmiş ama evlenmeden önce eşinin,bu senin anlattığın tarzdaki iş beğenmeme burnu havalarda kibirli bir karaktere sahip olduğunu bilmiyordu.sonra nemi oldu çocukları oldu.arkadaşım herzaman çalışmak zorunda.o ise iş yok deyip evde oturuyor.çocuğa bile doğru düzgün bakmıyor.arkadaşım işten eve gelir çocuğu hemen arkadaşımın yanına mutfağa gönderirmiş artık o baksın diye.yardım etmezmiş.çok yorulmuşya kumanda alıp serilirmiş kanepeye.kavga çıkarır arkadaşıma hakaret edermiş.sabretti arkadaşım ama ne evlilişkten bişey anlıyor ne çocuğundan nede hayatından.çok şükürki şimdi eşiminde vesilesiyle iyi bir iş buldu. dicem şuki sende bu tarz bir hayat istiyorsan ve buna günahsız evladınıda katmak istiyorsan evlen.

Haklısınız. İleride örnek verdiğiniz gibi de olabilir, Ya da o akrabasıyla çalışmaya devam eder ve belki kazancı iyi olur. Ama her şey belirsiz ve ailesini geçindirebilecek düzeye gelse de bize o akrabası bakıyor olacak resmen. Çok da yakın bir akraba, her gün yüz yüze bakacağımız bir akraba. Yarın öbür gün araları bozulsa size ben bakıyorum demez mi? Ya da demese bile düşünmez mi? Hoş şeyler değil bunlar. Böyle olur demiyorum ama olma ihtimalini bile göze alamam.

hepimiz aynıyız, yıllarca gelinlik-düğün hayalleri kurduk, her gördüğümüz bebişi severken kendi bebeğimizin hayalini kurduk. çocuk sahibi olmayı çok istiyorsunuz, yazınızı, devamında yapılan yorumları hepsini de okudum. çocuk için evlenmek istiyorsun da, peki ya çocuk olmazsa. evlenince hemen evlat sahibi olacağının garantisi yokki, bak benim evlilik 5.yıla giriyor, olmayınca olmuyor işte.
benimde eskiden bi sevgilim vardı, her şey çok güzeldi, kaç yıl görüştük, kesin evlilikti. memur oldu, ben kendim gibi memur biriyle evlenmek istiyorum, birlikte izine gideriz, akşam çıkış saatlerimiz birbirimize uygun olur dedi ayrıldı benden, öldüm bittim yaşayamam dedim, sonra çalıştığım işyerinde bi arkadaş vasıtasıyla eşimle tanıştım. o da özel sektördeydi, nişanlandığımız zaman memur oldum bende. Allah bi kapı açtı önümde, binlerce şükür. artık kimse çıkmaz karşıma, herkes beni onunla gördü, biliyor tanıyor millet, küçük yerdeyiz kimse ile olamam artık düşüncelerindeydim bende. eşimle evlendik, ailesiyle sıkıntılarımız oluyor ama eşimi çok sevdim, tanıdıkça sevdim, meğer öncesi sevgi değilmiş, alışkanlıkmış belki de, önceliğin bu olsun, mutlu olamayacaksan ilerde, pişman olacaksan ne anlamı var ki evliliğin. üstelik mutsuz bi ailede çocuk olmanın zorluklarını da hesaba katınca, geri adım atma bence.
sonra üzüleceğine, şimdi üzül. hem yaşın öyle geç kalınmış bi yaş değil ki, benim bi arkadaşım vardı, 32 yaşında evlendi. hemen çocuk yapmasam mı, biraz evliliğim düzene girse diye düşünüyordu, sonra da hamile olduğunu öğrendi, üstelik ikiz bebekleri oldu. Rabbim herşeyi bir yoluna koymuştur. bizim sabredip beklemek ve dua etmekten başka yapabileceğimiz bişey yok.
Ramazan ayı geliyor, Allah mübarek günler hürmetine dualarını kabul etsin, hakkında hayırlı olanı gönlünde razı eylesin. İnşaallah doğru insanla karşılaştırsın seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…