Böyle biriyle evlenilir mi?

Catty,
Sende kendimi gordum sanki, yillar onceki halimi..ilk evliligimi 32 yasimda yaptim, seviyorum diye kendimi kandirmisim,simdi anliyorum..Ben de senin gibi artik evlenmem ve cocuk yapmam gerektigi bana hissettirildigi icin yaptim bu yanlisi. Hatta dugunumden 1-2 gun once kardeslerime 'ben cok buyuk bir hata yapiyorum' demisim, hatirlamiyorum bile :)

32 yasindaydim, ilk esim de lise mezunuydu ama onemsemedim, calisir dedim..ki o ara calisiyordu, ama cok isteksizce..hic bir isi kendine yakistirmiyordu, hicbir isi begenmiyordu, gormezden geldim. Sonra ne mi oldu, evlendik..ben calistim, o yatti..Ailemin maddi durumu oldukca iyidir, surekli annemi tirtikladi, su isi yapicam bu isi yapicam diye kadindan dunyanin parasini cekti, calismadi..nedense bir turlu is bulamadi, is aramayi sadece kariyer.net ten cv gondermekten ibaret sandi, napiyim elimden geleni yapiyorum ama bulamiyorum deyip ben deli gibi calisip tum sorumluluklari ustlenirken o anasiyla kahvalti keyfi yapti, hic de takmadi. En sonunda beklenen oldu ve bosadim. Cocugumuz da olmadi.

Yani bazi seyleri gormezden gelmek sana sadece zaman kaybettirir, aslinda cabuk elde etmek istedigin seylere kavusmani geciktirir. Yanlis yollara sapmak sana sadece zaman kaybettirir..Biraz kismet bu isler. Ben 32 yasimda evlendim, 36 da bosandim. Bir de depresyona girdim, isten ciktim..bir suru ekstra problem..Su anda ikinci evliligimi yaptim ve cok cok mutluyum, insallah tup bebek yontemiyle bir bebegimiz olacak, yani diyecegim o ki, sagduyunu dinle, gormezden gelme..o sagduyu herzaman bize dogruyu gosteriyor aslinda ama biz, bize dayatilanlar yuzunden bazen gormezden gelmeyi tercih edebiliyoruz..Bunu yapmamaya calis, sen mutlu olmazsan bebegin hicbir anlami yok. Onceligin dogru bir evlilik yapmak olsun lutfen. Yasi falan kafana takma, daha gencsin, simdi insanlar 40 indan sonra dogurabiliyor rahatlikla. Senin o kadar beklemene de gerek yok, 31 cok buyuk degil. Acele etme, mantigini kullan.
Sevgiler

Çok teşekkür ederim yorumunuza. Şu an mutlu olmanıza çok sevindim. İnşallah benim şansım da sizin gibi açık olur. Konuyu açarken kafam karmakarışıktı, şimdi ne yapmam gerektiğini biliyorum.
Tabi ayrılık sürecinde ne rezillikler yaşayacağımı düşündükçe geriliyorum. Gelişmeleri yazacağım kızlar :)))

Boşanacağın aşikar ortadayken neden baba evinde rahat yaşamayı seçmeyesin ki? Bu daha akıllıca ve huzur verici inan bana.. Yaşın 31 değil 41 de olsa nasibin bir yerde elbet karşılaşacaksın bunun kaçarı yok, korkma ve bu kangren olmuş ilişkiden uzaklaş lütfen, bile bile lades deme, sana günah!..

hayır ilerde iyi ki ayrıldım şimdi damat aday adayımla cok cok myutluyum. nasıl farkedemedim onu diyeceksin

ya varya her şeyin okadar farkındasın ki aslında.. bu ilişkinin bittiğini ve bitmesi gerektiğini sende çok iyi biliyosun..
neden başkası çıkmazmış karşına onu anlamadım.. sen bu düşünceni ona yansıttığın için herhalde sana karşı bu kadar acımasız olmuş ve ayrılmakla tehdit etmiş seni bu yüzden belli ki.. böyle bir insanla evlenirsen hergün mutsuz olurdun, resmen sana ve ailene dayıyacak sırtını.. hemende çocuk istiyosun, eee sonra ne olucak anlaşamıyoruz boşanıyoruz bitti.. ozaman aslında diceksin, yaşım geldi atıyorum 35'e çocukta var beni kim ister ki artık diye asıl ozaman oyle düşüneceksin.. yol yakınken vazgeç sen bu adamdan ve ayrıca geç kalırsan da evlilik olursa da olan çocuklara oluyor, onların hiç bir günahı yok....

bak ne güzel ekonomik özgürlüğün varmış.. hiç kimse vazgeçilmez değildir... önüne bak sal ipini gitsin, onunla mı uğraşıcaksın sen daha çok yıpranıcaksın emin ol.. şu an bile günlerin boşa geçiyor o adam hayatındayken..

Kesinlikle içindeki sesi dinlemeni tavsiye ediyorum ben de canım.
Şu anda bile onunla evliliği düşündüğünde içine sıkıntılar basıyorsa heyecan ve sevinç yerine o evlilikten hayır gelmez.
Aklındaki bu kadar teredütle de mutlu olman mümkün değil.
Erkek arkadaşını karakteri sebebi ile taşıyamayacak bir insansın belliki.
Daha şimdiden çok ama çok önemli bir uyuşmazlık var aranızda.
Yaşın için endişelenme geleceğin için endişelen derim ben.
Mutsuz bir evliliği bebek olsa bile sürdüremezsin.Yani sürdürürsün tabi de hep sen verirsin maddi manevi o zaman yürür.
Eş adayının durumu bellli-hayata karşı bakışı belli.
Nasıl ve neden değişecek bu adam.
Böyle bir zayıf ihtimale kapılıp ta gitme derim ben.Senden sonra düzelip düzelmeyeceğini filan da düşünmüşsün.
Bu kadarını hesaplama canım artık.Sen sonuçta 4.5 senedir birliktesin bu adamla ve hertürlü huyunu suyunu biliyosun.
Sırf bebek için evlenilir mi.İçini titreden aşkından öldüğün bi adamla evlensen bile sonrasında ayaklar yere basınca evliliğin zorlukları tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne.Değil ki şimdiden kocaman teredütlerin olduğu bi adamla sorun yaşamayasın.
Ayrıca psikolojik baskı yapacak diyosun-ne yaparsa yapsın tınlama.Kesin kararını verdikten sonra kulaklarını tıkayacaksın-kesip atacaksın ve geleceğe bakacaksın.Muhtemelen ilerde senin ona bakacağına güveniyor bu adam.
O kendini düşünüyorsa sen de kendini düşüneceksin.Sonuçta evli değilsiniz nişanlı değilsiniz.Gerçekten mutlu olacağını hissetmediğin bi adamdan ayrılmak niye zor olacak bu kadar.Sevginin ve aşkın bittiğini yazdığın için biraz keskin konuştum canım:))yoksa bu kadar sert bi yorum yapmam tabi.Aşk ve sevgi çok kıymetli ama yanında başka değerler de olmak kaydıyla.

aşk sevgı onemlı ama maddıyatta onemlı

Bence de maddiyat önemli. Parayla mutluluk satın alınmıyor ama parasız da yaşamak çok zor. İnsanın başına hayatta her türlü terslik gelebilir. Çok zengindir eşin, işler kötü gider, beş kuruşsuz kalırsın, ama azim olduktan sonra el ele verip her şey yeniden kazanılır. Ona bir lafım yok. Ama diyorum ya, keşke bu azmi görseydim. İsterse babadan kalma serveti olsun, trilyoner olsun, çalışmadıkça tembel oldukça yine istemem ben o insanı.

Merhaba Catty. Ben sana özellikle bir şey sormak istiyorum. Anladığım kadarıyla senin iyi bir işin ve kariyerin var. Peki senin problemin sadece erkek arkadaşının tembel oluşumu? Mesela Çok iyi kariyeri olan bir arkadaşım vardı. Erkek arkadaşı ise lise mezunuydu ama çalışıyordu. O arkadaş bunu ara ara çok sıkıntı ediyordu. Yani demek istediğim işin bir de kariyer tarafı var. Evlendiğinde bunun sıkıntısını yaşayacaksan sana da yazık ona da.

Ben ogretmenim. İsimi iyi yaptigima inaniyorum ama biliyorsunuz ogretmenlik oyle kariyer yapilacak, yillar gectikce yukselip iyi yerlere gelinecek bir meslek degil. En fazla bulundugum okulda bolum baskani olurum, oyle olursa da isminin basina bolum baskani unvani ekleniyor, ne maas fazla yukseliyor ne de baska bir arti yonu var. Ya da bir kurs var, ona gidip universitede okutmanlik yapabilirim. Yani demek istedigim ben iyi yerlerdeyim, o da kariyer yapsin gibi bir beklentim yok. Herkesin gonlunden esinin kariyer sahibi olmasi gecer ama benim oyle bir takintim yok. Tek derdim evini gecindirebilecegi bir isinin olmasiydi. Ne yaparsa yapsin o iste basarili olmasi da kendi alaninda kariyer yapmasi demek. Ama hem sabredip beklerken cok tukendim, hem de dedigim gibi ettigimiz kavgalardaki kufurler ve ailesine karsi agresif tavirlar icinde olmasi beni cok soguttu. henuz yuz yuze gorusmedigimiz icin ayrilmak istedigimi soylemedim Bugun normal bir sekilde telefonda konustuk. Mesela bugun neler yaptigini anlatayim size. Ogle vakti uyandi. Aksamustu spora gitti. Sonra arkadaslariyla bulustu. Su an hala disarda. Ne guzel bir hayat degil mi?

kımse evde kalmaz merak etme sadece sunu söyleyeyım o adamla olmaz o adam sana iç güveyinden başka bişe olamaz ayyyyy bu tıp ınsanmardan nefret ederım sakın evlenme...

Aslında iyi şartlarda yaşamayı ve çalışmayı kim istemez ki diyorum. Ama her şey tecrübe meselesi. Sen sonuna kadar haklısın. 4,5 yılını eğer bu durumda düşünen birine verdiysen yazık etmişsin. Ayrıca hakaret hiç bir zaman kabullenilmeyecek bir durumdur, bugün sana küfür eden yarın aile de eder. Ve bunun devamı da şiddettir zaten.

Evlilik sevgiyi bitirdiği gibi, insanların gerçek yüzlerini de ortaya çıkarmakta birebirdir. Ayrıca 31 yaşındasın. Beraber olduğun kişi sana hala evlilik teklifi etmemesinin nedeni de iş bulamaması ve belki de korkusudur.

Ben olsam ayrılırdım. Sonuçta bana kötü davranan bir kişiyle ömür geçer mi?
Hele tembel olan kişiyle.

Fazla gerçekciyim bu konuda

Bugün yüz yüze görüştük. Şimdiye kadar kavgalarda ettiğin küfürler aklımdan çıkmıyor, kendime saygımı kaybettim, sana sadece öfke ve nefret duyuyorum dedim. Geleceğimizle ilgili ciddi bir çabanı göremiyorum, evlenmek istediğin dilinde ama icraat yok dedim. Şu an çalışıyorum diye kendini kandırma. Akrabanla yaptığın işi işten saymıyorum dedim. Bir ay kadar ara verelim görüşmeyelim dedi. Kabul ettim ama beni denemek için söylemiş meğer. Benim kabul ettiğimi görünce ben o kadar zamanda kimle ne yaptığını nereden bileceğim, ayrılalım bitsin o zaman dedi. Sen bilirsin dedim. Gözleri doldu. Döndük gittik. Yakında ablası arar ne oldu diye.

Doğru mu yaptım bilmiyorum. Hala seviyorum diyor. Ben senin sevgi anlayışını anlamadım. İnsan sevdiğini üzmeye kıyabilir mi? Yanında ağlama krizleri geçirirdim de bir güzel laf etmezdin dedim. Karakteri öyle onu da biliyorum. Öfkeden gözü döndü mü hiç bir şeyi görmüyor. O zamanlar hata yaptım kabul ediyorum diyor. Bilmiyorum kızlar. Kafam hala karmakarışık. Beni çok seviyor biliyorum ama bu sevgi beni mutlu etmiyor. İleride çok mutlu olduğum biri olursa iyi ki bitmiş diyeceğim. Kimseyi sevemezsem ve kimse beni onun sevdiği gibi sevmezse pişmanlıktan kahrolacağım. Çok çıkarcı bir düşünce biliyorum ama hissettiğim bu. Kumar gibi bir şey. OFFFFFFFFFF!!!

Böyle biriyle evlenilir mi

Pekiiiii

Böyle birinden çocuk sahibi olunur mu????

O çocuğa yazık diil mi

Arkadaşım yaşın daha genç hiç te sandığın gibi unun elenmiş eleğin asılmış durumda değilsin
Sen bu adamı bir an önce bırak ta gerçek eşini bulmaya bak

canım acmıs oldugun konuyu okurken aklımdan şu gectı..ben boyle bır erkege aslaaaaaaaa saygı duyamam...saygı duymadıgım bır ınsanı sevemem...
yanı hıc evlenememektense bununla mı evlensem dıye dusunuyorsan soyle bır soru yoneltmek ısterım sana..bekar kalmak mı ıyı sence yoksa evlenıp bosanmak mı daha ıyı..
kaldı ki kendı adıma ben cooook kadercı bır ınsanımdır..evlılıgın de kader olduguna ınanıyorum..yanı özetlersem:) benım ınancıma gore bu iş yazılıysa sen ıstesen de ıstemesen de olacak...
ama kader de yoksaa sen ne yaparsan yap olmayacakk
hakkında en hayırlı olan ne ıse o olsun canım..
ha bır de yanlıs kalmadıysa aklımda hakaret falan edıyor demıstın sanırım..kötüü:S:S kompleksliyse hele cok kotu
bunları senın sevgınden tam emın olmadıgın ıcın yazdım canım..cok sevıyorum cook aşığım desen yorumum farklı olacaktıı
du bakım dedın mmı yoksa:)

Yoooooook benim aşkım biteli çoook oldu valla:))))

Yoooooook benim aşkım biteli çoook oldu valla:))))

canımm evlilikte aşk sevgı yoksa ıı ıı ..ınsanın gozunu kör eden aşk..bazı seylerı görmezden gelıyorsan aşk sevgı ıcın gormuyorsunnn...Allah bılır ama oyle evlılık nasıl yurur ıste hanı olur ya cocugum ıcın katlanıyorum derler ..o yanıı...
ya da sımdıkı aklım olsa evlenmem derler...

sakıncası yoksa yasını sorabılır mıyımm

31 yaşındayım (( Bu kadar kararsız kalıp endişe etmemin en büyük sebebi de yaşım zaten (

iki uçta çok kötü olabilir . Hiç evlenememek yalnız kalmak o kadar kötü ki . Düşünsenize size aşık biri yok , bütün arkadaşlarınızın sığınacak bir limanları var sevebilecek güvenebilecek birileri var ve siz yalnızsınız .

hafta sonu yalnız uyanmak ömür boyu , çekilir dert değil . Size doğruları söylemek istemesem alışırsınız filan derim ama olmuyor . İnsan bir sevgili istiyor . Yanlızlık allaha mahsus .

Keşke daha iyi bir erkek olsa kısmetiniz , allah iyilerle karşılaştırsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…