Böyle biriyle evlenilir mi?

çocukla babanın ilişkisi çok önemlidir. siz ne kadar iyi bir anne olsanız, olmaya çalışsanız da yanlış bir babadan o çocuğun karakteri muhakkak etkilenir. bence emin olmadığınız birinden çocuk yapmayın. ayrıca size de yazık, ömür boyu herhangi bir insanla yaşamak zorken, istemediğiniz bir insanla yaşamayın bence. ayrıca yaşınız da genç gayet, benim dönemim bitti diye düşünmeyin bence. belki karşınıza çok muhteşem biri çıkacak, belki kimse çıkmayacak, onu bilemem, ama şunu söyleyebilirim ki olmuş olmak için olmasın, yalnız olmayı yeğlerim.

sanırım aradığın cesareti buldun ve karara çok yaklaştın.mutluluğa sadece birkaç adımın kaldı.
vicdan falan da yapma öyle üzülecek birisi hissi almadım.rahatlık hayali alışkanlıga dönüşmüş onda.1-2 aya kalmaz geçer acısı.ayrıca senin onu düşündüğün kadar o da seni düşünse zaten bu aşamaya gelmezdiniz demekki haketmio

Doğru söylüyorsunuz. Burada konu açanların çoğu evlenirken çok mutluydum diye başlıyor. Mutlu başlayan evlilikleri bile sürdürmek zorken böyle olmaz. Zaten saygı şimdiden bitti. Bazen hayal kurmaya çalışıyorum, diyelim ki iyi kötü bir iş buldu, her şeyi ayarladık yarın evleniyoruz mesela, ne hissederdim diye soruyorum kendime. En ufak bir heyecan ya da mutluluk hissetmiyorum.

En kısa zamanda konuşacağım onunla kızlar. Hepinize çoooook teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Gelişmeleri haber vereceğim :))

Bu arada şimdi yatmaya gidiyorum, yarın iş var ama yorum yapacaklar, örnek verecekler varsa yarın ilk iş okuyacağım. Hepinizin yorumları benim için çok önemli.

Amin arkadaşım ve inan dönüp arkama bakmadım çünkü daha güzel günlerin beni beklediğini biliyordum..

bana da bu forumda herkes ayrıl ayrıl dedi. güzel günler yaşayacağıma inancım yoktu kendime güvenim kalmamıştı devam ettim çilemi çekmeye bitmeseydi hala çekiyor olacaktım ne acı
bazı dönemler söz dinlemek lazımmış.

bazı konularda haklı olsanız da yazdıklarınızı bir kere daha okursanız, nasıl planlanmış sistematik bir hayat dilediğinizi ve tek çarenin ona uymak ya da yok olmak olduğunu görebileceğinizi düşünüyorum. sizin istekleriniz ve sıralamalarınıza uyacak bir erkeği geliri yerinde de olsa zor bulursunuz. çalış, işe gir, evlen, çocuk yap. bu kadar kontrol delisi olmak sizi ileride çok mutlu etmeyecektir benden peşinen söylemesi.

31 yaşınızda ekonomik özgürlüğünüz yeterince yerinde olunca siz zaten aşağılamamak için karşınızdakini, kendinizden daha üstün birini illa ki bulmalısınız. bu evlilikte size egosal ya da özgüvensel olarak bir şey olmaz ama adamı bitirirsiniz. çok fazla müdaheleci buldum yazdıklarınızı. resmen bir liste yapmışsınız tek tek tik atıyorsunuz. hiçbir erkeğin bu kadar dominantlığa eyvallah diyeceğine inancım yok benim, bulursanız da gıkı çıkmayan birini bulursunuz ona da saygı duymazsınız yine sürmez gitmez bu iş.

iyisi mi biraz işleri oluruna bırakmayı deneyin. karşınızdaki adam da evet size uygun değil.

Bence sen evlendikten sonra bunu çok problem edeceksin gibi
İnsana elbet dokunur
Ben de karşımdakinden para beklemem ama o da çabalamalı bir şeyler için ki hevesini görelim

benım bi arkadas var su anda 35 yasında ve daha yeni evleniyor.
oncesinde 10 yıldır tanıdıgı erkek arkadası vardı. erkek arkadasıyla yurumeyince erkek gidip baskasıyla evlendi ve bi kac yıl sora boşandı. ondan sora bu arkadasımla ilişkisi oldu bi kac yıl onunla gezdi tozdu ama adam yavaştan alıordu hani.
arkadasımı bıraktı baskasıyla nişanlandı. arkadasım cok yıkıldı sonucta 10 yıllık arkadasıydı.. toparlanır gibi olunca birisi ona evlenme teklifi ediverdi. hayır diyecegine evet diyiverdi.

bu kışın evleniorlarr. cok da mutlu.

Son düzenleme:
bence herkes evlenemk zorunda degıl ayrıca karsına cok cok ıyı bırının cıkacagını dusunuyorum 4 yılını bu kısıye vermeseydın belkı suan dha duzgun brıyle olabılırdın erkek arkadasının tarzı erkekler rahata alıskın oluyorlar genelde ve evde oturup ıs beklemeyı cok seven tıplerdır yol yakınken donmenı tavsıye ederım ıns dogru kısıyle cok cok mutlu olursun

Yorumunuza çok teşekkür ederim. Bir seneden fazla zamandır kafamda sürekli bu ilişkiyi tartıp duruyorum. Tabi burada anlattıklarım benim bakış açım. Ona sorsanız aynı sizin dediğiniz gibi beni kontrol delisi buluyordur ve ona saygı duymadığımı hissediyordur.

Sizce hayata ve insanlara bakış açımı mı değiştirmeliyim? Birini ne olursa olsun, tembel de olsa, ailesine ve bana küfür edebilecek kadar saygısız da olsa sevmek mi gerçek aşk? Kendine göre beni çok seviyor. Ailesi de bunu bana söylüyor. Değer mi bilmiyorum? Bu insan beni seviyor, aldatmıyor, yalan söylemiyor hakkını yiyemem. Ama bunlar yeterli mi yoksa hangi kadın olsa 28 yaşında hayatta hiçbir başarısı olmamış çünkü çabalamamış ve çabalamaya niyeti olmayan birini istememekte haklı mıdır? Bunu öğrenmek için buraya konu açtım. Çünkü ben kendimi tanıyorum. Maddi açıdan zora düşersem dayanıklı olamam, bundan korkuyorum. Gerçekten sevgi ve saygı dolu bir ilişkimiz olsaydı birlikte zorluklara göğüs germeye istekli olurdum. Ama o da yok ki.

Mesela çalışmaya başladığında hadi beraber ortak hesap açalım ya da ayrı ayrı da olsa hesabımız olsun ve ayda 100 lira da olsa biriktirelim geleceğimiz için dedim. Önemli olan miktar değil ama geleceğimiz için bir şey yaptığını görmek istedim. Hiç yanaşmadı.

Gerçekten bilmiyorum. İnsan seviyorsa her şeyi yapar mı? Yoksa ben maddiyatçı mıyım? Öyle olmak istemiyorum.

Bu ne sevgi nede aşk tabii"bana göre"... aldatmayabilir,yalan vs.de olmayabilir ama bunlar bi ilşkiyi sürmek için yeterli değil...maddiyatçı falan değilsin,sadece kafan karışık..bence "o"saygıdan bahsetmesin!!!! Sen iyi bi insansın çünkü tüm saygısızlığa karşın hala"ah alırmıyım??o ne düşünür??"gibi "bana göre" gereksiz düşüncelerle boğuşuyorsun..ne için mücadele et biliyormusun??
Seni saygı duyarak seven biri için mücale et..SAYGI benim için en önemli kavram,senin içinde öyle olmalı..anladığım kadarıyla eğitimcisin,böyle mukaddes bi meslek sahibi biri böyle boş bi insanla uğraşmamalı..

Evlenmek istemiyo , ayrılmak istemiyo,

Alacağı parayı beğenmiyor ama annesinden para alıyo,

Küçümsemeyi biliyo ama çalışmıyo,

Ayrlmakla tehdit edip küfür edebiliyor ama çok seviyo,

Sana yetememekten korkuyo ama yetmek için çabası yok

Tek yapabildiği eminim Ölüyorum bitiyorum ayrılmam seviyorumla olmuyo bu işler...

Sen neyi kaybedeceğini düşünüyosun güzelim.
Hangi yönü cazip söylermisin

Bence de ne olursa olsun insan küfür etmemeli. Okulda teneffüslerde bile çocukların birbirleriyle küfrü bırakın kaba konuşmalarına bile elimden geldiğince müdahale etmeye çalışırken kendim küfür yiyince sinirden gülesim geliyor :)))

Düzeltmeye çalıştım ama belli bir yaştan sonra insanlar pek de değişmiyor. Ayrıca böyle şeyler çocukken aileden öğreniliyor. Nasıl görmüşse öyle gidiyor işte. Yapacak bir şey yok. Annesiyle kavga ederken evdeki eşyaları kıran, ablasına küfür eden insan bana neler yapmaz!!!

Aynen canım,kendi canına kanına SAYGISIZCA davranan birinden saygı bekleyemezsin..

:)))))))))))
İlk ilişkim 5 yıl sürmüştü. Çocukluk aşkıydı. Dört yıl ayrı şehirlerdeydik. Sadece yazın görüşebiliyorduk. Sonra üniversitede onun olduğu şehre geldim ama bir gün beni aldattığını öğrendim. O zaman Allah'a ileride evleneceğim kişi asla yalan söylemesin ve beni aldatmasın diye dua etmiştim. Buna göre Allah duamı kabul etti ama keşke bir de çalışkan olsun deseydim:))))) Benim için tek cazip yönü yalan söylememesi ve aldatmaması, başka da bir şey yok. Bir de bu yaştan sonra başka birini bul, ona alış falan o kadar gözümde büyüyor ki...

birien aşık olmak, birini sevmek, neden gözünüzde bu kadar büyüyorki anlam veremedim:))
belkide etrafınızda sizi çok seven sizi gerçekten mutlu edebilecek veya size açılmak isteyen birileri vardır.
ama sizin gözünüz görmüyordur
veya sizin bi ilişkiniz olduğunu bilip hep bi adım geri duruyorlardır
benim kanaatım ileride mutlu olmuyacağını bilidiğin bi insan ile evlenmemen
çünkü evlilik fedakarlık ister, sorumluluk ister,özveri ister,saygı ister,sevgi ister v.s dahada sayabileceğim bir sürü şey..
bile bile kendini dibi görünmeyen kör bi kuyuya atma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…