Böyle biriyle evlenilir mi?

Siz aslında evlenince nasıl bir hayat yaşayacagınızın farkındasınız
ve bu nedenle kafanızda böyle çelişkiler varken asla evlenmeyin

Kendinize yazık edersiniz...

Evet haklısınız. Ayrıca ona da yazık ederim. Devam etsem de etmesem de onu bir şekilde üzeceğim diye de çok üzülüyorum. Dile kolay 4,5 sene geçti.

ben emınımki sabahın köründe kalkıp işe bile gidemez, bu tipler böyle olur
bir gider, iki gider, üçüncü sefer uykusuz kalınca boşlar işi
alışmış çünkü.
bu insan asla sana göre değil!
her şeyin en iyisini isteyen ve hiç çaba göstermeyen tiplerden uzak durmak lazım

Akrabası için çalışmaya başladı dedim ya, öyle de rahat ki. İstediği zaman gidiyor istediği zaman geliyor. Buna rağmen yoruldum falan diyor. Ben mi abartıyorum diyorum ama ailesi de benim gibi düşünüyor. Düşünmesine düşünüyorlar ama şöyle ciddi bir konuşma yapan yok. Ablası arkadaşım. O çat çat düşündüklerini söylüyor bazen, ona da küfür ediyor.

bence abartmıyorsun. ablasına küfür edıyor yani, bence sen her şeyin farkındasın
ve farkında olan bir insan gibisi yoktur, sanırım sen bu insanı sevıyorsun, ya da hoşlanıyorsun
yoksa bu kadar üzerine düşmezdin bu konunun
sonuçta adamın hali ortada, çalışmaya gönlü olmayan biri
iyi düşün, hemde çok çok iyi

Zamanında çok sevdim. Alışkanlık da var tabi. Bir de çok vicdanlıyım. Ayrılınca üzülecek ya, ben üzeceğim ya, buna dayanamıyorum. Bazen keşke beni aldatsa diyorum. Yemin ederim ki aldatsa rahatlarım. En azından beni sevmiyormuş ayrılıyoruz diye üzülmez zaten derim. Burada çok okuyorum aldatıldığı için konu açan arkadaşları. Benimki de o açıdan inanılmaz derecede güvenilir. 4,5 senede ne bir yalan söyledi ne gözü dışarı kaydı. Karakter olarak böyle. Ama yetmiyor, keşke biraz da tuttuğunu koparan biri olsaydı.

alışkanlık feci berbat bişi, yeniden sevmek bile alışmaktan daha basit bir olay. ama bazen gitmek gerek...
evlendiğinizi düşün? iş beğenmeyecek, sorumluluklar ona ağır gelecek ve bir bakmışsın koca bir hayal kırıklığı
ailesiyle yaşıyor sanırım? 29 yaşında ve üniversite mezunu olup, tembel olup, iş beğenmeyen insandan, ablasına ve sevgiliisine sürekli küfürler savuran, ilişkisinde ciddi düşünen ve bir birikimi bile olmayan, iş beğenmeyen 'bir yerden başlamalı'' diye düşünmeyen bir adamdan hayır gelmez sana, gelse gelse acı gelir, kriz gelir

Son düzenleme:

Evet ailesiyle yaşıyor. Akrabasıyla çalışmaya başlamadan önce yani 3-4 ay öncesine kadar annesinden harçlık alan 28 yaşında bir insan

Evet ailesiyle yaşıyor. Akrabasıyla çalışmaya başlamadan önce yani 3-4 ay öncesine kadar annesinden harçlık alan 28 yaşında bir insan

ciddi misinn?????????? höhhh yanıı hemde bır erkek ...böyle sorumsuz bir ınsandan şanbabası olur ancak baba olursada...çocuk yapmayı bıle düşünmek saçma olur adam zaten cocukk .....bana cok ters geldııı yaa bu ınsannn kusura bakmda ...yanı ne bılımm ben 27 yasındayımmm lıseden beri çalışıyorummm kendı ısımı hayatımı kurdum sıfırdan bır erkek nasıl bu kadar sorumsuzz olur anlamadım...sizin maddiyatınıza güveniyor olabılırr... salın gitsin bunu doğal ortamınaa kafanızı yormaya degmezz sırtınızda bır ömür yuk kambur olmaktan başka bıseyy olmazz ....

Arkadaşlarım da sana güveniyor diyor. Annen baban senin sıkıntı çekmene dayanamaz yardım ederler o da keyfine bakar diyorlar. Zaten daha şimdiden evlenince eve yardım edeceksin değil mi diye soruyor. Bir tanıdığı varmış. Kızla çocuk evlenmiş ama evin bütün masraflarını yarı yarıya ödüyorlarmış. Kız kuzeni var, yeni evlendi. Kocasıyla masrafları bölüşüyorlarmış. Bana bunları örnek gösteriyor. Ben zaten hiçbir zaman evi sen geçindireceksin ben hiçbir şeye karışmam demedim ki. Nasıl utanmadan bana böyle örnekler verebiliyor? Karşısına alıp "bak biz evlenmeyi düşünüyoruz ama geçinebilmemiz için bir plan yapalım şimdiden" diye açık yüreklilikle konuşsa canım feda. Ama böyle imalı örnekler göstermesi beni çok soğuttu.

tembellıgının nedenı anlaşıldı canım!!!!!! daha fazla hıççç uzatma böylelerine asalak dıorum bennn kısaca...senn akıllı mantıklı bır ınsansınn senı ne maddı ne manevı hıcbır sekılde sömurmesıne asla ve aslaa ızın vermeeeeee.....senın gıbı mantıklı duzgun bırını kımse yalnız bırakmaz böyleleriyle boşuna kendını yıpratma....tbıkı uzulursunnn bıttı dıe amaa bır ömür bıle bıle kendım ettım kendım buldum dıe kahrolmaktan ıyıdırr .hepımızın uzuldugu zamanlar elbette oldu ama hepsı gecıyorr zamanlaa .böyle bır ınsann aslaa ve aslaa senı mutlu edemez bunun ıcın bır cabasıda olmazz....tek cabası senden maddı beklentılerı olduğu ıcınnn senın ayrılmanı ıstemeyecektır dogal olarakkk....kafanı bıan önce toparla hersey ortada lütfen gör ve geregını yap...sen senı hakedecekk senı mutlu edecekkk içinin tamamen her konuda rahat olduğu ınsanlaaa bır hayat düşünn...bu da karsına cıkcaktırr er yada gec...

amaç evlenmek, bebek sahibi olmaksa üzgünüm ama bu adamla o bile olmaz. Mantık evliliği dedikleri şeyi deneyebilirsin mesela.
Bu adam hep birileri bana baksın, ben kendimi yormayım havasında olur ne yazık ki. İnsanın çalışma aşkını genlerinde taşıması lazım.
Benim eniştemi gördüm ben bu adamda. Oda çocuk olduktan sonra zoraki girdi işe düşün çocuk olduktan sonra diyorum karısının maaşına baktı senelerce. Kalkıp iş arama zahmetine girmedi çağrılan yerleri beğenmedi falan. Bu şartlarda mutluluk zor olur. Kendine seni anlayabilecek, taşıyabilecek bir eş seç. Sonra senin maddiyatının altında ezildikçe istemediğin sonuçlar doğurabilir.

Son düzenleme:
Yaşının31 olması herşeyin bittiği anlamına gelmiyor..6yıllık ilşkimi bitirdim sonra 3yıllık bi ilişkimi bitirdim yaş oldu 32 ve eşimle tanıştım çok mutluyum.hiç bişey senden değerli değil arkadaşım.bu tür adamlarla ömür tüketilmez...ömür törpüsü bunlar.

Karşına bu adam gibi asalak bir numunelikten daha kötüsü çıkmaz merak etme şekerim.

Mantık evliliği yapmak istiyorsan da , git mantığa uygun biriyle evlen. Saygısız , terbiyesiz, kötü huylu, tembel biriyle evlenmenin neresi mantıklı?

Madem sevmediğin biriyle evlenmeye fitsin, bari düzgün bir adam olsun derim.

Vallahi moralim düzeldi. Ne güzel sen doğru kararlar verip mutlu olmuşsun. Allah mutluluğunu daim etsin ve darısı başıma :)

bununla devam ederseniz yaşayacaklarını sen de kestirebiliyorsun az çok,ama bıraktıgın da çok daha iyilerinin karşına çıkması,çok daha fazla sevip mutlu olabileceğin ümidi var.bence bu heyecan bile cesaret vermeli...benim de bir arkadaşım 18inde yaptı böyle bir hata ha düzeldi düzelecek diye diye 10 yıl 2 kız evlat verdi.ama 10 yıl içinde toplasan 1 yıllık çalışmışlığı yok.aldatma var ilgi yok.vs vs vs.10yıl sonunda Rabbim verdi cesaretini çıktı geldi.işini buldu kendine şimdi ailesiyle işi gücü var gül gibi keyfine bakıo.oyle evliliktense...

Vallahi siz böyle dedikçe beynimdeki kara bulutlar dağılıyor sanki :))

arkadaşım bende senin gibi zor günler geçirdim aynı yaşta sayılırız senin gibi vasıfsız ama çalışan birine takıldım maaşı düşüktü yalanı boldu yaşıma baktım yalanlarına inanmayı seçtim herşeyi sineye çektim verici oldum doğal olarak karşı taraf alıcı oldu. ve istedikçe istedi ben kendimi bile bile bu yoldan çekmedim. adam bana evlendiğimizde senin maaşınla geçiniriz deyince dank etti bazı şeyler ne yapıyorum dedim şimdi bunu bıraksam yaş geldi 30 a ya karşıma biri çıkmazsa ya evlenemezsem ya çocuğum olmazsa dedim. Sonra daha da acı çeken olaylar yaşadım bu gerizekalıyla. ve bitti. benim depresyonum arttı kafayı yedim bir dönem psikiyatriste gittim. ve sonra sevdiğim karşıma çıktı benim karşıma böyle birinin çıkacağını bilsem göbek atardım gezerdim diğerinden ayrıldığım için. ama her acıyı yaşayarak birşeyler öğreniliyor. Hayatımın adamı ile evlilik yolundayız bugün yüzüklerimizi aldık. geçmişimde ki yarama merhem oldu canım Allahım herkese bu zor dönemlerde yardım etsin karşısına hayırlı ve evliliğe yakışır insanları çıkarsın. benim sana tavsiyem bitsin bu ilişki çık dışarıya gözat dün görmediğin birini bugün görürüsün ve belkide daha iyisini yaşarsın. inan bana bu tip ilişkiler adam olmaz sen kaybedersin.

Evet en azından çoluk çocuk yapıp onları da perişan etmeyeyim. Hep belki düzelir belki yakında iş bulur diye bekledim ama artık sabredecek gücüm kalmadı. Belki benden sonra düzelir. O zaman da kısmet değilmiş der geçerim ne yapayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…