- 8 Ocak 2014
- 735
- 288
- 303
Çok doğru yazmışsınız. Bana bu şekilde “ya daha aranızda resmiyet yok kiii tabi ki bırakmak zorunda değil” diyen bir arkadaşımın evliliği sıkıntılı mesela. Eşi durup dururken evli olmanın onun üzerinde çok büyük baskı oluşturduğunu söylüyor. Büyük konuşmayayım ama ben evli olsam eşim böyle dese alttan almam gider 2-3 gün aile evinde kalırım. Bu arkadaş hep alttan alıyor. Aynı zamanda kadın istemeden arabanın bagajına zarar vermiş elinde olmayan bir sebepten dolayı; adam kadına söylemediğini bırakmamış falan. Sanki kadının canından önemli. Yani dediğiniz gibi kadının talepkar olmayı bilmediği her durumda bir sıkıntı mevcut.Bu sorunuzu ilişkilere tamamen mizaç olarak bakan ve başarılı mutlu doyumlu olarak gördüğü birliktelikler deki kadınları incelediğinde de hep bunun üzerine sistemin oluştuğunu gördüğü biri olarak yazıyorum. Çok çift gördüm . Bir erkeğin görev ve sorumlulukları bir iliskide kadına göre daha fazladır. Erkek kadına ulaşmak ve elinde tutmak için emek zaman ve kaynak harcamak zorunda aksi durumda bizim toksik dediğimiz kadının kıymetinin sıfıra bindiği o malum ilişkiler rücu ediyor . Bir erkekten beklenti ve taleplerimizin olması bizi hazıra konmaci yapmaz bu dayatmayi reddediyorum . İki yemek ısmarladı iki eve bıraktı diye bana üstten bakan adama ben erkek demem . Ayrıca hazıra konmaci da olabiliriz taraflar bunu kabul ediyorsa kime ne . Ben böyle düşünüp böyle yasadigimdan beri ikili iletişim ve iliskilerimde
çok daha mutluyum .