- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
-
- Konu Sahibi takkedustukelgorundu
sabah babam hesap soruyor neden odemedın dıye bızde vergı kesıntısı oluyor 6 ay boyunca dedım boyle boyle bılıyorsunuz ve ben kendı borcum vardı kalanla onları odedım elımde 300 lıra kaldı onla ayı cıkarıyorum kendısı 4000 lıra para alıyor odesın nolcak dedım dıyorkı o bırıktırıyor sus dedımkı bende bana artık sus demeyın madem boyle yapıosunuz bundan sonra boyle ısrarla benden para ıstemeyın sonuclarına katlanırsınız dedım dıyorkı nasıl konusmak o oyle hemn savunmaya gecıyorsun kendını dedım evet gecerım savunmaya kımseye sormıcam dedım egerkı sevgılım olmasaydı gercekten bu ayı cıkaramazdım saolsun sureklı soruyor yolluyor yanına gıttıgımde sıgaramı alır akbılımı doldurur yanımada para verır oyle yollar aılemın yapması gerekenı o yapıyor ne kadar acı bı durum aılemden beklerdım ben bunları
Ablanizi bir guzel şimartip tepelerine cikarmislar hepside bu durumdan gayet memnun siz haric.. Bende bekarken calistim kislari dogalgaz faturasini oderdim sadece o da kimse istemezdi ben istedigim icin oderdim geri kalan parayi bankada hesap acip biriktirdim. Kocaman insansiniz kendi paranizi kendiniz biriktirin. Ve biraz agzinizi acin lutfen ablaniz ne hakla bu kadar karisabilir ? Benimde kizkardesim var bende ablayim ama hic boyle davranmadim davransam o da bunu kabul etmez zaten
Ailenizin imkanı olmaz yapılır amenna ama ablanız 5.000lira gelirle sizin 1.500 liranıza göz koyup plan yapıyorsa kimse kabul etmez bunu. Yıllarca yine maaşın 3de1i için mi çalışacakmışsınız?
Ayrıca aileniz bakmak zorunda. Doğururken size mi sormuşlar. Ne demek bu evde yaşıyorsun? Baba evi orası pansiyon yada otel odası değil. Ablanıza bunu hatırlatmak lazım.
Okudum okudum sinirlendim ama sunuda okudumya OHAAA diorum artık gercekten. Sen evlenincede parayı ailene vericekmişsin :S bu nasıl bir abla ya çok merak ettim tanımak isterdim dışarda insanlara karşı nasıl. Birde sana vuruyo sende sucki geri vurmuyorsun saçını basını yolmuyorsun. Trabzonlular sert olur evet ama seni korur arkanda durur hep, hiç ayrı eve çıkma git evlen huzurlu yasa. Bunlar çekilecek gibi değil
Neden üniversite düşünmedin bu güne kadar? Merak ettim inan. Ben bukadar baskıya bir çıkış yolu arardım çoktan en azından böyle işkencelere katlanmazdım. Başka şehire gidip hem çalışıp hem okursun oda zor ama bundan daha zor degildir.
off bu ne yaa. kız evlen yada sevgili bul kaç kurtul. 22 sene çalıştım 1 gün para istemedi ailem.
Allah ablanın da hayırlısını versın canım ya bende ablayım ıkı kardesım var en buyuk benım su yazıyı okuyana kotu bır abla oldugumu dusunuyrdumAllah yardımcın olsın bunca zaman ıdare etmıssın bır sure daha ıdare et evlenınce kurtulursun ama kurtulacaksın dıye onune gelenle evlenme aıleme yanlısı oldu falan dıyosun adımlarını dıkkatlı at gıdersın adam evlendıgıne pısman eder gerı gelırsın sonra hıc kurtulamazsın bu ablandan yasadıkları da kolay degıl genc yasta esını kaybetmıs severek evlenmıs bunlar zor olmalı bıraz hırcın ıkna edebılsen guzellıkle tatlı dılle ablacım bı gıdelım pskolga yasadıklarını atlatman kolay degıl falan desen yımusar belkı
Hiçbir zaman maaşı parası pulu olup da ayrı eve çıkmayıp baskıcı ailesiyle durmaya devam edenleri anlayamadım. Psikolojik şiddet görmekten zevk mi alıyorsunuz kuzum? Paranız var pulunuz var sizi bağlayan hiçbir şey yok. Alın bavulunuzu çıkın gidin ayrı bir ev tutun yerleşin. Ben böyle aileye adresimi bile söylemem hatta.
ablan eşinin rahatsızlığından vefatından sonra mı böyle biri oldu yoksa kişiliği mi bu ???
birde sadece sana karşı mı böyle dışarda çevresine karşı da mı böyledir?
ayrı eve çıksanız? madem geliriniz var.
arkana bile bakma git kurtul. sensiz kalınca daha iyi analiz edeceklerdir durumu. biz ne yapmışız diye.normalde olması gereken o zaten ben ıcımden gelırse zaten yardım ederım o kadarda dusuncesız degılım ama bunlar haraca baglar gıbı heray ısrarla ıstıyor neymıs benı buyutmusler madem boyle yapıcaktın hıc dogurmasaydınız benı buyutmeseydınız haksızmıyım ama şimdi evlenıcem zaten benı arıcaklar belkı ama cok gec olucak o zaman
ikinci paragraftan sonrasını okumadım alacaksın eline ıslak sopayı allah ne verdiyse dalacaksın abhlana bu evde darbe olmuştur bundan sonra benim sözüm geçecek diyeceksin aaaaaaaayhhhh imdaaaatkonuya nasıl başlıyacağımı gerçekten bilmiyorum ama konu ailem!!!
7 senedir çalışıyorum liseden mezun olduğumdan beri ve her zaman aldığım parayı ailem almıştır elimden üni tercihi yapıcaktım ablam kalkıp izmirden okulundan geldi nerde özel yüksek yer var orayı yazdı neymiş efendim ababm ikimizi şehir dışında okutamazmış zaten ben okumazmışım gitsem nolucakmıs falan demişti ve hala bu içimde bir uktedir okuyamamak ben o duyguyu hiç yaşayamadım herkes gibi ablam evliydi eşi vefat etti bize yerleşti o evde yokken herşey çok güzeldi ne çok karışırdı annem babam nede para vermediğim zaman çok uzatmazlardı mevzuyu taki şurda 1,5 senedir ablam bize geldi 30 yaşında eşi kanserdi evlenmeden öncede bilerek evlendi ailem vermiyordu ama ben seviyorum karısamazsınız dedı ve evlendi. evliyken bile ordan sürekli annemi babamı arar bu ay para verdımı yemek kartını verdımı falan diyordu bir yere gidicek olsam duyardı gittiğimi eğer o ay az para verdiysem gitmeseydin bir dahaki ay şu kadar vericeksin derdi birşey alsam paranı neden ona verdin ne gerek var der hep ve bize geldikten sonra bunlar daha çok arttı. her ay para veriyorum güya bana biriktiriyorlar onu ama ben param kalmadığı zaman istediğimde vermiyorlar bir kere 10 lira yol parası istedim neymiş onu fazlasıyla bır dahakı ay verıcekmısım boyle bır zihniyette ailem var. bizim evde genelde ablamın sözü geçer nedenide şu çünkü o okumus biliyor.
babam emekli babamın emekli maaş kartı onda şuanda çalışıyor babam o maaş kartıda kredi kartıda ablamda babamda 55 yaşında adam 30 yaşında kızından hergun harçlık alıyor şaka gibi ama gerçekten böyle. o ne derse o olur evde. ben hem doğalgaz internet faturasını oduyorum hem eve heray para veriyorum. kendisi çalışıyor 3500 maas alıyor birde eşinden gelen para var her ay toplamda elınde 5000e yakın para geçiyor evin kendiside para verıyor ama elektrık su telefon faturası babamdan gelen para ve onun koydugu parayla ortak odenıyor ben kısın dogalgaz ne kadar yuksek gelıyor bılırsınız tek basıma onu oduyorum eve verıyorum falan neymıs ben 26 senedır yasamısım vermek zorundaymısım bana her ay 200 300 yetermıs ben ne yapıyormusum parayı butun sorun bu. eski konularımı bilenleriniz vardır belki sevgilim ailesiyle tanışmaya gelmişti annem babamda sana yakıstıramadık tip olarak memleketleri kötü trabzonlu falan demişlerdi neyse o akşam ben annemle babamı biz onlara gidelim bir kere demeye ikna etmiştim ertesi gün teyzeme giderken hepsinin aklını çelmiş ve ogun akşamı beni dövmüşlerdi eve falan kitlediler beni.
ne olursa olsun önüme bunu sürüyor sen şöyle yaptın böyle yaptın hatta bir ara beni evden kovdu annemler yoktu s... git bu evden paraları adamlarla yıyorsun zaten bı faydan yok hep zararsın ne halın varsa gor dedi ve ben çıktım gittim arkadasımda kaldım ve o sevgılımle hala gızlıce gorusuyorum aylardır ayrılamıyoruzda oda bılıyor herseyı zaten. neyse annemler eve gelınce buna kızmıslar guya sen nasıl evden kovarsın burası babasının evı yasıcak burda senın kovmaya hakkın yok basına bısey gelse uzulmıcekmısın o bızım hala namusumuz bızım soyadımızı tasıyor falan demısler arkadasıma boyle demıs annem ben sonrakı gun eve dondum bır sure konusmadım. bu ay elımde param kalmadı yol parası ıstıyorum dıyorlakı bana paran yoksa ızınlerınden kullan gıtme işe varmı böyle bir mantık? eee benım verdıgım paray hanı bana bırıktırıyordunuz sızlerın parası olmadıgı zaman o paradan alıyorsunuz ben ısteyınce neden yok? benım aılemın bana yapmadıgını sevgılım yapıyor ustume basıma kıyafet alıyor yol paramı sıgara paramı verıyor olmadıgı zaman. evet onunda yanlısları oldu aıleme karsı ama aılemın yapması gerekenı şuanda bana o yapıyor ve ben gerçekten onunla gızlıce evlenmeye karar verdım artık. az once ablam mesaj atıyor dogalgaz faturası odenmemıs onu ode aksama gormıcem o borcu diye param yok nasıl odıyeyim?
varmı böyle bir zihniyet ben bu evde yasıyorsam her ay paramı verıcekmısım gezmıcekmısım kıyafet almıcakmısım ama onlara para verıcekmısım ablam kendısı gıder 1500 e takım elbıse alır ben canım istedi diye dondurma alsam bile neden almısım onu yol parası yapabilirmişim 7 senedır calısıyorum bır kere tatıle gidemedim 7 senedir ilk defa bu sene tatile gidicem. artık yoruldum bunları her ay yaşamaktan gerçekte yoruldum artık.simdi akşam kesın tartısma olucak bu fatura yuzunden sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım? bana bir yol gösterin lütfen...
şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim...
arkana bile bakma git kurtul. sensiz kalınca daha iyi analiz edeceklerdir durumu. biz ne yapmışız diye.
ablan bildiğin ruh hastası acilen kapatılması lazım , annenle baban ilaçla tedavi olabilirler ,
ama o evden senın acilen kurtulman lazım ,
ayy gerçekten sinirlendim
bu arada o ablan ne okumuş pardon uçak mühendisimi , ne okumuş olabilir
dışarda cevresıne karsı cok ıyıdır bana karsı heryerdee boyle mılletın yanında azarlamayı sever benı ben cevabımı verırım sonra eve gelınce anne babam bana kızar sen neden oyle dedın dıye bende sız onun dedıgıne bı bakın o demesın bende demem dıyorum ama yok o buyuk ben suscakmısım kusura bakmasın kımse susmuyorum susmıcamda artık
bence eşinin durumuyla ciddi psikolojik sorunları olmuş.. ve bunu kendi kabul edip hastaneye vs giderse bu davranışlarını birdaha yapamayacağını güçsüz hasta konumuna düşeceğini düşünerekten kabul etmiyordur.kişiliği bu eskidende böyleydi ama bu kadar değildi evlendikten sonra daha fazlası oldu
Valla canım şartlarınızı bilmiyorum ama bence bir bahaneyle bir süre başka bir yerde kal. Ailenin durumu yoksa faturalara yardımcı olman çok hoş ama sanki seni maddi açıdan biraz sömürüyorlar. Umarım işlerini yoluna koyarsın. Kimseyi kırmadan işi düzeltmeye çalış.ben çok konustum ama benım kararıma saygı duyulmuyor evde dun aksam zaten kıyametler koptu evde neden faturayı odememısım falan fılan ben ızmırde ıstanbulda yasıyorum bu arada
sadece sana karşı yapıyorsa ciddi anlamda seninle bir sıkıntısı var demekki kendi iç dünyasında...niye sana bu denli bir garez besliyor sence?? ya da neden sadece sana bu şekil davranabiliyor. acaba yerinde ve zamanında doğru davranışı tepkiyi gösteremiyor musun?dışarda cevresıne karsı cok ıyıdır bana karsı heryerdee boyle mılletın yanında azarlamayı sever benı ben cevabımı verırım sonra eve gelınce anne babam bana kızar sen neden oyle dedın dıye bende sız onun dedıgıne bı bakın o demesın bende demem dıyorum ama yok o buyuk ben suscakmısım kusura bakmasın kımse susmuyorum susmıcamda artık