• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir durumda ne yapmalıyım?

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.130
1.075
333
36
Arkadaşlar sabah isteme ve nişanla ilgili konu açmıştım. Taşınma durumumuz vardı, ev yetişmemişti. Ailelerin tanışması abimin evinde olacaktı. İsteme ve nişan için yengem önden belirtmişti benim evime sığmaz diye. Nişan için çözüm arıyorduk...

Şimdi durum öyle bir hale geldi ki. Gerçekten işin içinden çıkamıyorum. Özetle şöyle: 2 abim var biri Almanya’da yaşıyor, diğeri bize çok yakın (tanışma onun evinde olacak). Sevgilim işsiz olduğu için aileme açıklayamıyordum iş bulmasını bekliyordum. O da Ağustos’ta abimler Almanya’dan tatile geldiğinde tanışma isteme olsun istiyordu. Ben işe girmeden bir adım atmak istemediğim için sürekli öteliyordum aileme de anlatmıyordum. Nasıl olsa iş bulamadı, tanışma işi yılbaşına kaldı diye düşünüyordum. Çünkü abimler bir de yılbaşında geliyor kışın. Bu süreçte erkek arkadaşım iş bulur, aileme açıklarım yılbaşında da isteme olur diye düşünmüştüm. Temmuz’un son haftası erkek arkadaşım iş buldu. Haliyle Ağustos’ta tanışma işi de ciddiye bindi. Ben de hemen aileme açıkladım. Ağustos’un 2. Haftası tanışma olsun sonraki haftada yüzükler takılsın dedim. Çünkü almanyadan gelen abimin kızları tekrar geri gidecek Ağustos’un 24 ünde.

Almanya’daki yengemle konuştum oda abime babama anlattı. Babam o tarihlerde oradaydı. Babam da abim de çok güzel karşılamışlar. Burdaki yengeme anlattım o da abime anlattı her şey tamam. Hatta burdaki yengem herkesten daha olumlu yaklaştı. O kadar yapıcıydı ki anlatamam. Ve bizim taşınmamız ertelendiği için yengem demişti ki tanışma bizim evde olabilir. Hem de bunu o kadar samimi bir şekilde teklif etmişti ki duygulanmıştım bile.

Neyse bu akşam abim yengem ve yeğenlerim geldiler. Belli ki kurulup gelmişler. Yengem konuya girmek için dedi ki, erkek tarafı yarın kahveniz yok mu diyip konuya girmek isterlerse ben hazırlık yapayım mı? ( kahve için ne hazırlığı yapacak hiçbir fikrim yok) Almanya’daki yengem de dedi ki acaba Tanışmaya gelinmişken isteme de olsa mı? Burada yaşayan abim sert bir çıkış yaptı. Bu ne acele tanımıyoruz etmiyoruz ne istemesi vs. Ki haklı. Tanışma olsun dediler ben de karşı tarafa öyle aktardım insanlar da kendilerini ona göre ayarlardı. Ben de dedim ki öyle olmaz artık bu saat olmuş kararı değiştiremem tanışma dediniz insanlar da öyle biliyor dedim. Yengem de dedi ki peki yarın istemeye ne zaman gelelim diye soracaklar ne diyeceğiz önce aramızda konuşalım dedi.

Sonra Kahve içelim dediler ben kahve yapmaya gittim herkes bahçede oturuyor. Ben gidince ortalık karışmış. Buradaki abim demiş ki “benim en son haberim oldu hiçbir şeye karışmıyorum. Zaten tanışmanın bizim evde olması çok saçma, bu ev daha müsait. Ama nişan bizim evde olamaz benim evim almaz. Hatta nişanı bu evde de yapamayız bu ev küçük. Yeni eve taşınana kadar beklesinler. Bu eve kimse sığmaz. Hem benim çocuklarım tatil için 1 ay önceden yer ayırttı tatile gidecekler, o gün burda olmayacaklar.” Şimdi tatile gidecekler dediği yer bize yarım saat uzaklıkta ve 1 ay önceden rezervasyon gerektirecek bir otel bile yok orda. Onu da geçtim çocuklar yarım saatlik yoldan halalarının nişanı için gelebilir zaten. Ben de bahçeye tekrar çıktığımda bunu söyledim. Yeğenim direkt abime baktı bir şey söylemedi. Anladım ki abim planlamış çocuklar abime bakıyor kendileri bir şey diyemiyor. Ayrıca biz bu konuları yengemle defalarca konuştuk yengem de demişti kızlar Burdayken yüzükler takılsın yılbaşına kadar uzatmasınlar. Yani en olumlu yaklaşan yengemdi aslında. Neyse bunu da geçtim. Annem dedi ki ama 24 ünde kızlar Almanya’ya dönecek. Burada yaşayan yengem de bana dönüp dedi ki o zaman karar vereceksin bu yeğenlerin mi o yeğenlerin mi? Güya espiri yapıyor gibi söyledi bunu. Yani diyor ki Ya Cuma günü yaparsın benim çocuklarım nişanında olmaz ya da ertelersin.

Anladığım kadarıyla onlar sanıyor ki ben her şeyi Almanya’daki abime göre ayarladım. Başından beri onlarla birlikte planladım o yüzden de şimdi her şeyi onlara göre yapıyorum sanıyorlar. Oysaki ben sevgilim işsiz diye aileme açıklayamadım. Ve İş bulunca da herkese aynı zamanlarda açıkladım. Ama kendimce abimlerin gelişini hesaba katmıştım ki bu da çok doğal zaten.

Hayatımda hiç bu kadar arada kalmamıştım. Resmen beni seçim yapmak zorunda bıraktılar. Şimdi diyeceksiniz ki seçim yapmak zorunda bırakan insanı umursama istediğini yap. Ama o zaman da kendilerini haklı çıkaracaklar bak gördünüz mü halanız diğer yeğenleri için sizi önemsemedi diyecekler. Saatlerdir ağlıyorum ve bir çözüm bulamıyorum.

Tek derdim aileler anlaşacak mı neler olacak diye düşünürken geldiğim nokta inanılmaz. O kadar kötüyüm ki.

Lütfen üstten üstten konuşup ahkam kesecek olanlar yazmasın. Gerçekten halimi anlayıp çözüm üretebilecek olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim aglanacak sey mi bu ... tebessum ettirdin beni.

Anne baban ne diyor bu durumda?

Canim aglanacak sey mi bu ... tebessum ettirdin beni.

Anne baban ne diyor bu durumda?

Ben ciddi ciddi çıkmazdayım. Annemle babam da arada kaldılar. Abim belli ki kendi çocuklarını öne sürdü. Şimdi babam gelin haftaya nişan olsun dese abim tavır alacak. Demese bana üzülür.

Iki abinle de ayrı ayrı konuş. Eşleri yanında olmasın. Burda yazdiklarını sevgilinin iş durumunu beklediğini söyle. Seçim gibi birsey olamayacağını ikisinin de kıymetli oldugunu belirt. Herhangi biri seni düşünmek yerine hala sıkıntı çıkarırsa ona karşı mesefeli ol. Planını da bu doğrultuda yap. Ben olsam böyle yapardım. Tekken konusur beni mi düşünüyorlar yoksa dolduruşa mı geliyorlar diye.

Nişanlima ne zaman musaitseniz o zaman gelin dedim dersin. Böylece sen cagirmamis ve secim yapmamis olursun. Uzerinde ki yukte kalkar. Ne zaman planladiysaniz o zaman gelirler. Ama yengenler erkek tarafi karar verdi sanarlar. Olur biter.

Iki abinle de ayrı ayrı konuş. Eşleri yanında olmasın. Burda yazdiklarını sevgilinin iş durumunu beklediğini söyle. Seçim gibi birsey olamayacağını ikisinin de kıymetli oldugunu belirt. Herhangi biri seni düşünmek yerine hala sıkıntı çıkarırsa ona karşı mesefeli ol. Planını da bu doğrultuda yap. Ben olsam böyle yapardım. Tekken konusur beni mi düşünüyorlar yoksa dolduruşa mı geliyorlar diye.

Almanya’da yaşayan abim hiç sorun çıkarmıyor zaten. Kızları da bu olaya çok üzüldü. Yine de asla bizi düşünerek karar verme nasıl mutlu olacaksan öyle yap dediler. Başka bir tarihe ertelersen iki günlüğüne bile olsa bilet alır yine geliriz dediler.

Ama böyle olunca insan daha çok üzülüyor. Burnumun dibindekiler kalkıp tatile gidiyor. Dünyanin bi ucundan gelenler yeniden masraf yapıp gelmeyi teklif ediyor. O kadar kötü bir duruma düştüm ki

Herkes kendini öne sürmeye ne kadar meraklı .
Burda önemli olan senin ve erkek arkadaşının müsaitliği, diğer herkes kenara çekilmeli.
Anne ve baban müdahale etsin sen kendini hiç yorma

Annem ve babam da ne karar verirse versin her türlü taraf tutuyor olacaklar abime göre. Çünkü olayı o hale getirdi. Annem üzüntüden hiç ağzını açmıyor zaten. Korkuyorum ona da bir şey olacak diye.

Tanışma neden abinizin evinde olacak?Kendi evinizde yapsanız da kimsenin kaprisiyle uğraşmasanız nasıl olur.Yani ben olsam böyle yapardım.Abime de yengeme de sorardım madem tatil planınız vardı,madem yarım saatlik mesafeden gelmek sorun olacaktı niye ben bunu yeni öğreniyorum.Sonuçta sen abim olarak en son öğrendiğini iddia ediyor olabilirsin ama yengem en basından beri biliyordu,bana planlarinizi söyleyebilirdi ve bende karşı tarafla ona göre konusurdum...Deseniz nasıl olur.Yani aglayip üzülmektense konusup sorgulamak ve aldiginiz cevaplara göre de onlarin evindeki plani sürdürmek veya iptal ettirmek ve özellikle de boyle bir dönemde sizi aglattiklari icin onlari umursamamak daha iyi olmaz mı.

Anlamadığım buradaki abinler neden böyle bir şey yaptı. Almanya’daki abinle araları mı kötü? Durduk yere gelip birimizi seç demeleri çok ilginç çünkü.

Bak bizim bir arkadaş tanışmayı sadece anneler ve babalar arasında yaptı. Toplulukta çok bir tanışma olmuyor, her kafadan bir ses çıkıyor diye. Kız anne babasını aldı yanına dışarıda bir restoranda yemek yediler oğlan tarafıyla. Yani iki çekirdek aile. Buna çevirebilirsin istersen.

Sizi çok zor durumda bırakmışlar saçma bir şekilde
Bence de ahilerinizi alıp özel bir konuşma yapın
Sanki iikisine birden söylüyormuş gibi olayın iç yüzünü anlatınneden bu tarihe kaldığını. Zaten almanyadaki yeğenlerinin burda olmasını gözetmen daha mantıklı yani bunu Neden anlamazlar ki
Başka bir çekememezlik var da size patlamış sanki

O zorluk cikaran abinden habersiz cocuklariyla konussan?
Tatil planlarini erteleyin ricasinda bulunsan?
Yigenlerinin agzindan olumlu laf alirsan abine gidip " yigenlerimle anlastik abi" dersin noktalarsin onun bu fesatligini.

Tanışma neden abinizin evinde olacak?Kendi evinizde yapsanız da kimsenin kaprisiyle uğraşmasanız nasıl olur.Yani ben olsam böyle yapardım.Abime de yengeme de sorardım madem tatil planınız vardı,madem yarım saatlik mesafeden gelmek sorun olacaktı niye ben bunu yeni öğreniyorum.Sonuçta sen abim olarak en son öğrendiğini iddia ediyor olabilirsin ama yengem en basından beri biliyordu,bana planlarinizi söyleyebilirdi ve bende karşı tarafla ona göre konusurdum...Deseniz nasıl olur.Yani aglayip üzülmektense konusup sorgulamak ve aldiginiz cevaplara göre de onlarin evindeki plani sürdürmek veya iptal ettirmek ve özellikle de boyle bir dönemde sizi aglattiklari icin onlari umursamamak daha iyi olmaz mı.

Biz taşınacaktık bayrama kadar. Ama evimiz yetişmedi. Yengem de nasıl olsa bayramdan sonraya ev yetişir tanışma bizde olsun dedi. Çünkü biz taşınacağız diye eşyaları falan koliledik ev kötü bir durumdaydı.

Yani başta her şey çok iyiydi ve çok olumlu davrandılar. Bir anda böyle bir şey çıkardılar.

Abilerimin arası kötü değil aslında. Ama nedense yengemin bir şeye takılıp abimi de dolduruşa getirdiğini düşünüyorum. Bak her şeyi Almanya’dan gelen yeğenlerine göre ayarlıyor demiş olabilir. Çünkü tatil planı gerçekten çok uyduruk. Ve sonra da ya o yeğenlerin Ya bu yeğenlerin diye espiri yapması da çok manidar geldi.

O zorluk cikaran abinden habersiz cocuklariyla konussan?
Tatil planlarini erteleyin ricasinda bulunsan?
Yigenlerinin agzindan olumlu laf alirsan abine gidip " yigenlerimle anlastik abi" dersin noktalarsin onun bu fesatligini.

Çocuklar babalarının zoruyla konuştu çok belli. Babaları kızacak diye olumlu konuşmazlar benimle.

Sizi çok zor durumda bırakmışlar saçma bir şekilde
Bence de ahilerinizi alıp özel bir konuşma yapın
Sanki iikisine birden söylüyormuş gibi olayın iç yüzünü anlatınneden bu tarihe kaldığını. Zaten almanyadaki yeğenlerinin burda olmasını gözetmen daha mantıklı yani bunu Neden anlamazlar ki
Başka bir çekememezlik var da size patlamış sanki

Evet bana da bir çekemezlik var gibi geliyor ama beni bu duruma düşürmelerine gerek yoktu. Üstelik yengem beni ikna etti evinde tanışma yapmak için. Şimdi gelip bizim ev çok da uygun değil kendi evimizde olsaydı diyorlar. Tamam kendi evimizde yapalım desek de küserler. Belki de gelmezler bile. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Konuşmayı düşündüm ama abim dinlemez ben de dayanamaz ağlarım.

Evet bana da bir çekemezlik var gibi geliyor ama beni bu duruma düşürmelerine gerek yoktu. Üstelik yengem beni ikna etti evinde tanışma yapmak için. Şimdi gelip bizim ev çok da uygun değil kendi evimizde olsaydı diyorlar. Tamam kendi evimizde yapalım desek de küserler. Belki de gelmezler bile. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Konuşmayı düşündüm ama abim dinlemez ben de dayanamaz ağlarım.
Bundan 5 sene önce eşim ve benim ailemi tanıştırırken bir restorantta yemek yedik. Evde servis yapmaktan konuşulamaz uzunca bir sohbet olsun diyerek. Çok da güzel oldu. Böyle bir şey düşünsen nasıl olur? Nişanı da yılbaşına erteleyebilirsin hem eviniz de bitmiş olur. İsteme nişan birarada olur, o geldi bu gelmedi onun dediği oldu gibi bir dargınlık da çıkmaz hem.

Buradaki yegenleriniz tatile gidebilecek durumdaysa en azından lise cagindadir diye düşünüyorum tek başına konuşun onlarla ,onları da çok sevdiğinizi ama Almanya'dan gelenlerin gidip gelişinin çok zor olduğunu o yüzden onlar gitneden yapmak istediğinizi söyleyin. Bencil abiniz ve yengeniz ne düşünürse düşünsün .

Tabiki Almanya'dan gelen kişiye göre yapardım adamlar zırt pirt gelemez ki yani ..

Bende bir yengeyim ki gorulcemi de yaptugi şeylerden sonra çok ta sevmem ama böyle bir durumda çocuklarımı o tatile 1 gün geç yollarım hele ki yarım saat mesafede ...

Bu arada erkek srkadssjniz ve ailesi değil siz karar verin tarihlere .Gerekirse yılbaşında olsun .Erkek aileleri hazır olana kadar binbir nazla bekleyip adım atmıyor kendi şartları uygun olunca at koşturur gibi bir baskıyla istedikleri zaman olsun istiyorlar

Bundan 5 sene önce eşim ve benim ailemi tanıştırırken bir restorantta yemek yedik. Evde servis yapmaktan konuşulamaz uzunca bir sohbet olsun diyerek. Çok da güzel oldu. Böyle bir şey düşünsen nasıl olur? Nişanı da yılbaşına erteleyebilirsin hem eviniz de bitmiş olur. İsteme nişan birarada olur, o geldi bu gelmedi onun dediği oldu gibi bir dargınlık da çıkmaz hem.

Ben de böyle bir şeyi tercih ederdim ama bizim ailelerimiz böyle şeylere açık değiller. Her iki tarafa da ayıp geldi dışarda buluşmak. İstemediler.

Sorun şu ki Almanya’daki yeğenlerim nişan olacak diye geldiler. Hatta bir tanesi iş bulamadığı icin sigortası yoktu ve tatile gelmesi yasaktı. Gidip binbir zorlukla izin aldı, hatta iznini de uzattı. Şimdi ben nişanı ertelersem onların çabalarını ezip geçmiş olacağım. Ertelemezsem burdaki yeğenlerimi yok saymış olacağım.

Görümce kafasında bir insan hiç olmadım ve iki yengemle de hiç sorun yaşamadım ama bu olayda yengemin abimi dolduruşa getirdiğini düşünüyorum. Çünkü başta yengem çok olumlu yaklaşırken abim de öyleydi. Sonra bir anda yengem geri çekildi abim de olumsuz davrandı. Geri çekilme nedeni de Almanya’dan gelenlere göre ayar yapmam herhalde.

Buradaki yegenleriniz tatile gidebilecek durumdaysa en azından lise cagindadir diye düşünüyorum tek başına konuşun onlarla ,onları da çok sevdiğinizi ama Almanya'dan gelenlerin gidip gelişinin çok zor olduğunu o yüzden onlar gitneden yapmak istediğinizi söyleyin. Bencil abiniz ve yengeniz ne düşünürse düşünsün .

Tabiki Almanya'dan gelen kişiye göre yapardım adamlar zırt pirt gelemez ki yani ..

Bende bir yengeyim ki gorulcemi de yaptugi şeylerden sonra çok ta sevmem ama böyle bir durumda çocuklarımı o tatile 1 gün geç yollarım hele ki yarım saat mesafede ...

Bu arada erkek srkadssjniz ve ailesi değil siz karar verin tarihlere .Gerekirse yılbaşında olsun .Erkek aileleri hazır olana kadar binbir nazla bekleyip adım atmıyor kendi şartları uygun olunca at koşturur gibi bir baskıyla istedikleri zaman olsun istiyorlar

Biri lise diğeri üniversite ama aile baskısıyla büyüyorlar. Anneleri ne derse o oluyor. Anneleri güzel güzel konuşarak kafalarına sokuyor her şeyi. Benim gözlemim bu şekilde.

Mesela yengemin kendi kız kardeşlerinin böyle bir durumu olsa çocuklar asla tatile gidemezdi. En ufak bir şeyden nem kapıp insanları dolduruşa getiriyor. Ve biz evlendiği günden beri abim üzülmesin diye idare ettik hep. Hatta yengem tanışma benim evimde olsun dediğinde ben olumlu bakmadık. Kendi evimizi bi şekilde toparlayalım burda olsun dedim. Yine de annem ve Almanya’dan gelen abim dediler ki yengen güzel bi teklifte bulunmuş geri çevirirsen kırılabilirler.

Erkek arkadaşımın ailesi o kadar olumlu ki. En çok da akşam onlAra surat yapacaklar diye korkuyorum. Çünkü ben ne desem erkek arkadaşım ailesini o şekilde yönlendirdi. Onlar da siz nasıl isterseniz öyle olsun dediler.

Açıkçası çok hazır değiller diye düşünüyorum. Belki de borç harç nişan yapacaklardı sırf ben yeğenlerim gitmeden yapmak istedim diye. Erkek arkadaşım ailesine anlatmış onlar da tabi ki yeğenleri yanında olsun ister diyerek kendilerini ayarlamaya çalıştılar.

Ve biz akşam konuyu netleştirmedik kendi aramızda. Beni yeğenlerim arasında seçim yapmak zorunda bıraktıkları için sessiz kaldım. O an ne diyeceğimi bilemedim. Bu akşam insanlar istemeye ne zaman gelelim dediklerinde kim ne cevap verecek bilmiyorum. Herkes arada kaldı çünkü.

En büyük ayıbı da erkek arkadaşımın ailesine yapmış olacağız bu şekilde.

Senin ailen erkek arkadasin ile daha önce tanismamisken böyle bir kalabalık içinde iki ailenin bir araya gelmesi "tanışma " olmayacaktır.Kimse kimseyi sima dışında giremeyecek,sormak istediklerini soramayacaktir. Ben eşimle çekirdek ailemi bir restoranda tanistirdim ilk kez.Birlikte akşam yemeği yedik...eşim beni ailesinin evine götürmüştü bir bayram...orada tanışmıştık onun anne ,babası ile ....anneler (onun annesi yengesi,benim annem yengem) bizim evde buluştular ilk kez...gün gibi hazırlık yapmıştık...bu bir araya gelmeler sirasinda niyetler,neyi ne şekilde yapacağınız ,adetler beklentiler de parça parça konusuluyor.Evliliği sadece iki kişi gerceklestirmiyorsunuz,aileler de bu evliliği sizinle birlikte yaşıyorlar. Ben senin ailenin erkek arkadaşının ailesi ile en az bir kez yengeler ,yigenler yokken bir araya gelmenizi tavsiye ederim. Ev olayına gelince .. Yengeniz tanışma olayını bir kahve içmekten ibaret düşünmüş ama basbayağı hazırlık ,ikramlık hazırlaması gerekeceğini farkedince fikir değiştirmiş bence

Back