Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Ama önce kendi durumumdan bahsedeyim. 2 kadeşiz biz ve ikimizde evliyiz. Bende abimde üniversite mezunuyuz. Ailemiz bizi okuttu etti. Şuanda o 40 bense 32 yaşındayım. Sorun şu ki abim üniv. mezunu olmasina rağmen (isimli bir üniv.) iş hayatında dikiş tutturamadı. Karısıda univ. mezunu ama o da aynı. Kendi alanlarında iş bulamıyorlarmış. Benim annem babam (ikiside öz ve yaşıyor birlikte) arada abime maddi yardım yapıyorlar. Geçinemedikleri ve zor geçindikleri için. Karısı çalışmıyor abimse hem kendi alanında part time işlerde hem de bir iş yerinde alt kademe (getir götür) elemanı olarak calışıyor. (Ki ben karısı da asgari ucret de olsa işe girsin diyorum). Bu arada benim ve annemlerin oturduğu şehirden ayrı bir sehirdeler. Hepimiz birbirimize uzağız. Ne var bunda diyebilirsiniz ama ben ailemden evlenirken de univ. okuma zamanında da az birsey ceyize katkı ve takı dışında maddi yardım görmedim. Ceyizimi ve nişanimi da kendim yaptim, esyalarimizi da esimle aldik, balayimizi nikah masraflari hep esimle yaptik. Onlar bir iki yardim ettiler ama aynisi ve daha fazlasi abime yapildi. Durumları çok çok iyi degil, karı koca emekliler bir tane evleri var. Benim asla anne babamdan maddi beklentim yok ama abimle karşılaştırılınca hayatları boyunca o hep daha fazla yardım gördü. Mesela abim hep univ. De evde kaldi ve 30 yasina kadar kirasi ailem tarafindan odendi, babam emekli olunca ikramiyesinden iş kurmasi için bir miktar verdi, geçen senelerde iş batırdı onun için 10-15 bin gene verildi. Evlenirken geline daha fazla altin, balayi masrafi bana aldiklari gibi esya hep ailem kasiladi. Geçen aylarda harçlık 3 bin gene verildi. Karısı bi iş yapmak istedi 5 bin verildi. Şimdi gene harçlık vereceklermiş. Ve benin bilmedigim belki daha kaç kez. Bana gelince ben devlette calisiyorum, esim ozel sektorde durumumuz gayet iyi hic sikintimiz yok ama biz ev alirken bile ailemde para alıp onu borç olarak gorup geri oderken abime yapılan bu ayrıcalıklar sizce evlat ayrımı mı? Sozde onlar da rahatsız karisinin calismamasindan, artik abinin gecim derdinden bıkmıslar ama ona destek olmaktan da geri kalmiyorlar. Ailemi üzmek istemiyorum ama bubdurumda evlat ayrimi yapiyorlar mı? siz olsanız ne tavır sergilerdiniz?