Böyle bir çocuğa ne yaparsınız ya?

Hanin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
1.153
-58
48
25
Abimin çocukları eşi yüzünden şımırıklar abim kızıyor yengem de çocuklara kızmasın abime beddua ediyor üstüne üstünde çocuklar yüz buluyor abim en büyük oğlunun önünden geçmiş sadece dokunmadı oğlu bağırmaya başladı bin tane bedda etti abime bazen abim hafif vuruyor yine yok çocuklar birde öyle küfür ediyor ki el hareketi çekiyor anlatmama abime üzülüyorum yengem bildiğiniz abime karşı saygısı sıfır sıfır bugün en küçük çocuk daha 6 7 yaşında el hareketi çekti küfür etti üstünde kimse yanlış anlamasın ağzına elimle vurdum elinde hafif vurdum sen benim halam değilsin deyip yüzüme bağırdı Bende senin halan değilim zaten dedim
birde acımadı mi dedim oda alay ederek yok acimadi gülüyor acıyı hissetmiyor bildiğiniz yaşadığı yer Kastamonulu İnebolu annem diyor oradakilerin hepsi öyle diyor yeni koşmaya çalışan çoğuca küfür öğretip gülüyorlar diyor birine küfür edecek olsalar çocuğa gönderip küfür ette gel diyor
Ondan sonra ufacaik bir şey yapıp söylecek olsa bana bakıyor sonra

Çocuklarda bir problem varsa bunda üzüldüğünüz abinizin sorumluğu yarı yarıya. Bağırıp, çağırıp, vurmakla çocuk terbiye edilmez. Eşiyle kötü bir ilişkisi varsa bu çocuklara da yansır. Memlekete bağlama olmayınız zaten anlamsız.
Sizde vuramazsınız yeğeninize, öyle bir hakkınız yok.

Benim evet hakkım yok annesi sadece izliyor abim yapma kızıyor anlatıyor annesi de aynı tepkiyi vermesi gerekn yerde oğlunu savunuyor inadına
Abim eline hafif vuruyor kalkıp hortlma kemerle yada terlikle vurmuyor hafif vuruyor ayrıca onu da yapmaya bıraktı artık yapmıyor
Kusura bakmayında çocuk annesinden babasından ne görürse onu kapar. Cocuk vuruyorsa babadan görüyor, şımarıyorsa anneden cesaret alıyor yani ikisininde hatası var. Abiniz ve onun eşinin arasındaki zıtlaşma tek tarafın eseri değil.

Cehalet akan korkunç bir konu. Abiciğiniz anladığım kadarıyla eşini de, çocukları da boşlamış ve buna rağmen onlardan hayır bekliyor. O kadar rahatsızsa taşın altına elimi koyacak, babalık görevini yapacak, çocuklarına olması gerektiği gibi davranacak. Yok öyle yengem şöyle kötü yetiştirmiş, böyle şımartmış diye dert yanmak. Yenge tek başına mı yaptı çocukları da eğitimleri bir tek ondan soruluyor? Karı koca bu durumdan rahatsızlarsa el birliği ile disiplin verip düzeltmeye çalışacaklar, ayrıca eş olarak ilişkilerinde de dikkatli olacaklar. Ayrıca çocuğa vurmanın ağırı hafifi mi olur? Arsız etmişsiniz çocukları el birliği ile, şimdi de dert yanıyorsunuz. Benim çocuğuma halası, teyzesi, amcası vs. vuracak, yallah kapı dışarı ederim, ne münasebet.

Sen kimsin ki vuruyorsun çocuğa?
Sen mi doğurdun, sen mi emzirdin? Hayırdır ya? O annenin yerinde olsaydım direk kovardım seni evimden, bir daha da adımını sokamazdın içeri.
“Hafif vurdum, abim hafif vurdu”
Bu işin hafifi, ağırı yok. Şiddet şiddettir.
Şiddet gören çocuklardan nasıl bir terbiye bekliyorsunuz?

“Bende senin halan değilim zaten” diyerek çok güzel çocukla çocuk olmuşsun. Çok güzel örnek olmuşsun tebrik ederim.
Kişisel gelişimini tamamla önce.
Biraz çocuk psikolojisini araştırın, çocuklara nasıl yaklaşır, nasıl iletişim kurulur biraz okuyun araştırın sonra gelip burada çocukları şikayet edin. Belli ki çocukların psikolojik desteğe ihtiyacı var, belli ki evin içinde bir şeyler yolunda değil. Belli ki anne-baba arasındaki iletişim çocuklara rol modellik gösteriyor. Sizde hala olarak tüm bunların üstüne b*kun üstüne tüy dikmişsiniz.
Şimdi bakın ben burada ne kadar anlatsam anlattıklarım eksik kalacak ben anne babada yanlış yada ben de yanlış yok demiyorum bu bir ikincisi ben abimi savunmuyorum ama abim küfür edip beddua etmiyor eşi ediyor ve çocuklarda ondan öğreniyorlar sonra çocuklar edince annesi bakıyor sadece babannesine dedesine amcasına hatta babasına bile küfür ediyor herkes gördü tanıdığı kim varsa bunlarda ankarda yaşmıyor
Üçüncüsü bu çocuklar orada kaldıkça daha azıyorlar bende onlarda çok kalırdım ama kastamonluya hiç gitmedim Bursa'da kaldılar orada oturdum evlerinde nasıl geçiriyorlardi biliyorum o çocuklar öyle değildi daha sakin daha uslu ağızları sürekli güzel konuşurdu saygı duyuyorlardı herkese
Evet şiddet bir çözüm değil bunu bende biliyorum ve bende zaten karşıyım ama çocukları görürseniz abiniz nasıl dayanıyor dersiniz o derece çocuk çocuk değil karşınızdaki sanki bilerek doldurmuş gibi
Abimin kaynanası kayın babası bile kendi kızını değil de abimi daha çok seviyorlar saygısı herkese sırf sorun çıkmasın diyor susuyor
Yenegem eşinin yani abimi herkesin önünde rencide edip bağırıp çağırıyor kızıyor hakaret ediyor

Cehalet akan korkunç bir konu. Abiciğiniz anladığım kadarıyla eşini de, çocukları da boşlamış ve buna rağmen onlardan hayır bekliyor. O kadar rahatsızsa taşın altına elimi koyacak, babalık görevini yapacak, çocuklarına olması gerektiği gibi davranacak. Yok öyle yengem şöyle kötü yetiştirmiş, böyle şımartmış diye dert yanmak. Yenge tek başına mı yaptı çocukları da eğitimleri bir tek ondan soruluyor? Karı koca bu durumdan rahatsızlarsa el birliği ile disiplin verip düzeltmeye çalışacaklar, ayrıca eş olarak ilişkilerinde de dikkatli olacaklar. Ayrıca çocuğa vurmanın ağırı hafifi mi olur? Arsız etmişsiniz çocukları el birliği ile, şimdi de dert yanıyorsunuz. Benim çocuğuma halası, teyzesi, amcası vs. vuracak, yallah kapı dışarı ederim, ne münasebet.
+1500
Konudan bağımsız profil fotoğrafınız harika hahahahha 😂

Kusura bakmayında çocuk annesinden babasından ne görürse onu kapar. Cocuk vuruyorsa babadan görüyor, şımarıyorsa anneden cesaret alıyor yani ikisininde hatası var. Abiniz ve onun eşinin arasındaki zıtlaşma tek tarafın eseri değil.
Evet öyle sorun zaten ikisinde yok demiyorum ama ikisi de kalkıp kendilerini çocuklarını bu konu da düşünmüyor

Şimdi bakın ben burada ne kadar anlatsam anlattıklarım eksik kalacak ben anne babada yanlış yada ben de yanlış yok demiyorum bu bir ikincisi ben abimi savunmuyorum ama abim küfür edip beddua etmiyor eşi ediyor ve çocuklarda ondan öğreniyorlar sonra çocuklar edince annesi bakıyor sadece babannesine dedesine amcasına hatta babasına bile küfür ediyor herkes gördü tanıdığı kim varsa bunlarda ankarda yaşmıyor
Üçüncüsü bu çocuklar orada kaldıkça daha azıyorlar bende onlarda çok kalırdım ama kastamonluya hiç gitmedim Bursa'da kaldılar orada oturdum evlerinde nasıl geçiriyorlardi biliyorum o çocuklar öyle değildi daha sakin daha uslu ağızları sürekli güzel konuşurdu saygı duyuyorlardı herkese
Evet şiddet bir çözüm değil bunu bende biliyorum ve bende zaten karşıyım ama çocukları görürseniz abiniz nasıl dayanıyor dersiniz o derece çocuk çocuk değil karşınızdaki sanki bilerek doldurmuş gibi
Abimin kaynanası kayın babası bile kendi kızını değil de abimi daha çok seviyorlar saygısı herkese sırf sorun çıkmasın diyor susuyor
Yenegem eşinin yani abimi herkesin önünde rencide edip bağırıp çağırıyor kızıyor hakaret ediyor
Aynen kesin kendi kızlarından daha çok damatlarını seviyorlardır.
Aynen sizde şiddeti hiç sevmiyorsunuz belli.
Aynen yengeniz korkunç biri, hele çocuklar iblis.
Çok yazık abinize offff, hemen boşasın karısını ve o iblis çocuklarının yüzüne bakmasın bir daha.

Ahhajsjs şiddete karşı bir mesaj yazmış olmamla zıt düşmüş fotoğrafım :D sizi güldürebildiysem ne mutlu ❤️
Gözümde direk nejlayı tokatladığı sahne canlandı hahahahah 😂

Aşırı gerildiğim bir konuya cevap yazarken yüzümü güldürdünüz vallahi, teşekkür ederim. ❤️

Çocukları suçlamayı bırakın.
Adı üstünde çocuk. 6 yaşındaki bir çocuğun davranışlarından anne-babası sorumludur.
Çocuğu çıldırtma derecesine getirmişler.
Evde huzursuzluk olduğu aşikar.
Bir hala olarak çocuğa vurma hakkını siz kendinizde nasıl buluyorsunuz asıl?
Anne babası olsanız dahi nasıl buluyorsunuz?
Her çocuk yaramazlık yapar, yeğenlerim eve gelince kaba tabirle evin içinden geçerler, 1 dakika yerlerinde durmazlar.
Elimi kaldırmaya hakkım mı var şimdi benim?
Öyle bir şey asla yapmam da,
oldu da yaptım diyelim.
Anneleri canıma okur.
Başkasının çocuğu üzerinde sizin hiçbir söz hakkınız yok!

Abimin çocukları eşi yüzünden şımırıklar abim kızıyor yengem de çocuklara kızmasın abime beddua ediyor üstüne üstünde çocuklar yüz buluyor abim en büyük oğlunun önünden geçmiş sadece dokunmadı oğlu bağırmaya başladı bin tane bedda etti abime bazen abim hafif vuruyor yine yok çocuklar birde öyle küfür ediyor ki el hareketi çekiyor anlatmama abime üzülüyorum yengem bildiğiniz abime karşı saygısı sıfır sıfır bugün en küçük çocuk daha 6 7 yaşında el hareketi çekti küfür etti üstünde kimse yanlış anlamasın ağzına elimle vurdum elinde hafif vurdum sen benim halam değilsin deyip yüzüme bağırdı Bende senin halan değilim zaten dedim
birde acımadı mi dedim oda alay ederek yok acimadi gülüyor acıyı hissetmiyor bildiğiniz yaşadığı yer Kastamonulu İnebolu annem diyor oradakilerin hepsi öyle diyor yeni koşmaya çalışan çoğuca küfür öğretip gülüyorlar diyor birine küfür edecek olsalar çocuğa gönderip küfür ette gel diyor
Ondan sonra ufacaik bir şey yapıp söylecek olsa bana bakıyor sonra
Ablacım çocuğu sadece yengen yapmadı, abinin de payı var. Terbiye işi sadece annede bitmiyor babanın da payı vardır. Öncelikle bu yüzden yengeni suclamamalisin. Ne yapman gerektiğine gelince naçizane tavsiyem ikisine de rahatsızlığını dile getir.

Bence siz ve aileniz bir psikolojik tedavi desteği alın iyi değilsiniz çocuğa vurmuşsun birde neler yazmışsın haklıymışsın gibi kimsin ki sen senin ne haddine. Halan değilim ki cümlesi çocukla çocuk oluşunuz IQ seviyenizin sıfır olduğunu gösteriyor. Acımadı mı sorunun üzerine çocuğun gülümseyerek acımadı deyişi için. Acıyı hissetmiyor bildiğiniz yorumunuz . Tüm bunlar beni benden aldı şuan. Çocuk belliki o kadar iyi niyetli temiz saf ki . Bunu bile başka nitelendirebilmişsiniz saf kötüsünüz şuan gözümde. Annenizin ise oranın insanları şöyle diye genelleyişi, bilmediğiniz biryer için inanın miğdemi bulandırdınız. Kendinizi birşey zannediyorsunuz ama hiçbirşeysiniz. O kadar çok hor görüyorsunuz ki yengenizi ve çocukları . Yazık size fazla gelmişler kesinlikle . Haketmiyorsunuz o kadını ve çocukları . Birde utanmadan yazmışsınız hızınızı alamayıp tüm bunları.

Çocukları evet kendisi doğurdu emzirdi gerisi hepsi abimeydi kendisi bir şey yapmıyordu ki ev işini bile yapmıyor abim yapmazsa yemek bile abim yapıyordu sadece çocuğu emzirip bir kenara koyuyordu zorla da evli değiller ki kendi istekleri ile üniversteden dört yıl kadar tanıştılar hatta abim eşi için annemi karşısına aldı o zaman
Dedim gibi bütün sorumluluk abimin üzerindeydi şimdiye kadar çocuklar bile kendi babalarını parmağında oynatıyorlar bir şey yapmamasına rağmen etratfa kendime vakti ayıramıyorum diye etratfa dolaşıyordu kendi gözümün önünde söyledi bunu misafirliğe gidiyordum orada demişti bunu
Abim sırf bu hakretileri yüzünden sırf kendi derisinde orta okul öğrencilerine korona zamanında online dersi çocuklar rahatız ediyor çocuklarını kapı önüne koyardı abim alırdı oda zaten üniversite öğrencilerine ders veriyordu biz sefer üniversite öğrencileri abimi şikayet edip işten çıkardılar bu sefer adam çalışmıyor evde oturuyor bin tane işle çalıştı bir türlü toprlarnamdı destek etmesi gereken yerden hakaretler yağdırıp hakaret ediyordu önümüzde oluyor

Ablacım çocuğu sadece yengen yapmadı, abinin de payı var. Terbiye işi sadece annede bitmiyor babanın da payı vardır. Öncelikle bu yüzden yengeni suclamamalisin. Ne yapman gerektiğine gelince naçizane tavsiyem ikisine de rahatsızlığını dile getir.
İksinde suçlu zaten tekrar söylüyorüm iksininde suç var bu konu da yok değil sürekli söylerim bunu İKİSİNDE SUC VAR ZATEN BENDE SUÇ VAR ZATEN ONDAN SONRA ANLATAMAYA ÇALIŞTIM ÇOCUĞA BENİM DE Cız etti etmedi değil

Back
X