- 10 Ekim 2020
- 1.997
- 8.771
Konu sahibinin önceki konusu da olaylıydı oradan aklında kalmış herkesin. Galiba yine çalışmasını söyleyen birine eşinin markette müdür olduğunu ve onu çalıştırmak istemediğini yazmıştı.Ben şu andan bahsetmiyorum. İlk evlendiğiniz zaman eşinizin işi yokmuş zaten. Madem ev bulamadınız, en yakın daha büyük bir yere gitseydiniz, orada kursaydınız düzeninizi diyorum. Normal olanı budur. Herkes kendi köyünde, kasabasında yaşamıyor sonuçta. İnsanlar ne sıkıntılarla yuvasını kuruyor. Siz hiç şartları zorlamamışsınız. Parazit gibi yaşamayın artık. Yengelerden laf yemek zorunuza gitmiyor mu hiç? Daha onurlu bir hayat için gerekirse siz de çalışın, kurun düzeninizi. Bir kadın olarak size diyeceğim tek şey budur.
Zorla çekmemiş. Keşke içmeye ayranı olmayanlar çocuk yapmasa. Türk kadınların başka başarısı ve amacı yok maalesefSuan bize ait yok. Dayisigilin evinde kalioruz kira vermioruz camasir makinasi. Buzdolabi var ama bzm dgl sncta. Eninde sonunda alıcaz onun krediyi ödemesini bekliyoruz en fazla bilezik bozdurur yine alirim. Bnm kizdigim bbm durumumuzu bildiği halde nsl esimin kartiyla kredi çekiyor borc istior
Eşi de neyin artistliğini yapıyorsa, başkasının evinde sığıntı olarak yaşamak daha iyi çünkü.Konu sahibinin önceki konusu da olaylıydı oradan aklında kalmış herkesin. Galiba yine çalışmasını söyleyen birine eşinin markette müdür olduğunu ve onu çalıştırmak istemediğini yazmıştı.
Yani dayınızın evinde kalıyorsunuz kira derdiniz yok. Eşya almamışsınız o yüzden muhtemelen borcunuz da olmaması gerekirdi. Biraz para biriktirip kendi evinize geçmek, evi döşemek yerine babanıza borç mu vermiş eşiniz? Zor durumda olan yeni evli bir çiftin böyle yapması çok garip.
Bir de son olarak sizin bileceğiniz iş tabii ki ama kullanıcı adınızı değiştirseniz daha iyi olur. Önceki konunuzda sıkıntı olmuştu.
Aşırı saçma bir genelleme olmuş. Ayrıca siz de Türk kadını değil misiniz?Türk kadınların başka başarısı ve amacı yok maalesef
Hepsini kastetmedim. Maalesef bu ülkenin kadınıyım. Sevişmek başarım değil, olmadıda. Kendimi olduğum meslek ile başaralı buluyorum. Bir hata yaptığımda kendime zarar veririm genelde, çocuk yapıp çocuğuma değilAşırı saçma bir genelleme olmuş. Ayrıca siz de Türk kadını değil misiniz?
Bazen konuşurken hepimiz genelleme yapıyoruz herhangi bir konuda. Ona diyecek bir sözüm yok ama ülkedeki kadınların tamamının çocuk yapmaktan başka bir başarısı olduğunu düşünmüyorsanız ve kendinizi bunun dışında tutuyorsanız, sizin hayattaki başarılarınız neler?
Sevişmek başarı olmuyor bu arada bilin istedim. Genelde yorumlarınız bunun üzerine çünkü.
Yapabilirler. Beni bu hale düşüren babam. Böyle bi baba olabilir mi ya değerimi iki paralik etti
Kusura bakma ama hiç vermicektin. Bu duruma kendiniz girmissiniz. Kendi eşyan yok babana kredi çek kartını ver.2 yıldır evliyim annem babam ayrı annemle yillar görüşmeye başladık babam ve ailesi müsaade etmiyordu. Bize babannem halam baktı büyüttü o da hep ezerek. Büyüdüm evlenme yoluna girdim halam mutfak çeyizlerimi aldı babam hiç birşey almadı sorsan çok seviyor bizi. Düğünümde bi bilezik taktı o kadar. 1 yıl öncede kardeşim evlendi onunla arasi açıktı diye düğünde takı bile yapmadı. Evlendikten snra arasi düzeldi neyse ondan 4 bilezik borç olarak almis ćok sıkışıkmış kesin olarak ödicekmis. Benim eşimede 30 bin kredi çektirdi aylik olarak duzenli ödüyo ama bnm evimde daha beyaz esyam yok bunu biliyo. Ekstradaneşimin kredi kartindanda 8 bin tek cekim yapmis. Beyaz esya için taksite giricez onun karti ödeyio vermesini bekliyoruz destek olacagina bizi soktugu duruma bak. He bu arada ben 5 6 aylik evliyken kayinbbmdanda borc istemiş beni onlara karşı düşürdü ve bnm yeni haberim oluyo siz olsanız napardiniz
Senden korkulur diyecektim ama konuyu herkes hatırlamış meğerTamam ben hatırladım sizi, dayıların evinde oturup yengeleri kafaya takmıştınız sanki haksızlar gibi.
Sizin eşinizin doğru düzgün işi yoktu yeni girdi falan demiştiniz krediyi nasıl vermişler?
Ben de okudum çok eğlendim.Eski konunuzu okuyup geldim. Kandırılacak birine benzemiyorsunuz siz de eşiniz de. Neden verdiniz bu kadar parayı?
“Kadın başına”... kafalar çok güzel25 yaşındayım yangin cikaracagimdan deil cnm kadin başıma evde tek doğru olmaz düşüncesinde kaynanamgil
Adamda ki suç sizdekinden az sebebi babanın huyunu bunca yıl öğrenemedinizde mi o kadar büyük paralar çektirdiniz eşlerinize borca soktunuz? Evliliklerinizi bile tehlikeye atmışsınız iki kardeş. İkna etti bizi falan demeyin istesede yok biz de sıkışığız diyecektiniz2 yıldır evliyim annem babam ayrı annemle yillar görüşmeye başladık babam ve ailesi müsaade etmiyordu. Bize babannem halam baktı büyüttü o da hep ezerek. Büyüdüm evlenme yoluna girdim halam mutfak çeyizlerimi aldı babam hiç birşey almadı sorsan çok seviyor bizi. Düğünümde bi bilezik taktı o kadar. 1 yıl öncede kardeşim evlendi onunla arasi açıktı diye düğünde takı bile yapmadı. Evlendikten snra arasi düzeldi neyse ondan 4 bilezik borç olarak almis ćok sıkışıkmış kesin olarak ödicekmis. Benim eşimede 30 bin kredi çektirdi aylik olarak duzenli ödüyo ama bnm evimde daha beyaz esyam yok bunu biliyo. Ekstradaneşimin kredi kartindanda 8 bin tek cekim yapmis. Beyaz esya için taksite giricez onun karti ödeyio vermesini bekliyoruz destek olacagina bizi soktugu duruma bak. He bu arada ben 5 6 aylik evliyken kayinbbmdanda borc istemiş beni onlara karşı düşürdü ve bnm yeni haberim oluyo siz olsanız napardiniz
Kiralık ev olmayan kasaba mı varmış ülkemizdeCanim yemin edebilirim ama kanitlayamam bu kasabada genellikle herkes ya kendine ya cocuguna ev yapio kiraya vermiyor. Çok nadir kiralık ev. Bitanesini 4 5 aydir bekliyorum sözde cikacak cikamadi bi türlü yani burasi merkezi biyer deil. Market var diyincede herkes şaşırmıştı dagin tepesinde dglz ki niye market olmasın şok ile a101 dışında market yok ztn. Bu evden cikmamamiz keyfi emin ol dgl